2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版》

B
KEY→P26
范畴:人与自我
主题:生活态度
体裁:记叙文
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:____/4
One day I took a taxi and we set out for the airport. When we were driving on the driveway, suddenly a black car jumped out of a parking space right in front of us.
My taxi driver stopped his car and missed the car by just inches! The driver of the black car pointed at us with his finger and started shouting at us! But my taxi driver just smiled at him. So I asked, “Why did you just do that? This man almost broke your car!”
My taxi driver taught me what I now call “the law of the rubbish truck”. He explained that some people are like rubbish trucks. They run around full of rubbish. As their rubbish is piled (堆放) up, they need a place to put it down. So they may get angry and upset, or even shout at you.
Just smile, wish them well, and move on. Don't take their rubbish or throw it to other people at work, at home or on the streets.
Successful people don't let rubbish trucks take over their days. Life is too short for you to wake up in the morning with regrets, so you should love the people who treat you right and give your wishes to the ones who don't. Life is 10% what you make and 90% how you take it!
(
C
)1. What happened when the taxi driver was driving on the driveway?
A. The taxi hit a rubbish truck.
B. The taxi hit a black car.
C. A black car nearly hit the taxi.
D. A black car nearly hit a rubbish truck.
(
D
)2. 新考法·词汇指代 The underlined words “the rubbish truck” refer to “____”.
A. the writer
B. the black car
C. the driver of the taxi
D. the driver of the black car
(
B
)3. According to the passage, which of the following is “rubbish”?
A. Wishing someone well.
B. Getting angry with someone.
C. Throwing away rubbish.
D. Smiling at someone.
(
B
)4. What is the writer's purpose in writing this passage?
A. To explain how to drive safely.
B. To teach people not to be influenced by others' negativity.
C. To describe an accident he experienced.
D. To introduce the law of the rubbish truck.
答案: 1. C 推理判断题。根据第二段中“My taxi driver stopped his car and missed the car by just inches!”可推知,黑色汽车差点撞上出租车。
2. D 推理判断题。根据第三段内容可知,“垃圾车”指的是带着负面情绪到处走的人。此处指黑色汽车司机。
3. B 细节理解题。根据第三段内容可知,对他人发怒属于垃圾情绪。
4. B 推理判断题。文章通过出租车司机的故事,用“垃圾车”比喻负面情绪传播者,强调不要让他人的负面情绪影响自己。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭