2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版》

第6页
Ⅷ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A



56.When is the Celebration?
A. On Sunday. B. On Monday.
C. On Wednesday. D. On Friday.
57.At what age can a child join in Safety Around Water Program?
A. 6. B. 8. C. 10. D. 12.
58.What can we learn about Genson DPE?
A. It keeps open all year round.
B. It teaches life - saving skills.
C. It provides free programs for all.
D. It has two programs every day.
答案: 56 A 细节理解题。根据Family Water Safety Education介绍中的“Sunday, July 14: Celebration!”可知,庆祝活动在周日举行。故选A。
57 D 细节理解题。根据Safety Around Water Program介绍中的“For children aged 11 - 14”可知,11到14岁的孩子可以参加这个课程。故选D。
58 B 细节理解题。根据WATER SAFETY FOR ALL下方的“Genson DPE teaches life - saving skills FOR ALL”可知,Genson DPE教授救援技能。故选B。
B
It’s always a good thing to have a hobby. For Miss Patty, a school bus driver in Erie County, her hobby of knitting(编织) has made her really touch the community.
Miss Patty always wanted to do something with her spare time to help the students. After a conversation with one of the students, things took a turn from knitting one hat to knitting more hats.
“The one boy gets on the bus, and he goes, ‘What are you doing?’ I said, ‘I’m making a hat.’ He said, ‘That would be great having such a warm hat in icy winter.’ So I said, ‘What color would you like?’ That started everything,” Miss Patty told the local newspaper.
Several years have passed since that day, and Miss Patty has already knitted 7,083 hats for students in her spare time. Sometimes she will get the student’s favorite color before she begins the project.
What is more moving is that Miss Patty buys all the materials(材料) using her own money. Some people do give her gift cards around the holidays to help, but she still puts out a lot of her own money.
Along with making hats for the students that will keep them warm, Miss Patty also gets praise for being a trusted friend to the students.
59.What made Miss Patty decide to knit more hats?
A. A drive to Erie County. B. A show of colorful hats.
C. A letter in the newspaper. D. A conversation with a boy.
60.Why does Miss Patty knit so many hats in her spare time?
A. To practice her skill. B. To better her business.
C. To make more friends. D. To gift students for winter.
61.What makes Miss Patty’s act more moving?
A. She refuses others’ help.
B. She buys materials with her own money.
C. She works during holidays.
D. She knits hats of different colors for kids.
62.Which of the following best describes Miss Patty?
A. Humorous. B. Honest.
C. Caring. D. Shy.
答案: 59 D 细节理解题。根据第二段中的“After a conversation with one of the students, things took a turn from knitting one hat to knitting more hats”以及第三段提到的“The one boy”可知,帕蒂女士在和一个男孩交谈后决定开始编织更多帽子。故选D。
60 D 推理判断题。根据第三段中的“That would be great having such a warm hat in icy winter”和第六段中的“Along with making hats for the students that will keep them warm”可推知,帕蒂女士在业余时间编织如此多的帽子是为了送给学生,让他们在冬天保暖。故选D。
61 B 细节理解题。
明题意 本题问的是“什么使帕蒂女士的行为更令人感动?”。
寻线索 根据第五段中的“What is more moving is that Miss Patty buys all the materials (材料) using her own money”可知,更令人感动的是,帕蒂女士用自己的钱购买所有的材料。
定答案 故选B。
62 C 推理判断题。帕蒂女士利用业余时间为学生编织帽子,让他们在冬天感到温暖。由此可见,帕蒂女士是一个热心体贴的人。故选C。
C
During their busy lives, people do not pay much attention to the expiry dates (有效期) on the food in their fridges. As a result, a lot of food is forgotten about and wasted. However, according to recent research, being aware of (意识到) what you throw away can help you waste less.
The researchers measured (计量) food waste from 154 families across the UK. Half of these families in the research were asked to list the fruit and vegetables they had bought and their expiry dates. The families stuck the list on the fridge door and received a text message every day telling them to check it. The other half did not have to make a list and did not receive text messages. Over a six - week period, all the families were asked to measure their food waste at the end of each week.
The researchers were surprised to find that making lists and getting texts made little difference to how much food was wasted. However, each family in the research wasted less food — about 0.1 kilo a week.
The researchers carried on the research for six months, and found that all the families continued to waste less food. This shows that just measuring food waste encourages people to pay closer attention to it and throw less away.
63.What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to (指的是)?
A. The research. B. The list.
C. The door. D. The message.
64.What is introduced in Paragraph 3 about the six - week research?
A. Its purpose. B. Its method.
C. Its steps. D. Its results.
65.Which of the following is the best title (标题) for the text?
A. Measure Food Waste to Stop It
B. Pay Attention to What You Buy
C. Check the Food Before Storing It
D. Give Thought to Your Busy Life
答案: 63 B 代词指代题。根据画线词所在句“The families stuck the list on the fridge door and received a text message every day telling them to check it”可知,这些家庭把清单贴在冰箱门上,每天都会收到一条短信,要求他们检查一下那个清单。画线词it指代的是“the list”,故选B。
64 D 段落大意题。通读第三段内容可知,本段介绍了研究的结果。故选D。
65 A 标题归纳题。本文介绍了一项关于食物浪费的研究。该研究表明,人们只要记录食物浪费情况就可以做到减少食物浪费。故A项最适合作本文的标题。
D
If you get angry many times in a day, it is time for you to think about how to deal with it. Here are some of my suggestions.
When you are angry, try to tell yourself through another voice that you are angry and that it is not a bad thing. It just shows that you have different ideas. Accept that many things are not 100% right or wrong. In our communication with others, the final purpose is not to decide who is right and who is wrong, but to look for something in common.
If you still feel strong anger, try taking a deep breath(呼吸) and let anger out of your body along with the breath. Don’t say angry words when you are very angry, for you will regret saying them when you cool down.
Discussing with a third party is helpful. It is hard for the two parties in anger to understand each other, but the idea of an outsider can help both parties to get mutual(相互的) understanding.
Anger is just one of the many emotions (情绪) that make us human, and to well manage it adds to our ability to truly understand the world.
66.What is the final purpose of communication with other people?
A. To show different ideas.
B. To look for something in common.
C. To accept useful suggestions.
D. To decide whether one is right or not.
67.What does the writer advise us to do when we can’t cool down?
A. Say angry words. B. Try taking a deep breath.
C. Control our voices. D. Stop talking with others.
68.What does the underlined word “party” in Paragraph 4 mean?
A. An activity. B. A visitor.
C. A person. D. A meeting.
69.What is the text mainly about?
A. How to manage anger. B. How to show feelings.
C. How to deal with regrets. D. How to understand the world.
答案: 66 B 细节理解题。根据第二段中的“In our communication with others, the final purpose is not to decide who is right and who is wrong, but to look for something in common”可知,和他人沟通的最终目的是寻找共同点。故选B。
67 B 细节理解题。根据第三段中的“If you still feel strong anger, try taking a deep breath(呼吸)”可知,作者建议在愤怒至极时,试着深呼吸。故选B。
68 C 词义猜测题。画线词后提到,想让生气中的双方互相理解是很困难的,但一个局外人的想法可能会帮助双方达成相互理解。由此可推知,此处party的意义与outsider相近,指的是“一个人”。故选C。
69 A 主旨大意题。本文介绍的是如何控制愤怒的情绪。故选A。
E
Dennis Hong and his students design(设计) human - like robots. This includes a cooking robot called Project YORI. YORI is only the latest of Hong’s robot inventions. There’s DAVID, the world’s first and only car that can be driven by the blind, and SAFFiR, a two - legged robot that can do dangerous work that humans are often unable to do. Hong is finding plenty of work for his robots.
When he was asked about his biggest success, Hong chose the robot called DARwIn - OP. He thought it was one of the most widely used human - like robots for research and education. Hong’s team made DARwIn’s design free for anyone to use. They have seen many projects using the design. And they consider it a gift to the robotics community.
“Many people only want to see our successes and not the failures that came before those, but failure is simply a stepping stone in developing new technology. If you’re too afraid of failure, then you only get to walk on the safer side, and then there’s no innovation(创新),” said Hong. “I tell my students to try breaking the robot. If the robot doesn’t fall and doesn’t break, we don’t get to learn anything.”
70.Which robot is the most recent invention by Dennis Hong’s team?
A. YORI. B. DAVID.
C. SAFFiR. D. DARwIn - OP.
71.What is special about DARwIn according to the text?
A. Its technology is the latest.
B. It is a popular robot for the blind.
C. It is the first human - like robot.
D. Its design is free for anyone to use.
72.What does Dennis Hong encourage his students to do?
A. Walk on the safer side.
B. Do more for education.
C. Keep trying and learning.
D. Avoid making mistakes.
答案: 70 A 细节理解题。根据第一段中的“YORI is only the latest of Hong's robot inventions”可知,YORI是丹尼斯·洪的团队最新研发的机器人。故选A。
71 D 推理判断题。根据第二段中的“Hong's team made DARwIn's design free for anyone to use”可知,DARwIn这项设计对任何人都是免费的,由此可推断,这是它的特殊之处。故选D。
72 C 推理判断题。通读最后一段可推知,丹尼斯·洪鼓励自己的学生不断尝试和学习。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭