2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第84页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
二、句子还原(五选四)
KEY→P17
范畴:人与社会
主题:历史文化
体裁:说明文
难度:★★★
建议用时:6 分钟
评价:____/4
阅读短文,从方框内所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其中有一个多余的选项。
Wangfujing Street is a busy shopping street in Beijing. 1.
The street is over 700 years old. In the past, lords(贵族) and princesses(公主;王公贵族夫人) lived there. Next to one of the lords' houses there was a well. One year, there was little rain. Many people had no water to drink. However, the lord's well still had lots of water. This lord did not want to give the water to anyone. So he asked an old man to stand in front of the well and stop people taking water. 2.
4.
A. There are many stores.
B. Then we can help you.
C. Then nobody can work for you.
D. This is how the street gets its name.
E. But the old man always gave water to poor people.
KEY→P17
范畴:人与社会
主题:历史文化
体裁:说明文
难度:★★★
建议用时:6 分钟
评价:____/4
阅读短文,从方框内所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其中有一个多余的选项。
Wangfujing Street is a busy shopping street in Beijing. 1.
A
You can buy books, clothes, shoes and many other things on this street.The street is over 700 years old. In the past, lords(贵族) and princesses(公主;王公贵族夫人) lived there. Next to one of the lords' houses there was a well. One year, there was little rain. Many people had no water to drink. However, the lord's well still had lots of water. This lord did not want to give the water to anyone. So he asked an old man to stand in front of the well and stop people taking water. 2.
E
He said, "My lord, if I don't give them water, they will die. 3. C
" Finally, the lord agreed with the old man.4.
D
"Wangfu" means the lord's house and "jing" means the well.A. There are many stores.
B. Then we can help you.
C. Then nobody can work for you.
D. This is how the street gets its name.
E. But the old man always gave water to poor people.
答案:
1.A 下一句介绍在王府井大街上我们可以买到各种商品,那么此处应该是说那里有很多商店。
2.E 由下一句老人说的话可知,他同情那些没有水喝的人。由此可推断,他应该会给那些人水喝,因此E项符合语境。
3.C 此处承接上文,人们都渴死了,自然就没有人给王公贵族干活了。
4.D 联系下一句可知,本段总结全文,因此用D项表明以上讲的就是王府井大街名字的由来。
2.E 由下一句老人说的话可知,他同情那些没有水喝的人。由此可推断,他应该会给那些人水喝,因此E项符合语境。
3.C 此处承接上文,人们都渴死了,自然就没有人给王公贵族干活了。
4.D 联系下一句可知,本段总结全文,因此用D项表明以上讲的就是王府井大街名字的由来。
三、完形填空
KEY→P17
范畴:人与社会
主题:人际沟通
体裁:记叙文
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:_________/10
A businessman was deep in debt and could see no way out. He sat under a tree in the park and didn't know what to do.
Suddenly an old man 1. After listening to the businessman, the old man 2 a check (支票) out to the businessman and said, "Take this money. Meet me here one year later from today and you can 3 me back at that time." Then, the old man walked away.
The businessman saw a check for 500,000 in his hand, signed by John D. Rockefeller, one of the 4 men in the world!
"I can pay off all my debts right now!" he thought with a 5. But finally, he decided to put the check in a special place. "Just knowing it was there would be great," he thought.
Then the businessman started to do business again, starting from 6. Through his hard work, he got out of debt and made money once again.
One year later, he came back to the 7 with the check. The old man was there. But just as the businessman was about to hand over the check, a nurse came and led (带领) the 8 away. The nurse said the old man was ill and that he was always telling people he was John D. Rockefeller.
The businessman just stood there, greatly 9. Suddenly, he found out that it wasn't the money that had 10 his life around. It was his newfound self-confidence that had made the great difference.
(
B. showed off
C. got along
D. went out
(
B. got
C. thought
D. worked
(
B. pay
C. take
D. talk
(
B. poorest
C. happiest
D. richest
(
B. joke
C. cry
D. sense
(
B. something
C. anything
D. nothing
(
B. park
C. bank
D. company
(
B. doctor
C. woman
D. man
(
B. surprised
C. worried
D. interested
(
B. made
C. planned
D. driven
KEY→P17
范畴:人与社会
主题:人际沟通
体裁:记叙文
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:_________/10
A businessman was deep in debt and could see no way out. He sat under a tree in the park and didn't know what to do.
Suddenly an old man 1. After listening to the businessman, the old man 2 a check (支票) out to the businessman and said, "Take this money. Meet me here one year later from today and you can 3 me back at that time." Then, the old man walked away.
The businessman saw a check for 500,000 in his hand, signed by John D. Rockefeller, one of the 4 men in the world!
"I can pay off all my debts right now!" he thought with a 5. But finally, he decided to put the check in a special place. "Just knowing it was there would be great," he thought.
Then the businessman started to do business again, starting from 6. Through his hard work, he got out of debt and made money once again.
One year later, he came back to the 7 with the check. The old man was there. But just as the businessman was about to hand over the check, a nurse came and led (带领) the 8 away. The nurse said the old man was ill and that he was always telling people he was John D. Rockefeller.
The businessman just stood there, greatly 9. Suddenly, he found out that it wasn't the money that had 10 his life around. It was his newfound self-confidence that had made the great difference.
(
A
)1. A. showed upB. showed off
C. got along
D. went out
(
A
)2. A. madeB. got
C. thought
D. worked
(
B
)3. A. returnB. pay
C. take
D. talk
(
D
)4. A. smartestB. poorest
C. happiest
D. richest
(
A
)5. A. smileB. joke
C. cry
D. sense
(
D
)6. A. everythingB. something
C. anything
D. nothing
(
B
)7. A. hospitalB. park
C. bank
D. company
(
D
)8. A. businessmanB. doctor
C. woman
D. man
(
B
)9. A. sadB. surprised
C. worried
D. interested
(
A
)10. A. turnedB. made
C. planned
D. driven
答案:
1.A 根据语境可知,老人突然出现在商人面前。
2.A 根据“Take this money. Meet me here one year later from today and you can...me back at that time.”可知,老人给这个商人开出一张支票。make a check out to sb.意为“给某人开出一张支票”。
3.B 根据Meet me here one year later from today可知,老人让这个商人一年后在这儿还钱。
4.D 根据“The businessman saw a check for 500,000 in his hand,signed by John D. Rockefeller”可知,此处是指世界上最富有的人。
5.A 根据“I can pay off all my debts right now!”可知,此处是指他带着微笑想。
6.D 根据“...he decided to put the check in a special place. ‘Just knowing it was there would be great,’ he thought.”可知,商人开始白手起家。
7.B 根据前文内容可知,他回到公园,去见那位给他支票的老人。
8.D 根据“The old man was there. But just as the businessman was about to hand over the check...away.”可知,此处是指护士把那位老人带走了。
9.B 根据“The nurse said the old man was ill and that he was always telling people he was John D. Rockefeller.”可推知,商人很吃惊。
10.A 根据“It was his newfound self-confidence that had made the great difference.”可知,商人意识到并不是那笔钱使他的生活好转。turn around意为“扭转;(使)好转”。
2.A 根据“Take this money. Meet me here one year later from today and you can...me back at that time.”可知,老人给这个商人开出一张支票。make a check out to sb.意为“给某人开出一张支票”。
3.B 根据Meet me here one year later from today可知,老人让这个商人一年后在这儿还钱。
4.D 根据“The businessman saw a check for 500,000 in his hand,signed by John D. Rockefeller”可知,此处是指世界上最富有的人。
5.A 根据“I can pay off all my debts right now!”可知,此处是指他带着微笑想。
6.D 根据“...he decided to put the check in a special place. ‘Just knowing it was there would be great,’ he thought.”可知,商人开始白手起家。
7.B 根据前文内容可知,他回到公园,去见那位给他支票的老人。
8.D 根据“The old man was there. But just as the businessman was about to hand over the check...away.”可知,此处是指护士把那位老人带走了。
9.B 根据“The nurse said the old man was ill and that he was always telling people he was John D. Rockefeller.”可推知,商人很吃惊。
10.A 根据“It was his newfound self-confidence that had made the great difference.”可知,商人意识到并不是那笔钱使他的生活好转。turn around意为“扭转;(使)好转”。
查看更多完整答案,请扫码查看