2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第45页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
A
KEY→P9
范畴:人与社会
主题:文化景点
体裁:说明文
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:____/4
Hello, everyone! My name is Shen Lei. I'm your tour guide. Look! This is the Forbidden City. It is the largest ancient palace complex(建筑群) in the world. Have you ever been here? Do you know what features its buildings have?
The main colors of the Forbidden City are red and yellow. The ancient Chinese believed that ▲. So they painted most of the walls, doors and windows in the palace red. During the Ming Dynasty, when the palace was built, yellow was the symbol of power. Only the imperial(皇帝的) family could use this color. If you look down at the palace from the air, you will see many shiny yellow roofs(屋顶). They make the whole complex look greater in the sun.
On some roofs, there are rows of animal statues. The numbers of animals are different according to the importance of the buildings. For example, the most important building in the whole complex is Taihe Palace. There are ten different kinds of animals on its roof. You can also see stone or bronze(青铜) lions next to the doors of many buildings in the palace. The lions are always in pairs. The ancient Chinese believed that they could help protect the houses.
(
A. Yellow and blue.
B. Yellow and grey.
C. Red and grey.
D. Red and yellow.
(
A. red meant good luck and happiness
B. different people liked different colors
C. red looked like the hot sun in the sky
D. red could match any other color well
(
A. protect the buildings better
B. make the buildings greater
C. bring visitors a lot of fun
D. stop visitors getting close
(
A. A trip to the Forbidden City.
B. Some features of the Forbidden City.
C. The main colors of the Forbidden City.
D. A kind guide called Shen Lei.
KEY→P9
范畴:人与社会
主题:文化景点
体裁:说明文
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:____/4
Hello, everyone! My name is Shen Lei. I'm your tour guide. Look! This is the Forbidden City. It is the largest ancient palace complex(建筑群) in the world. Have you ever been here? Do you know what features its buildings have?
The main colors of the Forbidden City are red and yellow. The ancient Chinese believed that ▲. So they painted most of the walls, doors and windows in the palace red. During the Ming Dynasty, when the palace was built, yellow was the symbol of power. Only the imperial(皇帝的) family could use this color. If you look down at the palace from the air, you will see many shiny yellow roofs(屋顶). They make the whole complex look greater in the sun.
On some roofs, there are rows of animal statues. The numbers of animals are different according to the importance of the buildings. For example, the most important building in the whole complex is Taihe Palace. There are ten different kinds of animals on its roof. You can also see stone or bronze(青铜) lions next to the doors of many buildings in the palace. The lions are always in pairs. The ancient Chinese believed that they could help protect the houses.
(
D
)1. What colors will Lily see most if she visits the Forbidden City?A. Yellow and blue.
B. Yellow and grey.
C. Red and grey.
D. Red and yellow.
(
A
)2. 新考法·语篇逻辑 Which of the following can be put into “ ▲ ”?A. red meant good luck and happiness
B. different people liked different colors
C. red looked like the hot sun in the sky
D. red could match any other color well
(
A
)3. The ancient Chinese put stone or bronze lions next to the doors to ____.A. protect the buildings better
B. make the buildings greater
C. bring visitors a lot of fun
D. stop visitors getting close
(
B
)4. What does the passage mainly talk about?A. A trip to the Forbidden City.
B. Some features of the Forbidden City.
C. The main colors of the Forbidden City.
D. A kind guide called Shen Lei.
答案:
1. D 细节理解题。根据第二段中的“The main colors of the Forbidden City are red and yellow.”可知,紫禁城的主要颜色是红和黄,所以如果Lily来到紫禁城,红色和黄色是她看见最多的颜色。
2. A 推理判断题。根据第二段中的“So they painted most of the walls, doors and windows in the palace red.”可推知,人们把紫禁城大部分的墙、门和窗户都涂成红色,是因为红色代表好运和幸福,空白处解释了红色的寓意。
3. A 细节理解题。根据第三段中的“The ancient Chinese believed that they could help protect the houses.”可知,古代中国人认为石狮或铜狮能够更好地保护这些建筑物。
4. B 主旨大意题。通读全文并根据第一段中的“Do you know what features its buildings have?”可知,本文主要介绍了紫禁城建筑群的一些特点。
2. A 推理判断题。根据第二段中的“So they painted most of the walls, doors and windows in the palace red.”可推知,人们把紫禁城大部分的墙、门和窗户都涂成红色,是因为红色代表好运和幸福,空白处解释了红色的寓意。
3. A 细节理解题。根据第三段中的“The ancient Chinese believed that they could help protect the houses.”可知,古代中国人认为石狮或铜狮能够更好地保护这些建筑物。
4. B 主旨大意题。通读全文并根据第一段中的“Do you know what features its buildings have?”可知,本文主要介绍了紫禁城建筑群的一些特点。
查看更多完整答案,请扫码查看