2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第91页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
二、句子还原(五选四)
热考内容 传统文化
KEY→P19
范畴:人与自然 主题:自然生态 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:6 分钟 评价:____/4
阅读短文,从方框内所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其中有一个多余的选项。
The 24 solar terms show the changes of nature, especially the weather. Chinese people use them to guide their planting of crops. Here are four examples. 1.
Awakening of Insects It's in spring when sleeping animals wake up and people start farming. The weather around this day differs greatly between northern and southern China. In the north, maybe you'll see dust storms. 2.
Grain in Ear It's in summer. It's a time for busy farming. If the seeds are sown(播种) after this day, the crops won't grow well. What's the weather like around this time? It rains a lot. Some places may have thunderstorms.
White Dew(露) 3.
Major Cold It's in winter. It's the last solar term of the Chinese lunar year. 4.
A. It comes in autumn.
B. After it, spring will soon arrive.
C. Would you like to grow crops with them?
D. What's the weather like for each of them?
E. In the south, you'll have many sunny days.
热考内容 传统文化
KEY→P19
范畴:人与自然 主题:自然生态 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:6 分钟 评价:____/4
阅读短文,从方框内所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其中有一个多余的选项。
The 24 solar terms show the changes of nature, especially the weather. Chinese people use them to guide their planting of crops. Here are four examples. 1.
D
Awakening of Insects It's in spring when sleeping animals wake up and people start farming. The weather around this day differs greatly between northern and southern China. In the north, maybe you'll see dust storms. 2.
E
Grain in Ear It's in summer. It's a time for busy farming. If the seeds are sown(播种) after this day, the crops won't grow well. What's the weather like around this time? It rains a lot. Some places may have thunderstorms.
White Dew(露) 3.
A
The weather turns from hot to cool. You may feel cold in the morning and evening. You can often see dew on plants in the early morning.Major Cold It's in winter. It's the last solar term of the Chinese lunar year. 4.
B
As its name shows, it marks the coldest time of the year. It's often dry and it doesn't snow much around this day.A. It comes in autumn.
B. After it, spring will soon arrive.
C. Would you like to grow crops with them?
D. What's the weather like for each of them?
E. In the south, you'll have many sunny days.
答案:
1.D 根据下文每段都介绍了对应节气的天气可知,D项符合语境。
2.E 根据“In the north,maybe you’ll see dust storms.”可知,在北方,也许你会看到沙尘暴,接下来应该讲述南方的天气,E项符合语境。
3.A 根据“You may feel cold in the morning and evening.You can often see dew on plants in the early morning.”可知,在早上和晚上你可能会觉得冷,你经常可以在清晨看到植物上的露水,这时应该是秋天,A项符合语境。
4.B 根据“It’s the last solar term of the Chinese lunar year.”可知,此处讲的是中国农历一年中的最后一个节气,一年就要结束了,即将迎来新一年的春天,B项符合语境。
2.E 根据“In the north,maybe you’ll see dust storms.”可知,在北方,也许你会看到沙尘暴,接下来应该讲述南方的天气,E项符合语境。
3.A 根据“You may feel cold in the morning and evening.You can often see dew on plants in the early morning.”可知,在早上和晚上你可能会觉得冷,你经常可以在清晨看到植物上的露水,这时应该是秋天,A项符合语境。
4.B 根据“It’s the last solar term of the Chinese lunar year.”可知,此处讲的是中国农历一年中的最后一个节气,一年就要结束了,即将迎来新一年的春天,B项符合语境。
三、完形填空
热考内容 五育并举
KEY→P19
范畴:人与自我 主题:自我管理 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:8 分钟 评价:____/10
In the Han Dynasty, there was a scholar(学者) named Chen Shi. He 1 was a man of high character. He was also quite strict with his children. He often took every chance to educate them, and paid attention to the 2, so he always got better results. And many people from faraway places and neighbors 3 him very much. Here is a story about him.
One day, when Chen arrived home at night, he saw a thief hiding on a beam of his house. But he pretended(假装) that he didn't see the man. Then, he 4 his children together and gave them a lesson. “You all must study hard and work hard to become useful people in the future,” Chen said to his 5. “Some people do bad things. It's not because they're bad by nature, but because they are lazy.” Then he pointed up above his head and said, “Look! That man up there on the beam is one of the 6 men.”
The thief hiding on the beam felt quite 7. He climbed down, knelt in front of Chen and 8 forgiveness. “You don't look like a bad person,” the kind scholar said to the thief. “Maybe you have met with some 9. Here, I'll give you some money. Go and start your own business!” The thief took the money and left the house 10. From then on he never did bad things.
(
B. himself
C. herself
D. itself
(
B. reasons
C. programmes
D. methods
(
B. discussed
C. forgot
D. hated
(
B. pushed
C. met
D. moved
(
B. sisters
C. parents
D. children
(
B. friendly
C. lazy
D. free
(
B. noisy
C. afraid
D. important
(
B. waited
C. paid for
D. asked for
(
B. messages
C. rain
D. snow
(
B. proudly
C. shamefully
D. luckily
热考内容 五育并举
KEY→P19
范畴:人与自我 主题:自我管理 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:8 分钟 评价:____/10
In the Han Dynasty, there was a scholar(学者) named Chen Shi. He 1 was a man of high character. He was also quite strict with his children. He often took every chance to educate them, and paid attention to the 2, so he always got better results. And many people from faraway places and neighbors 3 him very much. Here is a story about him.
One day, when Chen arrived home at night, he saw a thief hiding on a beam of his house. But he pretended(假装) that he didn't see the man. Then, he 4 his children together and gave them a lesson. “You all must study hard and work hard to become useful people in the future,” Chen said to his 5. “Some people do bad things. It's not because they're bad by nature, but because they are lazy.” Then he pointed up above his head and said, “Look! That man up there on the beam is one of the 6 men.”
The thief hiding on the beam felt quite 7. He climbed down, knelt in front of Chen and 8 forgiveness. “You don't look like a bad person,” the kind scholar said to the thief. “Maybe you have met with some 9. Here, I'll give you some money. Go and start your own business!” The thief took the money and left the house 10. From then on he never did bad things.
(
B
)1. A. myselfB. himself
C. herself
D. itself
(
D
)2. A. activitiesB. reasons
C. programmes
D. methods
(
A
)3. A. respectedB. discussed
C. forgot
D. hated
(
A
)4. A. calledB. pushed
C. met
D. moved
(
D
)5. A. brothersB. sisters
C. parents
D. children
(
C
)6. A. busyB. friendly
C. lazy
D. free
(
A
)7. A. ashamedB. noisy
C. afraid
D. important
(
D
)8. A. looked forB. waited
C. paid for
D. asked for
(
A
)9. A. difficultiesB. messages
C. rain
D. snow
(
C
)10. A. slowlyB. proudly
C. shamefully
D. luckily
答案:
1.B 由前面的He可知,此处用himself。
2.D 结合选项及下文可知,他经常利用每一个机会教育他们,并注意方法。method意为“方法”。
3.A 由a man of high character可知,人们非常尊重他。respect意为“尊重”。
4.A 由后面的together可推知,他把他的孩子们召集在一起。“call...together”意为“召集……在一起”。
5.D 这里应是陈寔对孩子们说。
6.C 由because they are lazy可知,此处表示“梁上的那个人就是懒汉之一”。lazy意为“懒惰的”。
7.A 由选项及下文的knelt in front of Chen可知,这个小偷感到惭愧。ashamed意为“惭愧的”。
8.D 由后面的forgiveness可推知,小偷请求原谅。ask for意为“请求”。
9.A 由后面的“Here,I’ll give you some money.”可知,陈寔认为小偷可能遇到了困难。difficulty意为“困难”。
10.C 结合选项及下句“From then on he never did bad things.”可知,这个小偷拿着钱,羞愧地离开了房子。shamefully意为“羞愧地”。
2.D 结合选项及下文可知,他经常利用每一个机会教育他们,并注意方法。method意为“方法”。
3.A 由a man of high character可知,人们非常尊重他。respect意为“尊重”。
4.A 由后面的together可推知,他把他的孩子们召集在一起。“call...together”意为“召集……在一起”。
5.D 这里应是陈寔对孩子们说。
6.C 由because they are lazy可知,此处表示“梁上的那个人就是懒汉之一”。lazy意为“懒惰的”。
7.A 由选项及下文的knelt in front of Chen可知,这个小偷感到惭愧。ashamed意为“惭愧的”。
8.D 由后面的forgiveness可推知,小偷请求原谅。ask for意为“请求”。
9.A 由后面的“Here,I’ll give you some money.”可知,陈寔认为小偷可能遇到了困难。difficulty意为“困难”。
10.C 结合选项及下句“From then on he never did bad things.”可知,这个小偷拿着钱,羞愧地离开了房子。shamefully意为“羞愧地”。
查看更多完整答案,请扫码查看