2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第150页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
第三部分 阅读(共两节,满分40分)
Ⅷ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
The Sunniest Show of All Musicals
The sunniest show
The show is set on a Greek seaside. The sun always shines. It is about a story of love and friendship. It is mainly about Sophie's search for her father. Every day you have the time of your life at the world's sunniest and most exciting musical.
Show time
Monday—Saturday, 7:45 p.m. - 9:15 p.m.; Sunday, 8:00 p.m. - 9:30 p.m.
How to book
Individual (单人的) tickets: Book online, mamma - mia.com;
Group tickets: Call Delfront Groups at 0433 476 620.
Book early and save
Book early before the show and save £20 every ticket.
VIP
Special moments or entertaining customers. Call 0433 764 260.
Other information
You don't need to pay more money during the show.
For more information, please call 0433 482 513.
56. When can you see the show on Sunday?
A. At 9:00 a.m.
B. At 9:00 p.m.
C. At 10:00 a.m.
D. At 10:00 p.m.
57. If you want to book tickets for a group, which number should you call?
A. 0433 764 260.
B. 0433 476 620.
C. 0433 684 602.
D. 0433 482 513.
58. What can we know about the show according to this passage?
A. We can't buy tickets on the Internet.
B. It is held on a French seaside.
C. You will save £40 if you book two tickets early.
D. You need to pay more money during the show.
Ⅷ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
The Sunniest Show of All Musicals
The sunniest show
The show is set on a Greek seaside. The sun always shines. It is about a story of love and friendship. It is mainly about Sophie's search for her father. Every day you have the time of your life at the world's sunniest and most exciting musical.
Show time
Monday—Saturday, 7:45 p.m. - 9:15 p.m.; Sunday, 8:00 p.m. - 9:30 p.m.
How to book
Individual (单人的) tickets: Book online, mamma - mia.com;
Group tickets: Call Delfront Groups at 0433 476 620.
Book early and save
Book early before the show and save £20 every ticket.
VIP
Special moments or entertaining customers. Call 0433 764 260.
Other information
You don't need to pay more money during the show.
For more information, please call 0433 482 513.
56. When can you see the show on Sunday?
A. At 9:00 a.m.
B. At 9:00 p.m.
C. At 10:00 a.m.
D. At 10:00 p.m.
57. If you want to book tickets for a group, which number should you call?
A. 0433 764 260.
B. 0433 476 620.
C. 0433 684 602.
D. 0433 482 513.
58. What can we know about the show according to this passage?
A. We can't buy tickets on the Internet.
B. It is held on a French seaside.
C. You will save £40 if you book two tickets early.
D. You need to pay more money during the show.
答案:
【阅读A篇短文大意】 本文是一则海报,宣传了一个音乐剧的相关信息。
56 B 细节理解题。根据文中Show time下的“Sunday, 8:00 p.m. -9:30 p.m.”可知选B。
名师放大招
高能技法
三步解答直接信息题
直接信息题的特点是在原文中可以找到和选项信息几乎一样的短语或句子,因为这类信息多属表层信息,所以题目难度一般不会太大,多见于应用文中。解答此类试题时可采用以下步骤:
(1)认真审题,准确把握题目的问题指向,找准关键词;
(2)迅速浏览文章,快速定位到文章中的相关信息;
(3)细读相关文段,结合选项进行甄别筛选,确定答案。
57 B 细节理解题。根据文中How to book下的“Group tickets: Call Delfront Groups at 0433 476 620”可知选B。
58 C 推理判断题。根据文中Book early and save下的“Book early before the show and save £20 every ticket”可知,提早预订两张票可节省40英镑。故选C。
【阅读A篇短文大意】 本文是一则海报,宣传了一个音乐剧的相关信息。
56 B 细节理解题。根据文中Show time下的“Sunday, 8:00 p.m. -9:30 p.m.”可知选B。
名师放大招
高能技法
三步解答直接信息题
直接信息题的特点是在原文中可以找到和选项信息几乎一样的短语或句子,因为这类信息多属表层信息,所以题目难度一般不会太大,多见于应用文中。解答此类试题时可采用以下步骤:
(1)认真审题,准确把握题目的问题指向,找准关键词;
(2)迅速浏览文章,快速定位到文章中的相关信息;
(3)细读相关文段,结合选项进行甄别筛选,确定答案。
57 B 细节理解题。根据文中How to book下的“Group tickets: Call Delfront Groups at 0433 476 620”可知选B。
58 C 推理判断题。根据文中Book early and save下的“Book early before the show and save £20 every ticket”可知,提早预订两张票可节省40英镑。故选C。
B
Do you feel lonely when your best friends are not around? It's common, but do you know how to build new relationships with classmates around you? Here's some helpful advice for you.
Adjust (调整) your mood (情绪)
It's hard when best friends aren't by your side, maybe because they moved to different schools or different classes. You may feel left out during break or lunchtime. You want to make new friends, but how do you find them? Maybe it seems like everybody else already has friends. But remember, there are always chances for you to make new friends.
Take the first step to make new friends
Start by looking around your classroom. Think about which kids you'd like to play with during break. Look for chances to say hi to them, smile, and be friendly. Share something interesting or express your appreciation to them, which will make them happy. Invite someone to play with you or say “Do you want to sit here?” in the lunchroom. When you're at break, walk over to kids you want to play with, act friendly, and say “Hi, may I join you?” or just join in.
Ask your teachers for help
If you have trouble doing this or if you're feeling shy, ask your teachers to help you make new friends. Teachers are usually pretty good at matching people up. The best way to make friends is to be a friend. Being kind, being friendly, sharing, saying good things, giving help pretty soon, and you'll have one, two or even more new friends.
You might still miss that special best friend. But when you see each other again, you can share something you didn't have before he or she left. You can introduce him or her to your new friends!
59. What does the writer advise doing when your best friends are not around?
A. Making new friends.
B. Asking teachers for help.
C. Going to visit them.
D. Moving to a new school.
60. What does the underlined word “appreciation” probably mean?
A. Praise.
B. Surprise.
C. Sadness.
D. Anger.
61. Which is the good way to take the first step to make new friends?
A. Breaking others when they are talking.
B. Joining others and playing with them.
C. Inviting all the kids to have lunch.
D. Introducing new friends to your parents.
62. Why does the writer write this passage?
A. To help kids solve study problems.
B. To advise kids to ask teachers for help.
C. To help kids create new relationships.
D. To help kids keep in touch with best friends.
Do you feel lonely when your best friends are not around? It's common, but do you know how to build new relationships with classmates around you? Here's some helpful advice for you.
Adjust (调整) your mood (情绪)
It's hard when best friends aren't by your side, maybe because they moved to different schools or different classes. You may feel left out during break or lunchtime. You want to make new friends, but how do you find them? Maybe it seems like everybody else already has friends. But remember, there are always chances for you to make new friends.
Take the first step to make new friends
Start by looking around your classroom. Think about which kids you'd like to play with during break. Look for chances to say hi to them, smile, and be friendly. Share something interesting or express your appreciation to them, which will make them happy. Invite someone to play with you or say “Do you want to sit here?” in the lunchroom. When you're at break, walk over to kids you want to play with, act friendly, and say “Hi, may I join you?” or just join in.
Ask your teachers for help
If you have trouble doing this or if you're feeling shy, ask your teachers to help you make new friends. Teachers are usually pretty good at matching people up. The best way to make friends is to be a friend. Being kind, being friendly, sharing, saying good things, giving help pretty soon, and you'll have one, two or even more new friends.
You might still miss that special best friend. But when you see each other again, you can share something you didn't have before he or she left. You can introduce him or her to your new friends!
59. What does the writer advise doing when your best friends are not around?
A. Making new friends.
B. Asking teachers for help.
C. Going to visit them.
D. Moving to a new school.
60. What does the underlined word “appreciation” probably mean?
A. Praise.
B. Surprise.
C. Sadness.
D. Anger.
61. Which is the good way to take the first step to make new friends?
A. Breaking others when they are talking.
B. Joining others and playing with them.
C. Inviting all the kids to have lunch.
D. Introducing new friends to your parents.
62. Why does the writer write this passage?
A. To help kids solve study problems.
B. To advise kids to ask teachers for help.
C. To help kids create new relationships.
D. To help kids keep in touch with best friends.
答案:
【阅读B篇短文大意】 本文就如何交新朋友给出了一些建议。
59 A 细节理解题。根据文章第一段的内容可知,当好朋友不在身边时,要想办法交一些新朋友。故选A。
60 A 词义猜测题。根据画线词后的“which will make them happy”,再结合选项可知,能使他人感到高兴的应是对他们说些赞美的话。appreciation意思同praise,意为“赞美”。故选A。
61 B 细节理解题。根据“Take the first step to make new friends”下的“When you're at break, walk over to kids you want to play with, act friendly, and say ‘Hi, may I join you?’ or just join in”可知,交朋友迈出第一步的好方式是加入他人并和他人一起玩。故选B。
62 C 写作意图题。通读全文可知,本文就如何交新朋友给出了一些建议。故作者写这篇文章的目的是帮助孩子建立新的关系。故选C。
59 A 细节理解题。根据文章第一段的内容可知,当好朋友不在身边时,要想办法交一些新朋友。故选A。
60 A 词义猜测题。根据画线词后的“which will make them happy”,再结合选项可知,能使他人感到高兴的应是对他们说些赞美的话。appreciation意思同praise,意为“赞美”。故选A。
61 B 细节理解题。根据“Take the first step to make new friends”下的“When you're at break, walk over to kids you want to play with, act friendly, and say ‘Hi, may I join you?’ or just join in”可知,交朋友迈出第一步的好方式是加入他人并和他人一起玩。故选B。
62 C 写作意图题。通读全文可知,本文就如何交新朋友给出了一些建议。故作者写这篇文章的目的是帮助孩子建立新的关系。故选C。
C
Harbin, located in northeastern China, is known for its cold winters and ice sculptures (雕像). Over the years, the city has changed itself into a popular tourist destination, attracting visitors from all over the world to its Ice and Snow Festival.
According to He Jing, the director of the Heilongjiang Provincial Department of Culture and Tourism, the achievement of Harbin's tourism is not just a coincidence (巧合), but the result of careful preparation. Since the beginning of 2023, the city has been developing plans to improve the tourism industry and attract the attention online. She stated, “We stand in the shoes of tourists. We pay special attention to the comments under the videos they post on the Internet. Whatever the tourists complain about, we take action to improve at once.”
He Jing said, “We want to meet the needs of tourists with all the small details.” For tourists who are not used to cold weather, Harbin has set up many warm places and provided free hot drinks and dumplings. The local food frozen pears are cut into flower shapes for tourists. The city even placed a large man - made moon above the Saint Sophia Cathedral (圣·索菲亚大教堂) for tourists to take photos.
Touched by these small details, tourists share their heartwarming moments online, attracting more tourists to the city and taking Harbin to the top of hot topics on the Internet. These details have not only improved Harbin's tourism industry but also allowed more tourists to experience the city's beauty and warmth.
63. What do you know from Paragraph 2?
A. The achievement of Harbin's tourism is just a coincidence.
B. Harbin makes efforts to attract tourists on the Internet.
C. Harbin prepares many shoes for tourists.
D. Harbin doesn't pay attention to comments under the videos.
64. Why does Harbin pay attention to all the small details for tourists?
A. To make them feel surprised.
B. To let them enjoy the moon.
C. To attract them to take photos.
D. To respect and satisfy them.
65. What local food in Harbin is mentioned in the passage?
A. Hot drinks.
B. Ice cream.
C. Frozen pears.
D. Dumplings.
66. What is the main idea of the passage?
A. Harbin's winter attractions.
B. Harbin's cold weather.
C. The growth of Harbin's tourism industry.
D. Harbin's local food.
Harbin, located in northeastern China, is known for its cold winters and ice sculptures (雕像). Over the years, the city has changed itself into a popular tourist destination, attracting visitors from all over the world to its Ice and Snow Festival.
According to He Jing, the director of the Heilongjiang Provincial Department of Culture and Tourism, the achievement of Harbin's tourism is not just a coincidence (巧合), but the result of careful preparation. Since the beginning of 2023, the city has been developing plans to improve the tourism industry and attract the attention online. She stated, “We stand in the shoes of tourists. We pay special attention to the comments under the videos they post on the Internet. Whatever the tourists complain about, we take action to improve at once.”
He Jing said, “We want to meet the needs of tourists with all the small details.” For tourists who are not used to cold weather, Harbin has set up many warm places and provided free hot drinks and dumplings. The local food frozen pears are cut into flower shapes for tourists. The city even placed a large man - made moon above the Saint Sophia Cathedral (圣·索菲亚大教堂) for tourists to take photos.
Touched by these small details, tourists share their heartwarming moments online, attracting more tourists to the city and taking Harbin to the top of hot topics on the Internet. These details have not only improved Harbin's tourism industry but also allowed more tourists to experience the city's beauty and warmth.
63. What do you know from Paragraph 2?
A. The achievement of Harbin's tourism is just a coincidence.
B. Harbin makes efforts to attract tourists on the Internet.
C. Harbin prepares many shoes for tourists.
D. Harbin doesn't pay attention to comments under the videos.
64. Why does Harbin pay attention to all the small details for tourists?
A. To make them feel surprised.
B. To let them enjoy the moon.
C. To attract them to take photos.
D. To respect and satisfy them.
65. What local food in Harbin is mentioned in the passage?
A. Hot drinks.
B. Ice cream.
C. Frozen pears.
D. Dumplings.
66. What is the main idea of the passage?
A. Harbin's winter attractions.
B. Harbin's cold weather.
C. The growth of Harbin's tourism industry.
D. Harbin's local food.
答案:
【阅读C篇短文大意】 本文介绍了哈尔滨人民为旅游业发展所做的努力以及其旅游业的强劲发展。
名师讲语篇
知识积累
(1)be known for因……而闻名
(2)all over the world全世界
(3)stand in the shoes of sb. 设身处地
(4)pay attention to...注意……
(5)complain about sth. 抱怨某事
(6)take action采取行动
(7)meet the needs of sb. 满足某人的需要
63 B 细节理解题。通读第二段内容可知,本段介绍的是哈尔滨市着力利用互联网吸引游客。故选B。
64 D 细节理解题。根据第三段中的“He Jing said, ‘We want to meet the needs of tourists with all the small details’”可知,哈尔滨市想用所有的小细节来满足游客的需求,这是为了尊重游客并让游客满意。故选D。
65 C 细节理解题。根据文章第三段中的“The local food frozen pears are cut into flower shapes for tourists”可知,当地食品冻梨被切成花状,供游客食用。故选C。
66 C 主旨大意题。本文介绍了哈尔滨人民为旅游业发展所做的努力以及其旅游业的强劲发展。结合四个选项可知,C项最符合文章大意。
名师讲语篇
知识积累
(1)be known for因……而闻名
(2)all over the world全世界
(3)stand in the shoes of sb. 设身处地
(4)pay attention to...注意……
(5)complain about sth. 抱怨某事
(6)take action采取行动
(7)meet the needs of sb. 满足某人的需要
63 B 细节理解题。通读第二段内容可知,本段介绍的是哈尔滨市着力利用互联网吸引游客。故选B。
64 D 细节理解题。根据第三段中的“He Jing said, ‘We want to meet the needs of tourists with all the small details’”可知,哈尔滨市想用所有的小细节来满足游客的需求,这是为了尊重游客并让游客满意。故选D。
65 C 细节理解题。根据文章第三段中的“The local food frozen pears are cut into flower shapes for tourists”可知,当地食品冻梨被切成花状,供游客食用。故选C。
66 C 主旨大意题。本文介绍了哈尔滨人民为旅游业发展所做的努力以及其旅游业的强劲发展。结合四个选项可知,C项最符合文章大意。
D
The Double Ninth Festival, also named the “Chongyang Festival”, is celebrated on the ninth day of the ninth month of the Chinese lunar calendar (农历).
There are some traditional activities on the Double Ninth Festival in ancient times. People usually climbed mountains, because they believed that it could help them avoid disaster and illness. People also enjoyed the beauty of chrysanthemums (菊花) and drank chrysanthemum wine that day. The ninth lunar month is the time when chrysanthemums are in full bloom, and chrysanthemums symbolize long lives. Cornel (茱萸), famous in Traditional Chinese Medicine (TCM), is widely planted in the north and south of China. Ancient people believed that wearing cornel on the Double Ninth Festival could help prevent illness and avoid disaster.
Since then, to avoid bad luck, climbing mountains, drinking chrysanthemum wine and wearing cornel have been the traditional activities on the Double Ninth Festival. In 1989, the Chinese government set the Double Ninth Festival as Seniors' Day (老年节), encouraging people to respect, take good care of and love the elders around the country.
Nowadays, the Double Ninth Festival is also a time to get together with the family, do some exercise and enjoy the autumn beauty with friends.
67. What did people usually do in ancient times on the Double Ninth Festival?
A. They made wine.
B. They climbed mountains.
C. They enjoyed cornel.
D. They planted chrysanthemums.
68. Why did the Chinese government set the Double Ninth Festival as Seniors' Day?
A. To encourage people to enjoy the beauty of nature.
B. To encourage people to talk with old people.
C. To encourage people to love and care for old people.
D. To encourage people to get together with the family.
69. In which part of the newspaper can you read this passage?
A. Culture.
B. Sports.
C. Travel.
D. Nature.
The Double Ninth Festival, also named the “Chongyang Festival”, is celebrated on the ninth day of the ninth month of the Chinese lunar calendar (农历).
There are some traditional activities on the Double Ninth Festival in ancient times. People usually climbed mountains, because they believed that it could help them avoid disaster and illness. People also enjoyed the beauty of chrysanthemums (菊花) and drank chrysanthemum wine that day. The ninth lunar month is the time when chrysanthemums are in full bloom, and chrysanthemums symbolize long lives. Cornel (茱萸), famous in Traditional Chinese Medicine (TCM), is widely planted in the north and south of China. Ancient people believed that wearing cornel on the Double Ninth Festival could help prevent illness and avoid disaster.
Since then, to avoid bad luck, climbing mountains, drinking chrysanthemum wine and wearing cornel have been the traditional activities on the Double Ninth Festival. In 1989, the Chinese government set the Double Ninth Festival as Seniors' Day (老年节), encouraging people to respect, take good care of and love the elders around the country.
Nowadays, the Double Ninth Festival is also a time to get together with the family, do some exercise and enjoy the autumn beauty with friends.
67. What did people usually do in ancient times on the Double Ninth Festival?
A. They made wine.
B. They climbed mountains.
C. They enjoyed cornel.
D. They planted chrysanthemums.
68. Why did the Chinese government set the Double Ninth Festival as Seniors' Day?
A. To encourage people to enjoy the beauty of nature.
B. To encourage people to talk with old people.
C. To encourage people to love and care for old people.
D. To encourage people to get together with the family.
69. In which part of the newspaper can you read this passage?
A. Culture.
B. Sports.
C. Travel.
D. Nature.
答案:
【阅读D篇短文大意】 本文介绍了中国的传统节日重阳节。
67 B 细节理解题。根据文章第二段中的“There are some traditional activities on the Double Ninth Festival in ancient times. People usually climbed mountains”可知,古代人们在重阳节通常爬山。故选B。
68 C 细节理解题。根据文章第三段中的“In 1989, the Chinese government set the Double Ninth Festival as Seniors' Day (老年节), encouraging people to respect, take good care of and love the elders around the country”可知,中国政府将重阳节定为老年节,旨在鼓励全国人民尊重、照顾和爱护老人。故选C。
69 A 推理判断题。本文介绍了中国的传统节日重阳节,属于文化范畴。故可以在报纸的“文化”版块读到这篇文章。故选A。
67 B 细节理解题。根据文章第二段中的“There are some traditional activities on the Double Ninth Festival in ancient times. People usually climbed mountains”可知,古代人们在重阳节通常爬山。故选B。
68 C 细节理解题。根据文章第三段中的“In 1989, the Chinese government set the Double Ninth Festival as Seniors' Day (老年节), encouraging people to respect, take good care of and love the elders around the country”可知,中国政府将重阳节定为老年节,旨在鼓励全国人民尊重、照顾和爱护老人。故选C。
69 A 推理判断题。本文介绍了中国的传统节日重阳节,属于文化范畴。故可以在报纸的“文化”版块读到这篇文章。故选A。
E
新素材 电子烟花
The opening ceremony (开幕式) of the 19th Asian Games in Hangzhou was held on September 23rd, 2023. People could see the electronic fireworks in the night sky above the Hangzhou Olympic Sports Center Stadium. It showed us beautiful pictures, creative ideas, the latest technologies and environmental thoughts.
“The electronic fireworks paid attention to environmental protection,” said Sha Xiaolan, the director of the opening ceremony. “As long as fireworks are set off, there will be smoke in the air. It will cause pollution. Compared with normal fireworks which we usually set off, electronic fireworks never produce smoke and noise.”
Why did they use this kind of fireworks? Because they were “green”, and Sha Xiaolan hoped to show environmental protection to the world. It did not mean there would be less excitement of the opening ceremony. According to the digital technology, 3D pictures, AR technology and more, the electronic fireworks have left a deep thinking on the people. “People have rich feelings while they are watching the fireworks. Today is the first time I have seen electronic fireworks, and they are more special than normal fireworks,” Sha told China News reporters.
“High technologies helped produce environmentally friendly fireworks,” Sha said. “The research team designed fireworks with 3D technology. Then they did many experiments so that the fireworks had the best show without pollution.”
70. What did the electronic fireworks pay attention to?
A. Beautiful pictures.
B. The latest technologies.
C. Creative ideas.
D. Environmental protection.
71. Why do people have a deep thinking about the electronic fireworks?
A. Because the electronic fireworks have beautiful colors.
B. Because the electronic fireworks use modern technology.
C. Because the electronic fireworks can protect the environment.
D. Because the electronic fireworks are less special.
72. What can we infer from the last paragraph?
A. Making electronic fireworks is bad for the environment.
B. There was no need to do many experiments.
C. The electronic fireworks were the best in China.
D. The research team made many efforts to design electronic fireworks.
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
新素材 电子烟花
The opening ceremony (开幕式) of the 19th Asian Games in Hangzhou was held on September 23rd, 2023. People could see the electronic fireworks in the night sky above the Hangzhou Olympic Sports Center Stadium. It showed us beautiful pictures, creative ideas, the latest technologies and environmental thoughts.
“The electronic fireworks paid attention to environmental protection,” said Sha Xiaolan, the director of the opening ceremony. “As long as fireworks are set off, there will be smoke in the air. It will cause pollution. Compared with normal fireworks which we usually set off, electronic fireworks never produce smoke and noise.”
Why did they use this kind of fireworks? Because they were “green”, and Sha Xiaolan hoped to show environmental protection to the world. It did not mean there would be less excitement of the opening ceremony. According to the digital technology, 3D pictures, AR technology and more, the electronic fireworks have left a deep thinking on the people. “People have rich feelings while they are watching the fireworks. Today is the first time I have seen electronic fireworks, and they are more special than normal fireworks,” Sha told China News reporters.
“High technologies helped produce environmentally friendly fireworks,” Sha said. “The research team designed fireworks with 3D technology. Then they did many experiments so that the fireworks had the best show without pollution.”
70. What did the electronic fireworks pay attention to?
A. Beautiful pictures.
B. The latest technologies.
C. Creative ideas.
D. Environmental protection.
71. Why do people have a deep thinking about the electronic fireworks?
A. Because the electronic fireworks have beautiful colors.
B. Because the electronic fireworks use modern technology.
C. Because the electronic fireworks can protect the environment.
D. Because the electronic fireworks are less special.
72. What can we infer from the last paragraph?
A. Making electronic fireworks is bad for the environment.
B. There was no need to do many experiments.
C. The electronic fireworks were the best in China.
D. The research team made many efforts to design electronic fireworks.
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
答案:
【阅读E篇短文大意】 本文介绍了第19届杭州亚运会开幕式上燃放的电子烟花。
70 D 细节理解题。根据文章第二段中的“‘The electronic fireworks paid attention to environmental protection’”可知,电子烟花注重环保。故选D。
71 B 推理判断题。根据文章第三段中的“According to the digital technology, 3D pictures, AR technology and more, the electronic fireworks have left a deep thinking on the people”可知,电子烟花给人们留下了深刻的思考是因为电子烟花使用了现代技术。故选B。
72 D 细节理解题。根据最后一段中的“‘Then they did many experiments so that the fireworks had the best show without pollution’”可知,研究团队为设计电子烟花做出了很多努力。故选D。
70 D 细节理解题。根据文章第二段中的“‘The electronic fireworks paid attention to environmental protection’”可知,电子烟花注重环保。故选D。
71 B 推理判断题。根据文章第三段中的“According to the digital technology, 3D pictures, AR technology and more, the electronic fireworks have left a deep thinking on the people”可知,电子烟花给人们留下了深刻的思考是因为电子烟花使用了现代技术。故选B。
72 D 细节理解题。根据最后一段中的“‘Then they did many experiments so that the fireworks had the best show without pollution’”可知,研究团队为设计电子烟花做出了很多努力。故选D。
F
Mrs. Green took a glass of water to the classroom on Monday morning and asked her students, “How long can you carry this glass of water?”
The students thought it was very easy. They were excited and started to give different answers. Alice said she could carry it for twenty minutes. Sam said he could carry it for an hour. And Peter joked that he could carry it all day long. The teacher smiled and said, “It's easier said than done. If I carry it for a few minutes, it's not a problem. If I carry it for an hour, I may have a sore arm. If I carry it for the whole day, I may go to the hospital. Its weight doesn't change. But the longer I carry it, the heavier it becomes.” It's like stress in our daily life. For example, we may feel stressed when facing some important matches. Relax and believe in yourself, and you are sure to find some ways to get over all the difficulties.
If you carry your stress all the time, it will become much heavier and you can't move on finally. So what should we do to reduce stress?
73. When did Mrs. Green take a glass of water to the classroom? (不超过5个词)
______________________________
74. Where may Mrs. Green go if she carries the water for the whole day? (不超过10个词)
______________________________
75. What advice would the writer give at the end of the text? (不超过15个词)
______________________________
Mrs. Green took a glass of water to the classroom on Monday morning and asked her students, “How long can you carry this glass of water?”
The students thought it was very easy. They were excited and started to give different answers. Alice said she could carry it for twenty minutes. Sam said he could carry it for an hour. And Peter joked that he could carry it all day long. The teacher smiled and said, “It's easier said than done. If I carry it for a few minutes, it's not a problem. If I carry it for an hour, I may have a sore arm. If I carry it for the whole day, I may go to the hospital. Its weight doesn't change. But the longer I carry it, the heavier it becomes.” It's like stress in our daily life. For example, we may feel stressed when facing some important matches. Relax and believe in yourself, and you are sure to find some ways to get over all the difficulties.
If you carry your stress all the time, it will become much heavier and you can't move on finally. So what should we do to reduce stress?
73. When did Mrs. Green take a glass of water to the classroom? (不超过5个词)
______________________________
74. Where may Mrs. Green go if she carries the water for the whole day? (不超过10个词)
______________________________
75. What advice would the writer give at the end of the text? (不超过15个词)
______________________________
答案:
【阅读F篇短文大意】 本文讲述了一位老师通过让学生拿一杯水来告诉我们:学会放下生活中的压力,轻松前行。
73 On Monday morning.
74 To the hospital./She may go to the hospital.
75 We shouldn't carry our stress all the time./We should put our stress down and get some rest.
73 On Monday morning.
74 To the hospital./She may go to the hospital.
75 We shouldn't carry our stress all the time./We should put our stress down and get some rest.
查看更多完整答案,请扫码查看