2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第198页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
Ⅷ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Children can play outside all year long — they just need to dress for cold weather. Staying dry will also help them stay comfortable outside. These tips are useful to both children and adults.

56. Which picture can be put in ▲?

57. What are suggested in the text?
a. Wear a hat to keep the face warm outside.
b. Use lip balm to protect your mouth.
c. Wear a cotton sweater to take in sweat.
d. Stay inside if the temperature falls below -27℃.
A. abc
B. abd
C. acd
D. bcd
58. In which part of a magazine can we read the text?
A. News.
B. Culture.
C. Health.
D. Technology.
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Children can play outside all year long — they just need to dress for cold weather. Staying dry will also help them stay comfortable outside. These tips are useful to both children and adults.
56. Which picture can be put in ▲?
57. What are suggested in the text?
a. Wear a hat to keep the face warm outside.
b. Use lip balm to protect your mouth.
c. Wear a cotton sweater to take in sweat.
d. Stay inside if the temperature falls below -27℃.
A. abc
B. abd
C. acd
D. bcd
58. In which part of a magazine can we read the text?
A. News.
B. Culture.
C. Health.
D. Technology.
答案:
答案:56—58 DBC
解析:【阅读A篇短文大意】 本文主要介绍了冬天外出时的一些注意事项。
56 D 图文转换题。结合设空后的内容可知此处介绍的注意事项是针对冬天有风时的情况的,故选D。
57 B 细节理解题。根据文中的“Check the weather before
可知选B。
58 C 文章出处题。本文主要介绍了冬天外出时的一些注意事项,引导人们在冬天进行户外活动时注意防寒保暖,属于“健康”范畴。故C项符合题意。
【阅读B篇短文大意】 本文主要讲述了哈奇先生因为被错误投递了一份礼物而改变人生的故事。
答案:56—58 DBC
解析:【阅读A篇短文大意】 本文主要介绍了冬天外出时的一些注意事项。
56 D 图文转换题。结合设空后的内容可知此处介绍的注意事项是针对冬天有风时的情况的,故选D。
57 B 细节理解题。根据文中的“Check the weather before
58 C 文章出处题。本文主要介绍了冬天外出时的一些注意事项,引导人们在冬天进行户外活动时注意防寒保暖,属于“健康”范畴。故C项符合题意。
【阅读B篇短文大意】 本文主要讲述了哈奇先生因为被错误投递了一份礼物而改变人生的故事。
B
Mr Hatch lived a lonely life. He walked alone to work every day and ate his lunch alone in a corner. He never smiled. He never talked to anyone on his way home. In the evening he would read a newspaper and go to bed early.
His life changed, however, one day when he got a heart - shaped box full of chocolate in the mail, along with a note that said, “Somebody loves you.” At first, he couldn't believe it, but as he read the message, he began to laugh and dance around. The message made him feel the power of love. Soon he found himself being cheerful. He began to help out people in the neighborhood. As the days and weeks went by, his laughter, smiles, kindness, happiness and love touched everyone around him.
Later, Mr Hatch found out that the heart - shaped box belonged to somebody else. It was a mistake. He felt sad and went back to his old ways. When his neighbors found out, they decided not to lose the light he shared. They surprised him with a party and a long banner (条幅) that read: “Everybody Loves Mr Hatch.” Mr Hatch cried when he knew that somebody loved him after all. Then he laughed, smiled and hugged his friends.
We all have a little bit of Mr Hatch in us. However, somebody does love us.
59. What changed Mr Hatch's life at first?
A. Reading a fun story in a newspaper.
B. Getting a gift box with a loving message.
C. Making a piece of heart - shaped chocolate.
D. Falling in love with a girl in his neighborhood.
60. How did other people feel about Mr Hatch's active changes?
A. They tried to teach him how to love.
B. They wanted him to change back.
C. They were moved by his changes.
D. They didn't believe his changes.
61. Why did Mr Hatch cry when his neighbors threw a party for him?
A. Because he learned the chocolate was from his neighbors.
B. Because it was his neighbors who played tricks on him.
C. Because he knew that at least his neighbors loved him.
D. Because he had never been invited to a party before.
62. 新考法 理解句子的隐含意思 What does the underlined sentence mean in the last paragraph?
A. We all love Mr Hatch all the time.
B. We have kind neighbors as Mr Hatch.
C. Mr Hatch is famous all over the world.
D. At times we feel unloved and unlovable.
Mr Hatch lived a lonely life. He walked alone to work every day and ate his lunch alone in a corner. He never smiled. He never talked to anyone on his way home. In the evening he would read a newspaper and go to bed early.
His life changed, however, one day when he got a heart - shaped box full of chocolate in the mail, along with a note that said, “Somebody loves you.” At first, he couldn't believe it, but as he read the message, he began to laugh and dance around. The message made him feel the power of love. Soon he found himself being cheerful. He began to help out people in the neighborhood. As the days and weeks went by, his laughter, smiles, kindness, happiness and love touched everyone around him.
Later, Mr Hatch found out that the heart - shaped box belonged to somebody else. It was a mistake. He felt sad and went back to his old ways. When his neighbors found out, they decided not to lose the light he shared. They surprised him with a party and a long banner (条幅) that read: “Everybody Loves Mr Hatch.” Mr Hatch cried when he knew that somebody loved him after all. Then he laughed, smiled and hugged his friends.
We all have a little bit of Mr Hatch in us. However, somebody does love us.
59. What changed Mr Hatch's life at first?
A. Reading a fun story in a newspaper.
B. Getting a gift box with a loving message.
C. Making a piece of heart - shaped chocolate.
D. Falling in love with a girl in his neighborhood.
60. How did other people feel about Mr Hatch's active changes?
A. They tried to teach him how to love.
B. They wanted him to change back.
C. They were moved by his changes.
D. They didn't believe his changes.
61. Why did Mr Hatch cry when his neighbors threw a party for him?
A. Because he learned the chocolate was from his neighbors.
B. Because it was his neighbors who played tricks on him.
C. Because he knew that at least his neighbors loved him.
D. Because he had never been invited to a party before.
62. 新考法 理解句子的隐含意思 What does the underlined sentence mean in the last paragraph?
A. We all love Mr Hatch all the time.
B. We have kind neighbors as Mr Hatch.
C. Mr Hatch is famous all over the world.
D. At times we feel unloved and unlovable.
答案:
59—62 BCCD
59 B 细节理解题。根据第二段中的“His life changed... when he got a heart-shaped box full of chocolate... along with a note that said, ‘Somebody loves you.’”可知,B项符合题意。
60 C 细节理解题。根据第二段中的“his laughter, smiles, kindness, happiness and love touched everyone around him”可知,哈奇先生的改变感动了他身边的人。故选C。
61 C 细节理解题。
明题意 本题问的是哈奇先生在邻居们为他举办派对时哭泣的原因。
寻线索 根据倒数第二段中的“They surprised him with a party... Mr Hatch cried when he knew that somebody loved him after all”可知,哈奇先生在邻居们为他举办惊喜派对时哭泣是因为他感受到了大家对他的爱。
定答案 故选C。
62 D 推理判断题。故事内容梳理:
哈奇先生被 哈奇先生知 邻居们了解情
哈奇先 误送了一份 道礼物是被 况后,为哈奇
生过着 礼物,感受 误送的,又 先生举办了惊
孤独的 到爱的力 回到了自己 喜派对,他感
生活 量,他改变 孤独生活的 受到还有人爱
了生活方式 状态 着自己
根据文章内容可知,哈奇先生一开始觉得没有人喜欢自己,但后来感受到有人爱自己。结合画线句子后的“However, somebody does love us”可推知,画线句子想表达的意思是D项“我们有时候会觉得没有人爱自己,自己也不招人喜爱”。
【阅读C篇短文大意】 萨莉就同学们嘲笑自己太胖的问题写信咨询戴维,戴维通过分享自己的经历给出了建议。
名师讲语篇
熟词生义
I felt so low about myself at times.
常用义:低的,矮的
句中义:沮丧的
59 B 细节理解题。根据第二段中的“His life changed... when he got a heart-shaped box full of chocolate... along with a note that said, ‘Somebody loves you.’”可知,B项符合题意。
60 C 细节理解题。根据第二段中的“his laughter, smiles, kindness, happiness and love touched everyone around him”可知,哈奇先生的改变感动了他身边的人。故选C。
61 C 细节理解题。
明题意 本题问的是哈奇先生在邻居们为他举办派对时哭泣的原因。
寻线索 根据倒数第二段中的“They surprised him with a party... Mr Hatch cried when he knew that somebody loved him after all”可知,哈奇先生在邻居们为他举办惊喜派对时哭泣是因为他感受到了大家对他的爱。
定答案 故选C。
62 D 推理判断题。故事内容梳理:
哈奇先生被 哈奇先生知 邻居们了解情
哈奇先 误送了一份 道礼物是被 况后,为哈奇
生过着 礼物,感受 误送的,又 先生举办了惊
孤独的 到爱的力 回到了自己 喜派对,他感
生活 量,他改变 孤独生活的 受到还有人爱
了生活方式 状态 着自己
根据文章内容可知,哈奇先生一开始觉得没有人喜欢自己,但后来感受到有人爱自己。结合画线句子后的“However, somebody does love us”可推知,画线句子想表达的意思是D项“我们有时候会觉得没有人爱自己,自己也不招人喜爱”。
【阅读C篇短文大意】 萨莉就同学们嘲笑自己太胖的问题写信咨询戴维,戴维通过分享自己的经历给出了建议。
名师讲语篇
熟词生义
I felt so low about myself at times.
常用义:低的,矮的
句中义:沮丧的
C
Dear David,
I feel sad because my classmates make fun of me for my being overweight. I worry a lot about how I look because people think girls should be thin and pretty. This makes me feel bad. What should I do?
Sally
Dear Sally,
I feel your pain. When I was at school, I was also overweight and had a really hard time. I felt so low about myself at times. And I know, for girls that can be even harder. But I'll share what helped me and maybe it can help you too.
When I was about 13 years old, I discovered an after - school drama club. I was good at drama and it brought me out of my shell (开始活跃起来). I learned I had good qualities and that I could feel proud of myself and love myself, no matter what I looked like. After that, my confidence helped me out at school too. People started to see there was more in me, and for the first time in my life, I started to become popular.
What I'm trying to say is that if you can be proud of yourself and love yourself for your good qualities, other people can't influence you. Be proud of your good points and hold your head up high. And I'm sure you're beautiful too in your own way.
David
63. What is Sally's problem?
A. She doesn't have a friend.
B. She can't get good grades.
C. She is made fun of for her being too heavy.
D. She can't get along well with her family.
64. How does David help Sally?
A. By collecting advice from different people.
B. By sharing his similar experience with her.
C. By listing some numbers to show facts.
D. By telling her how to lose weight.
65. What does David want to tell Sally?
A. Girls should be thin and pretty.
B. She should learn to love herself.
C. Holding her head up looks beautiful.
D. The drama club is the best of all clubs.
Dear David,
I feel sad because my classmates make fun of me for my being overweight. I worry a lot about how I look because people think girls should be thin and pretty. This makes me feel bad. What should I do?
Sally
Dear Sally,
I feel your pain. When I was at school, I was also overweight and had a really hard time. I felt so low about myself at times. And I know, for girls that can be even harder. But I'll share what helped me and maybe it can help you too.
When I was about 13 years old, I discovered an after - school drama club. I was good at drama and it brought me out of my shell (开始活跃起来). I learned I had good qualities and that I could feel proud of myself and love myself, no matter what I looked like. After that, my confidence helped me out at school too. People started to see there was more in me, and for the first time in my life, I started to become popular.
What I'm trying to say is that if you can be proud of yourself and love yourself for your good qualities, other people can't influence you. Be proud of your good points and hold your head up high. And I'm sure you're beautiful too in your own way.
David
63. What is Sally's problem?
A. She doesn't have a friend.
B. She can't get good grades.
C. She is made fun of for her being too heavy.
D. She can't get along well with her family.
64. How does David help Sally?
A. By collecting advice from different people.
B. By sharing his similar experience with her.
C. By listing some numbers to show facts.
D. By telling her how to lose weight.
65. What does David want to tell Sally?
A. Girls should be thin and pretty.
B. She should learn to love herself.
C. Holding her head up looks beautiful.
D. The drama club is the best of all clubs.
答案:
63—65 CBB
63 C 细节理解题。根据文中的“I feel sad because my classmates make fun of me for my being overweight. I worry a lot about how I look because people think girls should be thin and pretty”可知,萨莉的问题是同学们嘲笑她太胖。故选C。
64 B 细节理解题。结合戴维的回信中的第一、二段内容,尤其是第一段中的“When I was at school, I was also overweight and had a really hard time... I'll share what helped me and maybe it can help you too”可知,戴维通过分享自己的相似经历帮助萨莉。故选B。
65 B 细节理解题。结合最后一段中的“What I'm trying to say is that if you can be proud of yourself and love yourself for your good qualities, other people can't influence you. Be proud of your good points and hold your head up high”可知,戴维想告诉萨莉学会爱自己。故选B。
【阅读D篇短文大意】 本文主要介绍了鸟儿用垃圾筑巢的现状以及用垃圾筑巢的优势和危害。
63 C 细节理解题。根据文中的“I feel sad because my classmates make fun of me for my being overweight. I worry a lot about how I look because people think girls should be thin and pretty”可知,萨莉的问题是同学们嘲笑她太胖。故选C。
64 B 细节理解题。结合戴维的回信中的第一、二段内容,尤其是第一段中的“When I was at school, I was also overweight and had a really hard time... I'll share what helped me and maybe it can help you too”可知,戴维通过分享自己的相似经历帮助萨莉。故选B。
65 B 细节理解题。结合最后一段中的“What I'm trying to say is that if you can be proud of yourself and love yourself for your good qualities, other people can't influence you. Be proud of your good points and hold your head up high”可知,戴维想告诉萨莉学会爱自己。故选B。
【阅读D篇短文大意】 本文主要介绍了鸟儿用垃圾筑巢的现状以及用垃圾筑巢的优势和危害。
D
①Birds are building their nests (巢) with rubbish, said a new study. The rubbish includes cigarette butts (烟头) and plastic bags.
②A group of European scientists looked into about 35,000 studies on bird nests. They found that birds have used man - made things in nests almost everywhere on Earth except Antarctica.
③Some rubbish seems to be helpful. This is why birds “like” putting it in their nests. For example, cigarette butts have some chemicals, so they can keep insects away and protect the baby birds. Plastic bags are useful in keeping the birds warm, and other hard things, such as paper cards, can make nests stronger.
④However, in the end, human rubbish may only bring more harm to birds. The harmful chemicals in cigarettes hurt the baby birds. They may get sick or have shorter lives.
⑤To make matters worse, if the cigarette still burns when the bird brings it back to its home, it may set fire to the nest. Pieces of the fishing net (渔网) may also trap birds, and it's impossible for them to get out by themselves. If the baby birds eat other kinds of rubbish by accident, they will also get hurt. Our friends in the air are feeling the bad effects of humans polluting the environment.
66. How did the European scientists get their findings?
A. By doing thousands of tests.
B. By studying a lot of bird nests.
C. By looking through a lot of studies.
D. By watching the birds for a long time.
67. How can plastic bags “help” birds?
A. They can keep birds warm.
B. They can keep insects away.
C. They can make nests stronger.
D. They can protect the baby birds.
68. What does the underlined word “trap” mean?
A. 困住
B. 喂养
C. 放生
D. 安慰
69. Which paragraphs talk about the bad effects of human rubbish on bird nests?
A. ①②
B. ②③
C. ③④
D. ④⑤
①Birds are building their nests (巢) with rubbish, said a new study. The rubbish includes cigarette butts (烟头) and plastic bags.
②A group of European scientists looked into about 35,000 studies on bird nests. They found that birds have used man - made things in nests almost everywhere on Earth except Antarctica.
③Some rubbish seems to be helpful. This is why birds “like” putting it in their nests. For example, cigarette butts have some chemicals, so they can keep insects away and protect the baby birds. Plastic bags are useful in keeping the birds warm, and other hard things, such as paper cards, can make nests stronger.
④However, in the end, human rubbish may only bring more harm to birds. The harmful chemicals in cigarettes hurt the baby birds. They may get sick or have shorter lives.
⑤To make matters worse, if the cigarette still burns when the bird brings it back to its home, it may set fire to the nest. Pieces of the fishing net (渔网) may also trap birds, and it's impossible for them to get out by themselves. If the baby birds eat other kinds of rubbish by accident, they will also get hurt. Our friends in the air are feeling the bad effects of humans polluting the environment.
66. How did the European scientists get their findings?
A. By doing thousands of tests.
B. By studying a lot of bird nests.
C. By looking through a lot of studies.
D. By watching the birds for a long time.
67. How can plastic bags “help” birds?
A. They can keep birds warm.
B. They can keep insects away.
C. They can make nests stronger.
D. They can protect the baby birds.
68. What does the underlined word “trap” mean?
A. 困住
B. 喂养
C. 放生
D. 安慰
69. Which paragraphs talk about the bad effects of human rubbish on bird nests?
A. ①②
B. ②③
C. ③④
D. ④⑤
答案:
66—69 CAAD
66 C 细节理解题。根据第二段中的“A group of European scientists looked into about 35,000 studies on bird nests”可知,欧洲的科学家们是通过查阅大量关于鸟巢的研究得出研究结果的。故选C。
67 A 细节理解题。根据第三段中的“Plastic bags are useful in keeping the birds warm”可知选A。
68 A 词义猜测题。
由此可知,渔网可能会困住鸟儿。故选A。
69 D 段落大意题。段意梳理:
Paras.①-② 关于鸟儿用垃圾筑巢的研究结果
Para.③ 一些垃圾对鸟巢的益处
Paras.④-⑤ 垃圾对鸟巢的危害
故D项符合题意。
【阅读E篇短文大意】 本文主要介绍了中国的新能源汽车在国内外大受欢迎的现状。
66—69 CAAD
66 C 细节理解题。根据第二段中的“A group of European scientists looked into about 35,000 studies on bird nests”可知,欧洲的科学家们是通过查阅大量关于鸟巢的研究得出研究结果的。故选C。
67 A 细节理解题。根据第三段中的“Plastic bags are useful in keeping the birds warm”可知选A。
68 A 词义猜测题。
69 D 段落大意题。段意梳理:
Paras.①-② 关于鸟儿用垃圾筑巢的研究结果
Para.③ 一些垃圾对鸟巢的益处
Paras.④-⑤ 垃圾对鸟巢的危害
故D项符合题意。
【阅读E篇短文大意】 本文主要介绍了中国的新能源汽车在国内外大受欢迎的现状。
E
China is leading the way in electric cars. The China Association of Automobile Manufacturers(中国汽车工业协会) reported an impressive total export volume (惊人的出口总量) of 679,000 new energy vehicles (NEVs, 新能源汽车) in 2022.
In the European market, Chinese car companies, such as BYD and Hongqi, are among the top 50 best - selling car companies. According to BYD, the company's electric buses have now hit the roads of more than 100 European cities such as Amsterdam, London, and Copenhagen, helping Europeans cut carbon emissions (碳排放) by over 200,000 tons.
NEVs made in China are also popular in Mexico. One local, Israel Aguilar, is deeply impressed. After nearly a year of trying out a Chinese NEV, Aguilar said he might never go back to driving his traditional car. “The NEV offers better comfort,” Aguilar told Xinhua.
“Technology is truly very important in these times. And it has been truly special and important for me to learn these technologies that come from China,” Aguilar said.
70. What can we learn from the first two paragraphs?
A. Electric cars need more energy.
B. Europeans have more carbon emissions.
C. Chinese NEVs are popular around the world.
D. Chinese NEVs are better than traditional cars.
71. Why might Aguilar never go back to driving his traditional car?
A. Because his Chinese NEV runs faster.
B. Because his traditional car is too old.
C. Because his traditional car produces pollution.
D. Because his Chinese NEV is more comfortable.
72. What is the best title for the text?
A. Cutting pollution.
B. Leading the way in NEVs.
C. Making science fun.
D. Letting the past go.
China is leading the way in electric cars. The China Association of Automobile Manufacturers(中国汽车工业协会) reported an impressive total export volume (惊人的出口总量) of 679,000 new energy vehicles (NEVs, 新能源汽车) in 2022.
In the European market, Chinese car companies, such as BYD and Hongqi, are among the top 50 best - selling car companies. According to BYD, the company's electric buses have now hit the roads of more than 100 European cities such as Amsterdam, London, and Copenhagen, helping Europeans cut carbon emissions (碳排放) by over 200,000 tons.
NEVs made in China are also popular in Mexico. One local, Israel Aguilar, is deeply impressed. After nearly a year of trying out a Chinese NEV, Aguilar said he might never go back to driving his traditional car. “The NEV offers better comfort,” Aguilar told Xinhua.
“Technology is truly very important in these times. And it has been truly special and important for me to learn these technologies that come from China,” Aguilar said.
70. What can we learn from the first two paragraphs?
A. Electric cars need more energy.
B. Europeans have more carbon emissions.
C. Chinese NEVs are popular around the world.
D. Chinese NEVs are better than traditional cars.
71. Why might Aguilar never go back to driving his traditional car?
A. Because his Chinese NEV runs faster.
B. Because his traditional car is too old.
C. Because his traditional car produces pollution.
D. Because his Chinese NEV is more comfortable.
72. What is the best title for the text?
A. Cutting pollution.
B. Leading the way in NEVs.
C. Making science fun.
D. Letting the past go.
答案:
70—72 CDB
70 C 细节理解题。根据第一段内容及第二段中的“In the European market, Chinese car companies... are among the top 50 best-selling car companies”可知,中国的新能源汽车在全世界大受欢迎。故选C。
71 D 细节理解题。
明题意 本题问的是阿吉拉尔或许再也不想开他的传统汽车的原因。
寻线索 根据题干中的“never go back to driving his traditional car”可定位到倒数第二段中的“Aguilar said he might never go back to driving his traditional car. ‘The NEV offers better comfort,’ Aguilar told Xinhua”。
定答案 故选D。
72 B 标题归纳题。本文主要介绍了中国的新能源汽车在国外大受欢迎的现状,故B项是文章的最佳标题。
70 C 细节理解题。根据第一段内容及第二段中的“In the European market, Chinese car companies... are among the top 50 best-selling car companies”可知,中国的新能源汽车在全世界大受欢迎。故选C。
71 D 细节理解题。
明题意 本题问的是阿吉拉尔或许再也不想开他的传统汽车的原因。
寻线索 根据题干中的“never go back to driving his traditional car”可定位到倒数第二段中的“Aguilar said he might never go back to driving his traditional car. ‘The NEV offers better comfort,’ Aguilar told Xinhua”。
定答案 故选D。
72 B 标题归纳题。本文主要介绍了中国的新能源汽车在国外大受欢迎的现状,故B项是文章的最佳标题。
查看更多完整答案,请扫码查看