2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版》

一、阅读理解
A 新模态 新媒体语篇
KEY→P24
范畴:人与自我
主题:生活记录
体裁:应用文
难度:★★★
建议用时:5 分钟
评价:____/4
This web page is about Daniel Trent.

(
D
)1. What does Daniel look like?
A. He has curly hair.
B. He has big eyes.
C. He is not heavy.
D. He is not tall.
(
C
)2. What subjects does Daniel do well in?
A. Art and English.
B. Biology and history.
C. Biology and art.
D. Art and history.
(
B
)3. What does the underlined word “annoyed” mean?
A. Happy.
B. Angry.
C. Worried.
D. Disappointed.
(
D
)4. Which information CANNOT you get from Daniel's web page?
A. Some interesting things about Daniel's family.
B. Pictures of Daniel.
C. Ways to contact Daniel.
D. Daniel's hobbies.
答案: 1 D 细节理解题。由About me中“I’m quite short.”可知,Daniel个子不高。
2 C 细节理解题。由My school中的倒数第二句可知,他很擅长生物和美术。
3 B 词义猜测题。由“She says my room is always untidy.”可知,妈妈因为Daniel的房间总是很乱而生气。
4 D 细节理解题。由左栏中的Family fun、My pictures和Contact me可知,A、B、C三项均被提及,文中没有提及个人爱好。
B
KEY→P25
范畴:人与自然
主题:植物研究
体裁:说明文
难度:★★★
建议用时:5 分钟
评价:____/4
Try to think about this: When you sit down and begin to eat a tasty tomato, suddenly the tomato starts to shout! It would never really happen. But a new study showed that plants make sounds when they are stressed.
Scientists from Tel Aviv University did the study. They used ultrasonic microphones(超声波麦克风) to record the sounds of tomato plants in boxes. They listened to three groups of plants: one group wasn't watered for five days, another group had the stems cut off, and the third group was untouched.
The first two groups made sounds dozens of times every hour. The third group only made the sound less than once every hour on average. “When tomatoes are not stressed at all, they are very quiet,” Lilach Hadany from the study team said.
Scientists believe that animals and insects may listen to the sounds. For example, the sound can tell them that the plant is stressed and not good for laying eggs(产卵) on. When an animal wants to eat plants, it can also use sounds to decide which one to eat.
After the study, the scientists also listened to other plants such as wheat and corn(玉米). They made more sounds when stressed. Scientists said the study can help farmers better take care of the plants in the future by “hearing” how they feel.
(
D
)1. 新考法·行文方式 How does the writer make readers interested in the passage in the beginning?
A. By telling readers a story about plants.
B. By showing readers interesting pictures.
C. By telling readers his ideas about the new study.
D. By making readers think of something amazing.
(
C
)2. The scientists from Tel Aviv University find ____.
A. plants always talk with each other
B. plants often feel stressed in winter
C. plants make sounds when stressed
D. plants make more sounds when untouched
(
B
)3. According to the study, which of the following shows the scientists' ideas?
A. Plants become stressed when animals lay eggs on them.
B. Clever animals will pick out the best plants to use or eat.
C. If plants get enough water, they will make more sounds.
D. Farmers find a way to keep away from dangerous plants.
(
A
)4. What is the best title for the passage?
A. Plants can also “shout”
B. Scientists listen to sounds
C. How to grow tasty plants
D. Farmers take care of corn
答案: 1 D 推理判断题。根据第一段“Try to think about this: When you sit down and begin to eat a tasty tomato, suddenly the tomato starts to shout! It would never really happen. But a new study showed that plants make sounds when they are stressed.”可知,作者通过让读者想象一个惊奇的事情来让读者对文章产生兴趣。
2 C 细节理解题。根据最后一段中“They made more sounds when stressed.”可知,植物受到压力时会发出声音。
3 B 推理判断题。根据第四段中“For example... When an animal wants to eat plants, it can also use sounds to decide which one to eat.”可推知,通过听到的声音,动物可以挑出最好的植物来利用或食用。
4 A 标题概括题。通读全文并根据第一段中“But a new study showed that plants make sounds when they are stressed.”可知,本文主要介绍了一项新的研究,研究表明植物在受到压力时会发出声音。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭