2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷45套汇编英语人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
F
When I was in Grade Three, I watched a video about the findings of ancient ruins (遗迹). It interested me so much that from that moment I knew what I wanted to do with my life.
Today, I’m very lucky to work as an archaeologist (考古学家). It’s exciting work. Holding a piece of history is really fantastic.
I decided what I wanted to be at the age of nine. But the road wasn’t easy. Along the way I was told many things: I was too young; I wasn’t good enough; I should get married and have kids... All these words really got me down, but I chose to follow my heart and move on.
I needed money to support my study, so I asked for six grants(经费). The first five replies said no. At the beginning, it hurt. But the next no hurt a little less. Six months later, the last reply came. This time it was yes. Finally, I could go on with my archaeological work.
As you can see, so many noes didn’t beat me. Instead, they made me stronger and helped me grow. For anyone thinking of a dream job, I would say:
73. What made the writer want to be an archaeologist? (不超过10个词)
______________________________
74. How did the writer feel about the road to becoming an archaeologist? (不超过5个词)
______________________________
75. What would the writer say at the end of the text? (不超过10个词)
______________________________
F
When I was in Grade Three, I watched a video about the findings of ancient ruins (遗迹). It interested me so much that from that moment I knew what I wanted to do with my life.
Today, I’m very lucky to work as an archaeologist (考古学家). It’s exciting work. Holding a piece of history is really fantastic.
I decided what I wanted to be at the age of nine. But the road wasn’t easy. Along the way I was told many things: I was too young; I wasn’t good enough; I should get married and have kids... All these words really got me down, but I chose to follow my heart and move on.
I needed money to support my study, so I asked for six grants(经费). The first five replies said no. At the beginning, it hurt. But the next no hurt a little less. Six months later, the last reply came. This time it was yes. Finally, I could go on with my archaeological work.
As you can see, so many noes didn’t beat me. Instead, they made me stronger and helped me grow. For anyone thinking of a dream job, I would say:
73. What made the writer want to be an archaeologist? (不超过10个词)
______________________________
74. How did the writer feel about the road to becoming an archaeologist? (不超过5个词)
______________________________
75. What would the writer say at the end of the text? (不超过10个词)
______________________________
答案:
答案:
73 (Watching) a video about the findings of ancient ruins.
细节理解题。根据文章第一段中的“I watched a video about the findings of ancient ruins(遗迹). It interested me so much that from that moment I knew what I wanted to do with my life”可知,作者曾看过一个关于古代遗迹的视频,这个视频令作者非常感兴趣,从那一刻起,作者知道了自己想要做什么。
74 It wasn't easy./(It was) hard/difficult.
细节理解题。根据文章第三段中的“I decided what I wanted to be at the age of nine. But the road wasn't easy”可知,成为考古学家的道路并不容易。
75 Never give up./Face difficulties bravely./Try your best to get over difficulties./Focus on your goals./Stick to your dreams./Follow your heart./Be yourself.
推理判断题。文中作者提到他想成为考古学家的缘由以及为此所付出的努力,他曾经申请了六次考古经费,但五次都以失败告终,但他没被打败,终于第六次申请成功了,他如愿以偿可以继续从事考古工作。由此可推知,对于那些想做自己梦想的工作的人,作者可能会对他们说“不要放弃”“勇敢面对困难”“坚持你的梦想”等。
73 (Watching) a video about the findings of ancient ruins.
细节理解题。根据文章第一段中的“I watched a video about the findings of ancient ruins(遗迹). It interested me so much that from that moment I knew what I wanted to do with my life”可知,作者曾看过一个关于古代遗迹的视频,这个视频令作者非常感兴趣,从那一刻起,作者知道了自己想要做什么。
74 It wasn't easy./(It was) hard/difficult.
细节理解题。根据文章第三段中的“I decided what I wanted to be at the age of nine. But the road wasn't easy”可知,成为考古学家的道路并不容易。
75 Never give up./Face difficulties bravely./Try your best to get over difficulties./Focus on your goals./Stick to your dreams./Follow your heart./Be yourself.
推理判断题。文中作者提到他想成为考古学家的缘由以及为此所付出的努力,他曾经申请了六次考古经费,但五次都以失败告终,但他没被打败,终于第六次申请成功了,他如愿以偿可以继续从事考古工作。由此可推知,对于那些想做自己梦想的工作的人,作者可能会对他们说“不要放弃”“勇敢面对困难”“坚持你的梦想”等。
IX.单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)
根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。
76. Fei Fei is a l________(可爱的) girl, honest and caring.
77. I’ve got into the h________(习惯) of reading Tang poems every morning.
78. Students u________(通常地) listen to the teachers’ advice and act on it.
79. Foreign g________(客人) will surely enjoy their stay in China during the 19th Asian Games.
80. I don’t r________(后悔) many things about my schooldays, for they are just part of my life.
根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。
76. Fei Fei is a l________(可爱的) girl, honest and caring.
77. I’ve got into the h________(习惯) of reading Tang poems every morning.
78. Students u________(通常地) listen to the teachers’ advice and act on it.
79. Foreign g________(客人) will surely enjoy their stay in China during the 19th Asian Games.
80. I don’t r________(后悔) many things about my schooldays, for they are just part of my life.
答案:
答案:76 lovely/lovable 77 habit 78 usually 79 guests 80 regret
解析:76. “可爱的”对应的英文是“lovely”或“lovable”;77. “习惯”对应的英文是“habit”,“get into the habit of”是固定短语,表示“养成……的习惯”;78. “通常地”对应的英文是“usually”;79. “客人”对应的英文是“guest”,这里指外国客人,要用复数形式“guests”;80. “后悔”对应的英文是“regret”。
解析:76. “可爱的”对应的英文是“lovely”或“lovable”;77. “习惯”对应的英文是“habit”,“get into the habit of”是固定短语,表示“养成……的习惯”;78. “通常地”对应的英文是“usually”;79. “客人”对应的英文是“guest”,这里指外国客人,要用复数形式“guests”;80. “后悔”对应的英文是“regret”。
查看更多完整答案,请扫码查看