2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版》

第249页
E(2024福建改编)
Once upon a time, there was a little boy. His parents were poor farmers. They couldn't pay for a worker, so the boy had to help. He worked hard.
Every day, he had a one-hour rest at sunset (日落). He used that time to climb to the top of a hill. There, he could see a house on another hill. It had golden windows. They were really bright and shone like diamonds (钻石).
One day, the boy's father said to him, "You worked really hard, so you can take a day off. Try to learn something good."
The boy thanked his father. Then, he left home and walked to the far hill.
He came to the house and knocked on the door, and a girl answered. He told her about the golden windows. The girl shook her head and said, "Poor farmers like us only have glass windows. Look there! That's the house with the golden windows." She pointed at something far away.
When the boy looked, he saw his own house. He then thanked the girl and rushed home.
Inside, he saw his family and smiled. He told them about his excellent day. He also said, "I learned a great lesson — our house has golden windows."
70.What do we know about the little boy?
A. He was quite lazy.
B. He was very rich.
C. He was the son of poor farmers.
D. He was the son of a worker.
71.What did the boy do when he had a one-hour rest?
A. He rested at home. B. He built a house.
C. He helped his parents. D. He climbed to the top of a hill.
72.How did the boy feel when he got home?
A. Happy. B. Lonely. C. Surprised. D. Strange.
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
答案: 【阅读E篇短文大意】很久以前,一个小男孩帮父母干农活,每天他都趁着日落休息时间爬到山顶,去看另一座山上有金色窗户的房子。一天,男孩的父亲给他放了一天假,于是他出发去另一座山上找那座有金色窗户的房子。到那儿之后,他发现那座房子并没有金色窗户,相反,他看到自己家的窗户变成了金色的。
70 C 细节理解题。根据第一段中的“Once upon a time, there was a little boy. His parents were poor farmers”可知,小男孩的父母都是贫困的农民。故选C。
71 D 细节理解题。根据第二段中的“Every day, he had a one - hour rest at sunset (日落). He used that time to climb to the top of a hill”可知,小男孩利用一小时的休息时间爬到山顶。故选D。
72 A 推理判断题。根据最后一段中的“Inside, he saw his family and smiled. He told them about his excellent day”可推知,小男孩到家时很开心。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭