2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第126页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
VIIII.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Do you want to try dragon boat racing?We have the camp you're looking for!CN Dragon Boat Camps are fit for all ages and levels.This year,our spring camp will be held from May13to19.A group of experienced coaches will share their best skills with you.After training,you will take part in the dragon boat race on the last day of camp!
You can sign up as a team,a small group or a single player.If you have a group of ten or more,please get in touch with Carolyn at carolyn@cnevents.com for a team price.
Location:Our camp will be held at Westgate Lakes Resort,Turkey Lake Road.
Cost:345per person
We will offer you:
A welcome party on the evening of May13
Dragon boat training courses twice daily from May14to17
Daily video recording
Three camp T−shirts each person
Two friendly races during the week and a final
dragon boat race on May19

Get in touch with us:
√Email:info@cnevents.com
√Phone:1(855)886−2628
56.When will the final dragon boat race be held?
A. On May13.
B. On May14.
C. On May17.
D. On May19.
57.What can you get if you join in the camp?
A. Videos of Turkey Lake.
B. Training courses once a day.
C. Two camp T−shirts for free.
D. Skills from experienced coaches.
58.Where can you probably read the text?
A. In a film website.
B. In a medical report.
C. In a sports newspaper.
D. In a science magazine.
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Do you want to try dragon boat racing?We have the camp you're looking for!CN Dragon Boat Camps are fit for all ages and levels.This year,our spring camp will be held from May13to19.A group of experienced coaches will share their best skills with you.After training,you will take part in the dragon boat race on the last day of camp!
You can sign up as a team,a small group or a single player.If you have a group of ten or more,please get in touch with Carolyn at carolyn@cnevents.com for a team price.
Location:Our camp will be held at Westgate Lakes Resort,Turkey Lake Road.
Cost:345per person
We will offer you:
A welcome party on the evening of May13
Dragon boat training courses twice daily from May14to17
Daily video recording
Three camp T−shirts each person
Two friendly races during the week and a final
dragon boat race on May19
Get in touch with us:
√Email:info@cnevents.com
√Phone:1(855)886−2628
56.When will the final dragon boat race be held?
A. On May13.
B. On May14.
C. On May17.
D. On May19.
57.What can you get if you join in the camp?
A. Videos of Turkey Lake.
B. Training courses once a day.
C. Two camp T−shirts for free.
D. Skills from experienced coaches.
58.Where can you probably read the text?
A. In a film website.
B. In a medical report.
C. In a sports newspaper.
D. In a science magazine.
答案:
答案:56—58 DDC
56D 细节理解题。根据文章中的“a final dragon boat race on May 19”可知,龙舟赛决赛在5月19日举行。故选D。
57D 细节理解题。根据文章中的“A group of experienced coaches will share their best skills with you”可知,一群经验丰富的教练将与你分享他们最好的技能,即如果你参加龙舟营,你可以从这些教练那里学到技能。故选D。
58C 推理判断题。通读全文可知,本文是有关龙舟营活动的海报,详细介绍了活动地点、时间、规则和联系方式等,结合四个选项可推知,我们能从体育报上看到这篇文章。故选C。
【阅读B篇短文大意】 本文是一篇记叙文,文章简要介绍了第十九届亚运会滑板冠军——崔宸曦。
名师讲语篇
知识积累
(1)show off炫耀,卖弄
(2)blow somebody's socks off使某人大吃一惊,使某人兴奋
(3)a piece of cake轻而易举的事
(4)end up最终成为;最后处于
56D 细节理解题。根据文章中的“a final dragon boat race on May 19”可知,龙舟赛决赛在5月19日举行。故选D。
57D 细节理解题。根据文章中的“A group of experienced coaches will share their best skills with you”可知,一群经验丰富的教练将与你分享他们最好的技能,即如果你参加龙舟营,你可以从这些教练那里学到技能。故选D。
58C 推理判断题。通读全文可知,本文是有关龙舟营活动的海报,详细介绍了活动地点、时间、规则和联系方式等,结合四个选项可推知,我们能从体育报上看到这篇文章。故选C。
【阅读B篇短文大意】 本文是一篇记叙文,文章简要介绍了第十九届亚运会滑板冠军——崔宸曦。
名师讲语篇
知识积累
(1)show off炫耀,卖弄
(2)blow somebody's socks off使某人大吃一惊,使某人兴奋
(3)a piece of cake轻而易举的事
(4)end up最终成为;最后处于
B
At the19th Asian Games in Hangzhou,a13−year−old girl named
Cui Chenxi rocked the skatepark and became the champion.Interestingly,that achievement not only won her a gold medal but also made her the youngest champion in the history of the Asian Games in
China.Can you believe it?
During the competition,Cui showed off some exciting moves on herr skateboarD.On her first try,she didn’t do well and lost many points,but she didn't lose hope.On her second try,she blew everyone's socks off and came in first place.
Cui didn't become a winner overnight.She started trying activities like skating when she was three years old since her dad loved skateboarding.It wasn't unttil2020that Cui got into skateboarding.And skateboarding isn't a piece of cake.It takes a lot of power and balance to finish some moves.Cui had to work hard and practice like crazy.As she practiced more,she became bettter and bettter at skateboarding,and that's how she ended up as a skateboarder.
When Cui talks about getting hurt,she shows great power for someone her age.She takes care of herself when she is hurt. “My success comes from hard work,"she says. “I enjoy the feeling of achievement in competitions."
59.What did Cui Chenxi do at the19th Asian Games?
A. She created a record.
B. She won two medals.
C. She learned about history.
D. She met a young champion.
60.How might people feel after they saw Cui's second try in the competition?
A. Sorry.
B. Relaxed.
C. Afraid.
D. Excited.
61.What is the third paragraph mainly about?
A. Where Cui trained skateboarding.
B. What competitions Cui attended.
C. How Cui became a skateboarder.
D. Why Cui won a medal in Asian Games.
62.What is the best title for the text?
A. Start Skateboarding Right Now
B. A Popular Sport in Asian Games
C. A Young Skateboarding Champion
D. Enjoy the Feeling of Achievement
At the19th Asian Games in Hangzhou,a13−year−old girl named
Cui Chenxi rocked the skatepark and became the champion.Interestingly,that achievement not only won her a gold medal but also made her the youngest champion in the history of the Asian Games in
China.Can you believe it?
During the competition,Cui showed off some exciting moves on herr skateboarD.On her first try,she didn’t do well and lost many points,but she didn't lose hope.On her second try,she blew everyone's socks off and came in first place.
Cui didn't become a winner overnight.She started trying activities like skating when she was three years old since her dad loved skateboarding.It wasn't unttil2020that Cui got into skateboarding.And skateboarding isn't a piece of cake.It takes a lot of power and balance to finish some moves.Cui had to work hard and practice like crazy.As she practiced more,she became bettter and bettter at skateboarding,and that's how she ended up as a skateboarder.
When Cui talks about getting hurt,she shows great power for someone her age.She takes care of herself when she is hurt. “My success comes from hard work,"she says. “I enjoy the feeling of achievement in competitions."
59.What did Cui Chenxi do at the19th Asian Games?
A. She created a record.
B. She won two medals.
C. She learned about history.
D. She met a young champion.
60.How might people feel after they saw Cui's second try in the competition?
A. Sorry.
B. Relaxed.
C. Afraid.
D. Excited.
61.What is the third paragraph mainly about?
A. Where Cui trained skateboarding.
B. What competitions Cui attended.
C. How Cui became a skateboarder.
D. Why Cui won a medal in Asian Games.
62.What is the best title for the text?
A. Start Skateboarding Right Now
B. A Popular Sport in Asian Games
C. A Young Skateboarding Champion
D. Enjoy the Feeling of Achievement
答案:
59—62 ADCC
59A 细节理解题。根据第一段中的“Interestingly, that achievement not only won her a gold medal but also made her the youngest champion in the history of the Asian Games in China”可知,崔宸曦成为中国亚运会历史上最年轻的冠军,因此她创造了纪录。故选A。
60D 推理判断题。根据第二段中的“On her second try, she blew everyone's socks off and came in first place”可知,第二次尝试时,她出乎所有人的意料,获得了第一名。由此可推知,人们看到崔宸曦的第二次尝试时会感到很兴奋。故选D。
61C 段落大意题。通读第三段内容可知,本段主要介绍了崔宸曦是如何成为一名滑板运动员的。 故选C。
62C 标题归纳题。通读全文内容可知,本文主要介绍了13岁的中国运动员崔宸曦在第19届杭州亚运会上获得冠军的故事。故选项C“一个年轻的滑板冠军”适合作本文的标题。故选C。
【阅读C篇短文大意】 本文对树懒进行了简单的介绍。
59A 细节理解题。根据第一段中的“Interestingly, that achievement not only won her a gold medal but also made her the youngest champion in the history of the Asian Games in China”可知,崔宸曦成为中国亚运会历史上最年轻的冠军,因此她创造了纪录。故选A。
60D 推理判断题。根据第二段中的“On her second try, she blew everyone's socks off and came in first place”可知,第二次尝试时,她出乎所有人的意料,获得了第一名。由此可推知,人们看到崔宸曦的第二次尝试时会感到很兴奋。故选D。
61C 段落大意题。通读第三段内容可知,本段主要介绍了崔宸曦是如何成为一名滑板运动员的。 故选C。
62C 标题归纳题。通读全文内容可知,本文主要介绍了13岁的中国运动员崔宸曦在第19届杭州亚运会上获得冠军的故事。故选项C“一个年轻的滑板冠军”适合作本文的标题。故选C。
【阅读C篇短文大意】 本文对树懒进行了简单的介绍。
C
Sloths(树懒)live in the forests of South and
Central America. They move so slowly that some special plants grow on their bodies.They give the
sloths a green color that helps them to hide from danger in the forest.
This green is a “lucky color” for sloths. That's because most of them are too slow to run away from danger. And they are even slower on the ground than they are in the trees. Some walk only four meters every minute on the ground.

Why do sloths move so slowly?It has a lot to do with their food.Sloths may all look the same to us.But there are in fact two main types of sloths.One has two toes(趾)and the other has three toes.The two−toed sloths eat both plants and insects.And the three−toed sloths only eat tree leaves and some fruits.Leaves and fruits provide very little energy.Sloths save energy by not moving very often.They sleep and rest a lot.Some even sleep up to twenty hours a day!
63.Why is green a“lucky collor”for slotths?
A. Because it brings them more food.
B. Because it helps them save time.
C. Because it makes them walk quickly.
D. Because it protects them from danger.
64.What do the two types of sloths have in common?
A. They both have three toes.
B. They both sleep for a short time.
C. They both eat some plants.
D. They both get much energy from food.
65.What is the purpose of the textt?
A. To show how people like sloths.
B. To explain why sloths eat animalls.
C. To introduce different types of sloths.
D. To tell basic information about sloths.
Sloths(树懒)live in the forests of South and
Central America. They move so slowly that some special plants grow on their bodies.They give the
sloths a green color that helps them to hide from danger in the forest.
This green is a “lucky color” for sloths. That's because most of them are too slow to run away from danger. And they are even slower on the ground than they are in the trees. Some walk only four meters every minute on the ground.
Why do sloths move so slowly?It has a lot to do with their food.Sloths may all look the same to us.But there are in fact two main types of sloths.One has two toes(趾)and the other has three toes.The two−toed sloths eat both plants and insects.And the three−toed sloths only eat tree leaves and some fruits.Leaves and fruits provide very little energy.Sloths save energy by not moving very often.They sleep and rest a lot.Some even sleep up to twenty hours a day!
63.Why is green a“lucky collor”for slotths?
A. Because it brings them more food.
B. Because it helps them save time.
C. Because it makes them walk quickly.
D. Because it protects them from danger.
64.What do the two types of sloths have in common?
A. They both have three toes.
B. They both sleep for a short time.
C. They both eat some plants.
D. They both get much energy from food.
65.What is the purpose of the textt?
A. To show how people like sloths.
B. To explain why sloths eat animalls.
C. To introduce different types of sloths.
D. To tell basic information about sloths.
答案:
63—65 DCD
63D 细节理解题。根据文章第一段中的“They give the sloths a green color that helps them to hide from danger in the forest”以及第二段中的“This green is a ‘lucky color’ for sloths. That's because most of them are too slow to run away from danger”可知,绿色是树懒的幸运色,因为这种颜色可以帮助树懒在森林中躲避危险。 故选D。
64C 细节理解题。根据文章第三段中的“The two - toed sloths eat both plants and insects. And the three - toed sloths only eat tree leaves and some fruits”可知,二趾树懒既吃植物也吃昆虫。三趾树懒只吃树叶和一些水果。 由此可知,这两种树懒都吃植物,故选C。
65D 写作意图题。本文主要对树懒进行了简单的介绍。故选D。
【阅读D篇短文大意】 本文介绍了由两位中国视频博主创作的视频《逃出大英博物馆》。
名师讲语篇
熟词生义
Among them, the British Museum houses the most—about 23,000 pieces!
常用义:n. 房子
句中义:v. 收藏;安置
63D 细节理解题。根据文章第一段中的“They give the sloths a green color that helps them to hide from danger in the forest”以及第二段中的“This green is a ‘lucky color’ for sloths. That's because most of them are too slow to run away from danger”可知,绿色是树懒的幸运色,因为这种颜色可以帮助树懒在森林中躲避危险。 故选D。
64C 细节理解题。根据文章第三段中的“The two - toed sloths eat both plants and insects. And the three - toed sloths only eat tree leaves and some fruits”可知,二趾树懒既吃植物也吃昆虫。三趾树懒只吃树叶和一些水果。 由此可知,这两种树懒都吃植物,故选C。
65D 写作意图题。本文主要对树懒进行了简单的介绍。故选D。
【阅读D篇短文大意】 本文介绍了由两位中国视频博主创作的视频《逃出大英博物馆》。
名师讲语篇
熟词生义
Among them, the British Museum houses the most—about 23,000 pieces!
常用义:n. 房子
句中义:v. 收藏;安置
D
Not too long ago,the videos Escape From the British Museum became hot online.The videos telll the story of an ancient teapot coming to life and trying to run away from the British Museum to make its way back home.
Two Chinese vloggers(视频博主)made the videos and put them
online.In the videos,the woman vlogger plays the role of the teapot,
and the man vlogger plays the role of a reporter named Zhang Yong'an. To bring wonderful videos to people, the vloggers worked very hard. They spent three months in the UK researching and filming. They wanted to make sure their story was connected with real facts from history and to draw attention to the overseas Chinese cultural relics(文物).
The vloggers' work finally paid off.Millions of people watched the videos online and shared their thoughts.People started to learn more about the overseas Chinese cultural relics.For example,it's known that over1.6million pieces of Chinese cultural relics are collected by47 museums around the world.Among them,the British Museum houses the most−about23,000pieces!
The videos are short but meaningful.They show people's wishes for the return of all the Chinese treasures that are far from China.
66.Why does the teapot run away from the museum?
A. To go back home.
B. To find two vloggers.
C. To become hot online.
D. To help a reporter in need.
67.What did the two vloggers do in the UK?
A. They created the videos there.
B. They learned about the UK history.
C. They bought Chinese cultural relics.
D. They spent three months travelling there.
68.Which of the following words best describe the vloggers' work?
A. Boring and serious.
B. Hard but meaningful.
C. Common but dangerous.
D. Crazy and interesting..
Not too long ago,the videos Escape From the British Museum became hot online.The videos telll the story of an ancient teapot coming to life and trying to run away from the British Museum to make its way back home.
Two Chinese vloggers(视频博主)made the videos and put them
online.In the videos,the woman vlogger plays the role of the teapot,
and the man vlogger plays the role of a reporter named Zhang Yong'an. To bring wonderful videos to people, the vloggers worked very hard. They spent three months in the UK researching and filming. They wanted to make sure their story was connected with real facts from history and to draw attention to the overseas Chinese cultural relics(文物).
The vloggers' work finally paid off.Millions of people watched the videos online and shared their thoughts.People started to learn more about the overseas Chinese cultural relics.For example,it's known that over1.6million pieces of Chinese cultural relics are collected by47 museums around the world.Among them,the British Museum houses the most−about23,000pieces!
The videos are short but meaningful.They show people's wishes for the return of all the Chinese treasures that are far from China.
66.Why does the teapot run away from the museum?
A. To go back home.
B. To find two vloggers.
C. To become hot online.
D. To help a reporter in need.
67.What did the two vloggers do in the UK?
A. They created the videos there.
B. They learned about the UK history.
C. They bought Chinese cultural relics.
D. They spent three months travelling there.
68.Which of the following words best describe the vloggers' work?
A. Boring and serious.
B. Hard but meaningful.
C. Common but dangerous.
D. Crazy and interesting..
答案:
66—68 AAB
66A 细节理解题。根据文章第一段中的“The videos tell the story of an ancient teapot coming to life and trying to run away from the British Museum to make its way back home”可知,这些视频讲述了一个古老的茶壶复活并试图从大英博物馆逃跑回家的故事。 故选A。
67A 细节理解题。根据文章第三段中的“They spent three months in the UK researching and filming”可知,两位视频博主在英国花了三个月的时间进行调查和拍摄,故他们在英国创作了这些视频。 故选A。
68B 推理判断题。根据文章第三段中的“To bring wonderful videos to people, the vloggers worked very hard”以及后面的内容可知,为了给观众带来精彩的视频,两位博主付出了很大的努力,他们在英国花了三个月的时间进行调查和拍摄;此外,这些视频虽然短小,但意义深远,它们展示了人们对远离中国的所有中国珍宝能回到祖国的愿望。 由此可推知,两位博主的工作虽艰难但很有意义。 故选B。
【阅读E篇短文大意】 本文主要介绍了风能发电的原理和优缺点。
66A 细节理解题。根据文章第一段中的“The videos tell the story of an ancient teapot coming to life and trying to run away from the British Museum to make its way back home”可知,这些视频讲述了一个古老的茶壶复活并试图从大英博物馆逃跑回家的故事。 故选A。
67A 细节理解题。根据文章第三段中的“They spent three months in the UK researching and filming”可知,两位视频博主在英国花了三个月的时间进行调查和拍摄,故他们在英国创作了这些视频。 故选A。
68B 推理判断题。根据文章第三段中的“To bring wonderful videos to people, the vloggers worked very hard”以及后面的内容可知,为了给观众带来精彩的视频,两位博主付出了很大的努力,他们在英国花了三个月的时间进行调查和拍摄;此外,这些视频虽然短小,但意义深远,它们展示了人们对远离中国的所有中国珍宝能回到祖国的愿望。 由此可推知,两位博主的工作虽艰难但很有意义。 故选B。
【阅读E篇短文大意】 本文主要介绍了风能发电的原理和优缺点。
E
In2022,the world's largest wind farm became fully worked.
Called Hornsea2,the wind farm is in the North Sea.It can provide power for more than1.4million homes. Wind power causes less pollution than some other forms of energy.
A wind farm is a collection of wind turbines(涡轮机)that are used to produce electricity.A wind turbine has several large blades(叶片)fǐxed to the top of it.These are designed to turn when the wind blows.Turbines can be on land or out at sea.
Wind power can be used again and again and will not run out.It is considered a kind of clean energy and does not create much pollution.This is because,unlike fossil fuels(化石燃料),wind power does not produce harmful emissions,which are known to cause climate change.However,wind turbines can be bad for wildllife.Some people also say that wind turbines are ugly and noisy.
More and more countries now are turning to wind power to help meet their electricity needs while reducing pollution. The UK is increasing its dependence on wind power. In2020,wind turbines produced24%of all the electricity in the UK,eight times as much as the electricity produced in2009.
69.What can we know about Hornsea2?
A. It is in the South Sea.
B. It can provide wind power.
C. It produces much pollution.
D. It's the world's largest blade.
70.How do wind turbines work?
A. By burning fossil fuels.
B. By creating a wind farm.
C. Through the turning of blades.
D. Through the movement of sea water.
71.What does the underlined word“emissions"mean in Chinese?
A. 农作物
B. 排放物
C. 微生物
D. 致癌物
72.Why does the writer mention the UK in the last paragraph?
A. To discuss how to reduce pollution.
B. To compare different forms of energy.
C. To show the UK is nott powerful1enough.
D. To prove more countries like wind power.
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
In2022,the world's largest wind farm became fully worked.
Called Hornsea2,the wind farm is in the North Sea.It can provide power for more than1.4million homes. Wind power causes less pollution than some other forms of energy.
A wind farm is a collection of wind turbines(涡轮机)that are used to produce electricity.A wind turbine has several large blades(叶片)fǐxed to the top of it.These are designed to turn when the wind blows.Turbines can be on land or out at sea.
Wind power can be used again and again and will not run out.It is considered a kind of clean energy and does not create much pollution.This is because,unlike fossil fuels(化石燃料),wind power does not produce harmful emissions,which are known to cause climate change.However,wind turbines can be bad for wildllife.Some people also say that wind turbines are ugly and noisy.
More and more countries now are turning to wind power to help meet their electricity needs while reducing pollution. The UK is increasing its dependence on wind power. In2020,wind turbines produced24%of all the electricity in the UK,eight times as much as the electricity produced in2009.
69.What can we know about Hornsea2?
A. It is in the South Sea.
B. It can provide wind power.
C. It produces much pollution.
D. It's the world's largest blade.
70.How do wind turbines work?
A. By burning fossil fuels.
B. By creating a wind farm.
C. Through the turning of blades.
D. Through the movement of sea water.
71.What does the underlined word“emissions"mean in Chinese?
A. 农作物
B. 排放物
C. 微生物
D. 致癌物
72.Why does the writer mention the UK in the last paragraph?
A. To discuss how to reduce pollution.
B. To compare different forms of energy.
C. To show the UK is nott powerful1enough.
D. To prove more countries like wind power.
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
答案:
69—72 BCBD
69B 细节理解题。根据文章第一段中的“Called Hornsea 2, the wind farm is in the North Sea. It can provide power for more than 1.4 million homes”可知,Hornsea 2位于北海,可以为超过140万户家庭提供电力。 故选B。
70C 细节理解题。根据文章第二段中的“A wind turbine has several large blades (叶片) fixed to the top of it. These are designed to turn when the wind blows”可知,风力涡轮机顶部固定有几个大叶片,它们在有风时转动。 故选C。
71B 词义猜测题。根据第三段中的“It is considered a kind of clean energy and does not create much pollution”可知,风能被视为一种清洁能源,不会产生太多污染。由此可推知,画线词所在句是说,与化石燃料不同的是,风能不会产生导致气候变化的有害排放物。emissions意为“排放物”,故选B。
72D 推理判断题。根据最后一段的第一句可知,越来越多的国家正转向风能,以满足其电力需求,同时减少污染。由此可推知,作者列举英国的例子是来证明越来越多的国家喜欢风能。故选D。
【阅读F篇短文大意】 本文讲述了一个小男孩改变自己的思维模式,用增加重量的方式解决木桶被风吹乱的问题。
69B 细节理解题。根据文章第一段中的“Called Hornsea 2, the wind farm is in the North Sea. It can provide power for more than 1.4 million homes”可知,Hornsea 2位于北海,可以为超过140万户家庭提供电力。 故选B。
70C 细节理解题。根据文章第二段中的“A wind turbine has several large blades (叶片) fixed to the top of it. These are designed to turn when the wind blows”可知,风力涡轮机顶部固定有几个大叶片,它们在有风时转动。 故选C。
71B 词义猜测题。根据第三段中的“It is considered a kind of clean energy and does not create much pollution”可知,风能被视为一种清洁能源,不会产生太多污染。由此可推知,画线词所在句是说,与化石燃料不同的是,风能不会产生导致气候变化的有害排放物。emissions意为“排放物”,故选B。
72D 推理判断题。根据最后一段的第一句可知,越来越多的国家正转向风能,以满足其电力需求,同时减少污染。由此可推知,作者列举英国的例子是来证明越来越多的国家喜欢风能。故选D。
【阅读F篇短文大意】 本文讲述了一个小男孩改变自己的思维模式,用增加重量的方式解决木桶被风吹乱的问题。
F
A boy guarded the barrels(木桶)in his father's wine factory.Every morning,his father gave him a task of brushing the barrels and putting them in order,but the wind blew the barrels here and there overnight.
The boy was so angry that he wrote a letter to the wind, “Please don't blow down my barrels.” After seeing that, his father asked the boy with a smile, “Can the wind read your letter?” The little boy said, “I don't know but I have no choice.”
The next morning, the little boy found that the barrels were blown here and there again. He felt very unhappy and cried. His father came and said kindly, “Son, don't be sad. We may have no way to deal with the wind, but we may have ways for you, so we can have our own ways to beat the wind.” Then the little boy thought over and over. Finally, he thought of an idea. He filled the empty barrels with water. After that, he went home worriedly.
The third morning,the little boy was excited to find the barrels were placed in good order.The little boy smiled happily and told his father,"It's a very simple way to make the barrels heavier."The little boy's father smiled.
To add weight to yourself is the only way not to be knocked over.So we should remember:__________________
73.Who asked the boy to brush barrels?(不超过5个词)
______________________________
74.What did the boy do on the second day to keep the barrels in good order?(不超过10个词)
______________________________
75.开放性试题What would the writer say at the end of the text?(不超过15个词)
______________________________
A boy guarded the barrels(木桶)in his father's wine factory.Every morning,his father gave him a task of brushing the barrels and putting them in order,but the wind blew the barrels here and there overnight.
The boy was so angry that he wrote a letter to the wind, “Please don't blow down my barrels.” After seeing that, his father asked the boy with a smile, “Can the wind read your letter?” The little boy said, “I don't know but I have no choice.”
The next morning, the little boy found that the barrels were blown here and there again. He felt very unhappy and cried. His father came and said kindly, “Son, don't be sad. We may have no way to deal with the wind, but we may have ways for you, so we can have our own ways to beat the wind.” Then the little boy thought over and over. Finally, he thought of an idea. He filled the empty barrels with water. After that, he went home worriedly.
The third morning,the little boy was excited to find the barrels were placed in good order.The little boy smiled happily and told his father,"It's a very simple way to make the barrels heavier."The little boy's father smiled.
To add weight to yourself is the only way not to be knocked over.So we should remember:__________________
73.Who asked the boy to brush barrels?(不超过5个词)
______________________________
74.What did the boy do on the second day to keep the barrels in good order?(不超过10个词)
______________________________
75.开放性试题What would the writer say at the end of the text?(不超过15个词)
______________________________
答案:
73. 根据文章内容 “Every morning, his father gave him a task of brushing the barrels and putting them in order” 可知,是小男孩的父亲让他刷木桶,故答案为 His father.
74. 根据文章内容 “Finally, he thought of an idea. He filled the empty barrels with water.” 可知,小男孩在第二天把空桶装满了水来让木桶保持整齐,故答案为 He filled the empty barrels with water.
75. 根据文章最后一段的主题句 "To add weight to yourself is the only way not to be knocked over" 以及全文主旨,作者可能会建议读者通过增强自身来应对困难,故答案为 Try to make yourself stronger. /Try to change yourself. /We can't change many things in the world, but we can change ourselves.
73. 根据文章内容 “Every morning, his father gave him a task of brushing the barrels and putting them in order” 可知,是小男孩的父亲让他刷木桶,故答案为 His father.
74. 根据文章内容 “Finally, he thought of an idea. He filled the empty barrels with water.” 可知,小男孩在第二天把空桶装满了水来让木桶保持整齐,故答案为 He filled the empty barrels with water.
75. 根据文章最后一段的主题句 "To add weight to yourself is the only way not to be knocked over" 以及全文主旨,作者可能会建议读者通过增强自身来应对困难,故答案为 Try to make yourself stronger. /Try to change yourself. /We can't change many things in the world, but we can change ourselves.
查看更多完整答案,请扫码查看