2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第121页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
三、完形填空
KEY→P25
范畴:人与自我
主题:自我约束
体裁:记叙文
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:____/10
Once upon a time there lived a cloth businessman in a village with his wife and two children. They were quite 1 because they had a beautiful hen which laid an egg every day. It was not a common egg, but a 2 egg. But the man was not satisfied with what he used to 3 daily. He wanted to become a millionaire overnight.
The man 4 to get all the gold eggs from his hen in one go. So, one day he thought hard and at last had a 5. He decided to kill the hen and get all the gold eggs.
The next day when the hen laid a gold egg, the man 6 it, took out a sharp knife, chopped off its neck and cut its body. There was nothing but 7 all around and no trace of any eggs at all. He was very 8 because he would not get even one single gold egg.
His life had been going on smoothly with one gold egg a day, 9 now, he himself made his life unhappy. The result of his greed(贪婪;贪心) was that he started becoming poorer and poorer day by day and 10 became a pauper(穷人). How foolish he was!
As we all know, one who wants more loses more. One should remain satisfied with what he gets.
(
B. poor
C. lazy
D. hard - working
(
B. gold
C. big
D. strange
(
B. hear
C. get
D. eat
(
B. agreed
C. offered
D. wanted
(
B. chicken
C. dream
D. knife
(
B. caught hold of
C. kept away from
D. paid attention to
(
B. food
C. money
D. water
(
B. excited
C. disappointed
D. satisfied
(
B. but
C. so
D. or
(
B. recently
C. luckily
D. finally
KEY→P25
范畴:人与自我
主题:自我约束
体裁:记叙文
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:____/10
Once upon a time there lived a cloth businessman in a village with his wife and two children. They were quite 1 because they had a beautiful hen which laid an egg every day. It was not a common egg, but a 2 egg. But the man was not satisfied with what he used to 3 daily. He wanted to become a millionaire overnight.
The man 4 to get all the gold eggs from his hen in one go. So, one day he thought hard and at last had a 5. He decided to kill the hen and get all the gold eggs.
The next day when the hen laid a gold egg, the man 6 it, took out a sharp knife, chopped off its neck and cut its body. There was nothing but 7 all around and no trace of any eggs at all. He was very 8 because he would not get even one single gold egg.
His life had been going on smoothly with one gold egg a day, 9 now, he himself made his life unhappy. The result of his greed(贪婪;贪心) was that he started becoming poorer and poorer day by day and 10 became a pauper(穷人). How foolish he was!
As we all know, one who wants more loses more. One should remain satisfied with what he gets.
(
A
)1. A. richB. poor
C. lazy
D. hard - working
(
B
)2. A. whiteB. gold
C. big
D. strange
(
C
)3. A. seeB. hear
C. get
D. eat
(
D
)4. A. refusedB. agreed
C. offered
D. wanted
(
A
)5. A. planB. chicken
C. dream
D. knife
(
B
)6. A. looked forward toB. caught hold of
C. kept away from
D. paid attention to
(
A
)7. A. bloodB. food
C. money
D. water
(
C
)8. A. amazedB. excited
C. disappointed
D. satisfied
(
B
)9. A. andB. but
C. so
D. or
(
D
)10. A. suddenlyB. recently
C. luckily
D. finally
答案:
1 A 根据空后的because they had a beautiful hen which laid an egg every day及下文中the gold eggs可推知,这个商人家里因母鸡会下金蛋而富裕。
2 B 根据下文中the gold eggs可推知,这不是一枚普通的鸡蛋,而是一枚金蛋。
3 C 根据下一句“He wanted to become a millionaire overnight.”可知,他想一夜暴富。由此可推知,他对他曾经每天所得到的不满足。
4 D 根据下文中“He decided to kill the hen and get all the gold eggs.”可知,他决定杀鸡取卵。这是因为他想要一次性得到母鸡肚中所有的金蛋。
5 A 根据空前one day he thought hard可知,他在努力思考;根据下一句可知,他决定杀鸡取卵。由此可推知,这里说的是他最终想出了一个一次性得到母鸡肚中所有的金蛋的计划。
6 B 根据句意可知,第二天当母鸡下了一枚金蛋时,这个商人抓住鸡,拿出锋利的刀子剁去鸡脖子,把鸡的身体切开。
7 A 根据常识可知,鸡被杀,应流下很多血。由此可推知,这里指的是除了血什么都没有。
8 C 根据空后because he would not get even one single gold egg可知,他将连一个金蛋都得不到了。由此可推知,这个商人对此很失望。
9 B 他本过着每天一枚金蛋的惬意生活,但现在他自己使得他的生活不幸福。此处表示转折。
10 D 根据空前he started becoming poorer and poorer day by day可知,他开始一天天变得越来越穷。由此可推知,他最后变成了穷光蛋。
2 B 根据下文中the gold eggs可推知,这不是一枚普通的鸡蛋,而是一枚金蛋。
3 C 根据下一句“He wanted to become a millionaire overnight.”可知,他想一夜暴富。由此可推知,他对他曾经每天所得到的不满足。
4 D 根据下文中“He decided to kill the hen and get all the gold eggs.”可知,他决定杀鸡取卵。这是因为他想要一次性得到母鸡肚中所有的金蛋。
5 A 根据空前one day he thought hard可知,他在努力思考;根据下一句可知,他决定杀鸡取卵。由此可推知,这里说的是他最终想出了一个一次性得到母鸡肚中所有的金蛋的计划。
6 B 根据句意可知,第二天当母鸡下了一枚金蛋时,这个商人抓住鸡,拿出锋利的刀子剁去鸡脖子,把鸡的身体切开。
7 A 根据常识可知,鸡被杀,应流下很多血。由此可推知,这里指的是除了血什么都没有。
8 C 根据空后because he would not get even one single gold egg可知,他将连一个金蛋都得不到了。由此可推知,这个商人对此很失望。
9 B 他本过着每天一枚金蛋的惬意生活,但现在他自己使得他的生活不幸福。此处表示转折。
10 D 根据空前he started becoming poorer and poorer day by day可知,他开始一天天变得越来越穷。由此可推知,他最后变成了穷光蛋。
查看更多完整答案,请扫码查看