2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版》

B
KEY→P5
范畴:人与自然 主题:环境污染 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/4
How many stars can you see in the night sky? If your answer is "Just a few." or "None.", you might be living with light pollution.
Light pollution happens when too much man-made light harms nature and people. Scientists have found that it is especially harmful to nocturnal(夜间活动的) animals.
Nocturnal animals sleep in the day and they are busy at night. Animal scientist Christopher Kyba said, "Man-made light is 'the biggest change' humans bring to these animals."
Small animals use darkness to hide from predators(捕食性动物). But he said, "Cloudy skies near cities are now 'hundreds of times' brighter at night. " This means that, for example, cats can catch more rats. Then, there will be too many cats and not enough rats to feed them all.
Baby sea turtles are born on beaches at nighttime. They find the water by the light of the ocean horizon(海平线). Man-made light leads them away from the ocean. "In Florida alone, millions... die this way every year," said the USA-based International Dark-Sky Association.
Also, birds that travel or hunt at night need moonlight and starlight. Man-made light can lead them in the wrong direction. Every year, millions of birds die by flying into brightly-lit buildings.
(
C
)1. What will happen to small animals as the night becomes brighter?
A. More small animals come out for food at night.
B. Small animals can hide themselves more easily.
C. It's easier for predators to catch small animals.
D. Small animals need more food before sleeping.
(
B
)2. The underlined word "rats" in Paragraph 4 means "____" in English.
A. ants
B. mice
C. rabbits
D. parrots
(
D
)3. What do the last two paragraphs show?
A. Many animals lose their lives in the ocean every year.
B. Moonlight causes many animals to die at nighttime.
C. Man-made light helps small animals see better at night.
D. Animals can lose their way because of man-made light.
(
C
)4. This passage is most probably taken from a ____.
A. sports report
B. storybook
C. science magazine
D. film poster
答案: 1 C 推理判断题。根据第四段中的Small animals use darkness to hide from predators.可知,小动物利用黑暗躲避捕食者,当夜晚变亮后,捕食者会更容易抓到小动物。
2 B 词义猜测题。根据第四段中的there will be too many cats and not enough rats to feed them all并结合常识可知,猫通常抓老鼠作为食物。此处rats意为“老鼠”,与mice同义。
3 D 推理判断题。根据第五段和第六段内容可知,人造光会导致小动物迷路。
4 C 推理判断题。通读全文内容可知,本文主要介绍了光污染对动物的伤害,同时文中还提到了一些科学家的观点和看法。由此判断,该文最可能选自一本科学杂志。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭