2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第89页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
C
热考内容 传统文化
KEY→P18
范畴:人与社会 主题:文化艺术 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:8 分钟 评价:____/4
It often looks like a painting, but there is a lot of carving(雕刻图案) in this artwork. It is called ruanmuhua. It dates back to 1914. Back then, the Chinese artist Wu Qiqi and several other artists got the idea from a picture postcard from Germany and created this beautiful art form. In 2008, ruanmuhua was listed as the national intangible cultural heritage.
As a lover of ruanmuhua, Chen Kongguo started to learn the skill at 13. Born in 1950, the old man from Fuzhou, Fujian Province, has spent his life working on ruanmuhua.
“Instead of using a pen or a brush, we use a set of nicking tools to create ruanmuhua,” Chen said. He has to change tools for the small parts of an artwork.
Making such an artwork is not easy. Although ruanmuhua has many subjects like buildings, trees and animals, every craftsman usually focuses on one subject. It is because the skill is very hard to learn.
So it requires a few people to work together on one artwork. “We usually start by carving small pieces, and we'll stick all the pieces together to make up a work,” Chen said.
As the one focusing on carving buildings, every time Chen begins, he has to visit the building in person and then use a computer to make a smaller model. “If there's a small change, the whole work cannot be finished,” Chen said. “After many years of working as a ruanmuhua creator, I even got to know more about the Chinese - style architecture(建筑风格),” he added.
(
A. an old Chinese painting in Beijing
B. a tall building near his own house
C. a picture postcard from Germany
D. one of the photos of a German artist
(
A. What kind of material ruanmuhua usually uses.
B. Why a few people are glad to work with Chen.
C. How an artwork of ruanmuhua is usually made.
D. Why Chen and his team want to make ruanmuhua.
(
A. He has spent about 40 years carving ruanmuhua.
B. He uses a set of nicking tools to create ruanmuhua.
C. He doesn't use a pen or a brush while carving.
D. He knows a lot about the Chinese - style architecture.
(
A. Some famous ruanmuhua artworks.
B. The importance of ruanmuhua in China.
C. A master's story about making ruanmuhua.
D. The history of ruanmuhua and different skills.
热考内容 传统文化
KEY→P18
范畴:人与社会 主题:文化艺术 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:8 分钟 评价:____/4
It often looks like a painting, but there is a lot of carving(雕刻图案) in this artwork. It is called ruanmuhua. It dates back to 1914. Back then, the Chinese artist Wu Qiqi and several other artists got the idea from a picture postcard from Germany and created this beautiful art form. In 2008, ruanmuhua was listed as the national intangible cultural heritage.
As a lover of ruanmuhua, Chen Kongguo started to learn the skill at 13. Born in 1950, the old man from Fuzhou, Fujian Province, has spent his life working on ruanmuhua.
“Instead of using a pen or a brush, we use a set of nicking tools to create ruanmuhua,” Chen said. He has to change tools for the small parts of an artwork.
Making such an artwork is not easy. Although ruanmuhua has many subjects like buildings, trees and animals, every craftsman usually focuses on one subject. It is because the skill is very hard to learn.
So it requires a few people to work together on one artwork. “We usually start by carving small pieces, and we'll stick all the pieces together to make up a work,” Chen said.
As the one focusing on carving buildings, every time Chen begins, he has to visit the building in person and then use a computer to make a smaller model. “If there's a small change, the whole work cannot be finished,” Chen said. “After many years of working as a ruanmuhua creator, I even got to know more about the Chinese - style architecture(建筑风格),” he added.
(
C
)1. Wu Qiqi got the idea of ruanmuhua from ______.A. an old Chinese painting in Beijing
B. a tall building near his own house
C. a picture postcard from Germany
D. one of the photos of a German artist
(
C
)2. What is Paragraph 5 mainly about?A. What kind of material ruanmuhua usually uses.
B. Why a few people are glad to work with Chen.
C. How an artwork of ruanmuhua is usually made.
D. Why Chen and his team want to make ruanmuhua.
(
A
)3. Which one is NOT true about Chen Kongguo?A. He has spent about 40 years carving ruanmuhua.
B. He uses a set of nicking tools to create ruanmuhua.
C. He doesn't use a pen or a brush while carving.
D. He knows a lot about the Chinese - style architecture.
(
C
)4. What does the passage mainly talk about?A. Some famous ruanmuhua artworks.
B. The importance of ruanmuhua in China.
C. A master's story about making ruanmuhua.
D. The history of ruanmuhua and different skills.
答案:
1.C 细节理解题。根据第一段中“the Chinese artist Wu Qiqi and several other artists got the idea from a picture postcard from Germany and created this beautiful art form”可知,中国艺术家吴启棋和其他几位艺术家从一张来自德国的风景明信片中获得灵感,从而创造出“软木画”这种艺术形式。
2.C 段落大意题。根据第五段内容可知,本段主要谈论了软木画作品通常是如何制作的。
3.A 推理判断题。根据第二段中“...Chen Kongguo started to learn the skill at 13.Born in 1950,the old man from Fuzhou,Fujian Province,has spent his life...”可知,陈孔国13岁开始学习制作软木画的技能,他出生于1950年,说明他1963年开始学习制作软木画,在这门艺术上花费的心血应该是约60年。
4.C 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了软木画大师陈孔国制作软木画的故事以及他多年来的经验和感想。
2.C 段落大意题。根据第五段内容可知,本段主要谈论了软木画作品通常是如何制作的。
3.A 推理判断题。根据第二段中“...Chen Kongguo started to learn the skill at 13.Born in 1950,the old man from Fuzhou,Fujian Province,has spent his life...”可知,陈孔国13岁开始学习制作软木画的技能,他出生于1950年,说明他1963年开始学习制作软木画,在这门艺术上花费的心血应该是约60年。
4.C 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了软木画大师陈孔国制作软木画的故事以及他多年来的经验和感想。
查看更多完整答案,请扫码查看