2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版》

第74页
Ⅲ. 短文理解(共5小题;每小题1分,满分5分)
你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。
11. When did Henry come to China?
A. Last May.
B. Last June.
C. Last July.
12. How did Henry feel about Beijing Opera when he first tried it?
A. Interesting.
B. Hard.
C. Boring.
13. Where did Henry often practise Beijing Opera?
A. At a park.
B. At his home.
C. At his teacher's home.
14. Who came to watch Henry's show?
A. His parents.
B. His classmates.
C. His friends.
15. What did Henry think of his experience in China?
A. Colourful.
B. Relaxing.
C. Difficult.
答案: 答案:11—15 BBACA
Ⅳ. 信息转换(共5小题;每小题1分,满分5分)
你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。
Aspecial day atschool
|Who|Students all went into 16. __________ groups to do different jobs.|
|What|They dug little holes for the flowers and 17. ________ them. There was also a group that painted each 18. ________ with bright colors.|
|How long|They started in the morning and worked for 19. __________ hours.|
|How|They felt really 20. ________ about what they did.|
答案: 答案:16. small 17. watered 18. chair 19. 3/three 20. proud
Ⅴ. 单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。
21. The ________ is the best school; every tree, river, and animal in it has a story to teach us.
A. block
B. nature
C. stage
D. history
答案:
21 B 考查名词。句意:大自然是最好的学校,每一棵树、每一条河、每一只动物都有一个故事可以教给我们。根据“every tree, river, and animal in it”可知,此处指的是大自然。block 街区;nature 自然;stage 舞台;history 历史。故选B。
22. —Should we always ________ the crowd?
—No, sometimes the right way is the one you make by yourself.
A. follow
B. push
C. respect
D. separate
答案: 22 A 考查动词。根据“sometimes the right way is the one you make by yourself”可知,有时正确的道路是你自己走的,所以我们不应该总是随大流。follow 跟随;push 推;respect 尊重;separate 分离。故选A。
23. Steve turns off his phone before reading ________ he can focus better on the story later.
A. even if
B. in order that
C. now that
D. as soon as
答案: 23 B 考查连词。根据语境可知,阅读之前关掉手机的目的是更专注于故事,故应用in order that引导目的状语从句。even if 即使;in order that 以便;now that 既然;as soon as 一……就……。故选B。
24. 新情境 环保意识 —Why can't we hear the birds singing like before?
—Because of the ________ trees. We need to plant trees to bring their homes back.
A. satisfying
B. freezing
C. surprising
D. missing
答案: 24 D 考查形容词。根据“We need to plant trees to bring their homes back”可知,因为消失的树木,我们不能像以前那样听到鸟儿的歌声。satisfying 令人满意(或满足)的;freezing 冰冻的;surprising 令人惊讶的;missing 丢失的,不在的。故选D。
25. After a week's work, Gina chooses to ________ at a park with friends to relax at weekends.
A. break away
B. give in
C. hang out
D. set off
答案: 25 C 考查动词短语。句意:一周的工作结束后,吉娜选择在周末和朋友去公园闲逛来放松。break away 逃脱;give in 屈服;hang out 闲逛;set off 出发。根据语境可知选C。
26. —Look! Tim is ________ showing his parents his report card.
—Yes. That's because he has done well in the exam and he is so happy.
A. patiently
B. proudly
C. coldly
D. naturally
答案: 26 B 考查副词。根据“That's because he has done well in the exam and he is so happy”可知,蒂姆在考试中取得了好成绩,所以自豪地向父母展示他的报告单。patiently 耐心地;proudly 自豪地;coldly 冷漠地;naturally 自然地。故选B。
27. I read the book about the stars and learned that the one ________ us tonight is called Polaris.
A. against
B. like
C. above
D. between
答案: 27 C 考查介词。句意:我读了一本关于星星的书,得知今晚我们头顶上的那颗星叫北极星。against 反对;like 像;above 在……上;between 在……之间。根据语境可知选C。
28. Mrs Clark offered me some cookies, but I only took ________ because I was full.
A. one
B. each
C. it
D. all
答案:
28 A 考查代词。根据“I was full”以及but表转折可知,克拉克夫人给“我”了一些饼干,但因为“我”饱了,所以只拿了一块饼干。one“一”,符合语境。
名师一点通
易错易混
one/each/it/all的辨析
个人或物用于三耆或三者以上
29. —Are you studying for the English test next week?
—No, I'm busy with a report now. I ________ it when I finish the report.
A. start
B. was starting
C. have started
D. will start
答案: 29 D 考查一般将来时。根据“No, I'm busy with a report now”可知,回答者现在没有为下周的英语考试复习,弄完这份报告再开始复习,故应用一般将来时。故选D。
30. —I accidentally dropped my friend's camera. I'm afraid she'll be angry.
—________ Just explain what happened and offer to help fix it.
A. Good luck!
B. Take it easy.
C. Enjoy yourself.
D. You did it!
答案: 30 B 考查交际用语。根据“Just explain what happened and offer to help fix it”可知,此处安慰对方不要紧张。Good luck 祝你好运;Take it easy 放轻松;Enjoy yourself 玩得开心;You did it 你做到了。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭