2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第78页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
Ⅷ. 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Join Our Café Team!
What Café (咖啡馆) Helper
Where Happy Beans Café, Green Street
Tasks:
Keep the place tidy.
Serve snacks & drinks with a smile.
Learn to make cool drinks (we'll show you how!).
Looking For Someone Who:
Likes to chat and help others.
Wants to learn cool café skills.
Can work on Saturdays.
Benefits:
Free delicious drinks when you work.
Fun times with a friendly team.
Learn how to make the best coffee in town!
How to Join:
Come say hi at Happy Beans Café and talk to Alex before June 10. Or email a simple hello to joinus@happybeans.com. Write “I want to join” as your subject.
56. What should Tom do in the Café if he is the helper in the team?
A. Teach customers to make coffee.
B. Help tidy up the place.
C. Offer free drinks to children.
D. Work on the weekends.
57. How can we join the Café team?
A. By telephoning Alex.
B. By writing a letter.
C. By sending an email.
D. By fillling out a form1.
58. In which part of a newspaper can we find the text?
A. Health.
B. Education.
C. History.
D. Job.
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Join Our Café Team!
What Café (咖啡馆) Helper
Where Happy Beans Café, Green Street
Tasks:
Keep the place tidy.
Serve snacks & drinks with a smile.
Learn to make cool drinks (we'll show you how!).
Looking For Someone Who:
Likes to chat and help others.
Wants to learn cool café skills.
Can work on Saturdays.
Benefits:
Free delicious drinks when you work.
Fun times with a friendly team.
Learn how to make the best coffee in town!
How to Join:
Come say hi at Happy Beans Café and talk to Alex before June 10. Or email a simple hello to joinus@happybeans.com. Write “I want to join” as your subject.
56. What should Tom do in the Café if he is the helper in the team?
A. Teach customers to make coffee.
B. Help tidy up the place.
C. Offer free drinks to children.
D. Work on the weekends.
57. How can we join the Café team?
A. By telephoning Alex.
B. By writing a letter.
C. By sending an email.
D. By fillling out a form1.
58. In which part of a newspaper can we find the text?
A. Health.
B. Education.
C. History.
D. Job.
答案:
答案:56—58 BCD
【阅读A篇短文大意】本文为一则咖啡馆的招聘广告。
56 B 细节理解题。根据文中“Tasks:”下的“Keep the place tidy”可知,如果汤姆成为团队的帮手,他需要做的是保持咖啡馆整洁。故选B。
57 C 细节理解题。根据文中“How to Join:”下的内容可知,我们可以去咖啡馆当面应聘,也可以通过发送电子邮件方式应聘。故选C。
58 D 推理判断题。本文为一则咖啡馆的招聘广告,与工作相关,故本文可能出现在报纸的职业版块。故选D。
【阅读B篇短文大意】本文主要讨论了扁脸犬的睡眠问题及其原因,并提及了宠物饲养中的人为偏好对宠物健康的影响。
【阅读A篇短文大意】本文为一则咖啡馆的招聘广告。
56 B 细节理解题。根据文中“Tasks:”下的“Keep the place tidy”可知,如果汤姆成为团队的帮手,他需要做的是保持咖啡馆整洁。故选B。
57 C 细节理解题。根据文中“How to Join:”下的内容可知,我们可以去咖啡馆当面应聘,也可以通过发送电子邮件方式应聘。故选C。
58 D 推理判断题。本文为一则咖啡馆的招聘广告,与工作相关,故本文可能出现在报纸的职业版块。故选D。
【阅读B篇短文大意】本文主要讨论了扁脸犬的睡眠问题及其原因,并提及了宠物饲养中的人为偏好对宠物健康的影响。
B
Many people now prefer to keep flat - faced dogs as pets. That's because people think they look very cute. Some people call these dogs “lazy” because they fall asleep more easily than other dogs during the day. However, these cute dogs are having a hard time.
Scientists watched 92 family dogs of different kinds while they were sleeping. During the study, the dogs spent three hours with their owners in the sleep lab. With nothing special to do, the dogs soon fell asleep. At that time, the scientists recorded the dogs' brain activities and found that the flat - faced dogs slept more than the other kinds. This may be because they don't get enough sleep at night. The scientists explain that this is because of sleep apnoea (呼吸暂停症). During their sleep, they can't get enough air and may find it difficult to breathe (呼吸), which makes them always wake up.
This, however, is only one of the health problems dogs have because of breeding (培育). According to the website Pet Helpful, a lot of pet dogs are bred depending on what people like, such as shorter legs, heavier bodies, and larger ears.
Lots of pet lovers are calling for people to respect dogs as they are. Annie is one of them. “Dogs are our friends and breeders must take the health of their dogs seriously instead of just for cuteness,” said Annie.
59. What do people think of flat - faced dogs?
A. Difficult.
B. Special.
C. Lovely.
D. Serious.
60. What can we learn about the flat - faced dogs in the study?
A. They liked staying with their owners.
B. They slept longer than other dogs.
C. They had difficulty falling asleep.
D. They breathed deeply while sleeping.
61. What does Annie want for dogs?
A. Shorter legs.
B. Heavier bodies.
C. Larger ears.
D. Better health.
Many people now prefer to keep flat - faced dogs as pets. That's because people think they look very cute. Some people call these dogs “lazy” because they fall asleep more easily than other dogs during the day. However, these cute dogs are having a hard time.
Scientists watched 92 family dogs of different kinds while they were sleeping. During the study, the dogs spent three hours with their owners in the sleep lab. With nothing special to do, the dogs soon fell asleep. At that time, the scientists recorded the dogs' brain activities and found that the flat - faced dogs slept more than the other kinds. This may be because they don't get enough sleep at night. The scientists explain that this is because of sleep apnoea (呼吸暂停症). During their sleep, they can't get enough air and may find it difficult to breathe (呼吸), which makes them always wake up.
This, however, is only one of the health problems dogs have because of breeding (培育). According to the website Pet Helpful, a lot of pet dogs are bred depending on what people like, such as shorter legs, heavier bodies, and larger ears.
Lots of pet lovers are calling for people to respect dogs as they are. Annie is one of them. “Dogs are our friends and breeders must take the health of their dogs seriously instead of just for cuteness,” said Annie.
59. What do people think of flat - faced dogs?
A. Difficult.
B. Special.
C. Lovely.
D. Serious.
60. What can we learn about the flat - faced dogs in the study?
A. They liked staying with their owners.
B. They slept longer than other dogs.
C. They had difficulty falling asleep.
D. They breathed deeply while sleeping.
61. What does Annie want for dogs?
A. Shorter legs.
B. Heavier bodies.
C. Larger ears.
D. Better health.
答案:
59—61 CBD
59 C 细节理解题。根据文章第一段中的“That's because people think they look very cute”可知,人们认为扁脸犬很可爱。故选C。
60 B 细节理解题。根据文章第二段中的“the scientists recorded the dogs' brain activities and found that the flat - faced dogs slept more than the other kinds”可知,在该项研究中,扁脸犬睡眠时间比其他品种的狗要长。故选B。
61 D 推理判断题。根据最后一段中安妮说的话“Dogs are our friends and breeders must take the health of their dogs seriously instead of just for cuteness”可推知,她认为狗是人类的朋友,希望养狗人士能够严肃对待他们狗狗的健康问题,而不仅仅欣赏它们可爱的外表。由此可推知,安妮想给狗狗更好的健康。故选D。
【阅读C篇短文大意】本文介绍了“蝴蝶王子”赵力。
59 C 细节理解题。根据文章第一段中的“That's because people think they look very cute”可知,人们认为扁脸犬很可爱。故选C。
60 B 细节理解题。根据文章第二段中的“the scientists recorded the dogs' brain activities and found that the flat - faced dogs slept more than the other kinds”可知,在该项研究中,扁脸犬睡眠时间比其他品种的狗要长。故选B。
61 D 推理判断题。根据最后一段中安妮说的话“Dogs are our friends and breeders must take the health of their dogs seriously instead of just for cuteness”可推知,她认为狗是人类的朋友,希望养狗人士能够严肃对待他们狗狗的健康问题,而不仅仅欣赏它们可爱的外表。由此可推知,安妮想给狗狗更好的健康。故选D。
【阅读C篇短文大意】本文介绍了“蝴蝶王子”赵力。
C
新素材 “蝴蝶王子”赵力
Zhao Li, known as the “Chinese Fabre”, is famous for setting up Asia's largest insect museum — the Insect Museum of West China in Sichuan.
Much like the French naturalist Jean - Henri Casimir Fabre, Zhao's story with insects started when he was young. In his early years, Zhao started making butterfly specimens (标本) with the help of his parents. In high school, the butterfly specimens he collected were enough to support his first specimen exhibition (展览).
Zhao's love for butterflies is nearly crazy. During his college years, he went into the forests of western Sichuan every summer. In 1991, the 19 - year - old boy rode over 500 kilometers, living in farmhouses, eating dry food, and someti e
Finally, hediscovere
a was the first timea ne te o
by a Chinese person.
The discovery trips can sometimes be dangerous. In 1992, Zhao came across a mudslide (泥流) in Mount Gongga, Sichuan. Luckily, a tree got in the way of a big rock coming toward him and saved him. However, the dangers didn't stop him from looking for butterflies. To find a nationally protected butterfly, Zhao camped for seven days on the highest place in southern Hainan. He became the first person in China to successfully take a close - up photo of this new butterfly.
Zhao is often called “Prince Butterfly”. But he said, “I'm not a prince, just someone who loves insects.”
62. Who helped Zhao make butterfly specimens?
A. His parents.
B. His classmates.
C. A prince.
D. A French naturalist.
63. When did Zhao go into the forests of western Sichuan?
A. After he was called “Prince Butterfly”.
B. When he was a college studentt.
C. Every summer in his high school.
D. Before his first specimen exhibition.
64. What's Paragraph 4 mainly about?
A. The place Zhao camped on in southern Hainan.
B. The danger Zhao met when looking for butterflies.
C. The close - up photo of a new butterfly Zhao took.
D. The story Zhao had with insects when he was young.
65. What does Zhao want to tell us from the underlined sentence?
A. He achieved much success.
B. He was too old to be a prince.
C. He wanted to be somebody.
D. He liked insects very much.
新素材 “蝴蝶王子”赵力
Zhao Li, known as the “Chinese Fabre”, is famous for setting up Asia's largest insect museum — the Insect Museum of West China in Sichuan.
Much like the French naturalist Jean - Henri Casimir Fabre, Zhao's story with insects started when he was young. In his early years, Zhao started making butterfly specimens (标本) with the help of his parents. In high school, the butterfly specimens he collected were enough to support his first specimen exhibition (展览).
Zhao's love for butterflies is nearly crazy. During his college years, he went into the forests of western Sichuan every summer. In 1991, the 19 - year - old boy rode over 500 kilometers, living in farmhouses, eating dry food, and someti e
Finally, hediscovere
a was the first timea ne te o
by a Chinese person.
The discovery trips can sometimes be dangerous. In 1992, Zhao came across a mudslide (泥流) in Mount Gongga, Sichuan. Luckily, a tree got in the way of a big rock coming toward him and saved him. However, the dangers didn't stop him from looking for butterflies. To find a nationally protected butterfly, Zhao camped for seven days on the highest place in southern Hainan. He became the first person in China to successfully take a close - up photo of this new butterfly.
Zhao is often called “Prince Butterfly”. But he said, “I'm not a prince, just someone who loves insects.”
62. Who helped Zhao make butterfly specimens?
A. His parents.
B. His classmates.
C. A prince.
D. A French naturalist.
63. When did Zhao go into the forests of western Sichuan?
A. After he was called “Prince Butterfly”.
B. When he was a college studentt.
C. Every summer in his high school.
D. Before his first specimen exhibition.
64. What's Paragraph 4 mainly about?
A. The place Zhao camped on in southern Hainan.
B. The danger Zhao met when looking for butterflies.
C. The close - up photo of a new butterfly Zhao took.
D. The story Zhao had with insects when he was young.
65. What does Zhao want to tell us from the underlined sentence?
A. He achieved much success.
B. He was too old to be a prince.
C. He wanted to be somebody.
D. He liked insects very much.
答案:
62—65 ABBD
62 A 细节理解题。根据文章第二段中的“In his early years, Zhao started making butterfly specimens (标本) with the help of his parents”可知,赵力在父母的帮助下开始制作蝴蝶标本。故选A。
63 B 细节理解题。根据文章第三段中的“During his college years, he went into the forests of western Sichuan every summer”可知,在大学期间,赵力每年夏天都会进入四川西部的森林。故选B。
64 B 段落大意题。根据第四段首句“The discovery trips can sometimes be dangerous”可知,本段讲述了赵力在寻找蝴蝶过程中遇到的危险。故选B。
65 D 推理判断题。画线句意为“我不是一个王子,只是一个热爱昆虫的人”,这表明他强调的是自己对昆虫的喜爱,而不是他的成就。故选D。
【阅读D篇短文大意】本文介绍了“最后的旅游机会”这一新兴的行业以及其对环境的潜在危害。
名师讲语篇
知识积累
(1)in some cases 在某些情况下
(2)that's to say 也就是说
(3)speed up 加快(……的)速度
(4)at the end of the day 最终
62 A 细节理解题。根据文章第二段中的“In his early years, Zhao started making butterfly specimens (标本) with the help of his parents”可知,赵力在父母的帮助下开始制作蝴蝶标本。故选A。
63 B 细节理解题。根据文章第三段中的“During his college years, he went into the forests of western Sichuan every summer”可知,在大学期间,赵力每年夏天都会进入四川西部的森林。故选B。
64 B 段落大意题。根据第四段首句“The discovery trips can sometimes be dangerous”可知,本段讲述了赵力在寻找蝴蝶过程中遇到的危险。故选B。
65 D 推理判断题。画线句意为“我不是一个王子,只是一个热爱昆虫的人”,这表明他强调的是自己对昆虫的喜爱,而不是他的成就。故选D。
【阅读D篇短文大意】本文介绍了“最后的旅游机会”这一新兴的行业以及其对环境的潜在危害。
名师讲语篇
知识积累
(1)in some cases 在某些情况下
(2)that's to say 也就是说
(3)speed up 加快(……的)速度
(4)at the end of the day 最终
D
“For thousands of years, humans have raced to be the first... Now, in some cases, we're racing to be the last,” said The New York Times' Paige McClanahan. This is the spirit at the heart of last - chance tourism, a rising industry.
Last - chance tourism is about seeing the last of something, that's to say, visiting places before they disappear. Rising temperature and water levels mean that we may never get another chance to see certain islands, glaciers (冰川), animals, and so on before they disappear.
This may sound sad, but some people are using last - chance tourism as a way to spread environmental awareness. One example is “the Sea of Ice” in Chamonix, France. The Chamonix ski resort (度假村) opened a glacier museum in 2012. There tourists can learn about glaciers and how climate change influences places like “the Sea of Ice”. This effort seems to have an effect. A 2020 survey showed that 80 percent of visitors would “try to learn more about the environment and how to protect it”.
Although it has these advantages, last - chance tourism may also be speeding up the effects of climate change. As more people rush to endangered natural places, they create a bigger and bigger carbon (碳) footprint, leading to the destruction of these places in the end.
At the end of the day, it's not just about understanding the need to stop climate change; it's even more important to avoid making it more terrible.
66. What's last - chance tourism?
A. Being the last to see a place.
B. Visiting places before they disappear.
C. Traveling to certain islands.
D. Seeing some famous natural places.
67. How did the Chamonix ski resort help spread awareness about the environment?
A. By opening a glacier museum.
B. By offering free skiing training.
C. By listing endangered animals.
D. By creating a big carbon footprint.
68. What does the underlined word “destruction” in Paragraph 4 mean?
A. Business.
B. Discovery.
C. Magic.
D. Harm.
69. What's the purpose of the text?
A. To show the importance of racing.
B. To spread knowledge about glaciers.
C. To introduce a rising industry.
D. To tell the effects of climate changes.
“For thousands of years, humans have raced to be the first... Now, in some cases, we're racing to be the last,” said The New York Times' Paige McClanahan. This is the spirit at the heart of last - chance tourism, a rising industry.
Last - chance tourism is about seeing the last of something, that's to say, visiting places before they disappear. Rising temperature and water levels mean that we may never get another chance to see certain islands, glaciers (冰川), animals, and so on before they disappear.
This may sound sad, but some people are using last - chance tourism as a way to spread environmental awareness. One example is “the Sea of Ice” in Chamonix, France. The Chamonix ski resort (度假村) opened a glacier museum in 2012. There tourists can learn about glaciers and how climate change influences places like “the Sea of Ice”. This effort seems to have an effect. A 2020 survey showed that 80 percent of visitors would “try to learn more about the environment and how to protect it”.
Although it has these advantages, last - chance tourism may also be speeding up the effects of climate change. As more people rush to endangered natural places, they create a bigger and bigger carbon (碳) footprint, leading to the destruction of these places in the end.
At the end of the day, it's not just about understanding the need to stop climate change; it's even more important to avoid making it more terrible.
66. What's last - chance tourism?
A. Being the last to see a place.
B. Visiting places before they disappear.
C. Traveling to certain islands.
D. Seeing some famous natural places.
67. How did the Chamonix ski resort help spread awareness about the environment?
A. By opening a glacier museum.
B. By offering free skiing training.
C. By listing endangered animals.
D. By creating a big carbon footprint.
68. What does the underlined word “destruction” in Paragraph 4 mean?
A. Business.
B. Discovery.
C. Magic.
D. Harm.
69. What's the purpose of the text?
A. To show the importance of racing.
B. To spread knowledge about glaciers.
C. To introduce a rising industry.
D. To tell the effects of climate changes.
答案:
66—69 BADC
66 B 细节理解题。根据文章第二段中的“Last - chance tourism is about seeing the last of something, that's to say, visiting places before they disappear”可知,“最后的旅游机会”指的是在一些地方消失之前参观它们。故选B。
67 A 细节理解题。根据文章第三段中的“The Chamonix ski resort (度假村) opened a glacier museum in 2012...showed that 80 percent of visitors would ‘try to learn more about the environment and how to protect it’”可知,法国沙莫尼滑雪度假村于2012年开设了一座冰川博物馆,游客可以在这里了解冰川以及气候变化如何影响像“冰海”这样的地方。故选A。
68 D 词义猜测题。根据画线词前的“As more people rush to endangered natural places, they create a bigger and bigger carbon (碳) footprint”可知,越来越多的人涌入濒临灭绝的自然地区,他们创造了越来越大量的碳足迹。由此可推知,他们最终导致这些地方环境被破坏,故destruction有“破坏”之意,同harm。
69 C 写作意图题。本文从“最后的旅游机会”这一新兴行业展开,介绍了它的概念以及正反两面的影响等。故选C。
【阅读E篇短文大意】本文介绍了美国斯坦福大学研发的一款名为Mobile Aloha的新型机器人。
66 B 细节理解题。根据文章第二段中的“Last - chance tourism is about seeing the last of something, that's to say, visiting places before they disappear”可知,“最后的旅游机会”指的是在一些地方消失之前参观它们。故选B。
67 A 细节理解题。根据文章第三段中的“The Chamonix ski resort (度假村) opened a glacier museum in 2012...showed that 80 percent of visitors would ‘try to learn more about the environment and how to protect it’”可知,法国沙莫尼滑雪度假村于2012年开设了一座冰川博物馆,游客可以在这里了解冰川以及气候变化如何影响像“冰海”这样的地方。故选A。
68 D 词义猜测题。根据画线词前的“As more people rush to endangered natural places, they create a bigger and bigger carbon (碳) footprint”可知,越来越多的人涌入濒临灭绝的自然地区,他们创造了越来越大量的碳足迹。由此可推知,他们最终导致这些地方环境被破坏,故destruction有“破坏”之意,同harm。
69 C 写作意图题。本文从“最后的旅游机会”这一新兴行业展开,介绍了它的概念以及正反两面的影响等。故选C。
【阅读E篇短文大意】本文介绍了美国斯坦福大学研发的一款名为Mobile Aloha的新型机器人。
E
Are you troubled by housework, such as cleaning tables or tidying your room? A new robot is here to help! Recently, the robot Mobile Aloha made by scientists at Stanford University in the US became popular online. In the video posted, we can see the robot preparing dishes on its own. It's also good at watering plants, petting cats and washing clothes. It even knows to shake the pillow (枕头).
Sounds good? Well, another video posted by researchers may disappoint some people. Mobile Aloha isn't good at doing housework on its own. Instead, it learns from human actions before doing each kind of housework. When the situation changes, it can't work well without a human “teaching” it. So it may break dishes, or even burn a pot.
“The robot can successfully move chairs 80 percent of the time,” said the team after they did more research on it. For cooking dishes, it's only 40 percent. In short, it's far from perfect. In fact, AI robots are good at tasks such as math and playing chess, but they face challenges when it comes to simpler actions like cleaning. And it's the same for Mobile Aloha. For example, if its body doesn't move correctly even just with a small deviation (偏差), its arm may move too far to pick up a glass.
“Robots are not ready to take over the world,” the team said.
70. What does Mobile Aloha do in the first video?
A. It shakes the pillow.
B. It burns a pot.
C. It breaks dishes.
D. It cleans tables.
71. What do the team want to show us about Mobile Aloha?
A. Its ability has improved a lot.
B. Its main task is to pick up a glass.
C. Its actions become much simpler.
D. Its weakness may disappoint people.
72. What is the best title (标题) for the text?
A. Endless Housework
B. Disappointing Research
C. A New Kind of Robot
D. A Small Deviation
Are you troubled by housework, such as cleaning tables or tidying your room? A new robot is here to help! Recently, the robot Mobile Aloha made by scientists at Stanford University in the US became popular online. In the video posted, we can see the robot preparing dishes on its own. It's also good at watering plants, petting cats and washing clothes. It even knows to shake the pillow (枕头).
Sounds good? Well, another video posted by researchers may disappoint some people. Mobile Aloha isn't good at doing housework on its own. Instead, it learns from human actions before doing each kind of housework. When the situation changes, it can't work well without a human “teaching” it. So it may break dishes, or even burn a pot.
“The robot can successfully move chairs 80 percent of the time,” said the team after they did more research on it. For cooking dishes, it's only 40 percent. In short, it's far from perfect. In fact, AI robots are good at tasks such as math and playing chess, but they face challenges when it comes to simpler actions like cleaning. And it's the same for Mobile Aloha. For example, if its body doesn't move correctly even just with a small deviation (偏差), its arm may move too far to pick up a glass.
“Robots are not ready to take over the world,” the team said.
70. What does Mobile Aloha do in the first video?
A. It shakes the pillow.
B. It burns a pot.
C. It breaks dishes.
D. It cleans tables.
71. What do the team want to show us about Mobile Aloha?
A. Its ability has improved a lot.
B. Its main task is to pick up a glass.
C. Its actions become much simpler.
D. Its weakness may disappoint people.
72. What is the best title (标题) for the text?
A. Endless Housework
B. Disappointing Research
C. A New Kind of Robot
D. A Small Deviation
答案:
70—72 ADC
70 A 细节理解题。根据文章第一段中的“In the video posted, we can see the robot preparing dishes on its own. It's also good at watering plants, petting cats and washing clothes. It even knows to shake the pillow (枕头)”可知选A。
71 D 推理判断题。文章第一段先介绍了机器人Mobile Aloha的优点,然后第二段提到机器人并不擅长独立做家务,第三段又举例介绍了机器人的不足之处。再根据第二段中的“Well, another video posted by researchers may disappoint some people”可推知,研究人员想向我们展示Mobile Aloha的不足可能会让人们失望。故选D。
72 C 标题归纳题。本文主要介绍了美国斯坦福大学研发的一款名为Mobile Aloha的新型机器人。故C项最适合作本文的标题。
【阅读F篇短文大意】本文讲述了一个名叫Jake的小男孩在面对困难时不放弃,从一只小蚂蚁身上学到坚持的精神,最终成功攀登最高山峰的故事。这个故事告诉我们:只要有毅力和决心,就一定能够克服困难,实现自己的目标。
70 A 细节理解题。根据文章第一段中的“In the video posted, we can see the robot preparing dishes on its own. It's also good at watering plants, petting cats and washing clothes. It even knows to shake the pillow (枕头)”可知选A。
71 D 推理判断题。文章第一段先介绍了机器人Mobile Aloha的优点,然后第二段提到机器人并不擅长独立做家务,第三段又举例介绍了机器人的不足之处。再根据第二段中的“Well, another video posted by researchers may disappoint some people”可推知,研究人员想向我们展示Mobile Aloha的不足可能会让人们失望。故选D。
72 C 标题归纳题。本文主要介绍了美国斯坦福大学研发的一款名为Mobile Aloha的新型机器人。故C项最适合作本文的标题。
【阅读F篇短文大意】本文讲述了一个名叫Jake的小男孩在面对困难时不放弃,从一只小蚂蚁身上学到坚持的精神,最终成功攀登最高山峰的故事。这个故事告诉我们:只要有毅力和决心,就一定能够克服困难,实现自己的目标。
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
F
Once in a small village with green hills and clear streams (小溪), there was a young boy named Jake. Jake loved to try new things, but often, he failed.
Jake decided to climb the highest hill near his village. The people said, “It's too hard, Jake! No one has ever made it to the top.” But Jake wanted to try. He started climbing early in the morning. The path (道路) was filled with lots of dangerous rocks. Halfway up, Jake fell down and hurt his knee. Sitting there, he thought about going back.
Then, he saw a tiny ant trying to carry a big leaf. The leaf dropped many times but the ant kept trying. Seeing that, Jake thought, “If that tiny ant can keep trying, so can I.”
Feeling stronger, Jake got up and kept climbing, step by step. After a long time, as the sun was setting, Jake reached the top. He saw his whole village and the beautiful streams below. It was wonderful!
Jake showed everyone, especially the kids, an important lesson:
73. When did Jake start climbing the highest hill? (不超过5个词)
______________________________
74. What was the tiny ant doing when Jake saw it? (不超过10个词)
______________________________
75. What lesson did Jake show us at the end of the text? (不超过10个词)
______________________________
F
Once in a small village with green hills and clear streams (小溪), there was a young boy named Jake. Jake loved to try new things, but often, he failed.
Jake decided to climb the highest hill near his village. The people said, “It's too hard, Jake! No one has ever made it to the top.” But Jake wanted to try. He started climbing early in the morning. The path (道路) was filled with lots of dangerous rocks. Halfway up, Jake fell down and hurt his knee. Sitting there, he thought about going back.
Then, he saw a tiny ant trying to carry a big leaf. The leaf dropped many times but the ant kept trying. Seeing that, Jake thought, “If that tiny ant can keep trying, so can I.”
Feeling stronger, Jake got up and kept climbing, step by step. After a long time, as the sun was setting, Jake reached the top. He saw his whole village and the beautiful streams below. It was wonderful!
Jake showed everyone, especially the kids, an important lesson:
73. When did Jake start climbing the highest hill? (不超过5个词)
______________________________
74. What was the tiny ant doing when Jake saw it? (不超过10个词)
______________________________
75. What lesson did Jake show us at the end of the text? (不超过10个词)
______________________________
答案:
73 Early in the morning.
74 It was trying to carry a big leaf.
75 No matter how hard it is, never give up./With hard work, we can climb the highest hill./...
74 It was trying to carry a big leaf.
75 No matter how hard it is, never give up./With hard work, we can climb the highest hill./...
查看更多完整答案,请扫码查看