2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版》

第141页
C
Narrator: Finn and Cindy are talking about a plan to help poor people by putting on a concert to collect money for the local food bank!
Finn: Cindy, I play the violin. You have a great voice and you can sing a song. Let's invite other classmates who can play an instrument.
Cindy: What a great idea!
Narrator: They got others to join in. The musicians need practice. During the preparation, Finn is nervous.
Finn: No, no. Someone is off key. We have to start over.
Cindy: Take it easy, Finn. We're all trying our best.
Finn: Your best isn't good enough! Maybe I misjudged(错看) your talent.
Narrator: Cindy storms out. Jorge, one of the members, comes to Finn.
Jorge: Finn, that wasn't nice.
Finn: I know. I just want things to go well. I'll apologize to Cindy later.
Jorge: You shouldn't put important things off. You are kind to have a concert to help others. But you should forgive Cindy. She is your friend.
Narrator: The concert is coming. Finn has still not spoken to Cindy. He and other members are practicing. Suddenly, Jorge gets sick and is sent to the hospital. When the day of the concert arrives, Finn is surprised to see Cindy.
Cindy: I just heard about Jorge. I know I can't take his place, but I'd like to help you if I can.
Finn: Well, we are missing a lady's voice. Do you remember the song we're practicing?
Cindy: Sure! I'll get ready.
Narrator: About 100 people come to the concert. They collect 700 yuan! Finn and Cindy talk backstage.
Finn: You are great! The concert wouldn't have been as good without you. Thanks.
Cindy: That's what friends should do — help each other.
63. Why did they put on a concert?
A. To finish their school project.
B. To find the best singer in school.
C. To call on students to play instruments.
D. To raise money for the local food bank.
64. What did Jorge advise Finn to do?
A. To put off the concert.
B. To help more people in need.
C. To apologize to Cindy right away.
D. To choose a new person for the concert.
65. What does the text want to tell us?
A. Actions speak louder than words.
B. Don't judge a person's ability so quickly.
C. Nothing is impossible for a willing heart.
D. Friends should support and understand each other.
答案: 63 D 细节理解题。根据文中的“help poor people by putting on a concert to collect money for the local food bank!”可知,他们举办音乐会是为当地食品银行募集钱款,帮助穷人。故选D。
@@64 C 细节理解题。根据文中的“I'll apologize to Cindy later”以及“You shouldn't put important things off. You are kind to have a concert to help others. But you should forgive Cindy”可知,乔治建议费恩立刻向辛迪道歉。故选C。
@@65 D 推理判断题。根据文章最后辛迪说的话“That's what friends should do — help each other”可知,本文想告诉我们:朋友之间应该相互帮助和理解。故选D。
D
①Have you heard of China's Tiangong space station? How much do you know about the lives of astronauts working in the space station? Come along and find out!
②For astronauts in space, exercise is important. The environment is very different in space. Doing sports can help astronauts stay healthy. How do they exercise? There is a bike to keep fit, a running machine, and other fitness equipment in the space station. The equipment makes it easy for astronauts to exercise.
③Astronauts live in a weightless environment, so they can't take showers like we do on the earth. Is there a bathroom in the space station? How do they keep themselves clean? Don't worry! Tiangong space station has a special bathroom. Astronauts can wipe (擦) themselves clean with a wet towel (毛巾).
④What do astronauts eat in the space station? There is bread and porridge for breakfast. There are also traditional Chinese dishes, like Kung Pao Chicken, fried rice and fried noodles with pork. There is a special “fridge” to store the food. It's made of “aerogel (气凝胶)”. The food stays cool in it.
⑤ What if astronauts miss their family? There is special communication equipment in the station. Astronauts can have personal “sky - to - earth” calls with their family. Usually, the astronauts wear earphones. It not only helps them talk with each other, but also allows them to talk to the ground from any position.
⑥What do you think of the lives of the astronauts?
66. ★新考法 写作手法 How does the writer lead into the topic in Paragraph 1?
A. By using sayings. B. By listing numbers.
C. By asking questions. D. By giving examples.
67. What does the underlined phrase “fitness equipment” probably mean in Paragraph 2?
A. Things for exercising. B. Things for keeping food.
C. Things for communicating. D. Things for keeping clean.
68. ★新考法 文章结构 Which is the best structure of the text? (① = Paragraph 1 ② = Paragraph 2,... )
                   
 
A.       B.       C.       D.
69. In which part of a magazine can we read the text?
A. Food. B. Science. C. Medicine. D. Trade.
答案: 66 C 写作手法题。根据文章第一段的前两句可知,作者通过提问题的写作手法来引入文章要谈论的话题。故选C。
@@67 A 词义猜测题。根据画线部分前的信息“a bike to keep fit, a running machine”以及画线部分后的信息“The equipment makes it easy for astronauts to exercise”可知,fitness equipment是“健身设备”。故选A。
@@68 C 文章结构题。通读文章可知,第一段引出文章主题,第二、三、四、五段分别介绍了航天员如何在空间站运动、如何保持个人卫生、吃的食物有哪些以及如何与家人保持联系等,第六段结尾。本文的结构为总—分—总。故选C。
@@69 B 推理判断题。本文介绍了航天员在空间站的生活,属于科学范畴,故可以在杂志的“科学”版块读到这篇文章。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭