2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版》

B
KEY→P2
范畴:人与自然 主题:动物世界 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:7 分钟 评价:____/4

Today, we have some facts about animals that you may not know.
If you think that the noisiest land animal would be something like an elephant or even a lion, you are wrong. It is a monkey. The howler monkey(吼猴) is the noisiest land animal. You can hear his cries over two miles away.
We know that a man usually needs about eight hours' sleep at night. Well, guess how much sleep an elephant needs. An elephant only sleeps about two hours a day.
Do you know a famous movie called The Lion King? The Little Lion, Simba, roars(吼叫) in the movie. Lions begin to roar around 1.5 to 2 years old.
You may think all zebras look the same because of their looks, but no two zebras have the same stripes. The shapes are similar but different.
So how do you tell the difference between a toad and a frog? Well, one way is that a frog can jump but a toad can't.
And another interesting thing is that elephants are the only mammals(哺乳动物) in the world that can't jump.
(
A
)1. What does Paragraph 2 mainly tell us?
A. What the noisiest land animal is.
B. When an elephant or a lion cries.
C. Where the heaviest land animal is.
D. How howler monkeys jump away.
(
B
)2. The underlined word "stripes" in Paragraph 5 probably means "____".
A. sizes
B. lines
C. habits
D. colors
(
C
)3. What can we learn from the passage?
A. Simba sleeps two hours a day.
B. A five-month-old lion can roar.
C. Toads can't jump but frogs can.
D. Elephants are the only mammals.
(
B
)4. What is the best title for the passage?
A. Animals you may not know
B. Interesting facts about animals
C. Strange living habits of animals
D. The funniest animals in the world
答案: 1.A 段落大意题。根据第二段内容可知,第二段主要介绍了陆地上最吵的动物是吼猴。
2.B 词义猜测题。根据第五段内容可知,没有两头斑马的条纹是一样的,画线词意为“条纹”。
3.C 推理判断题。根据第六段“So how do you tell the difference between a toad and a frog? Well, one way is that a frog can jump but a toad can’t.”可知,蟾蜍不会跳,但青蛙会。
4.B 标题概括题。根据“Today, we have some facts about animals that you may not know.”可知,B项符合文章主题。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭