2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
B 热考内容 时事新闻
KEY→P9

In Shaanxi Province, the No. 6064 train starts its 11-hour journey at dawn. It runs 350 km from Guangyuan in Sichuan to Baoji in Shaanxi, with 33 stops. Tickets are very cheap, starting at only 4 yuan.
This train is special. One carriage is like a farmers' market. The charity slow train provides rural passengers with a unique space to sell their produce and connect with the outside world conveniently. Farmers, like 70-year-old Jiang Minglin, use it to sell their produce. Jiang has relied(依赖) on this train for decades. He brings fresh vegetables to sell in the neighboring county every two days. Another carriage is a “library” with 3,300 books for students.
In 2023, free medical services were added. The chief conductor, Xiang Baolin, has worked on this train since 1987. He saw big changes. In the past, the train was uncomfortable. In winter, there was coal smoke, and in summer, it was very hot. Conductors like him had to prepare two days' meals for each trip as there was no dining carriage on board. Now, it has heating and air conditioning. Xiang is not just a conductor but also a friend to passengers.
Thanks to the train, farmers' lives are getting better. They used to bring dry buns to eat on the train and rarely bought new clothes. Now, they sell their goods and return home with bags full of groceries and goods. They're more willing to spend money on themselves. Along the route, industries like agritourism(农业旅游) are growing. Although there are more high-speed trains, this charity slow train will still run, helping rural areas develop.
(
A. By asking a question.
B. By introducing the causes.
C. By telling a story.
D. By listing some numbers.
(
A. easily
B. quickly
C. really
D. nearly
(
A. Because of the train, farmers' lives have improved a lot.
B. The train has made farmers' lives worse.
C. The train has nothing to do with farmers' lives.
D. Farmers don't like the train at all.
(
A. The development of high-speed trains in Shaanxi Province.
B. The uncomfortable past of the No. 6064 train.
C. The special charity slow train No. 6064 and its influence.
D. The importance of free medical services on the train.
KEY→P9
In Shaanxi Province, the No. 6064 train starts its 11-hour journey at dawn. It runs 350 km from Guangyuan in Sichuan to Baoji in Shaanxi, with 33 stops. Tickets are very cheap, starting at only 4 yuan.
This train is special. One carriage is like a farmers' market. The charity slow train provides rural passengers with a unique space to sell their produce and connect with the outside world conveniently. Farmers, like 70-year-old Jiang Minglin, use it to sell their produce. Jiang has relied(依赖) on this train for decades. He brings fresh vegetables to sell in the neighboring county every two days. Another carriage is a “library” with 3,300 books for students.
In 2023, free medical services were added. The chief conductor, Xiang Baolin, has worked on this train since 1987. He saw big changes. In the past, the train was uncomfortable. In winter, there was coal smoke, and in summer, it was very hot. Conductors like him had to prepare two days' meals for each trip as there was no dining carriage on board. Now, it has heating and air conditioning. Xiang is not just a conductor but also a friend to passengers.
Thanks to the train, farmers' lives are getting better. They used to bring dry buns to eat on the train and rarely bought new clothes. Now, they sell their goods and return home with bags full of groceries and goods. They're more willing to spend money on themselves. Along the route, industries like agritourism(农业旅游) are growing. Although there are more high-speed trains, this charity slow train will still run, helping rural areas develop.
(
D
)1. 新考法·行文方式 How does the writer start the passage?A. By asking a question.
B. By introducing the causes.
C. By telling a story.
D. By listing some numbers.
(
A
)2. The underlined word “conveniently” has the similar meaning to “____”.A. easily
B. quickly
C. really
D. nearly
(
A
)3. What does the sentence “Thanks to the train, farmers' lives are getting better.” mean?A. Because of the train, farmers' lives have improved a lot.
B. The train has made farmers' lives worse.
C. The train has nothing to do with farmers' lives.
D. Farmers don't like the train at all.
(
C
)4. What does the passage mainly talk about?A. The development of high-speed trains in Shaanxi Province.
B. The uncomfortable past of the No. 6064 train.
C. The special charity slow train No. 6064 and its influence.
D. The importance of free medical services on the train.
答案:
1. D 推理判断题。由短文第一段内容可知,作者列举了一组数字。
2. A 词义猜测题。由上下文可知,慈善慢车为农村乘客提供了一个独特的空间来销售他们的农产品并方便与外界联系。
3. A 推理判断题。Thanks to意为“多亏,由于”,结合后文描述农民过去和现在生活的对比可知,因为这趟列车,农民的生活变好了。
4. C 主旨大意题。文章主要介绍了6064次公益慢火车,包括它的运行情况、特殊车厢设置、过去和现在的对比以及对农民生活和沿线产业的影响等,C选项“特殊的6064次公益慢火车及其影响”符合题意。
2. A 词义猜测题。由上下文可知,慈善慢车为农村乘客提供了一个独特的空间来销售他们的农产品并方便与外界联系。
3. A 推理判断题。Thanks to意为“多亏,由于”,结合后文描述农民过去和现在生活的对比可知,因为这趟列车,农民的生活变好了。
4. C 主旨大意题。文章主要介绍了6064次公益慢火车,包括它的运行情况、特殊车厢设置、过去和现在的对比以及对农民生活和沿线产业的影响等,C选项“特殊的6064次公益慢火车及其影响”符合题意。
查看更多完整答案,请扫码查看