2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第222页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
第三部分 阅读(共两节,满分40分)
Ⅷ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
What part-time job do you do now? What do you want to do in the future? Three students share their experiences here!
Abi, 15, from New York
I’ve been working at a burger shop for two months. I thought I’d dislike it, but it’s been really good. I’ve learned a lot about how to work with all kinds of people and serve people. And I’m not as shy as I was. I don’t think I want to work there forever, but it’s given me some ideas about how to run a business.
Mike, 15, from New York
I’ve been doing a paper round(挨户送报) since last year. I have to get up early so that people can read the news with their breakfast, but I do the round on my bike, so it doesn’t take too long. I don’t make big money, but I’ve bought myself a computer with it. I’m not sure what I want to do in the future. I’m getting good with my computer, so maybe I’ll do something like programming.
Grace, 18, from England
I’ve been volunteering at a care home for elderly people on Saturday mornings for two years. Some of my friends think I’m mad, doing a job for no pay, but I really like it. In six months, I’ll try to get a paid part-time job in a law firm(律师事务所) because I want to be a lawyer in the future.
56.Maybe Abi’s dream job is to be ________.
A. a businessman
B. a news reporter
C. a computer programmer
D. a lawyer
57.When did Mike start to do a paper round?
A. Two months ago.
B. Six months ago.
C. Last year.
D. Two years ago.
58.新考法 比较语篇中人物的相似性 What do the three students have in common?
A. They come from the same city.
B. They offer help to people.
C. They hope to meet all kinds of people.
D. They make much money from part-time jobs.
Ⅷ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
What part-time job do you do now? What do you want to do in the future? Three students share their experiences here!
Abi, 15, from New York
I’ve been working at a burger shop for two months. I thought I’d dislike it, but it’s been really good. I’ve learned a lot about how to work with all kinds of people and serve people. And I’m not as shy as I was. I don’t think I want to work there forever, but it’s given me some ideas about how to run a business.
Mike, 15, from New York
I’ve been doing a paper round(挨户送报) since last year. I have to get up early so that people can read the news with their breakfast, but I do the round on my bike, so it doesn’t take too long. I don’t make big money, but I’ve bought myself a computer with it. I’m not sure what I want to do in the future. I’m getting good with my computer, so maybe I’ll do something like programming.
Grace, 18, from England
I’ve been volunteering at a care home for elderly people on Saturday mornings for two years. Some of my friends think I’m mad, doing a job for no pay, but I really like it. In six months, I’ll try to get a paid part-time job in a law firm(律师事务所) because I want to be a lawyer in the future.
56.Maybe Abi’s dream job is to be ________.
A. a businessman
B. a news reporter
C. a computer programmer
D. a lawyer
57.When did Mike start to do a paper round?
A. Two months ago.
B. Six months ago.
C. Last year.
D. Two years ago.
58.新考法 比较语篇中人物的相似性 What do the three students have in common?
A. They come from the same city.
B. They offer help to people.
C. They hope to meet all kinds of people.
D. They make much money from part-time jobs.
答案:
答案:56—58 ACB
【阅读A篇短文大意】 本文主要介绍了三名学生所从事的兼职工作。
56 A 推理判断题。根据Abi对应的描述中的“I don't think I want to work there forever, but it's given me some ideas about how to run a business”可推知,Abi梦想的职业也许是做一名商人,故选A。
57 C 细节理解题。根据Mike对应的描述中的“I've been doing a paper round(挨户送报) since last year”可知,Mike从去年开始做挨户送报的工作,故答案为C。
58 B 推理判断题。
信息1 Abi对应的描述中的“I've learned a lot about how to work with all kinds of people and serve people”
信息2 Mike对应的描述中的“I have to get up early so that people can read the news with their breakfast”
信息3 Grace对应的描述中的“I've been volunteering at a care home for elderly people”
结论:这三名学生都给人们提供了帮助,故答案为B。
【阅读B篇短文大意】 本文讲述了一则关于爱的故事。在Otto的母亲Luna将小乌鸦Russell带回家并决定收留它后,小乌鸦Russell与两岁的Otto建立了令人羡慕的友谊,他们的友谊也向我们证明了:哪里有呵护与关爱,哪里就会有真爱和欢乐。
名师讲语篇
熟词生义
So it's not so surprising that Russell is so happy in Otto's company and is so close to this loving family.
常用义:n. 公司
句中义:n. 陪伴;作伴
【阅读A篇短文大意】 本文主要介绍了三名学生所从事的兼职工作。
56 A 推理判断题。根据Abi对应的描述中的“I don't think I want to work there forever, but it's given me some ideas about how to run a business”可推知,Abi梦想的职业也许是做一名商人,故选A。
57 C 细节理解题。根据Mike对应的描述中的“I've been doing a paper round(挨户送报) since last year”可知,Mike从去年开始做挨户送报的工作,故答案为C。
58 B 推理判断题。
信息1 Abi对应的描述中的“I've learned a lot about how to work with all kinds of people and serve people”
信息2 Mike对应的描述中的“I have to get up early so that people can read the news with their breakfast”
信息3 Grace对应的描述中的“I've been volunteering at a care home for elderly people”
结论:这三名学生都给人们提供了帮助,故答案为B。
【阅读B篇短文大意】 本文讲述了一则关于爱的故事。在Otto的母亲Luna将小乌鸦Russell带回家并决定收留它后,小乌鸦Russell与两岁的Otto建立了令人羡慕的友谊,他们的友谊也向我们证明了:哪里有呵护与关爱,哪里就会有真爱和欢乐。
名师讲语篇
熟词生义
So it's not so surprising that Russell is so happy in Otto's company and is so close to this loving family.
常用义:n. 公司
句中义:n. 陪伴;作伴
B
Millions of hearts were moved when Luna shared on her social media this truly special bond(纽带) between her son Otto and the wild bird.
It all started last year in August when the woman shared on her social media that she had brought home a baby crow(乌鸦). With his parents nowhere to be seen, the family decided to keep the little bird and named him Russell.
Since then, the family have taken good care of Russell and Russell has also become Otto’s friend. “Russell is a wild bird. He’s not around all the time, but when Otto is outside, he’ll never leave Otto’s side,” says Luna. “They have a special bond,” she adds. In all of the shared videos, we can see how two-year-old Otto is patiently followed by Russell no matter where the little kid goes or what he does.
It’s important to mention here that crows are considered very social; they have great memories and can use tools. Some scientists compare the intelligence(智力) of the crow even to a seven-year-old child’s. So it’s not so surprising that Russell is so happy in Otto’s company and is so close to this loving family. Otto and Russell’s friendship shows that where there is care and attention, there’s true love and joy.
59.Why did the family decide to keep the crow?
A. Because Otto showed an interest in the crow.
B. Because they couldn’t find the crow’s parents.
C. Because the crow refused to leave their house.
D. Because Luna had always wanted to have a pet.
60.What’s Paragraph 3 mainly about?
A. The special ability that crows have.
B. How Luna makes her videos popular.
C. How Otto makes friends with a wild bird.
D. The special bond between Otto and Russell.
61.What does the writer want to tell us through the text?
A. Birds can be humans’ pets.
B. A loving family is a present.
C. We should learn from birds.
D. Our care and love will pay off.
62.新考法 主题归纳 What is the theme(主题) of the text?
A. Science and technology.
B. Personal growth.
C. Humans and nature.
D. Human society.
Millions of hearts were moved when Luna shared on her social media this truly special bond(纽带) between her son Otto and the wild bird.
It all started last year in August when the woman shared on her social media that she had brought home a baby crow(乌鸦). With his parents nowhere to be seen, the family decided to keep the little bird and named him Russell.
Since then, the family have taken good care of Russell and Russell has also become Otto’s friend. “Russell is a wild bird. He’s not around all the time, but when Otto is outside, he’ll never leave Otto’s side,” says Luna. “They have a special bond,” she adds. In all of the shared videos, we can see how two-year-old Otto is patiently followed by Russell no matter where the little kid goes or what he does.
It’s important to mention here that crows are considered very social; they have great memories and can use tools. Some scientists compare the intelligence(智力) of the crow even to a seven-year-old child’s. So it’s not so surprising that Russell is so happy in Otto’s company and is so close to this loving family. Otto and Russell’s friendship shows that where there is care and attention, there’s true love and joy.
59.Why did the family decide to keep the crow?
A. Because Otto showed an interest in the crow.
B. Because they couldn’t find the crow’s parents.
C. Because the crow refused to leave their house.
D. Because Luna had always wanted to have a pet.
60.What’s Paragraph 3 mainly about?
A. The special ability that crows have.
B. How Luna makes her videos popular.
C. How Otto makes friends with a wild bird.
D. The special bond between Otto and Russell.
61.What does the writer want to tell us through the text?
A. Birds can be humans’ pets.
B. A loving family is a present.
C. We should learn from birds.
D. Our care and love will pay off.
62.新考法 主题归纳 What is the theme(主题) of the text?
A. Science and technology.
B. Personal growth.
C. Humans and nature.
D. Human society.
答案:
59—62 BDDC
59 B 细节理解题。根据第二段中的“With his parents nowhere to be seen, the family decided to keep the little bird and named him Russell”可知,Luna和她的家人之所以决定收留小乌鸦是因为他们没能找到小乌鸦的父母。故答案为B。
60 D 段落大意题。通读第三段并根据其中的关键信息“Russell has also become Otto's friend”“when Otto is outside he'll never leave Otto's side”“They have a special bond”“Otto is patiently followed by Russell”可知,该段主要讲述了Otto和Russell之间特殊的情感。故答案为D。
61 D 主旨大意题。本文主要讲述了小男孩Otto和小乌鸦Russell之间的友谊,文章主旨在结尾得到了升华。最后一句中的“where there is care and attention, there's true love and joy”告诉我们:我们所付出的关心与爱总会得到回报。故答案为D。
62 C 主题归纳题。本文讲述了两岁的男孩Otto与小乌鸦Russell之间的故事,由此可知本文的主题是“人与自然”。
【阅读C篇短文大意】 本文主要介绍了现代城市面临的新问题——地下升温。
59 B 细节理解题。根据第二段中的“With his parents nowhere to be seen, the family decided to keep the little bird and named him Russell”可知,Luna和她的家人之所以决定收留小乌鸦是因为他们没能找到小乌鸦的父母。故答案为B。
60 D 段落大意题。通读第三段并根据其中的关键信息“Russell has also become Otto's friend”“when Otto is outside he'll never leave Otto's side”“They have a special bond”“Otto is patiently followed by Russell”可知,该段主要讲述了Otto和Russell之间特殊的情感。故答案为D。
61 D 主旨大意题。本文主要讲述了小男孩Otto和小乌鸦Russell之间的友谊,文章主旨在结尾得到了升华。最后一句中的“where there is care and attention, there's true love and joy”告诉我们:我们所付出的关心与爱总会得到回报。故答案为D。
62 C 主题归纳题。本文讲述了两岁的男孩Otto与小乌鸦Russell之间的故事,由此可知本文的主题是“人与自然”。
【阅读C篇短文大意】 本文主要介绍了现代城市面临的新问题——地下升温。
C
As climate change brings danger to people, we are now facing another problem — underground climate change. With the development of cities, the rising underground temperature is causing the ground to heat up and change its usual shape, reported by a research team from Northwestern University, the US.
In the last three years, the team had put more than 150 temperature sensors(感应器) under Chicago, the third largest city in the United States. The places include subways and underground parking lots of buildings. The temperatures they recorded were surprising. For example, air temperatures in the underground space can be up to 25℃ higher compared to the ground temperature.
After collecting information in Chicago, the team created a 3D computer model to see how temperatures will possibly influence the ground until 2051. When heated, some soft materials in the ground may contract(收缩), and other materials, such as stone, may grow in size. This may even cause the ground to break, leaving people who live and work above in dangerous situations.
As scientists have already known a lot about underground climate change, future plans for cities should take it into consideration. Materials that take in heat can be used to keep the heat from entering the ground. The team also pointed out that the rising temperature could be seen as an opportunity(机会). City planners can try to collect underground heat and send it above for heating.
63.What makes the ground change its shape?
A. The building of subways.
B. The rising underground temperature.
C. The material used for building factories.
D. The sensor which was placed underground.
64.What does the underlined word “This” in Paragraph 3 refer to(指的是)?
A. The information collected in Chicago.
B. The soft material that can take in heat.
C. The change in the sizes of the materials.
D. The computer model created by the team.
65.What’s the purpose of the text?
A. To list the benefits of using 3D computer models.
B. To explain the difficulties of collecting underground heat.
C. To introduce the problem of underground climate change.
D. To call on people to take action to protect the environment.
As climate change brings danger to people, we are now facing another problem — underground climate change. With the development of cities, the rising underground temperature is causing the ground to heat up and change its usual shape, reported by a research team from Northwestern University, the US.
In the last three years, the team had put more than 150 temperature sensors(感应器) under Chicago, the third largest city in the United States. The places include subways and underground parking lots of buildings. The temperatures they recorded were surprising. For example, air temperatures in the underground space can be up to 25℃ higher compared to the ground temperature.
After collecting information in Chicago, the team created a 3D computer model to see how temperatures will possibly influence the ground until 2051. When heated, some soft materials in the ground may contract(收缩), and other materials, such as stone, may grow in size. This may even cause the ground to break, leaving people who live and work above in dangerous situations.
As scientists have already known a lot about underground climate change, future plans for cities should take it into consideration. Materials that take in heat can be used to keep the heat from entering the ground. The team also pointed out that the rising temperature could be seen as an opportunity(机会). City planners can try to collect underground heat and send it above for heating.
63.What makes the ground change its shape?
A. The building of subways.
B. The rising underground temperature.
C. The material used for building factories.
D. The sensor which was placed underground.
64.What does the underlined word “This” in Paragraph 3 refer to(指的是)?
A. The information collected in Chicago.
B. The soft material that can take in heat.
C. The change in the sizes of the materials.
D. The computer model created by the team.
65.What’s the purpose of the text?
A. To list the benefits of using 3D computer models.
B. To explain the difficulties of collecting underground heat.
C. To introduce the problem of underground climate change.
D. To call on people to take action to protect the environment.
答案:
63—65 BCC
63 B 细节理解题。根据第一段中的“the rising underground temperature is causing the ground to heat up and change its usual shape”可知,地下温度的上升会导致地面变形,故答案为B。
64 C 代词指代题。根据画线词前的“When heated, some soft materials in the ground may contract (收缩), and other materials, such as stone, may grow in size”可知,物质大小的变化会引起地面开裂。故This在此指代物质大小的变化。
65 C 写作意图题。根据文章首句中的“we are now facing another problem — underground climate change”及最后一段中的“As scientists have already known a lot about underground climate change”可知,本文旨在向我们介绍地下升温这一问题。
【阅读D篇短文大意】 本文主要介绍了巴黎服务员赛跑这一有趣的跑步活动。
名师讲语篇
知识积累
(1)bring sth. back恢复;重新使用
(2)take off突然大受欢迎,迅速流行
(3)money problems资金问题
63 B 细节理解题。根据第一段中的“the rising underground temperature is causing the ground to heat up and change its usual shape”可知,地下温度的上升会导致地面变形,故答案为B。
64 C 代词指代题。根据画线词前的“When heated, some soft materials in the ground may contract (收缩), and other materials, such as stone, may grow in size”可知,物质大小的变化会引起地面开裂。故This在此指代物质大小的变化。
65 C 写作意图题。根据文章首句中的“we are now facing another problem — underground climate change”及最后一段中的“As scientists have already known a lot about underground climate change”可知,本文旨在向我们介绍地下升温这一问题。
【阅读D篇短文大意】 本文主要介绍了巴黎服务员赛跑这一有趣的跑步活动。
名师讲语篇
知识积累
(1)bring sth. back恢复;重新使用
(2)take off突然大受欢迎,迅速流行
(3)money problems资金问题
D
In preparation for this summer’s Olympic Games, Paris brought back a fun running event: cafe waiters race. On March 24, 2024, around 200 waiters and waitresses carried plates with croissants (a kind of bread), an empty coffee cup and a glass of water to complete a 2-kilometer race.
Unlike common players, the waiters and waitresses wore a white shirt, dark trousers and an apron(围裙) provided by the organizers. They went to the streets of central Paris to compete in the race.
The quickest waiter was Samy Lamrous, who completed the race in 13 minutes 30 seconds. And the top waitress was Pauline Van Wymeersch, who completed it in 14 minutes 12 seconds. Each of the winners would receive two tickets to the Olympic opening ceremony, as well as a medal.
Started in 1914, the cafe waiters race was held in the years that followed. And similar races have taken off in other French cities. Paris had stopped holding the race since 2011 because of money problems.
It’s been restarted to promote sport and “the excellence of French service” as the country gets ready to host the Olympic and Paralympic Games Paris 2024.
66.Which of the following would a player need in the race?

A. B. C. D.
67.When was the cafe waiters race first held?
A. In 1914.
B. In 1915.
C. In 2011.
D. In 2024.
68.What does the underlined word “promote” probably mean?
A. Train for.
B. Help develop.
C. Take part in.
D. Make money from.
69.新考法 文体推断 What is the text?
A. A story.
B. A news report.
C. A review.
D. A play.
In preparation for this summer’s Olympic Games, Paris brought back a fun running event: cafe waiters race. On March 24, 2024, around 200 waiters and waitresses carried plates with croissants (a kind of bread), an empty coffee cup and a glass of water to complete a 2-kilometer race.
Unlike common players, the waiters and waitresses wore a white shirt, dark trousers and an apron(围裙) provided by the organizers. They went to the streets of central Paris to compete in the race.
The quickest waiter was Samy Lamrous, who completed the race in 13 minutes 30 seconds. And the top waitress was Pauline Van Wymeersch, who completed it in 14 minutes 12 seconds. Each of the winners would receive two tickets to the Olympic opening ceremony, as well as a medal.
Started in 1914, the cafe waiters race was held in the years that followed. And similar races have taken off in other French cities. Paris had stopped holding the race since 2011 because of money problems.
It’s been restarted to promote sport and “the excellence of French service” as the country gets ready to host the Olympic and Paralympic Games Paris 2024.
66.Which of the following would a player need in the race?
A. B. C. D.
67.When was the cafe waiters race first held?
A. In 1914.
B. In 1915.
C. In 2011.
D. In 2024.
68.What does the underlined word “promote” probably mean?
A. Train for.
B. Help develop.
C. Take part in.
D. Make money from.
69.新考法 文体推断 What is the text?
A. A story.
B. A news report.
C. A review.
D. A play.
答案:
66—69 DABB
66 D 图文转换题。根据第一段中的“an empty coffee cup and a glass of water”和第二段中的“the waiters and waitresses wore a white shirt, dark trousers and an apron(围裙)”可知,参加服务员赛跑的选手要托着一个空咖啡杯和一杯水,穿白色衬衣、深色裤子并系上围裙。结合备选项可知选D。
67 A 细节理解题。根据第四段中的“Started in 1914, the cafe waiters race was held in the years that followed”可知,答案为A。
68 B 词义猜测题。上文中提到,服务员赛跑这项活动始于1914年,后来因为资金问题被暂停了;结合画线词后的“sport and ‘the excellence of French service’ as the country gets ready to host the Olympic and Paralympic Games Paris 2024”可知,重启这项活动是为了促进体育事业的发展以及推广精致的法式服务。由此可推知,答案为B。
69 B 文体推断题。根据第一段中的“Paris”“On March 24, 2024”“around 200 waiters and waitresses”“cafe waiters race”并结合最后一段中的“the country gets ready to host the Olympic and Paralympic Games Paris 2024”可知,本文符合新闻报道的写作特点。
【阅读E篇短文大意】 作者从英国留学归来后被诊断为注意缺陷与多动障碍,无法专注秘书工作,屡次被就职公司辞退,这让作者心灰意冷。后来作者决定开一家小餐厅,并跟着有名的厨师学习。作者的厨艺进步很快,餐饮生意也做得有声有色,作者重拾了自信。
66 D 图文转换题。根据第一段中的“an empty coffee cup and a glass of water”和第二段中的“the waiters and waitresses wore a white shirt, dark trousers and an apron(围裙)”可知,参加服务员赛跑的选手要托着一个空咖啡杯和一杯水,穿白色衬衣、深色裤子并系上围裙。结合备选项可知选D。
67 A 细节理解题。根据第四段中的“Started in 1914, the cafe waiters race was held in the years that followed”可知,答案为A。
68 B 词义猜测题。上文中提到,服务员赛跑这项活动始于1914年,后来因为资金问题被暂停了;结合画线词后的“sport and ‘the excellence of French service’ as the country gets ready to host the Olympic and Paralympic Games Paris 2024”可知,重启这项活动是为了促进体育事业的发展以及推广精致的法式服务。由此可推知,答案为B。
69 B 文体推断题。根据第一段中的“Paris”“On March 24, 2024”“around 200 waiters and waitresses”“cafe waiters race”并结合最后一段中的“the country gets ready to host the Olympic and Paralympic Games Paris 2024”可知,本文符合新闻报道的写作特点。
【阅读E篇短文大意】 作者从英国留学归来后被诊断为注意缺陷与多动障碍,无法专注秘书工作,屡次被就职公司辞退,这让作者心灰意冷。后来作者决定开一家小餐厅,并跟着有名的厨师学习。作者的厨艺进步很快,餐饮生意也做得有声有色,作者重拾了自信。
E
I didn’t come from a wealthy background. My mother, a single mother who raised 6 children with love and courage, wanted me to have a bright future, so she spent lots of money sending me to the UK, where I learned to be a secretary(秘书).
Then, I went back to Hong Kong and worked as a secretary. But I could not focus on paperwork. I was diagnosed(确诊) with ADHD, which means I may have difficulty staying on tasks.
When I was fired from three different offices, I lost all my self-respect. With nothing left to lose, I decided to use my savings and open a small restaurant. I love cooking, and I think the kitchen is the only place to gain back my self-respect.
However, I was not trained as a chef(厨师). But I was lucky. Many famous chefs were kind enough to share their cooking secrets with me. They saw something in me:a fearless middle-aged woman. My cooking skills improved a lot and my business started to pick up. I gained back my focus and self-respect in the kitchen in Hong Kong.
Later, I moved to Tokyo, where I bought a small house and began to run my own restaurant. The restaurant was really small and could serve only four guests. I served only Chinese dishes. Although I make little money, I feel a big joy whenever guests enjoy Chinese dishes.
70.What problem did the writer have after returning to Hong Kong?
A. It was hard for her to focus on paperwork.
B. Her family was too poor to support her education.
C. No famous chef would like to teach her how to cook.
D. Her restaurant was so small that there were only four customers.
71.What did the writer decide to do after losing her job?
A. Stay in the kitchen.
B. Open a small restaurant.
C. Learn to be a secretary.
D. Move to Tokyo, Japan.
72.Which of the following best describes the writer?
A. Humorous.
B. Clever.
C. Brave.
D. Kind-hearted.
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
I didn’t come from a wealthy background. My mother, a single mother who raised 6 children with love and courage, wanted me to have a bright future, so she spent lots of money sending me to the UK, where I learned to be a secretary(秘书).
Then, I went back to Hong Kong and worked as a secretary. But I could not focus on paperwork. I was diagnosed(确诊) with ADHD, which means I may have difficulty staying on tasks.
When I was fired from three different offices, I lost all my self-respect. With nothing left to lose, I decided to use my savings and open a small restaurant. I love cooking, and I think the kitchen is the only place to gain back my self-respect.
However, I was not trained as a chef(厨师). But I was lucky. Many famous chefs were kind enough to share their cooking secrets with me. They saw something in me:a fearless middle-aged woman. My cooking skills improved a lot and my business started to pick up. I gained back my focus and self-respect in the kitchen in Hong Kong.
Later, I moved to Tokyo, where I bought a small house and began to run my own restaurant. The restaurant was really small and could serve only four guests. I served only Chinese dishes. Although I make little money, I feel a big joy whenever guests enjoy Chinese dishes.
70.What problem did the writer have after returning to Hong Kong?
A. It was hard for her to focus on paperwork.
B. Her family was too poor to support her education.
C. No famous chef would like to teach her how to cook.
D. Her restaurant was so small that there were only four customers.
71.What did the writer decide to do after losing her job?
A. Stay in the kitchen.
B. Open a small restaurant.
C. Learn to be a secretary.
D. Move to Tokyo, Japan.
72.Which of the following best describes the writer?
A. Humorous.
B. Clever.
C. Brave.
D. Kind-hearted.
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
答案:
70—72 ABC
70 A 细节理解题。根据文章第二段中的“But I could not focus on paperwork. I was diagnosed (确诊) with ADHD, which means I may have difficulty staying on tasks”可知,作者回到香港后,被诊断为注意缺陷与多动障碍,无法专注工作。故选A。
71 B 细节理解题。根据文章第三段中的“I decided to use my savings and open a small restaurant”可知,在被公司辞退后,作者决定用自己的积蓄开间小餐厅。故选B。
72 C 推理判断题。根据文中作者的经历以及第四段中的“They saw something in me: a fearless middle - aged woman”可推知,作者是一位勇敢的人。故选C。
【阅读F篇短文大意】 本文通过讲述两只山羊过桥的故事引导学生遇到冲突时要保持冷静,思考解决办法。
名师讲语篇
知识积累
(1)food for thought引人深思的事物
(2)give way退让;让步
(3)in anger气冲冲地
(4)run into sth.遇到(困难等)
70 A 细节理解题。根据文章第二段中的“But I could not focus on paperwork. I was diagnosed (确诊) with ADHD, which means I may have difficulty staying on tasks”可知,作者回到香港后,被诊断为注意缺陷与多动障碍,无法专注工作。故选A。
71 B 细节理解题。根据文章第三段中的“I decided to use my savings and open a small restaurant”可知,在被公司辞退后,作者决定用自己的积蓄开间小餐厅。故选B。
72 C 推理判断题。根据文中作者的经历以及第四段中的“They saw something in me: a fearless middle - aged woman”可推知,作者是一位勇敢的人。故选C。
【阅读F篇短文大意】 本文通过讲述两只山羊过桥的故事引导学生遇到冲突时要保持冷静,思考解决办法。
名师讲语篇
知识积累
(1)food for thought引人深思的事物
(2)give way退让;让步
(3)in anger气冲冲地
(4)run into sth.遇到(困难等)
F
Conflict(冲突) is a common part of human life, but peace is a choice. Here is a story which may give us food for thought.
Between two mountains lay a small bridge. On each mountain lived a goat(山羊). Some days the goat from the western mountain would cross the bridge to eat grass on the eastern mountain. Some days the goat from the eastern mountain would have his meals on the western mountain. But one day both goats met in the middle of the bridge.
“Move off!” shouted the western goat.
“Move yourself!” cried the eastern goat.
As neither wanted to give way, they stood in anger for some time. Then they began to push. As they were evenly matched in strength(力量), they finally pushed each other off the bridge.
In the story above, the two goats run into a conflict when they both try to cross the bridge at the same time. Unluckily, neither of them is willing to move out of the way. They are angry with each other. And this makes them unable to see the situation clearly or even think of another method. The story tells us:When coming into conflict, if we can keep cool and think of solutions(解决方法), the result might be far more satisfying.
73.What did the two goats cross the bridge for? (不超过5个词)
______________________________
74.How did the two goats feel when they met each other? (不超过5个词)
______________________________
75.新考法 开放性试题 What should we do if we are in conflict with others? (不超过10个词)
______________________________
Conflict(冲突) is a common part of human life, but peace is a choice. Here is a story which may give us food for thought.
Between two mountains lay a small bridge. On each mountain lived a goat(山羊). Some days the goat from the western mountain would cross the bridge to eat grass on the eastern mountain. Some days the goat from the eastern mountain would have his meals on the western mountain. But one day both goats met in the middle of the bridge.
“Move off!” shouted the western goat.
“Move yourself!” cried the eastern goat.
As neither wanted to give way, they stood in anger for some time. Then they began to push. As they were evenly matched in strength(力量), they finally pushed each other off the bridge.
In the story above, the two goats run into a conflict when they both try to cross the bridge at the same time. Unluckily, neither of them is willing to move out of the way. They are angry with each other. And this makes them unable to see the situation clearly or even think of another method. The story tells us:When coming into conflict, if we can keep cool and think of solutions(解决方法), the result might be far more satisfying.
73.What did the two goats cross the bridge for? (不超过5个词)
______________________________
74.How did the two goats feel when they met each other? (不超过5个词)
______________________________
75.新考法 开放性试题 What should we do if we are in conflict with others? (不超过10个词)
______________________________
答案:
73 Having their meals./Eating grass.
74 Both of them felt angry./They felt angry.
75 Keep cool and think of solutions.
74 Both of them felt angry./They felt angry.
75 Keep cool and think of solutions.
查看更多完整答案,请扫码查看