2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版》

D 热考内容 时事新闻
KEY→P22
范畴:人与社会
主题:社会服务
体裁:新闻报道
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:____/4
Students from Nizhuhe Village prepared to take a sightseeing elevator on their way to school in Puli Township, Xuanwei City, Yunnan Province, on Feb. 23, 2025. Feb. 23 is the day for students of Guanzhaiwan Primary School in Puli Township to report for the new term. Children from Nizhuhe Village packed their bags and set off for school. What sets them apart from other students is their mode of transportation.
Nizhuhe Village is a small village lying in a deep valley carved by the Nizhu River meandering (蜿蜒) from south to north. In the past, the villagers’ shortest route from the valley floor to the mountaintop was a dangerous cliffside path, a journey that took nearly six hours for a round trip. Children and their parents living here had to make this hard trek at least once every ten days.
This undated file photo shows children of Nizhuhe Village climbing a cliffside path on their way to school. In 2022, a significant change came to this challenging journey. A local scenic area along the Nizhu River was officially completed and began operations. A 268-meter-high sightseeing elevator and a cable car system were put into use, offering free access to the villagers of Nizhuhe and nearby areas. This provided the children with a direct “cloud shuttle” to the mountaintop.
Nowadays, thanks to the sightseeing shuttle vehicles, elevator and cable cars of the scenic spot, the children’s journey to school is shortened to just half an hour.
(
A
)1. When was the local scenic area along the Nizhu River officially completed?
A. In 2022.
B. In 2023.
C. In 2024.
D. In 2025.
(
B
)2. What does the underlined word “trek” in Paragraph 2 probably mean?
A. A short walk.
B. A difficult journey.
C. A dangerous area.
D. A free ride.
(
C
)3. 新考法·图片理解 The undated file photo shows ____.

(
A
)4. What is the main idea of the passage?
A. The change of the transportation in Nizhuhe Village.
B. The opening of the local scenic area in Xuanwei City.
C. The way students from Nizhuhe Village go to school in 2025.
D. The dangerous cliffside path in Nizhuhe Village in the past.
答案: 1 A 细节理解题。根据“In 2022...A local scenic area along the Nizhu River was officially completed...”可知答案。
2 B 词义猜测题。根据上文中“In the past,the villagers’shortest route from the valley floor to the mountaintop was a dangerous cliffside path,a journey that took nearly six hours for a round trip.”可知,孩子们和父母要走这样危险且耗时的路。
3 C 推理判断题。根据“This undated file photo shows children of Nizhuhe Village climbing a cliffside path on their way to school.”可知,图片展示的是尼珠河村的孩子爬悬崖边的小路去上学。
4 A 主旨大意题。尼珠河村的孩子过去上学路途艰难,后来当地风景区建成,有了观光电梯和缆车等设施,改变了交通方式,孩子上学时间缩短,重点是交通方式的变化。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭