2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第210页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
Ⅶ.补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)
根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。
A:Hello, John. Good morning.
B:Good morning, Kelly.
A:51. ______
B:Neither. I walk to school with my friends.
A:Great. 52. ______ Your schoolbag looks full of things.
B:53. ______
A:It’s truly not convenient for you to wear such a uniform to have PE classes.
B:Yes. By the way, what’s the first thing you do before class begins?
A:54. ______
B:So do we.
A:It’s a good habit. 55. ______
B:Yes, I agree with you.
A. What things do you take?
B. It tells us to respect our teachers.
C. How many lessons do you have?
D. I take my sports clothes and books.
E. We stand up and say hello to our teachers.
F. We study Chinese, math, English and so on.
G. How do you get to school, by bike or by bus?
根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。
A:Hello, John. Good morning.
B:Good morning, Kelly.
A:51. ______
B:Neither. I walk to school with my friends.
A:Great. 52. ______ Your schoolbag looks full of things.
B:53. ______
A:It’s truly not convenient for you to wear such a uniform to have PE classes.
B:Yes. By the way, what’s the first thing you do before class begins?
A:54. ______
B:So do we.
A:It’s a good habit. 55. ______
B:Yes, I agree with you.
A. What things do you take?
B. It tells us to respect our teachers.
C. How many lessons do you have?
D. I take my sports clothes and books.
E. We stand up and say hello to our teachers.
F. We study Chinese, math, English and so on.
G. How do you get to school, by bike or by bus?
答案:
答案:51—55 GADEB
Ⅷ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
NOTICE
The science fair(科学展览会) for the school year 2023 - 2024 is about to start. We invite all students from Grade 7 and Grade 8 to join in this exciting event. This is a fantastic opportunity to show your interest in science and your creative projects.
Event Details(细节)
Date:June 15, 2024
Time:9:00 a.m. - 2:00 p.m.
Place:The School Science Hall
Theme(主题):Making Our World Better
If you want to take part in the event, tell your teacher before June 5, 2024. You can work alone or with up to two friends. Make sure your project matches the theme and is your own idea.
For more information, please ask Mr. Aiden Clark in Room 301.
Let’s make this event a success together!
56. Which of the following may show the event?

57. How long will the science fair last?
A. For 4 hours.
B. For 5 hours.
C. For 6 hours.
D. For 7 hours.
58. Where can we read the text?
A. In a research report.
B. In a health magazine.
C. On a sports website.
D. On a school noticeboard.
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
NOTICE
The science fair(科学展览会) for the school year 2023 - 2024 is about to start. We invite all students from Grade 7 and Grade 8 to join in this exciting event. This is a fantastic opportunity to show your interest in science and your creative projects.
Event Details(细节)
Date:June 15, 2024
Time:9:00 a.m. - 2:00 p.m.
Place:The School Science Hall
Theme(主题):Making Our World Better
If you want to take part in the event, tell your teacher before June 5, 2024. You can work alone or with up to two friends. Make sure your project matches the theme and is your own idea.
For more information, please ask Mr. Aiden Clark in Room 301.
Let’s make this event a success together!
56. Which of the following may show the event?
57. How long will the science fair last?
A. For 4 hours.
B. For 5 hours.
C. For 6 hours.
D. For 7 hours.
58. Where can we read the text?
A. In a research report.
B. In a health magazine.
C. On a sports website.
D. On a school noticeboard.
答案:
答案:56—58 ABD
【阅读A篇短文大意】 本文是一则通知,主要介绍了某学校即将举办的科学展览会的相关信息。
56 A 图文转换题。根据文中的“The science fair(科学展览会)... is about to start”及“This is a fantastic opportunity to show your interest in science and your creative projects”可知,这项活动和科学相关。结合四个备选项可知,A项符合题意。
57 B 细节理解题。根据文中的“Time: 9:00 a.m. -2:00 p.m.”可知,科学展览会将持续5个小时,故选B。
58 D 文章出处题。本文是一则通知,主要介绍了某学校即将举办的科学展览会的相关信息,故我们可能在学校的布告栏上看到这篇文章。
【阅读B篇短文大意】 本文主要讲述了Noah在社区健康中心开展老年人健康问题培训的故事。
【阅读A篇短文大意】 本文是一则通知,主要介绍了某学校即将举办的科学展览会的相关信息。
56 A 图文转换题。根据文中的“The science fair(科学展览会)... is about to start”及“This is a fantastic opportunity to show your interest in science and your creative projects”可知,这项活动和科学相关。结合四个备选项可知,A项符合题意。
57 B 细节理解题。根据文中的“Time: 9:00 a.m. -2:00 p.m.”可知,科学展览会将持续5个小时,故选B。
58 D 文章出处题。本文是一则通知,主要介绍了某学校即将举办的科学展览会的相关信息,故我们可能在学校的布告栏上看到这篇文章。
【阅读B篇短文大意】 本文主要讲述了Noah在社区健康中心开展老年人健康问题培训的故事。
B
After seeing his grandparents feeling unwell because of hypertension(高血压), Noah knows that his family’s eating habits need changing.
Noah is responsible for holding daily seminars(培训会) at the health center in his community. The seminars are aimed at educating people about the problems that influence old people’s health. Recently, Noah has held several seminars about hypertension. He says he cares about this problem because he believes that having the right information is the best way to keep away from hypertension.
Noah’s interest in health science began at Lake Wilcox, near his home in Richmond Hill, Ontario. The lake was once polluted and it wasn’t safe to swim there. Noah wanted to understand the science behind the pollution, so he spent time studying how humans influenced the environment and the food that they ate.
Noah gives free blood pressure monitors(监测仪) to people who take part in his seminars and teaches them how to use them at home. He also teaches them how to change their eating habits. Noah said, “It’s about encouraging people to lead a healthier lifestyle.” Now Noah is looking forward to holding more seminars in the future. He hopes more old people will attend and learn about hypertension.
59. What does Noah think causes his grandparents’ hypertension?
A. Taking no exercise.
B. Eating unhealthily.
C. Staying up late.
D. Working too hard.
60. What’s the purpose of the seminars?
A. To let more people know about Noah’s community.
B. To call on more people to protect the environment.
C. To get more people to buy Noah’s blood pressure monitors.
D. To make people learn about old people’s health problems.
61. What does the third paragraph mainly tell us?
A. How Noah’s hometown has changed.
B. What Noah mainly does at his seminars.
C. Why Noah has an interest in health science.
D. How the old people change their eating habits.
62. Which of the following can best describe Noah?
A. Helpful.
B. Strict.
C. Honest.
D. Humorous.
After seeing his grandparents feeling unwell because of hypertension(高血压), Noah knows that his family’s eating habits need changing.
Noah is responsible for holding daily seminars(培训会) at the health center in his community. The seminars are aimed at educating people about the problems that influence old people’s health. Recently, Noah has held several seminars about hypertension. He says he cares about this problem because he believes that having the right information is the best way to keep away from hypertension.
Noah’s interest in health science began at Lake Wilcox, near his home in Richmond Hill, Ontario. The lake was once polluted and it wasn’t safe to swim there. Noah wanted to understand the science behind the pollution, so he spent time studying how humans influenced the environment and the food that they ate.
Noah gives free blood pressure monitors(监测仪) to people who take part in his seminars and teaches them how to use them at home. He also teaches them how to change their eating habits. Noah said, “It’s about encouraging people to lead a healthier lifestyle.” Now Noah is looking forward to holding more seminars in the future. He hopes more old people will attend and learn about hypertension.
59. What does Noah think causes his grandparents’ hypertension?
A. Taking no exercise.
B. Eating unhealthily.
C. Staying up late.
D. Working too hard.
60. What’s the purpose of the seminars?
A. To let more people know about Noah’s community.
B. To call on more people to protect the environment.
C. To get more people to buy Noah’s blood pressure monitors.
D. To make people learn about old people’s health problems.
61. What does the third paragraph mainly tell us?
A. How Noah’s hometown has changed.
B. What Noah mainly does at his seminars.
C. Why Noah has an interest in health science.
D. How the old people change their eating habits.
62. Which of the following can best describe Noah?
A. Helpful.
B. Strict.
C. Honest.
D. Humorous.
答案:
59—62 BDCA
59 B 细节理解题。根据文章开头的“After seeing his grandparents... because of hypertension(高血压), Noah knows that his family’s eating habits need changing”可知,Noah认为不健康的饮食习惯引起了他祖父母的高血压,故选B。
60 D 细节理解题。根据第二段中的“The seminars are aimed at educating people about the problems that influence old people’s health”可知,培训会旨在教育人们了解影响老年人健康的问题。故选D。
61 C 段落大意题。第三段的首句统领全段内容。根据第三段开头的“Noah’s interest in health science began at Lake Wilcox, near his home in Richmond Hill, Ontario”可知,本段主要介绍了Noah对健康科学产生兴趣的原因。故选C。
62 A 推理判断题。Noah在社区健康中心开展老年人健康问题培训,同时给参加培训会的人赠送血压监测仪,这说明他乐于助人。故选A。
【阅读C篇短文大意】 本文主要介绍了吃葡萄对我们的视力有益。
59 B 细节理解题。根据文章开头的“After seeing his grandparents... because of hypertension(高血压), Noah knows that his family’s eating habits need changing”可知,Noah认为不健康的饮食习惯引起了他祖父母的高血压,故选B。
60 D 细节理解题。根据第二段中的“The seminars are aimed at educating people about the problems that influence old people’s health”可知,培训会旨在教育人们了解影响老年人健康的问题。故选D。
61 C 段落大意题。第三段的首句统领全段内容。根据第三段开头的“Noah’s interest in health science began at Lake Wilcox, near his home in Richmond Hill, Ontario”可知,本段主要介绍了Noah对健康科学产生兴趣的原因。故选C。
62 A 推理判断题。Noah在社区健康中心开展老年人健康问题培训,同时给参加培训会的人赠送血压监测仪,这说明他乐于助人。故选A。
【阅读C篇短文大意】 本文主要介绍了吃葡萄对我们的视力有益。
C
We all know carrots are good for our eyesight. A new study says grapes are also good for our eyes. Researchers from the National University of Singapore found that eating just a few grapes a day can help our eyes. This is especially so for people who are older. Jung Eun Kim, the lead researcher, said, “Our study shows that eating grapes influences eye health of humans, which is very exciting, especially with a growing aging population.” This is good news for people who dislike carrots.
Thirty-four people took part in the test for over 16 weeks. Half of them ate one-and-a-half cups of grapes every day; the other half ate a snack. Dr Kim did not tell the people whether she was testing the grapes or the snack. She thought that keeping this information secret would give better test results.
The results showed that eating grapes could protect retinal function(视网膜功能). The people who ate the grapes had improved muscle(肌肉) strength around the retina. The retina sends information about light to the brain. “Grapes are an accessible(容易获得的) fruit and eating 1½ cups a day can be beneficial(有益的) to your eyes,” said Dr Kim.
63. How does Dr Kim feel about the result?
A. It is exciting.
B. It is worrying.
C. It is funny.
D. It is unsuccessful.
64. How many people ate grapes in the test?
A. 34.
B. 16.
C. 17.
D. 18.
65. What can the retina help do?
A. Keep eye muscles strong.
B. Protect eyes from aging.
C. Send information about light.
D. Make people eat more grapes.
We all know carrots are good for our eyesight. A new study says grapes are also good for our eyes. Researchers from the National University of Singapore found that eating just a few grapes a day can help our eyes. This is especially so for people who are older. Jung Eun Kim, the lead researcher, said, “Our study shows that eating grapes influences eye health of humans, which is very exciting, especially with a growing aging population.” This is good news for people who dislike carrots.
Thirty-four people took part in the test for over 16 weeks. Half of them ate one-and-a-half cups of grapes every day; the other half ate a snack. Dr Kim did not tell the people whether she was testing the grapes or the snack. She thought that keeping this information secret would give better test results.
The results showed that eating grapes could protect retinal function(视网膜功能). The people who ate the grapes had improved muscle(肌肉) strength around the retina. The retina sends information about light to the brain. “Grapes are an accessible(容易获得的) fruit and eating 1½ cups a day can be beneficial(有益的) to your eyes,” said Dr Kim.
63. How does Dr Kim feel about the result?
A. It is exciting.
B. It is worrying.
C. It is funny.
D. It is unsuccessful.
64. How many people ate grapes in the test?
A. 34.
B. 16.
C. 17.
D. 18.
65. What can the retina help do?
A. Keep eye muscles strong.
B. Protect eyes from aging.
C. Send information about light.
D. Make people eat more grapes.
答案:
63—65 ACC
63 A 细节理解题。根据文章第一段中的“Our study shows that eating grapes influences eye health of humans, which is very exciting”可知,Dr Kim认为这个实验结果令人兴奋。故选A。
64 C 细节理解题。根据文章第二段中的“Thirty - four people took part in the test for over 16 weeks. Half of them ate one - and - a - half cups of grapes every day”可知,34个人参与了实验,有一半的人每天吃葡萄。故吃葡萄的人数为17。
65 C 细节理解题。根据第三段中的“The retina sends information about light to the brain”可知,C项符合题意。
【阅读D篇短文大意】 本文主要讲述了作者的旅行经历以及从旅行中获得的感悟。
63 A 细节理解题。根据文章第一段中的“Our study shows that eating grapes influences eye health of humans, which is very exciting”可知,Dr Kim认为这个实验结果令人兴奋。故选A。
64 C 细节理解题。根据文章第二段中的“Thirty - four people took part in the test for over 16 weeks. Half of them ate one - and - a - half cups of grapes every day”可知,34个人参与了实验,有一半的人每天吃葡萄。故吃葡萄的人数为17。
65 C 细节理解题。根据第三段中的“The retina sends information about light to the brain”可知,C项符合题意。
【阅读D篇短文大意】 本文主要讲述了作者的旅行经历以及从旅行中获得的感悟。
D
When I was a young girl, my parents took me camping in the Chilean Lake District every summer. Back then, before the age of the Internet, we had to depend on maps and guidebooks. So during our long and boring road trips, I kept myself active by looking at a map, reading about the towns we passed by, and asking my parents to stop to visit some places that caught my attention.
During one trip, I told them that I wanted to go everywhere in the world. After a few laughs, my dad mentioned the Travelers’ Century Club, a group for people who have visited 100 or more countries of the world. The idea of being a member of it came into my mind. I started asking my parents to go to another country. They laughed again and said they’d take me to Argentina, but I had to see more places of my own country before that. I happily accepted.
As I visited more places in my country Chile, I realized that the main reason for traveling should revolve around(围绕) what I would get out of a trip. Can I meet the locals, taste delicious foods or learn about nature? It shouldn’t be just about counting countries. Moving countries off a list doesn’t make my trips valuable. What really matters is the experiences I get from my trips.
66. How did the writer like her road trips?
A. Long and boring.
B. Dangerous and boring.
C. Short and exciting.
D. Exciting and valuable.
67. What did the writer’s father do after he knew his child wanted to travel around the world?
A. He bought several maps.
B. He gave a few laughs.
C. He suggested starting a club.
D. He took the writer to Argentina.
68. What’s the purpose of the text?
A. To introduce the country Chile.
B. To tell us the meaning of travel.
C. To explain the importance of guidebooks.
D. To tell some interesting travel experiences.
When I was a young girl, my parents took me camping in the Chilean Lake District every summer. Back then, before the age of the Internet, we had to depend on maps and guidebooks. So during our long and boring road trips, I kept myself active by looking at a map, reading about the towns we passed by, and asking my parents to stop to visit some places that caught my attention.
During one trip, I told them that I wanted to go everywhere in the world. After a few laughs, my dad mentioned the Travelers’ Century Club, a group for people who have visited 100 or more countries of the world. The idea of being a member of it came into my mind. I started asking my parents to go to another country. They laughed again and said they’d take me to Argentina, but I had to see more places of my own country before that. I happily accepted.
As I visited more places in my country Chile, I realized that the main reason for traveling should revolve around(围绕) what I would get out of a trip. Can I meet the locals, taste delicious foods or learn about nature? It shouldn’t be just about counting countries. Moving countries off a list doesn’t make my trips valuable. What really matters is the experiences I get from my trips.
66. How did the writer like her road trips?
A. Long and boring.
B. Dangerous and boring.
C. Short and exciting.
D. Exciting and valuable.
67. What did the writer’s father do after he knew his child wanted to travel around the world?
A. He bought several maps.
B. He gave a few laughs.
C. He suggested starting a club.
D. He took the writer to Argentina.
68. What’s the purpose of the text?
A. To introduce the country Chile.
B. To tell us the meaning of travel.
C. To explain the importance of guidebooks.
D. To tell some interesting travel experiences.
答案:
66—68 ABB
66 A 细节理解题。根据文章第一段中的“So during our long and boring road trips”可知,作者认为那些公路旅行又漫长又无聊。故选A。
67 B 细节理解题。根据文章第二段中的“During one trip, I told them that I wanted to go everywhere in the world. After a few laughs, my dad”可知,当作者告诉父母自己想周游世界的时候,作者的爸爸笑了笑。故选B。
68 B 写作意图题。文章最后一段提到旅行的意义应该是能从旅行中获得什么,而不是你去了多少地方,升华全文主旨。由此可推知,作者写本文的目的是告诉我们旅行的意义。故选B。
【阅读E篇短文大意】 本文介绍了AI宠物的相关信息。
66 A 细节理解题。根据文章第一段中的“So during our long and boring road trips”可知,作者认为那些公路旅行又漫长又无聊。故选A。
67 B 细节理解题。根据文章第二段中的“During one trip, I told them that I wanted to go everywhere in the world. After a few laughs, my dad”可知,当作者告诉父母自己想周游世界的时候,作者的爸爸笑了笑。故选B。
68 B 写作意图题。文章最后一段提到旅行的意义应该是能从旅行中获得什么,而不是你去了多少地方,升华全文主旨。由此可推知,作者写本文的目的是告诉我们旅行的意义。故选B。
【阅读E篇短文大意】 本文介绍了AI宠物的相关信息。
E
新素材 AI宠物
You’ve probably followed a few cute dogs and cats on social media(媒体). However, do you know that AI pets are also popular these days? They are just as cute as real dogs and cats. But they are a little bit more human-like.
AI pet Zhuangzhuang is a cute Shiba Inu(柴犬) who likes to eat and is playful. He is popular online. “Zhuangzhuang is actually a reflection of me,” his maker said. “His life kind of shows my own.”
To make the character more human-like, the young maker lets Zhuangzhuang do different everyday things. For example, during “hui nan tian” — the very wet weather in southern China in spring — Zhuangzhuang’s maker posted pictures of Zhuangzhuang sweeping a wet floor. Many people online showed pity for the poor dog.
“These pictures show everyday scenes, but when a pet like a real person appears in these daily scenes, it looks interesting,” Zhuangzhuang’s maker said.
Now more and more people are becoming AI pet bloggers(博主), which has led to strong competition in this industry. To get more fans, these bloggers are always learning more AI skills and trying to create more interesting stories. “I want to make Zhuangzhuang more popular and develop cultural and creative products,” said Zhuangzhuang’s maker.
69. What does the underlined word “reflection” probably mean in Chinese?
A. 玩伴
B. 榜样
C. 反映
D. 财富
70. What does the maker do to make Zhuangzhuang more human-like?
A. She takes it out to eat and do exercise.
B. She lets it do different daily things.
C. She makes it sweep the floor every day.
D. She reads interesting stories to it at night.
71. What will Zhuangzhuang’s maker probably do in the future?
A. Create more AI dogs and cats.
B. Work with other AI pet bloggers.
C. Make some cultural and creative products.
D. Write a storybook about Zhuangzhuang.
72. What’s the best title for the text?
A. A Dog Lover
B. AI Pets Sweep the Internet
C. Cute Dogs and Cats
D. How to Learn AI Skills
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
新素材 AI宠物
You’ve probably followed a few cute dogs and cats on social media(媒体). However, do you know that AI pets are also popular these days? They are just as cute as real dogs and cats. But they are a little bit more human-like.
AI pet Zhuangzhuang is a cute Shiba Inu(柴犬) who likes to eat and is playful. He is popular online. “Zhuangzhuang is actually a reflection of me,” his maker said. “His life kind of shows my own.”
To make the character more human-like, the young maker lets Zhuangzhuang do different everyday things. For example, during “hui nan tian” — the very wet weather in southern China in spring — Zhuangzhuang’s maker posted pictures of Zhuangzhuang sweeping a wet floor. Many people online showed pity for the poor dog.
“These pictures show everyday scenes, but when a pet like a real person appears in these daily scenes, it looks interesting,” Zhuangzhuang’s maker said.
Now more and more people are becoming AI pet bloggers(博主), which has led to strong competition in this industry. To get more fans, these bloggers are always learning more AI skills and trying to create more interesting stories. “I want to make Zhuangzhuang more popular and develop cultural and creative products,” said Zhuangzhuang’s maker.
69. What does the underlined word “reflection” probably mean in Chinese?
A. 玩伴
B. 榜样
C. 反映
D. 财富
70. What does the maker do to make Zhuangzhuang more human-like?
A. She takes it out to eat and do exercise.
B. She lets it do different daily things.
C. She makes it sweep the floor every day.
D. She reads interesting stories to it at night.
71. What will Zhuangzhuang’s maker probably do in the future?
A. Create more AI dogs and cats.
B. Work with other AI pet bloggers.
C. Make some cultural and creative products.
D. Write a storybook about Zhuangzhuang.
72. What’s the best title for the text?
A. A Dog Lover
B. AI Pets Sweep the Internet
C. Cute Dogs and Cats
D. How to Learn AI Skills
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
答案:
69—72 CBCB
69 C 词义猜测题。根据画线词后的“His life kind of shows my own”可知,AI宠物壮壮的生活有点像它的制作者的生活,由此可推断,画线词意为“反映”。故选C。
70 B 细节理解题。根据第三段中的“To make the character more human - like, the young maker lets Zhuangzhuang do different everyday things”可知,为了使壮壮更像人,它的制作者让它做不同的日常事情。故选B。
71 C 推理判断题。根据文章最后一段中的“‘I want to make Zhuangzhuang more popular and develop cultural and creative products,’ said Zhuangzhuang’s maker”可推知,壮壮的制作者将来可能会开发一些文化创意产品。故选C。
72 B 标题归纳题。本文主要介绍了AI宠物。故B项最适合作文章的标题。
【阅读F篇短文大意】 本文讲述了一位老人与他妻子之间的感人故事。这个故事告诉我们:生活纵然有许多不如意,我们也应该笑对生活。
69 C 词义猜测题。根据画线词后的“His life kind of shows my own”可知,AI宠物壮壮的生活有点像它的制作者的生活,由此可推断,画线词意为“反映”。故选C。
70 B 细节理解题。根据第三段中的“To make the character more human - like, the young maker lets Zhuangzhuang do different everyday things”可知,为了使壮壮更像人,它的制作者让它做不同的日常事情。故选B。
71 C 推理判断题。根据文章最后一段中的“‘I want to make Zhuangzhuang more popular and develop cultural and creative products,’ said Zhuangzhuang’s maker”可推知,壮壮的制作者将来可能会开发一些文化创意产品。故选C。
72 B 标题归纳题。本文主要介绍了AI宠物。故B项最适合作文章的标题。
【阅读F篇短文大意】 本文讲述了一位老人与他妻子之间的感人故事。这个故事告诉我们:生活纵然有许多不如意,我们也应该笑对生活。
查看更多完整答案,请扫码查看