2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第18页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
Ⅷ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
There are about 8,000 million people living on our planet, but some of them don't have enough food. Last year, more than 820 million people suffered(遭受) from hunger. That's sad. What's more, it shouldn't be a problem since the world wastes about 930 million tons of food each year.
XYZ Food Bank is working to help fix the problem. Now, you can, too! Just drop off some food so that we can continue to feed the needy.
We accept: Canned food Biscuits Rice Boxed juice Noodles Candy
*No opened food.
*No expired(过期的) food.
*No food that needs to be in a fridge.
Come and offer your help! Every little bit makes a difference!
Email us at stophunger@xyzfoodbank.com.
56. How many people suffered from hunger last year?
A. Over 820 million.
B. About 930 million.
C. Over 7,180 million.
D. About 8,000 million.
57. Which of the following can you drop off at XYZ Food Bank?
58. What's the purpose of the text?
A. To introduce a traditional bank.
B. To present some world problems.
C. To ask people to give away food.
D. To tell people to protect the earth.
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
There are about 8,000 million people living on our planet, but some of them don't have enough food. Last year, more than 820 million people suffered(遭受) from hunger. That's sad. What's more, it shouldn't be a problem since the world wastes about 930 million tons of food each year.
XYZ Food Bank is working to help fix the problem. Now, you can, too! Just drop off some food so that we can continue to feed the needy.
We accept: Canned food Biscuits Rice Boxed juice Noodles Candy
*No opened food.
*No expired(过期的) food.
*No food that needs to be in a fridge.
Come and offer your help! Every little bit makes a difference!
Email us at stophunger@xyzfoodbank.com.
56. How many people suffered from hunger last year?
A. Over 820 million.
B. About 930 million.
C. Over 7,180 million.
D. About 8,000 million.
57. Which of the following can you drop off at XYZ Food Bank?
58. What's the purpose of the text?
A. To introduce a traditional bank.
B. To present some world problems.
C. To ask people to give away food.
D. To tell people to protect the earth.
答案:
答案:56—58 ABC
【阅读 A 篇短文大意】 本文介绍了当今世界的饥饿问题和食物浪费问题,呼吁人们给 XYZ 食物银行捐赠食物。
56 A 细节理解题。根据材料中的“Last year, more than 820 million people suffered (遭受) from hunger”可知,去年,超过 8.2 亿人挨饿。故选 A。
57 B 图文转换题。根据材料中 We accept 后以及下文的内容可知,可以在 XYZ 食物银行留下罐装食品、饼干、大米、盒装果汁、面条和糖果。但是食物银行不接受拆封了包装的食品、过期食品以及需要在冰箱里储存的食品。四个选项中只有 B 项符合题意。
58 C 写作意图题。通读材料内容,尤其是材料中的“Come and offer your help!”可知,作者写本文的目的是想让人们捐赠食物。故选 C。
【阅读 B 篇短文大意】 十年前,吉尔决定做出改变,他从城市搬走,开始经营自己的农场。他关爱野生动物,农场里的动物、家人的帮助以及自身的经历促使他写了自己的书。
【阅读 A 篇短文大意】 本文介绍了当今世界的饥饿问题和食物浪费问题,呼吁人们给 XYZ 食物银行捐赠食物。
56 A 细节理解题。根据材料中的“Last year, more than 820 million people suffered (遭受) from hunger”可知,去年,超过 8.2 亿人挨饿。故选 A。
57 B 图文转换题。根据材料中 We accept 后以及下文的内容可知,可以在 XYZ 食物银行留下罐装食品、饼干、大米、盒装果汁、面条和糖果。但是食物银行不接受拆封了包装的食品、过期食品以及需要在冰箱里储存的食品。四个选项中只有 B 项符合题意。
58 C 写作意图题。通读材料内容,尤其是材料中的“Come and offer your help!”可知,作者写本文的目的是想让人们捐赠食物。故选 C。
【阅读 B 篇短文大意】 十年前,吉尔决定做出改变,他从城市搬走,开始经营自己的农场。他关爱野生动物,农场里的动物、家人的帮助以及自身的经历促使他写了自己的书。
B
Ten years ago, J.B.Gill decided to make a change. He moved from the city to start his own farm. As one of the members of a pop group, Gill had lived a busy life but the farm gave him a way to relax.
Although farming was new to him, Gill took the challenge and his experiences helped him write his book Ace and the Animal Heroes. The story follows Ace, whose life changes greatly when he moves to the countryside. After trying on a pair of magical wellies(长筒靴), Ace realizes he can speak to the animals, who make up their minds to protect the farm.
Gill says that if he had his own pair of magical wellies, he would love to speak to wildlife, especially the wild deer(鹿) that sometimes appear near his farm. As they have no owners, Gill feels like he's sharing their home. “It's really interesting to hear what they're thinking and know where they're,” he said.
Gill got his ideas for writing from the animals on his family farm. His children, Ace and Chiara, helped out with his book. Together, Gill's family made sure that the pictures in the book looked like the animals they'd been based on. He said, “All of those have been really great to piece the whole book together.”
59. What did Gill decide to do ten years ago?
A. Live a busy life.
B. Start his own farm.
C. Move to the city.
D. Form a pop group.
60. What's Paragraph 2 mainly about?
A. Gill's farm.
B. Gill's family.
C. Gill's book.
D. Gill's animals.
61. What can we learn about Gill from Paragraph 3?
A. He cares about wildlife.
B. He develops many interests.
C. He was born with magic.
D. He is the owner of the deer.
62. Where did Gill get the idea for his book?
A. From his group members.
B. From his children's pictures.
C. From the magical wellies.
D. From the animals on the farm.
Ten years ago, J.B.Gill decided to make a change. He moved from the city to start his own farm. As one of the members of a pop group, Gill had lived a busy life but the farm gave him a way to relax.
Although farming was new to him, Gill took the challenge and his experiences helped him write his book Ace and the Animal Heroes. The story follows Ace, whose life changes greatly when he moves to the countryside. After trying on a pair of magical wellies(长筒靴), Ace realizes he can speak to the animals, who make up their minds to protect the farm.
Gill says that if he had his own pair of magical wellies, he would love to speak to wildlife, especially the wild deer(鹿) that sometimes appear near his farm. As they have no owners, Gill feels like he's sharing their home. “It's really interesting to hear what they're thinking and know where they're,” he said.
Gill got his ideas for writing from the animals on his family farm. His children, Ace and Chiara, helped out with his book. Together, Gill's family made sure that the pictures in the book looked like the animals they'd been based on. He said, “All of those have been really great to piece the whole book together.”
59. What did Gill decide to do ten years ago?
A. Live a busy life.
B. Start his own farm.
C. Move to the city.
D. Form a pop group.
60. What's Paragraph 2 mainly about?
A. Gill's farm.
B. Gill's family.
C. Gill's book.
D. Gill's animals.
61. What can we learn about Gill from Paragraph 3?
A. He cares about wildlife.
B. He develops many interests.
C. He was born with magic.
D. He is the owner of the deer.
62. Where did Gill get the idea for his book?
A. From his group members.
B. From his children's pictures.
C. From the magical wellies.
D. From the animals on the farm.
答案:
59—62 BCAD
59 B 细节理解题。根据文章第一段中的“Ten years ago, J. B. Gill decided to make a change. He moved from the city to start his own farm”可知,十年前,吉尔决定做出改变,他从城市搬走,开始经营自己的农场。故选 B。
60 C 段落大意题。第二段的首句讲述了吉尔的经历帮助他写了自己的书——Ace and the Animal Heroes,后面两句简要介绍了这本书的内容。故本段主要介绍了吉尔的书。故选 C。
61 A 推理判断题。通读第三段,尤其是其中的“he would love to speak to wildlife”以及“It's really interesting to hear what they're thinking and know where they're”可推知,吉尔很关心野生动物。故选 A。
62 D 细节理解题。根据文章第四段中的“Gill got his ideas for writing from the animals on his family farm”可知,吉尔写作的灵感来自自家农场里的动物。故选 D。
【阅读 C 篇短文大意】 本文简要介绍了武术在登封一所学校的发展情况。
名师讲语篇
难句解读
状语 意为“多于,超过”
In Dengfeng today, there are (more than ) 50,000 students
there be 句型(主语 more than 50,000 students 是复数名词,故 be 动词用复数)
现在分词短语作定语
(learning kung fu), a traditional art in China.
kung fu 的同位语
译文:现在,有五万多名学生在登封学习武术——一种中国传统技艺。
59 B 细节理解题。根据文章第一段中的“Ten years ago, J. B. Gill decided to make a change. He moved from the city to start his own farm”可知,十年前,吉尔决定做出改变,他从城市搬走,开始经营自己的农场。故选 B。
60 C 段落大意题。第二段的首句讲述了吉尔的经历帮助他写了自己的书——Ace and the Animal Heroes,后面两句简要介绍了这本书的内容。故本段主要介绍了吉尔的书。故选 C。
61 A 推理判断题。通读第三段,尤其是其中的“he would love to speak to wildlife”以及“It's really interesting to hear what they're thinking and know where they're”可推知,吉尔很关心野生动物。故选 A。
62 D 细节理解题。根据文章第四段中的“Gill got his ideas for writing from the animals on his family farm”可知,吉尔写作的灵感来自自家农场里的动物。故选 D。
【阅读 C 篇短文大意】 本文简要介绍了武术在登封一所学校的发展情况。
名师讲语篇
难句解读
状语 意为“多于,超过”
In Dengfeng today, there are (more than ) 50,000 students
there be 句型(主语 more than 50,000 students 是复数名词,故 be 动词用复数)
现在分词短语作定语
(learning kung fu), a traditional art in China.
kung fu 的同位语
译文:现在,有五万多名学生在登封学习武术——一种中国传统技艺。
C
In Dengfeng today, there are more than 50,000 students learning kung fu, a traditional art in China. They come to learn it for many reasons. Some hope to become film stars. Others come to learn skills that will help them get good jobs in future. A few are sent by their parents to learn self - control and hard work.
“Attracting(吸引) new students to traditional kung fu has become a problem,” says Hu Zhengsheng, who teaches it at a small school in Dengfeng. Hu fears that his art will soon die out. “It's hard to convince(说服) kids to spend many years here, because the life of kung fu learners is not easy or interesting,” he says.
Hu's students have to sleep in unheated rooms and keep training hard outside whatever the temperature. To learn kung fu well, they must have a strong will and learn respect(尊重) as well.
For old traditions to live on, the young must learn and pass them down. Recently, to attract new students, Hu has brought some changes into his kung fu lessons to make them lively and interesting. Hopefully, more and more students will show interest in learning kung fu.
63. What does “it” underlined in Paragraph 1 refer to(指的是)?
A. Kung fu.
B. Film.
C. Self - control.
D. Chinese
64. What does Hu Zhengsheng fear?
A. His students don’t respect him.
B. He cannot work at a large school.
C. His art cannot be passed down.
D. There aren’t enough kung fu teachers.
65. What has Hu done to attract new students?
A. He has offered better living conditions.
B. He has given jobs to their parents.
C. He has promised them a better future.
D. He has made changes in his lessons.
In Dengfeng today, there are more than 50,000 students learning kung fu, a traditional art in China. They come to learn it for many reasons. Some hope to become film stars. Others come to learn skills that will help them get good jobs in future. A few are sent by their parents to learn self - control and hard work.
“Attracting(吸引) new students to traditional kung fu has become a problem,” says Hu Zhengsheng, who teaches it at a small school in Dengfeng. Hu fears that his art will soon die out. “It's hard to convince(说服) kids to spend many years here, because the life of kung fu learners is not easy or interesting,” he says.
Hu's students have to sleep in unheated rooms and keep training hard outside whatever the temperature. To learn kung fu well, they must have a strong will and learn respect(尊重) as well.
For old traditions to live on, the young must learn and pass them down. Recently, to attract new students, Hu has brought some changes into his kung fu lessons to make them lively and interesting. Hopefully, more and more students will show interest in learning kung fu.
63. What does “it” underlined in Paragraph 1 refer to(指的是)?
A. Kung fu.
B. Film.
C. Self - control.
D. Chinese
64. What does Hu Zhengsheng fear?
A. His students don’t respect him.
B. He cannot work at a large school.
C. His art cannot be passed down.
D. There aren’t enough kung fu teachers.
65. What has Hu done to attract new students?
A. He has offered better living conditions.
B. He has given jobs to their parents.
C. He has promised them a better future.
D. He has made changes in his lessons.
答案:
63—65 ACD
63 A 代词指代题。根据画线词 it 可定位到文章第一段的第二句,再结合前一句“In Dengfeng today, there are more than 50,000 students learning kung fu, a traditional art in China”可知,画线词 it 指的是 kung fu,故选 A。
64 C 细节理解题。根据文章第二段中的“Hu fears that his art will soon die out”可知,他担心自己的武术技艺会消亡,也就是不能传承下去。故选 C。
65 D 细节理解题。根据文章最后一段中的“Recently, to attract new students, Hu has brought some changes into his kung fu lessons to make them lively and interesting”可知,为了吸引新学生,胡老师对自己的武术课进行了一些改进。故选 D。
【阅读 D 篇短文大意】 本文介绍了睡前冲个热水澡有助眠功效,并解释了其原因。
名师讲语篇
难句解读
It is thought that taking a warm shower will speed up the drop in temperature before bed, as it brings blood to the surface of the body, and then the heat is given off.
本句的主干 It is thought that...意为“人们认为……”,属于“It is +过去分词 +that...”句型。that 从句中,现在分词短语 taking a warm shower 作主语,speed up 意为“加速”;as 引导原因状语从句,其中包括 and 连接的两个并列分句。give off 意为“发出”。
译文:人们认为睡前洗热水澡会加快体温的下降速度,因为它将血液带到体表,然后热量被释放出来了。
63 A 代词指代题。根据画线词 it 可定位到文章第一段的第二句,再结合前一句“In Dengfeng today, there are more than 50,000 students learning kung fu, a traditional art in China”可知,画线词 it 指的是 kung fu,故选 A。
64 C 细节理解题。根据文章第二段中的“Hu fears that his art will soon die out”可知,他担心自己的武术技艺会消亡,也就是不能传承下去。故选 C。
65 D 细节理解题。根据文章最后一段中的“Recently, to attract new students, Hu has brought some changes into his kung fu lessons to make them lively and interesting”可知,为了吸引新学生,胡老师对自己的武术课进行了一些改进。故选 D。
【阅读 D 篇短文大意】 本文介绍了睡前冲个热水澡有助眠功效,并解释了其原因。
名师讲语篇
难句解读
It is thought that taking a warm shower will speed up the drop in temperature before bed, as it brings blood to the surface of the body, and then the heat is given off.
本句的主干 It is thought that...意为“人们认为……”,属于“It is +过去分词 +that...”句型。that 从句中,现在分词短语 taking a warm shower 作主语,speed up 意为“加速”;as 引导原因状语从句,其中包括 and 连接的两个并列分句。give off 意为“发出”。
译文:人们认为睡前洗热水澡会加快体温的下降速度,因为它将血液带到体表,然后热量被释放出来了。
D
What makes you fall asleep? The main cause is your body clock, a timekeeper inside your body. But how to control and use your body clock? Scientists suggested having a shower before bed. Jumping into the shower around an hour before bed could mean you sleep better.
A warm shower helps you relax, and then after it warms you up, your core(核心) body temperature drops. This encourages you to fall asleep more quickly and sleep more soundly.
A study in 2019 said that a water temperature of 40℃ to 42.4℃ produces the best - quality(最优质的) sleep. After people lie down, most of them take about 20 minutes to fall asleep. However, if you have a shower one to two hours before going to bed, you will fall asleep 10 minutes earlier.
The core body temperature drops naturally before you sleep, and then drops further during the night. It rises again as you wake up. It is thought that taking a warm shower will speed up the drop in temperature before bed, as it brings blood to the surface of the body, and then the heat is given off.
66. What did scientists suggest people do before bed to sleep better?
A. Sleep an hour earlier.
B. Jump into bed.
C. Have a warm shower.
D. Set a time clock.
67. What does the underlined word “soundly” probably mean?
A. Deeply.
B. Poorly.
C. Kindly.
D. Slowly.
68. Which water temperature produces the best - quality sleep according to the study?
A. 44.2℃.
B. 41.5℃.
C. 36.4℃.
D. 32.4℃.
69. In which part of a newspaper can you find the text?
A. Art.
B. Weather.
C. History.
D. Health.
What makes you fall asleep? The main cause is your body clock, a timekeeper inside your body. But how to control and use your body clock? Scientists suggested having a shower before bed. Jumping into the shower around an hour before bed could mean you sleep better.
A warm shower helps you relax, and then after it warms you up, your core(核心) body temperature drops. This encourages you to fall asleep more quickly and sleep more soundly.
A study in 2019 said that a water temperature of 40℃ to 42.4℃ produces the best - quality(最优质的) sleep. After people lie down, most of them take about 20 minutes to fall asleep. However, if you have a shower one to two hours before going to bed, you will fall asleep 10 minutes earlier.
The core body temperature drops naturally before you sleep, and then drops further during the night. It rises again as you wake up. It is thought that taking a warm shower will speed up the drop in temperature before bed, as it brings blood to the surface of the body, and then the heat is given off.
66. What did scientists suggest people do before bed to sleep better?
A. Sleep an hour earlier.
B. Jump into bed.
C. Have a warm shower.
D. Set a time clock.
67. What does the underlined word “soundly” probably mean?
A. Deeply.
B. Poorly.
C. Kindly.
D. Slowly.
68. Which water temperature produces the best - quality sleep according to the study?
A. 44.2℃.
B. 41.5℃.
C. 36.4℃.
D. 32.4℃.
69. In which part of a newspaper can you find the text?
A. Art.
B. Weather.
C. History.
D. Health.
答案:
66—69 CABD
66 C 细节理解题。
明题意 本题问的是“科学家建议人们睡前做什么来睡得更好?”。
寻线索 根据题干中的“scientists suggest”和“before bed to sleep better”可定位到文章第一段中的“Scientists suggested having a shower before bed. Jumping into the shower around an hour before bed could mean you sleep better”可知,科学家建议人们睡前冲个热水澡。
定答案 故选 C。
67 A 词义猜测题。文章第一段介绍了睡前做什么可以睡得更好,再根据画线词前的“This encourages you to fall asleep more quickly”可推知,冲个热水澡有助于人们快速入睡,并睡得更香。故 soundly 和 deeply 含义相同。
68 B 细节理解题。根据文章第三段中的“A study in 2019 said that a water temperature of 40℃ to 42.4℃ produces the best-quality (最优质的) sleep”可知,40—42.4℃的水温对睡眠最好,选项中只有 B 项在这个范围内。故选 B。
69 D 推理判断题。通读全文可知,本文介绍了睡前冲个热水澡有助眠功效,并解释了其原因,这与健康有关。故我们可以在报纸的“健康”版块找到此文。
【阅读 E 篇短文大意】 本文讲述了兄妹两人建立 myYearbook 网站的故事。
66 C 细节理解题。
明题意 本题问的是“科学家建议人们睡前做什么来睡得更好?”。
寻线索 根据题干中的“scientists suggest”和“before bed to sleep better”可定位到文章第一段中的“Scientists suggested having a shower before bed. Jumping into the shower around an hour before bed could mean you sleep better”可知,科学家建议人们睡前冲个热水澡。
定答案 故选 C。
67 A 词义猜测题。文章第一段介绍了睡前做什么可以睡得更好,再根据画线词前的“This encourages you to fall asleep more quickly”可推知,冲个热水澡有助于人们快速入睡,并睡得更香。故 soundly 和 deeply 含义相同。
68 B 细节理解题。根据文章第三段中的“A study in 2019 said that a water temperature of 40℃ to 42.4℃ produces the best-quality (最优质的) sleep”可知,40—42.4℃的水温对睡眠最好,选项中只有 B 项在这个范围内。故选 B。
69 D 推理判断题。通读全文可知,本文介绍了睡前冲个热水澡有助眠功效,并解释了其原因,这与健康有关。故我们可以在报纸的“健康”版块找到此文。
【阅读 E 篇短文大意】 本文讲述了兄妹两人建立 myYearbook 网站的故事。
E
A yearbook is a tradition in some high schools. The book contains (包含) the name and the picture of each student in your final year, so that you can remember who you went to school with.
A 15 - year - old schoolgirl Catherine Cook and her brother David, 16, wanted more than this. They thought, “We don’t really know our classmates from just a picture, so why not have a yearbook online? You could learn about people’s musical tastes, the movies they like, and so on.” With their hard work, a website named myYearbook was set up, which soon became popular among schoolmates.
On the website, members can connect with each other by sharing movies, music, photos and study guides. Some students feel that they don’t fit in at school, but can make friends more easily online. MyYearbook users can also make virtual(虚拟的) “Lunch Money” by completing activities on the website. They then give it away to charities (慈善机构) in the myYearbook “causes” programme, which has sent 22,000 books to Africa, and bought 20,000 kilos of rice for people without enough food.
Running the website did not stop Catherine and David from completing their schoolwork successfully. Now, they go on to university, but still manage to put in 50 hours a week to develop the website.
70. Why did Catherine and David want to have a yearbook online?
A. To make more money.
B. To become popular at school.
C. To watch movies online.
D. To know more about schoolmates.
71. What is “Lunch Money” used for?
A. Travelling to Africa.
B. Helping people in need.
C. Running the website.
D. Completing schoolwork.
72. What is the best title(标题) for the text?
A. An Online Yearbook.
B. The Website Activities.
C. A Charity Programme.
D. The Final Year at School.
A yearbook is a tradition in some high schools. The book contains (包含) the name and the picture of each student in your final year, so that you can remember who you went to school with.
A 15 - year - old schoolgirl Catherine Cook and her brother David, 16, wanted more than this. They thought, “We don’t really know our classmates from just a picture, so why not have a yearbook online? You could learn about people’s musical tastes, the movies they like, and so on.” With their hard work, a website named myYearbook was set up, which soon became popular among schoolmates.
On the website, members can connect with each other by sharing movies, music, photos and study guides. Some students feel that they don’t fit in at school, but can make friends more easily online. MyYearbook users can also make virtual(虚拟的) “Lunch Money” by completing activities on the website. They then give it away to charities (慈善机构) in the myYearbook “causes” programme, which has sent 22,000 books to Africa, and bought 20,000 kilos of rice for people without enough food.
Running the website did not stop Catherine and David from completing their schoolwork successfully. Now, they go on to university, but still manage to put in 50 hours a week to develop the website.
70. Why did Catherine and David want to have a yearbook online?
A. To make more money.
B. To become popular at school.
C. To watch movies online.
D. To know more about schoolmates.
71. What is “Lunch Money” used for?
A. Travelling to Africa.
B. Helping people in need.
C. Running the website.
D. Completing schoolwork.
72. What is the best title(标题) for the text?
A. An Online Yearbook.
B. The Website Activities.
C. A Charity Programme.
D. The Final Year at School.
答案:
70—72 DBA
70 D 推理判断题。根据文章第二段中的“They thought, ‘We don't really know our classmates from just a picture’以及“You could learn about people's musical tastes, the movies they like, and so on”可推知,学校年刊上关于同班同学的信息有限,他们创建这个网站是为了知道更多关于校友的信息。故选 D。
71 B 推理判断题。根据文章第三段中的“MyYearbook users can also make virtual(虚拟的)‘Lunch Money’ by completing activities on the website. They then give it away to charities (慈善机构) in the myYearbook ‘causes’ programme, which has sent 22,000 books to Africa, and bought 20,000 kilos of rice for people without enough food”可知,他们可以通过完成线上活动赚取虚拟午餐费,然后把这些钱捐给网站的慈善机构,这些慈善机构已将 22 000 册书送到非洲,还购买了 20 000 千克大米送给没有足够食物的人。由此可推知,午餐费是用来帮助有需要的人的。故选 B。
72 A 标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了兄妹两人建立 myYearbook 网站的原因和该网站的功能等内容,故 A 项最适合作本文的标题。
70 D 推理判断题。根据文章第二段中的“They thought, ‘We don't really know our classmates from just a picture’以及“You could learn about people's musical tastes, the movies they like, and so on”可推知,学校年刊上关于同班同学的信息有限,他们创建这个网站是为了知道更多关于校友的信息。故选 D。
71 B 推理判断题。根据文章第三段中的“MyYearbook users can also make virtual(虚拟的)‘Lunch Money’ by completing activities on the website. They then give it away to charities (慈善机构) in the myYearbook ‘causes’ programme, which has sent 22,000 books to Africa, and bought 20,000 kilos of rice for people without enough food”可知,他们可以通过完成线上活动赚取虚拟午餐费,然后把这些钱捐给网站的慈善机构,这些慈善机构已将 22 000 册书送到非洲,还购买了 20 000 千克大米送给没有足够食物的人。由此可推知,午餐费是用来帮助有需要的人的。故选 B。
72 A 标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了兄妹两人建立 myYearbook 网站的原因和该网站的功能等内容,故 A 项最适合作本文的标题。
查看更多完整答案,请扫码查看