2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第66页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
VIII.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Are you thinking about traveling to China but worrying about the plans?
Come to us!Tours below may give an idea of experiencing China better.
Top 3 China Tours From China Highlights Travel
|China Discovery|11-day family tour in China. Spend time with your kids in a fun way. The best choice for family trips.|Alessandra from Australia ★★★ Everything is amazing from booking to the trip. Marco is the best guide and he offers great service which makes our trip the best experience. I am happy that my kids could feel the beauty of China.|
|Classic Wonders|3-week China tour of Silk Road. Visit cities and places of Silk Road. The best choice for retired (退休的) couples.|Catherine W from France ★★★★ My husband and I had an unforgettable time with Helen as our guide. Silk Road is amazing and China is a magical land. This tour helps me learn more history of China. We'll be back!|
|Panda Time|5-day Chengdu tour. Get close to pandas and watch them. Take a citywalk and enjoy the slow life.|Megan from America ★★★★★ I am crazy about pandas. This tour helps me know pandas better and I love China. The tour was planned well. I had a good experience.|
We also have Natural Wonders,A Taste of China and many other tours for you.
To know more China tours,click on https://www.chinahighlights.com/.
Start your China tour now and we'll help you make it the best one!
56. What makes Alessandra's trip the greatest experience?
A. The delicious food. B. The lovely animals.
C. The great service. D. The friendly environment.
57. Which tour in the table is the best choice for someone who is interested in Chinese history?
A. China Discovery. B. Classic Wonders.
C. Panda Time. D. A Taste of China.
58. Where can we probably see the text?
A. In a newspaper. B. On the Internet.
C. In a short novel. D. On a notice board.
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Are you thinking about traveling to China but worrying about the plans?
Come to us!Tours below may give an idea of experiencing China better.
Top 3 China Tours From China Highlights Travel
|China Discovery|11-day family tour in China. Spend time with your kids in a fun way. The best choice for family trips.|Alessandra from Australia ★★★ Everything is amazing from booking to the trip. Marco is the best guide and he offers great service which makes our trip the best experience. I am happy that my kids could feel the beauty of China.|
|Classic Wonders|3-week China tour of Silk Road. Visit cities and places of Silk Road. The best choice for retired (退休的) couples.|Catherine W from France ★★★★ My husband and I had an unforgettable time with Helen as our guide. Silk Road is amazing and China is a magical land. This tour helps me learn more history of China. We'll be back!|
|Panda Time|5-day Chengdu tour. Get close to pandas and watch them. Take a citywalk and enjoy the slow life.|Megan from America ★★★★★ I am crazy about pandas. This tour helps me know pandas better and I love China. The tour was planned well. I had a good experience.|
We also have Natural Wonders,A Taste of China and many other tours for you.
To know more China tours,click on https://www.chinahighlights.com/.
Start your China tour now and we'll help you make it the best one!
56. What makes Alessandra's trip the greatest experience?
A. The delicious food. B. The lovely animals.
C. The great service. D. The friendly environment.
57. Which tour in the table is the best choice for someone who is interested in Chinese history?
A. China Discovery. B. Classic Wonders.
C. Panda Time. D. A Taste of China.
58. Where can we probably see the text?
A. In a newspaper. B. On the Internet.
C. In a short novel. D. On a notice board.
答案:
答案:56—58 CBB
【阅读A篇短文大意】 本文介绍了三个可以更好地游览中国的旅行计划。
56 C 细节理解题。根据China Discovery中的“Macro is the best guide and he offers great service which makes our trip the best experience”可知,Marco是最好的导游,他出色的服务使Alessandra的旅行成为一次最棒的经历。故选C。
57 B 推理判断题。根据Classic Wonders中的“This tour helps me learn more history of China”可知,这次旅行帮助Catherine W了解了更多中国历史。因此如果一个人对中国历史感兴趣,Classic Wonders是最好的选择。故选B。
58 B 推理判断题。根据表格中的“To know more China tours, click on https://www.chinahighlights.com/”可知,本文来自网络。故选B。
【阅读B篇短文大意】 本文讲述了Minnie Payne在68岁时回到学校接受教育并在90岁时获得博士学位的故事。
【阅读A篇短文大意】 本文介绍了三个可以更好地游览中国的旅行计划。
56 C 细节理解题。根据China Discovery中的“Macro is the best guide and he offers great service which makes our trip the best experience”可知,Marco是最好的导游,他出色的服务使Alessandra的旅行成为一次最棒的经历。故选C。
57 B 推理判断题。根据Classic Wonders中的“This tour helps me learn more history of China”可知,这次旅行帮助Catherine W了解了更多中国历史。因此如果一个人对中国历史感兴趣,Classic Wonders是最好的选择。故选B。
58 B 推理判断题。根据表格中的“To know more China tours, click on https://www.chinahighlights.com/”可知,本文来自网络。故选B。
【阅读B篇短文大意】 本文讲述了Minnie Payne在68岁时回到学校接受教育并在90岁时获得博士学位的故事。
B
新素材 活到老,学到老
Everyone has a different path(道路)through education.While some go straight to college or university right after high school,others find their way back to school years later.This happened to Minnie Payne.
Payne coming from South Carolina returned to school at the age of 68,and finally got her degree when she was 73 years old.Instead of stopping there,Payne continued her higher education path at the University of Northern Texas ten years later,and at the age of 90,she has become the oldest person to receive a doctor's degree at the school.
Payne joined in the party for school−leavers and received her valuable diploma(学位证书)with the help of her grandson as she had trouble walking on her own.When other people the same age as her took a rest at home,she chose another way."I will not stop improving myself,"Payne said.“It makes me feel I'm full of energy."She told us that she had already got a new job in Houston to work for a magazine after she got the diploma.We wish Payne the best of luck in her new job.
59. How old was Minnie Payne when she got the doctor's degree?
A. 68. B. 73. C. 83. D. 90.
60. What does the underlined word “It” in Paragraph 3 refer to
A. Joining in the party. B. Working for a magazine.
C. Improving herself. D. Walking on her own.
61. What can we learn from the story of Payne?
A. All roads lead to Rome.
B. It's never too old to learn.
C. A good beginning is half done.
D. Actions speak louder than words.
新素材 活到老,学到老
Everyone has a different path(道路)through education.While some go straight to college or university right after high school,others find their way back to school years later.This happened to Minnie Payne.
Payne coming from South Carolina returned to school at the age of 68,and finally got her degree when she was 73 years old.Instead of stopping there,Payne continued her higher education path at the University of Northern Texas ten years later,and at the age of 90,she has become the oldest person to receive a doctor's degree at the school.
Payne joined in the party for school−leavers and received her valuable diploma(学位证书)with the help of her grandson as she had trouble walking on her own.When other people the same age as her took a rest at home,she chose another way."I will not stop improving myself,"Payne said.“It makes me feel I'm full of energy."She told us that she had already got a new job in Houston to work for a magazine after she got the diploma.We wish Payne the best of luck in her new job.
59. How old was Minnie Payne when she got the doctor's degree?
A. 68. B. 73. C. 83. D. 90.
60. What does the underlined word “It” in Paragraph 3 refer to
A. Joining in the party. B. Working for a magazine.
C. Improving herself. D. Walking on her own.
61. What can we learn from the story of Payne?
A. All roads lead to Rome.
B. It's never too old to learn.
C. A good beginning is half done.
D. Actions speak louder than words.
答案:
59—61 DCB
59 D 细节理解题。根据第二段中的“...at the age of 90, she has become the oldest person to receive a doctor's degree at the school”可知,Payne在90岁时获得了博士学位。故选D。
60 C 代词指代题。根据画线词前的“I will not stop improving myself”可推知,It指的是improving myself。故选C。
名师放大招
巧解快解
一招制胜——代词指代题
解答代词指代题时,不用看后面的句子,看本句及前面一句或两句,因为代词的作用是指代前面提到的人、物或概念。
61 B 推理判断题。文章讲述了Minnie Payne在68岁时回到学校接受教育并在90岁时获得博士学位的故事。作者想通过Payne的例子告诉我们:活到老,学到老。故选B。
【阅读C篇短文大意】 本文讲述了作者参加剑桥大学面试的经历。作者想告诉我们应该尽我们最大的努力去做我们能做的,控制能控制的,其余的顺其自然。
名师讲语篇
熟词生义
... but as the interview drew closer, I was unsurprisingly getting more and more nervous.
常用义:v. 绘画
句中义:v.(向某个方向)移动,行进
59 D 细节理解题。根据第二段中的“...at the age of 90, she has become the oldest person to receive a doctor's degree at the school”可知,Payne在90岁时获得了博士学位。故选D。
60 C 代词指代题。根据画线词前的“I will not stop improving myself”可推知,It指的是improving myself。故选C。
名师放大招
巧解快解
一招制胜——代词指代题
解答代词指代题时,不用看后面的句子,看本句及前面一句或两句,因为代词的作用是指代前面提到的人、物或概念。
61 B 推理判断题。文章讲述了Minnie Payne在68岁时回到学校接受教育并在90岁时获得博士学位的故事。作者想通过Payne的例子告诉我们:活到老,学到老。故选B。
【阅读C篇短文大意】 本文讲述了作者参加剑桥大学面试的经历。作者想告诉我们应该尽我们最大的努力去做我们能做的,控制能控制的,其余的顺其自然。
名师讲语篇
熟词生义
... but as the interview drew closer, I was unsurprisingly getting more and more nervous.
常用义:v. 绘画
句中义:v.(向某个方向)移动,行进
C
A few weeks ago,I was invited for the interview at Cambridge University in person.I have always hoped for it ever since I was twelve years old.I know if I want to get into my dream university,I have to improve myself.So I kept reading and caught every chance to share my ideas bravely by speaking in public.
I felt very excited that I could meet and speak to some of the leading teachers in the field,but as the interview drew closer,I was unsurprisingly getting more and more nervous.The day before my interview,I stayed in Cambridge University for a night as it was an early morning interview.It was a relaxing experience to live and study at the university.I really calmed down a little just by enjoying the learning environment there.
▲ It felt more like a discussion about some questions.These interviewers want to see how you think instead of looking for correct answers.Walking out of the interview,although I was not completely relaxed,I told myself,"Whatever the result may be,you should be proud of what you have achieved so far."
During this whole time,one of the things I realized was that we should try our best to do what we can,control what we can and let the rest be.
62. How did the writer improve himself to get into Cambridge University?
A. By doing more exercises in class.
B. By taking part in interviews.
C. By reading and speaking in public.
D. By sharing ideas with families.
63. What calmed the writer down before the interview?
A. The meeting with leading teachers.
B. The early morning experience.
C. The wonderful sights in the field.
D. The great learning environment.
64. 新考法 信息回填 Which of the following is the best for “ ▲ ”?
A. The environment let me forget the interview.
B. The real interview turned out to be much better.
C. The final result of my interview was not that good.
D. Some students there talked to me about the school.
65. What is the best title for the text?
A. An Unexpected Discussion
B. A Great Night in Cambridge University
C. An Unforgettable Interview
D. A Top University in the World
A few weeks ago,I was invited for the interview at Cambridge University in person.I have always hoped for it ever since I was twelve years old.I know if I want to get into my dream university,I have to improve myself.So I kept reading and caught every chance to share my ideas bravely by speaking in public.
I felt very excited that I could meet and speak to some of the leading teachers in the field,but as the interview drew closer,I was unsurprisingly getting more and more nervous.The day before my interview,I stayed in Cambridge University for a night as it was an early morning interview.It was a relaxing experience to live and study at the university.I really calmed down a little just by enjoying the learning environment there.
▲ It felt more like a discussion about some questions.These interviewers want to see how you think instead of looking for correct answers.Walking out of the interview,although I was not completely relaxed,I told myself,"Whatever the result may be,you should be proud of what you have achieved so far."
During this whole time,one of the things I realized was that we should try our best to do what we can,control what we can and let the rest be.
62. How did the writer improve himself to get into Cambridge University?
A. By doing more exercises in class.
B. By taking part in interviews.
C. By reading and speaking in public.
D. By sharing ideas with families.
63. What calmed the writer down before the interview?
A. The meeting with leading teachers.
B. The early morning experience.
C. The wonderful sights in the field.
D. The great learning environment.
64. 新考法 信息回填 Which of the following is the best for “ ▲ ”?
A. The environment let me forget the interview.
B. The real interview turned out to be much better.
C. The final result of my interview was not that good.
D. Some students there talked to me about the school.
65. What is the best title for the text?
A. An Unexpected Discussion
B. A Great Night in Cambridge University
C. An Unforgettable Interview
D. A Top University in the World
答案:
62—65 CDBC
62 C 细节理解题。根据文章第一段中的“... I have to improve myself. So I kept reading and caught every chance to share my ideas bravely by speaking in public”可知,为了提升自己,作者坚持阅读,抓住每一个机会在公众面前勇敢地分享自己的想法。故选C。
63 D 细节理解题。根据文章第二段中的“I really calmed down a little just by enjoying the learning environment there”可知,享受剑桥大学的学习环境让作者平静了一些。故选D。
64 B 信息回填题。根据空缺处后的“It felt more like a discussion about some questions. These interviewers want to see how you think instead of looking for correct answers”可知,感觉更像是在讨论一些问题。面试官想看的是你如何思考,而不是寻找正确的答案。由此可推知此处与面试的感受相关,且面试的结果应该不错。结合四个选项可知选B。
65 C 标题归纳题。文章主要讲述了作者参加剑桥大学面试的经历。故选C。
【阅读D篇短文大意】 本文介绍了关于大脑性别差异的一些研究及结论。
62 C 细节理解题。根据文章第一段中的“... I have to improve myself. So I kept reading and caught every chance to share my ideas bravely by speaking in public”可知,为了提升自己,作者坚持阅读,抓住每一个机会在公众面前勇敢地分享自己的想法。故选C。
63 D 细节理解题。根据文章第二段中的“I really calmed down a little just by enjoying the learning environment there”可知,享受剑桥大学的学习环境让作者平静了一些。故选D。
64 B 信息回填题。根据空缺处后的“It felt more like a discussion about some questions. These interviewers want to see how you think instead of looking for correct answers”可知,感觉更像是在讨论一些问题。面试官想看的是你如何思考,而不是寻找正确的答案。由此可推知此处与面试的感受相关,且面试的结果应该不错。结合四个选项可知选B。
65 C 标题归纳题。文章主要讲述了作者参加剑桥大学面试的经历。故选C。
【阅读D篇短文大意】 本文介绍了关于大脑性别差异的一些研究及结论。
D
Many people believe sex(性别)influences interests and jobs.For example,boys do math better than girls,while girls are better at learning languages.We usually think this is because of the difference in how boys' and girls' brains work.But is it really true?
According to past studies,some parts of our brains can be different in size.Scientists used to think these differences might influence how well men and women think and do things.They found this by scanning(扫描)people's brains.However,in most of the studies,researchers only scanned a few people.In fact,to make such research believable,you would have to scan the brains of 1,000 people at least.
In 2021,the UK Biobank scanned the brains of 40,000 people in the UK,providing new ideas.“It showed differences between men and women in the size of certain brain parts.However,these differences were very small.We could not get a real result from them."Camillie Williams from the University of Texas,told New Scientist.
Also,our brains might change in size according to our life experiences.For example,if a part of a man's brain is for doing math,it is larger than that of a woman.It is possibly because he takes jobs that often use math skills.So brain differences between men and women could be a result of different roles in life and society.So,what can we do to make our brains work better?
66. In many people's opinion,what influences interests and jobs?
A. Sex. B. Education. C. Health. D. Language.
67. What does the writer think of the past studies?
A. The methods in the studies were wrong.
B. The number of scanned brains was not enough.
C. They helped men and women know themselves better.
D. The results of the past studies were very believable.
68. What is the main idea of Paragraph 3?
A. Differences in the brain greatly influence people's lives.
B. Some parts of our brains can be totally different in their sizes.
C. The UK Biobank has done the best study and provided new ideas.
D. Different brain sizes of people aren't big enough to make a difference.
69. What will the writer talk about next?
A. Advice on making brains work better.
B. Different opinions about the study results.
C. Influences of different life experiences.
D. Future development of the UK Biobank research.
Many people believe sex(性别)influences interests and jobs.For example,boys do math better than girls,while girls are better at learning languages.We usually think this is because of the difference in how boys' and girls' brains work.But is it really true?
According to past studies,some parts of our brains can be different in size.Scientists used to think these differences might influence how well men and women think and do things.They found this by scanning(扫描)people's brains.However,in most of the studies,researchers only scanned a few people.In fact,to make such research believable,you would have to scan the brains of 1,000 people at least.
In 2021,the UK Biobank scanned the brains of 40,000 people in the UK,providing new ideas.“It showed differences between men and women in the size of certain brain parts.However,these differences were very small.We could not get a real result from them."Camillie Williams from the University of Texas,told New Scientist.
Also,our brains might change in size according to our life experiences.For example,if a part of a man's brain is for doing math,it is larger than that of a woman.It is possibly because he takes jobs that often use math skills.So brain differences between men and women could be a result of different roles in life and society.So,what can we do to make our brains work better?
66. In many people's opinion,what influences interests and jobs?
A. Sex. B. Education. C. Health. D. Language.
67. What does the writer think of the past studies?
A. The methods in the studies were wrong.
B. The number of scanned brains was not enough.
C. They helped men and women know themselves better.
D. The results of the past studies were very believable.
68. What is the main idea of Paragraph 3?
A. Differences in the brain greatly influence people's lives.
B. Some parts of our brains can be totally different in their sizes.
C. The UK Biobank has done the best study and provided new ideas.
D. Different brain sizes of people aren't big enough to make a difference.
69. What will the writer talk about next?
A. Advice on making brains work better.
B. Different opinions about the study results.
C. Influences of different life experiences.
D. Future development of the UK Biobank research.
答案:
66—69 ABDA
66 A 细节理解题。根据文章第一段中的“Many people believe sex(性别)influences interests and jobs”可知,许多人认为性别影响兴趣和工作。故选A。
67 B 推理判断题。根据文章第二段中的“However, in most of the studies, researchers only scanned a few people. In fact, to make such research believable, you would have to scan the brains of 1,000 people at least”可知,在大多数研究中,研究人员只扫描了少数人。事实上,要使这样的研究可信,至少需要扫描1000人的大脑。由此可推知作者认为过去研究扫描的大脑数量是不够的。故选B。
68 D 段落大意题。根据第三段中的“It showed differences between men and women in the size of certain brain parts. However, these differences were very small. We could not get a real result from them”可知,男性和女性在大脑某些部位的大小上存在差异,但这些差异非常小,所以无法从这些细小的差异中得到真正的结果。由此可推知本段主要阐述了大脑大小方面的差异不足以产生影响。故选D。
69 A 推理判断题。根据文章最后一句“So, what can we do to make our brains work better?”可推知作者接下来会给出一些让大脑更好地工作的建议。故选A。
【阅读E篇短文大意】 本文介绍了关于使用电动汽车的不同看法及电动汽车对环境可能带来的影响。
66 A 细节理解题。根据文章第一段中的“Many people believe sex(性别)influences interests and jobs”可知,许多人认为性别影响兴趣和工作。故选A。
67 B 推理判断题。根据文章第二段中的“However, in most of the studies, researchers only scanned a few people. In fact, to make such research believable, you would have to scan the brains of 1,000 people at least”可知,在大多数研究中,研究人员只扫描了少数人。事实上,要使这样的研究可信,至少需要扫描1000人的大脑。由此可推知作者认为过去研究扫描的大脑数量是不够的。故选B。
68 D 段落大意题。根据第三段中的“It showed differences between men and women in the size of certain brain parts. However, these differences were very small. We could not get a real result from them”可知,男性和女性在大脑某些部位的大小上存在差异,但这些差异非常小,所以无法从这些细小的差异中得到真正的结果。由此可推知本段主要阐述了大脑大小方面的差异不足以产生影响。故选D。
69 A 推理判断题。根据文章最后一句“So, what can we do to make our brains work better?”可推知作者接下来会给出一些让大脑更好地工作的建议。故选A。
【阅读E篇短文大意】 本文介绍了关于使用电动汽车的不同看法及电动汽车对环境可能带来的影响。
E
Do you see there are many electric cars running on the road?There might be more in the future.Because it is a way to help slow the climate change.In the United States,it is said that by 2030,half of all new cars sold should be electric ones.Now this country is one of the biggest makers of greenhouse gases.More than a quarter of those in the country come from cars.
But over half of Americans don't want that.They say the electric cars are expensive and it's not easy to charge them when the cars run out of power as charging stations are not enough.
So should all cars be electric?Our newspaper held a discussion too.55% readers choose electric cars as the oil is not reusable.Electric cars can use renewable energy including solar and wind power which can help reduce air pollution.But 45% readers don't like electric cars.It's hard to control the car when the weather is poor.The batteries (电池) are made of things found at the bottom of the sea.That's harmful to sea animals and the environment too.
Environmental problems are becoming more and more serious.
Maybe they won't be solved simply by producing more electric cars.Every one of us has to do more to make our home better.
70. According to the first paragraph,why might there be more electric cars in the future?
A. Because they can make greenhouse gases.
B. Because they can slow the climate change.
C. Because they can run faster and more safely.
D. Because they can cut down the cost of producing.
71. What does the underlined word “charge” in Paragraph 2 mean?
A. 充电 B. 停放 C. 修理 D. 购买
72. How does the writer feel about producing more electric cars in the future?
A. Excited. B. Worried. C. Satisfied. D. Doubtful.
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
Do you see there are many electric cars running on the road?There might be more in the future.Because it is a way to help slow the climate change.In the United States,it is said that by 2030,half of all new cars sold should be electric ones.Now this country is one of the biggest makers of greenhouse gases.More than a quarter of those in the country come from cars.
But over half of Americans don't want that.They say the electric cars are expensive and it's not easy to charge them when the cars run out of power as charging stations are not enough.
So should all cars be electric?Our newspaper held a discussion too.55% readers choose electric cars as the oil is not reusable.Electric cars can use renewable energy including solar and wind power which can help reduce air pollution.But 45% readers don't like electric cars.It's hard to control the car when the weather is poor.The batteries (电池) are made of things found at the bottom of the sea.That's harmful to sea animals and the environment too.
Environmental problems are becoming more and more serious.
Maybe they won't be solved simply by producing more electric cars.Every one of us has to do more to make our home better.
70. According to the first paragraph,why might there be more electric cars in the future?
A. Because they can make greenhouse gases.
B. Because they can slow the climate change.
C. Because they can run faster and more safely.
D. Because they can cut down the cost of producing.
71. What does the underlined word “charge” in Paragraph 2 mean?
A. 充电 B. 停放 C. 修理 D. 购买
72. How does the writer feel about producing more electric cars in the future?
A. Excited. B. Worried. C. Satisfied. D. Doubtful.
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
答案:
70—72 BAD
70 B 细节理解题。根据第一段中的“There might be more in the future. Because it is a way to help slow the climate change”可知,电动汽车可以帮助减缓气候变化。故选B。
71 A 词义猜测题。根据画线词后的关键信息“run out of power”可知,charge意为“充电”。故选A。
72 D 推理判断题。根据文章最后一段中的“Environmental problems are becoming more and more serious. Maybe they won't be solved simply by producing more electric cars”可知,环境问题越来越严重,也许仅仅靠生产更多的电动汽车并不能解决环境问题。由此可推知作者对生产更多的电动汽车来解决环境问题持怀疑态度。故选D。
【阅读F篇短文大意】 本文通过兔子的经历告诉我们:如果我们想拥有真正的朋友,我们应该首先表现出真诚的心。
70 B 细节理解题。根据第一段中的“There might be more in the future. Because it is a way to help slow the climate change”可知,电动汽车可以帮助减缓气候变化。故选B。
71 A 词义猜测题。根据画线词后的关键信息“run out of power”可知,charge意为“充电”。故选A。
72 D 推理判断题。根据文章最后一段中的“Environmental problems are becoming more and more serious. Maybe they won't be solved simply by producing more electric cars”可知,环境问题越来越严重,也许仅仅靠生产更多的电动汽车并不能解决环境问题。由此可推知作者对生产更多的电动汽车来解决环境问题持怀疑态度。故选D。
【阅读F篇短文大意】 本文通过兔子的经历告诉我们:如果我们想拥有真正的朋友,我们应该首先表现出真诚的心。
F
Once upon a time,there was a rabbit in the forest.She thought she was smart and popular there.
One day,she found a bird in a tree.“Hey! Your house is good! Do you want to hang out with me?” The bird joined her.But a few minutes later,the rabbit felt bored.“Sorry,I'll see others in the field,which is a very cool place.You probably haven't heard of it!” In the field,she saw a horse.When the horse talked with her happily,she saw a strange animal.She quickly left for the animal.“I am the most popular animal here! Do you want to play with me?” The animal headed up,“Happy to see you.But I just want food!” It was a bear! The rabbit ran back fast.When running past the horse,she shouted,“My friend,can I jump on your back?” The horse said nothing.Then she saw the bird.“Hey friend! Can I hide in your house?” “We are not friends.It's not a cool place for you!” The rabbit had to keep running.
After running for many miles,the bear gave up.The rabbit got home safely and told her mother about that.Her mother replied,“Now you know how to be a good friend.If you want to have true friends,you should show the true heart first.”
73. What did the rabbit think of herself? (不超过5个词)
______________________________
74. Where did the rabbit see the horse?(不超过5个词)
______________________________
75. What can we learn from the story?(不超过15个词)
______________________________
Once upon a time,there was a rabbit in the forest.She thought she was smart and popular there.
One day,she found a bird in a tree.“Hey! Your house is good! Do you want to hang out with me?” The bird joined her.But a few minutes later,the rabbit felt bored.“Sorry,I'll see others in the field,which is a very cool place.You probably haven't heard of it!” In the field,she saw a horse.When the horse talked with her happily,she saw a strange animal.She quickly left for the animal.“I am the most popular animal here! Do you want to play with me?” The animal headed up,“Happy to see you.But I just want food!” It was a bear! The rabbit ran back fast.When running past the horse,she shouted,“My friend,can I jump on your back?” The horse said nothing.Then she saw the bird.“Hey friend! Can I hide in your house?” “We are not friends.It's not a cool place for you!” The rabbit had to keep running.
After running for many miles,the bear gave up.The rabbit got home safely and told her mother about that.Her mother replied,“Now you know how to be a good friend.If you want to have true friends,you should show the true heart first.”
73. What did the rabbit think of herself? (不超过5个词)
______________________________
74. Where did the rabbit see the horse?(不超过5个词)
______________________________
75. What can we learn from the story?(不超过15个词)
______________________________
答案:
73 Smart and popular./She was smart and popular.
74 In the field.
75 If we want to have true friends, we should show the true heart first.
74 In the field.
75 If we want to have true friends, we should show the true heart first.
查看更多完整答案,请扫码查看