2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第126页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
C
KEY→P27
范畴:人与自然
主题:自然生态
体裁:说明文
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:____/4
From red apples to green melons, fruits come in many different colors. Why do different kinds of fruits have so many colors?
According to a scientist, fruit colors actually come from their different pigments (色素), such as red or yellow carotenoid and blue or purple anthocyanin. These pigments appear in different amounts, depending on the fruit's environment. This causes the fruit to turn a certain color.
To find out how the environment affects fruit colors, Chinese scientists studied more than 280 different fruit colors, including white, red, blue, purple and black.
They found that red fruits mainly grow in cooler places. And instead of just growing in one place, you can find them growing in many places around the world. Blue and purple fruits mostly grow in warm places. These fruits grow a lot in just one specific (特定的) area. The scientists also found that the closer the fruit is to the equator (赤道), the darker its color will be.
Animals have also had the powerful effect on the evolution (进化) of fruit colors. Animals eat fruits and drop the seeds in other places later. This helps the fruit spread and grow in different places. Therefore (因此), in order to attract animals, some fruits develop colors that are easy for animals to see.
However, animals see colors in a different way. Fruits need to develop colors that are suited to animals' visual abilities. For example, birds can see red more easily than humans. Therefore, there are more red fruits in areas where birds live.
(
A. Fruits grown close to the equator may be dark in color.
B. Green fruits usually grow in cool places.
C. Humans can see red more easily than birds.
D. Birds are color-blind and can see no colors.
(
A. let animals run away
B. take in more sunlight
C. make animals eat them
D. protect themselves
(
a. The environment.
b. Pigments.
c. Animals.
d. Humans' visual abilities.
A. abc
B. bcd
C. acd
D. abd
(
A. What colors are different fruits?
B. How many colors do fruits have?
C. When do people grow colorful fruits?
D. Why do fruits have different colors?
KEY→P27
范畴:人与自然
主题:自然生态
体裁:说明文
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:____/4
From red apples to green melons, fruits come in many different colors. Why do different kinds of fruits have so many colors?
According to a scientist, fruit colors actually come from their different pigments (色素), such as red or yellow carotenoid and blue or purple anthocyanin. These pigments appear in different amounts, depending on the fruit's environment. This causes the fruit to turn a certain color.
To find out how the environment affects fruit colors, Chinese scientists studied more than 280 different fruit colors, including white, red, blue, purple and black.
They found that red fruits mainly grow in cooler places. And instead of just growing in one place, you can find them growing in many places around the world. Blue and purple fruits mostly grow in warm places. These fruits grow a lot in just one specific (特定的) area. The scientists also found that the closer the fruit is to the equator (赤道), the darker its color will be.
Animals have also had the powerful effect on the evolution (进化) of fruit colors. Animals eat fruits and drop the seeds in other places later. This helps the fruit spread and grow in different places. Therefore (因此), in order to attract animals, some fruits develop colors that are easy for animals to see.
However, animals see colors in a different way. Fruits need to develop colors that are suited to animals' visual abilities. For example, birds can see red more easily than humans. Therefore, there are more red fruits in areas where birds live.
(
A
)1. Which of the following is TRUE?A. Fruits grown close to the equator may be dark in color.
B. Green fruits usually grow in cool places.
C. Humans can see red more easily than birds.
D. Birds are color-blind and can see no colors.
(
C
)2. Some fruits develop certain colors to ____.A. let animals run away
B. take in more sunlight
C. make animals eat them
D. protect themselves
(
A
)3. 新考法·组合式选择 Which of the following factors have influenced the evolution of fruit colors?a. The environment.
b. Pigments.
c. Animals.
d. Humans' visual abilities.
A. abc
B. bcd
C. acd
D. abd
(
D
)4. The best title for the passage may be “____”.A. What colors are different fruits?
B. How many colors do fruits have?
C. When do people grow colorful fruits?
D. Why do fruits have different colors?
答案:
1. A 细节理解题。由第四段中“The scientists also found that the closer the fruit is to the equator, the darker its color will be.”可知,水果生长在离赤道越近的地方,颜色就越深。
2. C 推理判断题。由第五段中“Animals eat fruits .... Therefore, in order to attract animals, some fruits develop colors that are easy for animals to see.”可知,一些水果会进化成特定的颜色是为了让动物看到它们,从而让动物把它们吃掉。
3. A 细节理解题。由全文内容可知,色素、环境以及动物等因素会影响水果颜色的进化。
4. D 标题概括题。通读全文内容可知,本文主要介绍了水果有不同颜色的原因。
2. C 推理判断题。由第五段中“Animals eat fruits .... Therefore, in order to attract animals, some fruits develop colors that are easy for animals to see.”可知,一些水果会进化成特定的颜色是为了让动物看到它们,从而让动物把它们吃掉。
3. A 细节理解题。由全文内容可知,色素、环境以及动物等因素会影响水果颜色的进化。
4. D 标题概括题。通读全文内容可知,本文主要介绍了水果有不同颜色的原因。
查看更多完整答案,请扫码查看