2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第21页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
一、阅读理解
A 热考内容 传统文化
KEY→P5
范畴:人与社会 主题:历史文化 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/4
Paper is one of the most important products ever invented by man. The invention of paper means that more people can get a better education because people can print more books. Paper provides an important way to spread information.
China was the world's first country to make paper. According to historical records, Cai Lun, an official during the Han Dynasty, improved the papermaking method in about AD 105. He took the inner bark of a tree, rag and some other things, mixed them with water, and pounded them with a wooden tool. He then put this mixture onto a piece of cloth and let the water run through, leaving only the fibers(纤维) on the cloth. After they dried, Cai Lun discovered that he had created a good writing thing. It was easy to make and take.
People introduced Chinese papermaking to Korea and Vietnam and later to Japan. But the papermaking process was kept secret in the Silk Road trading.
During the Tang Dynasty and the Song Dynasty, many kinds of paper appeared, including bamboo paper and Xuan paper.
By the end of the 7th century, the papermaking process reached India, Nepal, Pakistan and Bangladesh. In the 11th century, the invention got to Europe.
Today, both paper and paper money are used in the world.
(
A. can get a better education
B. need more books to read
C. develop many kinds of paper
D. need to plant more trees
(
A. 混合
B. 捣碎
C. 碰撞
D. 推动
(
① Leave the fibers on the cloth and dry them.
② Mix the inner bark of a tree, rag and some other things with water and pound them.
③ Take some inner bark of a tree, rag and some other things.
④ Put the mixture onto a piece of cloth.
A. ②①③④
B. ④①③②
C. ③②①④
D. ③②④①
(
A. In the Silk Road trading, people kept the papermaking process secret.
B. Bamboo paper and Xuan paper appeared during the Han Dynasty.
C. At the beginning of the 7th century, the paper invention appeared in Europe.
D. In AD 105, papermaking reached India, Nepal and other countries.
A 热考内容 传统文化
KEY→P5
范畴:人与社会 主题:历史文化 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/4
Paper is one of the most important products ever invented by man. The invention of paper means that more people can get a better education because people can print more books. Paper provides an important way to spread information.
China was the world's first country to make paper. According to historical records, Cai Lun, an official during the Han Dynasty, improved the papermaking method in about AD 105. He took the inner bark of a tree, rag and some other things, mixed them with water, and pounded them with a wooden tool. He then put this mixture onto a piece of cloth and let the water run through, leaving only the fibers(纤维) on the cloth. After they dried, Cai Lun discovered that he had created a good writing thing. It was easy to make and take.
People introduced Chinese papermaking to Korea and Vietnam and later to Japan. But the papermaking process was kept secret in the Silk Road trading.
During the Tang Dynasty and the Song Dynasty, many kinds of paper appeared, including bamboo paper and Xuan paper.
By the end of the 7th century, the papermaking process reached India, Nepal, Pakistan and Bangladesh. In the 11th century, the invention got to Europe.
Today, both paper and paper money are used in the world.
(
A
)1. Because of the invention of paper, more people ____.A. can get a better education
B. need more books to read
C. develop many kinds of paper
D. need to plant more trees
(
B
)2. The underlined word "pounded" here means "____" in Chinese.A. 混合
B. 捣碎
C. 碰撞
D. 推动
(
D
)3. 新考法·信息排序 Which is the RIGHT order of papermaking according to historical records?① Leave the fibers on the cloth and dry them.
② Mix the inner bark of a tree, rag and some other things with water and pound them.
③ Take some inner bark of a tree, rag and some other things.
④ Put the mixture onto a piece of cloth.
A. ②①③④
B. ④①③②
C. ③②①④
D. ③②④①
(
A
)4. Which of the following is TRUE according to the passage?A. In the Silk Road trading, people kept the papermaking process secret.
B. Bamboo paper and Xuan paper appeared during the Han Dynasty.
C. At the beginning of the 7th century, the paper invention appeared in Europe.
D. In AD 105, papermaking reached India, Nepal and other countries.
答案:
1 A 细节理解题。由第一段中The invention of paper means that more people can get a better education可知,由于纸的发明,更多的人可以得到更好的教育。
2 B 词义猜测题。由第二段介绍的造纸过程可推知,应该是把内层树皮和破布及一些其他东西用工具捣碎。
3 D 信息排序题。由第二段内容可知,造纸的顺序是:首先取一些内层树皮、破布及一些其他东西;接着把它们和水混合并捣碎;然后把这些混合物放在一块布上;最后把留在布上的纤维晾干。
4 A 细节理解题。由第三段中的But the papermaking process was kept secret in the Silk Road trading.可知答案。
2 B 词义猜测题。由第二段介绍的造纸过程可推知,应该是把内层树皮和破布及一些其他东西用工具捣碎。
3 D 信息排序题。由第二段内容可知,造纸的顺序是:首先取一些内层树皮、破布及一些其他东西;接着把它们和水混合并捣碎;然后把这些混合物放在一块布上;最后把留在布上的纤维晾干。
4 A 细节理解题。由第三段中的But the papermaking process was kept secret in the Silk Road trading.可知答案。
查看更多完整答案,请扫码查看