2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第234页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
Ⅷ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Welcome to Safari Land Park
You will see the fastest animal, the tallest animal and the biggest bird in the world! Safari Land Park is a wildlife park. There you can see animals such as giraffes, lions, elephants and zebras (斑马). The tour takes about fifty minutes.
Opening times: 10 am to 5 pm
Costs: from £5.95 to £15.95
Rules:
★Safari Land Park is not really a zoo. Animals are in their natural home, so please stay inside the car at all times.
★Please show your ticket to the driver of your car when you start your tour through the park.
★Keep car doors closed at all times. Do not open the windows of the car.
★Do not feed the animals. They get their own food from nature or from the park keepers.
Others:
●The gift shop is next to the exit (出口). You can buy gifts and postcards there.
●The restaurant is opposite the gift shop.
●For more information, please call 014-696-9009.
56. How long is Safari Land Park open every day?
A. For 5 hours.
B. For 6 hours.
C. For 7 hours.
D. For 8 hours.
57. What can we learn about the rules?
A. Visitors mustn’t get out of the car.
B. Safari Land Park is safe for a walker.
C. Visitors can drive the car by themselves.
D. Visitors can offer special food to the animals.
58. 新考法 文本类型 What is the text?
A. A diary.
B. A report.
C. A poster.
D. A story.
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Welcome to Safari Land Park
You will see the fastest animal, the tallest animal and the biggest bird in the world! Safari Land Park is a wildlife park. There you can see animals such as giraffes, lions, elephants and zebras (斑马). The tour takes about fifty minutes.
Opening times: 10 am to 5 pm
Costs: from £5.95 to £15.95
Rules:
★Safari Land Park is not really a zoo. Animals are in their natural home, so please stay inside the car at all times.
★Please show your ticket to the driver of your car when you start your tour through the park.
★Keep car doors closed at all times. Do not open the windows of the car.
★Do not feed the animals. They get their own food from nature or from the park keepers.
Others:
●The gift shop is next to the exit (出口). You can buy gifts and postcards there.
●The restaurant is opposite the gift shop.
●For more information, please call 014-696-9009.
56. How long is Safari Land Park open every day?
A. For 5 hours.
B. For 6 hours.
C. For 7 hours.
D. For 8 hours.
57. What can we learn about the rules?
A. Visitors mustn’t get out of the car.
B. Safari Land Park is safe for a walker.
C. Visitors can drive the car by themselves.
D. Visitors can offer special food to the animals.
58. 新考法 文本类型 What is the text?
A. A diary.
B. A report.
C. A poster.
D. A story.
答案:
答案:56—58 CAC
解析:【阅读A篇短文大意】 本文介绍了Safari Land Park的相关信息,包括开放时间、价格、游园规定等。
56. C 细节理解题。根据文中的“Opening times: 10 am to 5 pm”可知,Safari Land Park每天开放七个小时。故选C。
57. A 细节理解题。
选项 分析
A A项意为“游客不得下车。”根据Rules下的“so please stay inside the car at all times”可知,游客要一直待在车里。故A项符合文意。
B B项意为“Safari Land Park对步行者来说是安全的。”根据Rules下的“so please stay inside the car at all times”以及“Keep car doors closed at all times”可推知,游客游览Safari Land Park时,应乘车游览,不能步行。故B项不符合文意。
C C项意为“游客可以自己驾车游览。”根据Rules下的“Please show your ticket to the driver of your car”可推知,游客不能自己驾车游览。故C项不符合文意。
D D项意为“游客可以投喂动物专门的食物。”根据Rules下的“Do not feed the animals”可知,游客不能投喂动物。故D项不符合文意。
58. C 推理判断题。本文介绍了Safari Land Park的相关信息,包括开放时间、价格、游园规定等。故应是一则海报。
【阅读B篇短文大意】 本文主要介绍了一个为患病儿童提供阅读服务的项目。
解析:【阅读A篇短文大意】 本文介绍了Safari Land Park的相关信息,包括开放时间、价格、游园规定等。
56. C 细节理解题。根据文中的“Opening times: 10 am to 5 pm”可知,Safari Land Park每天开放七个小时。故选C。
57. A 细节理解题。
选项 分析
A A项意为“游客不得下车。”根据Rules下的“so please stay inside the car at all times”可知,游客要一直待在车里。故A项符合文意。
B B项意为“Safari Land Park对步行者来说是安全的。”根据Rules下的“so please stay inside the car at all times”以及“Keep car doors closed at all times”可推知,游客游览Safari Land Park时,应乘车游览,不能步行。故B项不符合文意。
C C项意为“游客可以自己驾车游览。”根据Rules下的“Please show your ticket to the driver of your car”可推知,游客不能自己驾车游览。故C项不符合文意。
D D项意为“游客可以投喂动物专门的食物。”根据Rules下的“Do not feed the animals”可知,游客不能投喂动物。故D项不符合文意。
58. C 推理判断题。本文介绍了Safari Land Park的相关信息,包括开放时间、价格、游园规定等。故应是一则海报。
【阅读B篇短文大意】 本文主要介绍了一个为患病儿童提供阅读服务的项目。
B
Because of a terrible illness, 9-year-old Feng Jing once had to stay in a hospital in Shenzhen for months. A long stay in hospital increased his mother’s worry. “My son enjoyed learning and did well at school. However, since he came here, he has spent much time playing online games,” Feng’s mother said.
Luckily, a volunteer from a reading program came to help Feng. The volunteer kept Feng company. Feng’s mother was happy. She said the volunteer set a time for him to read a book and that kept him away from electronic products.
The program is called Sunshine Companions: Reading with Severely Ill Child Patients. It was started in 2017 and it has provided services for about 130 children at Shenzhen Children’s Hospital. Chen Jie, a worker from Shenzhen Children’s Library who manages the program, said, “We hope the program could trigger kids’ interest in reading and let the kids feel the fun of reading. ”
Now the team has around 70 volunteers from all walks of life. Joy Yang is one of them. One of the most unforgettable experiences for her was the time she spent with a 5-year-old girl in 2019. The girl, who had been in hospital for months, almost had no chance to see the outside world. Yang came up with a plan after reading a picture book on weather to the girl. She did a test to make the girl see the “rainbow”. Yang said, “We volunteers should be creative. These children need high-quality company. ”
59. Why was Feng Jing’s mother worried?
A. Because her son had no one to play with.
B. Because her son hardly had a chance to go out.
C. Because her son would lose his friends at school.
D. Because her son spent too much time on online games.
60. What do we know about the program?
A. It was started in 2019 by Chen Jie.
B. Its volunteers are mostly teachers.
C. It provides reading services for sick children.
D. It has helped around 70 children in Shenzhen.
61. What does the underlined word “trigger” probably mean?
A. Express.
B. Increase.
C. Refuse.
D. Lose.
62. What is the best title of the text?
A. A Great Volunteer
B. The Value of Reading
C. Read to Sick Children
D. Sick Children Need Help
Because of a terrible illness, 9-year-old Feng Jing once had to stay in a hospital in Shenzhen for months. A long stay in hospital increased his mother’s worry. “My son enjoyed learning and did well at school. However, since he came here, he has spent much time playing online games,” Feng’s mother said.
Luckily, a volunteer from a reading program came to help Feng. The volunteer kept Feng company. Feng’s mother was happy. She said the volunteer set a time for him to read a book and that kept him away from electronic products.
The program is called Sunshine Companions: Reading with Severely Ill Child Patients. It was started in 2017 and it has provided services for about 130 children at Shenzhen Children’s Hospital. Chen Jie, a worker from Shenzhen Children’s Library who manages the program, said, “We hope the program could trigger kids’ interest in reading and let the kids feel the fun of reading. ”
Now the team has around 70 volunteers from all walks of life. Joy Yang is one of them. One of the most unforgettable experiences for her was the time she spent with a 5-year-old girl in 2019. The girl, who had been in hospital for months, almost had no chance to see the outside world. Yang came up with a plan after reading a picture book on weather to the girl. She did a test to make the girl see the “rainbow”. Yang said, “We volunteers should be creative. These children need high-quality company. ”
59. Why was Feng Jing’s mother worried?
A. Because her son had no one to play with.
B. Because her son hardly had a chance to go out.
C. Because her son would lose his friends at school.
D. Because her son spent too much time on online games.
60. What do we know about the program?
A. It was started in 2019 by Chen Jie.
B. Its volunteers are mostly teachers.
C. It provides reading services for sick children.
D. It has helped around 70 children in Shenzhen.
61. What does the underlined word “trigger” probably mean?
A. Express.
B. Increase.
C. Refuse.
D. Lose.
62. What is the best title of the text?
A. A Great Volunteer
B. The Value of Reading
C. Read to Sick Children
D. Sick Children Need Help
答案:
59—62 DCBC
59. D 细节理解题。根据文章第一段中的“A long stay in hospital increased his mother's worry. ‘My son enjoyed learning and did well at school. However, since he came here, he has spent much time playing online games,’ Feng's mother said”可知,这位母亲之所以担心是因为她的儿子玩网络游戏时间过多。故选D。
60. C 细节理解题。
选项 分析
A A项意为“Chen Jie于2019年创立了这个项目。”根据文章第三段中的“It was started in 2017”可知,A项不符合文意。
B B项意为“这个项目的志愿者大部分是老师。”根据第四段中的“Now the team has around 70 volunteers from all walks of life”可知,这个项目的志愿者来自各行各业,并没有提到大部分都是老师。故B项不符合文意。
C C项意为“这个项目为患病儿童提供阅读服务。”根据第三段中的“The program is called Sunshine Companions: Reading with Severely Ill Child Patients... it has provided services for about 130 children at Shenzhen Children's Hospital”可知,C项符合文意。
D D项意为“这个项目已帮助约70名深圳儿童。”根据第三段中的“it has provided services for about 130 children at Shenzhen Children's Hospital”可知,这个项目已为深圳儿童医院里约130名儿童提供服务。故D项不符合文意。
61. B 词义猜测题。根据画线词后的“let the kids feel the fun of reading”可知,这个项目旨在让孩子感受到阅读的快乐,由此可推断画线词意为“激发”,与B项意思接近。
62. C 标题归纳题。本文主要介绍了一个为患病儿童提供阅读服务的项目。故C项“读给患病儿童听”最适合作本文的标题。
【阅读C篇短文大意】 本文解释了什么是白噪声以及白噪声的用途。
59. D 细节理解题。根据文章第一段中的“A long stay in hospital increased his mother's worry. ‘My son enjoyed learning and did well at school. However, since he came here, he has spent much time playing online games,’ Feng's mother said”可知,这位母亲之所以担心是因为她的儿子玩网络游戏时间过多。故选D。
60. C 细节理解题。
选项 分析
A A项意为“Chen Jie于2019年创立了这个项目。”根据文章第三段中的“It was started in 2017”可知,A项不符合文意。
B B项意为“这个项目的志愿者大部分是老师。”根据第四段中的“Now the team has around 70 volunteers from all walks of life”可知,这个项目的志愿者来自各行各业,并没有提到大部分都是老师。故B项不符合文意。
C C项意为“这个项目为患病儿童提供阅读服务。”根据第三段中的“The program is called Sunshine Companions: Reading with Severely Ill Child Patients... it has provided services for about 130 children at Shenzhen Children's Hospital”可知,C项符合文意。
D D项意为“这个项目已帮助约70名深圳儿童。”根据第三段中的“it has provided services for about 130 children at Shenzhen Children's Hospital”可知,这个项目已为深圳儿童医院里约130名儿童提供服务。故D项不符合文意。
61. B 词义猜测题。根据画线词后的“let the kids feel the fun of reading”可知,这个项目旨在让孩子感受到阅读的快乐,由此可推断画线词意为“激发”,与B项意思接近。
62. C 标题归纳题。本文主要介绍了一个为患病儿童提供阅读服务的项目。故C项“读给患病儿童听”最适合作本文的标题。
【阅读C篇短文大意】 本文解释了什么是白噪声以及白噪声的用途。
C
新素材 白噪声
Have you ever noticed how, on a rainy night, all other sounds seem to disappear? The sound of the rain drowns(盖过) them out. And even though the sound of the rain goes on all night, it doesn’t keep you awake. The sound of the rain is a kind of white noise — a steady (稳定的) and unchanging sound.
White noise is made up of sounds from all the frequencies(频率) a human ear can hear. It’s called “white” because it is like that of white light, which is a mixture of all the light we can see.
You might think that a mixture of all possible sound frequencies would be terrible, but it’s not — quite the opposite. The reason for this is that white noise drowns other sounds. Think of the rain: the sound of one drop falling, like from a leaky (漏水的) tap, would be very different and hateful. Two drops would be the same. You could even tell three drops apart. But if there were 5 or 10 or 1,000, you couldn’t pick out each drop. Together they become a kind of quiet sound and probably lead you to sleep.
According to a scientific study, white noise can help solve different problems. It can help worried people sleep and help those who have headaches sleep through their pain. It can be very useful to people with attention problems. White noise can help them pay attention to something. Who would have thought that mixing lots of sounds together would actually help develop peace and quiet?
63. What is white noise according to the text?
A. A kind of sound that is very loud.
B. The mixture of sounds we can hear.
C. A kind of sound that is changeable.
D. The mixture of different kinds of rain.
64. 新考法 写作手法 How does the writer explain the reason why the white noise is not terrible?
A. By telling a story.
B. By asking a question.
C. By giving an example.
D. By listing facts.
65. What is the main idea of Paragraph 4?
A. Causes of white noise.
B. Uses of white noise.
C. Stories about white noise.
D. Problems of white noise.
新素材 白噪声
Have you ever noticed how, on a rainy night, all other sounds seem to disappear? The sound of the rain drowns(盖过) them out. And even though the sound of the rain goes on all night, it doesn’t keep you awake. The sound of the rain is a kind of white noise — a steady (稳定的) and unchanging sound.
White noise is made up of sounds from all the frequencies(频率) a human ear can hear. It’s called “white” because it is like that of white light, which is a mixture of all the light we can see.
You might think that a mixture of all possible sound frequencies would be terrible, but it’s not — quite the opposite. The reason for this is that white noise drowns other sounds. Think of the rain: the sound of one drop falling, like from a leaky (漏水的) tap, would be very different and hateful. Two drops would be the same. You could even tell three drops apart. But if there were 5 or 10 or 1,000, you couldn’t pick out each drop. Together they become a kind of quiet sound and probably lead you to sleep.
According to a scientific study, white noise can help solve different problems. It can help worried people sleep and help those who have headaches sleep through their pain. It can be very useful to people with attention problems. White noise can help them pay attention to something. Who would have thought that mixing lots of sounds together would actually help develop peace and quiet?
63. What is white noise according to the text?
A. A kind of sound that is very loud.
B. The mixture of sounds we can hear.
C. A kind of sound that is changeable.
D. The mixture of different kinds of rain.
64. 新考法 写作手法 How does the writer explain the reason why the white noise is not terrible?
A. By telling a story.
B. By asking a question.
C. By giving an example.
D. By listing facts.
65. What is the main idea of Paragraph 4?
A. Causes of white noise.
B. Uses of white noise.
C. Stories about white noise.
D. Problems of white noise.
答案:
63—65 BCB
63. B 细节理解题。根据文章第二段中的“White noise is made up of sounds from all the frequencies (频率) a human ear can hear”可知,白噪声是人耳能听到的所有频率的混合噪声。故选B。
64. C 写作手法题。
明题意 作者是如何解释白噪声并不可怕的原因的?
寻线索 作者在文章第三段开头先点明了白噪声不可怕,随即又给出了理由:白噪声盖过了其他的声音。接着作者举雨水的例子来解释这一理由。
定答案 故选C。
65. B 段落大意题。文章第四段的主旨句为第一句。本段主要介绍了白噪声可以解决不同的问题,即白噪声的用途。故选B。
【阅读D篇短文大意】 本文讲述了残疾人运动员卢国伟通过刻苦努力训练,在2023年世界夏季特殊奥林匹克运动会上摘得一金两银的故事。
63. B 细节理解题。根据文章第二段中的“White noise is made up of sounds from all the frequencies (频率) a human ear can hear”可知,白噪声是人耳能听到的所有频率的混合噪声。故选B。
64. C 写作手法题。
明题意 作者是如何解释白噪声并不可怕的原因的?
寻线索 作者在文章第三段开头先点明了白噪声不可怕,随即又给出了理由:白噪声盖过了其他的声音。接着作者举雨水的例子来解释这一理由。
定答案 故选C。
65. B 段落大意题。文章第四段的主旨句为第一句。本段主要介绍了白噪声可以解决不同的问题,即白噪声的用途。故选B。
【阅读D篇短文大意】 本文讲述了残疾人运动员卢国伟通过刻苦努力训练,在2023年世界夏季特殊奥林匹克运动会上摘得一金两银的故事。
D
Lu Guowei is shy and has problems speaking comfortably with strangers. “He is 22 years old but probably only has the intelligence (智力) of an 11-year-old child,” said Lu Guoqiang, his elder brother, in 2023.
But this “child” won three medals in running — one gold and two silvers — in the 2023 Special Olympics World Summer Games, held in Berlin, Germany, from June 17 to 25.
The very next day, when Lu Guowei returned from Germany to his home in Yanshan, a small county in Southwest China’s Yunnan Province, he went to Yanshan Special Education School to see his former(以前的) teachers, proudly wearing three of the medals he won at the Special Olympics, even though he had already graduated from the school.
Yang Jiaguo is a PE teacher at the school. It was Yang who discovered Lu Guowei’s talent in running and led him onto this path in the first place. At school, Yang noticed that Lu had excellent physical ability, which then led him to encourage Lu to try running. But what makes it hard is that Lu Guowei has problems understanding even the simplest concepts (概念) and instructions, especially when he was younger. “It was difficult for the concept to get through to him just by explaining it with words, so I would show him by asking him to tag along(跟随) when I was running. But he doesn’t mind working hard. He never makes excuses or complains,” said Yang. “No matter how much I ask him to run, he’ll just do it, even when I’m not watching. ”
Hard work may not make a sudden change, but the change does happen in the end.
66. What sport is Lu Guowei good at?

67. What is the difficult part of Lu’s training?
A. He has problems speaking with others.
B. He is unwilling to tag along his teacher.
C. He can’t understand concepts and instructions.
D. He sometimes makes excuses for his laziness.
68. What can we probably learn from the text?
A. Working hard can make a difference.
B. A wise teacher is a guide for children.
C. It is our duty to care for disabled children.
D. Proper education is useful to disabled children.
Lu Guowei is shy and has problems speaking comfortably with strangers. “He is 22 years old but probably only has the intelligence (智力) of an 11-year-old child,” said Lu Guoqiang, his elder brother, in 2023.
But this “child” won three medals in running — one gold and two silvers — in the 2023 Special Olympics World Summer Games, held in Berlin, Germany, from June 17 to 25.
The very next day, when Lu Guowei returned from Germany to his home in Yanshan, a small county in Southwest China’s Yunnan Province, he went to Yanshan Special Education School to see his former(以前的) teachers, proudly wearing three of the medals he won at the Special Olympics, even though he had already graduated from the school.
Yang Jiaguo is a PE teacher at the school. It was Yang who discovered Lu Guowei’s talent in running and led him onto this path in the first place. At school, Yang noticed that Lu had excellent physical ability, which then led him to encourage Lu to try running. But what makes it hard is that Lu Guowei has problems understanding even the simplest concepts (概念) and instructions, especially when he was younger. “It was difficult for the concept to get through to him just by explaining it with words, so I would show him by asking him to tag along(跟随) when I was running. But he doesn’t mind working hard. He never makes excuses or complains,” said Yang. “No matter how much I ask him to run, he’ll just do it, even when I’m not watching. ”
Hard work may not make a sudden change, but the change does happen in the end.
66. What sport is Lu Guowei good at?
67. What is the difficult part of Lu’s training?
A. He has problems speaking with others.
B. He is unwilling to tag along his teacher.
C. He can’t understand concepts and instructions.
D. He sometimes makes excuses for his laziness.
68. What can we probably learn from the text?
A. Working hard can make a difference.
B. A wise teacher is a guide for children.
C. It is our duty to care for disabled children.
D. Proper education is useful to disabled children.
答案:
66—68 ACA
66. A 图文转换题。根据文章第二段中的“But this ‘child’ won three medals in running”可知,卢国伟擅长跑步。故选A。
67. C 细节理解题。根据文章第四段中的“But what makes it hard is that Lu Guowei has problems understanding even the simplest concepts (概念) and instructions”可知,卢国伟训练期间,比较难的部分是他对最简单的概念和指导理解起来都有困难。故选C。
68. A 推理判断题。通读全文,尤其是文章最后一段“Hard work may not make a sudden change, but the change does happen in the end”可知,努力可能不会带来突然的变化,但变化终将发生。故选A。
【阅读E篇短文大意】 本文主要介绍了科学家发现黑猩猩有选择吃某些植物的叶子来治病的能力。
66. A 图文转换题。根据文章第二段中的“But this ‘child’ won three medals in running”可知,卢国伟擅长跑步。故选A。
67. C 细节理解题。根据文章第四段中的“But what makes it hard is that Lu Guowei has problems understanding even the simplest concepts (概念) and instructions”可知,卢国伟训练期间,比较难的部分是他对最简单的概念和指导理解起来都有困难。故选C。
68. A 推理判断题。通读全文,尤其是文章最后一段“Hard work may not make a sudden change, but the change does happen in the end”可知,努力可能不会带来突然的变化,但变化终将发生。故选A。
【阅读E篇短文大意】 本文主要介绍了科学家发现黑猩猩有选择吃某些植物的叶子来治病的能力。
E
According to recent research in biology, chimpanzees (黑猩猩) in the wild are thought to choose certain plants and use them as medicines when they are not feeling well. After studying how they eat the leaves of certain trees, two scientists, Paul Newton and Toshisuda Nashida, said that there are striking (显著的) similarities between how these animals eat these plants and how humans take their medicines.
Until recently, only humans were believed to be able to make smart decisions when it came to curing illness. But that was before the two scientists carried out their research. They noticed that a chimpanzee they called Hugo was behaving differently from the other animals. He was picking the leaves from a plant that he does not usually eat.
What was surprising was the way Hugo ate the leaves. He not only picked them very carefully, but also rubbed (搓) the leaves before he put them in his mouth, and then he kept them in his mouth for a little while before he swallowed (吞下) them. This is exactly how humans take medicine! What was even more surprising for the scientists was that the very same plant that the chimpanzee chose is known to be used by local people as a medicine! Newton and Nashida were also surprised to find that when chimpanzees take this medicine, they only do so in the morning.
The behaviour of these chimpanzees shows that they have developed amazing abilities to care for their own health — without any doctor having told them what medicine to take!
69. What can we learn about Hugo?
A. He took medicine in the afternoon.
B. He kept the medicine in his mouth for some time.
C. He chose local people’s medicine to treat himself.
D. He specially chose the plants that he usually eats.
70. What does the underlined word “them” in Paragraph 3 refer to?
A. Chimpanzees.
B. Leaves.
C. Plants.
D. Trees.
71. What does the writer want to tell us?
A. Animals don’t need doctors when they are ill.
B. Only humans are able to make smart decisions.
C. Chimpanzees behave differently from other animals.
D. Animals have abilities to choose medicines to cure themselves.
72. In which part of a magazine can you find the text?
A. Culture.
B. Geography.
C. Nature.
D. Health.
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
According to recent research in biology, chimpanzees (黑猩猩) in the wild are thought to choose certain plants and use them as medicines when they are not feeling well. After studying how they eat the leaves of certain trees, two scientists, Paul Newton and Toshisuda Nashida, said that there are striking (显著的) similarities between how these animals eat these plants and how humans take their medicines.
Until recently, only humans were believed to be able to make smart decisions when it came to curing illness. But that was before the two scientists carried out their research. They noticed that a chimpanzee they called Hugo was behaving differently from the other animals. He was picking the leaves from a plant that he does not usually eat.
What was surprising was the way Hugo ate the leaves. He not only picked them very carefully, but also rubbed (搓) the leaves before he put them in his mouth, and then he kept them in his mouth for a little while before he swallowed (吞下) them. This is exactly how humans take medicine! What was even more surprising for the scientists was that the very same plant that the chimpanzee chose is known to be used by local people as a medicine! Newton and Nashida were also surprised to find that when chimpanzees take this medicine, they only do so in the morning.
The behaviour of these chimpanzees shows that they have developed amazing abilities to care for their own health — without any doctor having told them what medicine to take!
69. What can we learn about Hugo?
A. He took medicine in the afternoon.
B. He kept the medicine in his mouth for some time.
C. He chose local people’s medicine to treat himself.
D. He specially chose the plants that he usually eats.
70. What does the underlined word “them” in Paragraph 3 refer to?
A. Chimpanzees.
B. Leaves.
C. Plants.
D. Trees.
71. What does the writer want to tell us?
A. Animals don’t need doctors when they are ill.
B. Only humans are able to make smart decisions.
C. Chimpanzees behave differently from other animals.
D. Animals have abilities to choose medicines to cure themselves.
72. In which part of a magazine can you find the text?
A. Culture.
B. Geography.
C. Nature.
D. Health.
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
答案:
69—72 BBDC
69. B 细节理解题。
选项 分析
A 根据第三段中的“Newton and Nashida were also surprised to find that when chimpanzees take this medicine, they only do so in the morning”可知,黑猩猩只在早上吃药。故A项表述不符合文意。
B 根据第三段中的“and then he kept them in his mouth for a little while before he swallowed (吞下) them”可知,黑猩猩会将药材含在口中一小会儿再吞咽。故B项表述符合文意。
C 根据第三段中的“that the very same plant that the chimpanzee chose is known to be used by local people as a medicine!”可知,黑猩猩选择的药材竟然和当地人用的药材一样。C项意为“黑猩猩选择当地人的药物治疗自己”,与原文有出入。故C项不符合文意。
D 根据第二段中的“He was picking the leaves from a plant that he does not usually eat”可知,黑猩猩挑选的植物是它平时不怎么吃的植物。故D项表述不符合文意。
70. B 代词指代题。根据画线代词前的“the leaves”可推知,them指代的是leaves。
71. D 主旨大意题。结合文章第一段和最后一段内容可推知,作者写这篇文章是想告诉我们动物有能力选择药材来治疗自己。故选D。
72. C 文章出处题。本文主要介绍了科学家发现黑猩猩有选择吃某些植物的叶子来治病的能力。文章围绕黑猩猩展开,故我们可能在一本杂志的“自然”版块读到这篇文章。
【阅读F篇短文大意】 本文讲述了一只毛虫不听蚂蚁和蜜蜂的建议,用自己的方式建房子、生活,最终完美蜕变成蝴蝶的故事。
69. B 细节理解题。
选项 分析
A 根据第三段中的“Newton and Nashida were also surprised to find that when chimpanzees take this medicine, they only do so in the morning”可知,黑猩猩只在早上吃药。故A项表述不符合文意。
B 根据第三段中的“and then he kept them in his mouth for a little while before he swallowed (吞下) them”可知,黑猩猩会将药材含在口中一小会儿再吞咽。故B项表述符合文意。
C 根据第三段中的“that the very same plant that the chimpanzee chose is known to be used by local people as a medicine!”可知,黑猩猩选择的药材竟然和当地人用的药材一样。C项意为“黑猩猩选择当地人的药物治疗自己”,与原文有出入。故C项不符合文意。
D 根据第二段中的“He was picking the leaves from a plant that he does not usually eat”可知,黑猩猩挑选的植物是它平时不怎么吃的植物。故D项表述不符合文意。
70. B 代词指代题。根据画线代词前的“the leaves”可推知,them指代的是leaves。
71. D 主旨大意题。结合文章第一段和最后一段内容可推知,作者写这篇文章是想告诉我们动物有能力选择药材来治疗自己。故选D。
72. C 文章出处题。本文主要介绍了科学家发现黑猩猩有选择吃某些植物的叶子来治病的能力。文章围绕黑猩猩展开,故我们可能在一本杂志的“自然”版块读到这篇文章。
【阅读F篇短文大意】 本文讲述了一只毛虫不听蚂蚁和蜜蜂的建议,用自己的方式建房子、生活,最终完美蜕变成蝴蝶的故事。
F
A caterpillar (毛虫) was busy with its new house. An ant and a bee advised it to find a hole under a stone to live in. The caterpillar shook its head. It knew its own way of living. The bee and the ant left.
At last, the caterpillar’s house grew so thick that others could only guess that the caterpillar might still be at work inside. The bee stopped to look at the little house. “Miss Ant, come here,” it said. “I have got such a joke to tell you! That caterpillar has finished its house and has forgotten to leave any door. ”
“That’s too bad,” said the ant. “I’m afraid it will starve to death (饿死).”
But the caterpillar did not die. It was not even hungry. It was fast asleep in its little house.
Many days passed. It began to wake. “How strange I feel!” said the caterpillar to itself. “I must have light and air!” One end of the house was very soft, and through this end the caterpillar pushed its way out. It was no caterpillar anymore. It was a beautiful butterfly.
The caterpillar knew its own way of living and in the end, it turned into a beautiful butterfly. So, when the ant and the bee came again, the caterpillar would say to them, “________.”
73. Why didn’t the caterpillar listen to the ant and the bee? (不超过10个词)
______________________________
74. What did the caterpillar do in the house after it was built? (不超过5个词)
______________________________
75. What would the caterpillar say at the end of the text? (不超过15个词)
______________________________
A caterpillar (毛虫) was busy with its new house. An ant and a bee advised it to find a hole under a stone to live in. The caterpillar shook its head. It knew its own way of living. The bee and the ant left.
At last, the caterpillar’s house grew so thick that others could only guess that the caterpillar might still be at work inside. The bee stopped to look at the little house. “Miss Ant, come here,” it said. “I have got such a joke to tell you! That caterpillar has finished its house and has forgotten to leave any door. ”
“That’s too bad,” said the ant. “I’m afraid it will starve to death (饿死).”
But the caterpillar did not die. It was not even hungry. It was fast asleep in its little house.
Many days passed. It began to wake. “How strange I feel!” said the caterpillar to itself. “I must have light and air!” One end of the house was very soft, and through this end the caterpillar pushed its way out. It was no caterpillar anymore. It was a beautiful butterfly.
The caterpillar knew its own way of living and in the end, it turned into a beautiful butterfly. So, when the ant and the bee came again, the caterpillar would say to them, “________.”
73. Why didn’t the caterpillar listen to the ant and the bee? (不超过10个词)
______________________________
74. What did the caterpillar do in the house after it was built? (不超过5个词)
______________________________
75. What would the caterpillar say at the end of the text? (不超过15个词)
______________________________
答案:
73. Because it knew its own way of living.
74. It was fast asleep.
75. It is important to trust yourself and follow your own path./...
74. It was fast asleep.
75. It is important to trust yourself and follow your own path./...
查看更多完整答案,请扫码查看