2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第82页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
C
KEY→P17
范畴:人与自我
主题:生活感悟
体裁:夹叙夹议文
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:____/4
When I was a boy, I had the craziest bus ride to school every day.
First I had to get up early, eat my breakfast and walk across a wooden bridge. Then I waited for the bus to arrive. When it got there, I got on the bus. I was always one of the first ones on the bus. Even though I lived only four miles from school, my bus ride would last about 45 minutes!
First the bus went in the opposite direction for six miles, parked and waited for another bus, which we would then board. The new bus started up a long mountain road, stopping at every house to pick up more children. Finally, it arrived at the high school to drop off the older children before going to my school. It didn't go straight there, but instead went down another road to pick up even more children. I usually got to school just before the first class bell rang.
Luckily, the ride home was different. This time, the children who were picked up last were the first to be dropped off. Since my house was along the way, I got dropped off after just 10 minutes or so. I remember I would run across that old bridge because I was so happy to be home again.
Looking back now, I can see my whole life here has been one long bus ride. It has been full of stops, starts, twists(曲折) and turns. Some of the passengers are mean(刻薄), but most are kind. Sometimes the road has been smooth(平坦的), but sometimes it has been hard. Through it all, though, I know that one day I will be going home again. Try your best to enjoy the ride this life gives you.
(
A. About 4 minutes.
B. About 10 minutes.
C. About 45 minutes.
D. About an hour.
(
a. He walked across a wooden bridge.
b. He went through a mountain road.
c. He arrived at school.
d. He waited for the bus.
A. a-d-b-c
B. d-a-b-c
C. b-d-a-c
D. d-b-a-c
(

(
A. Wonderful childhood
B. An unforgettable school bus ride
C. Enjoy your long life ride
D. Try your best to walk home
KEY→P17
范畴:人与自我
主题:生活感悟
体裁:夹叙夹议文
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:____/4
When I was a boy, I had the craziest bus ride to school every day.
First I had to get up early, eat my breakfast and walk across a wooden bridge. Then I waited for the bus to arrive. When it got there, I got on the bus. I was always one of the first ones on the bus. Even though I lived only four miles from school, my bus ride would last about 45 minutes!
First the bus went in the opposite direction for six miles, parked and waited for another bus, which we would then board. The new bus started up a long mountain road, stopping at every house to pick up more children. Finally, it arrived at the high school to drop off the older children before going to my school. It didn't go straight there, but instead went down another road to pick up even more children. I usually got to school just before the first class bell rang.
Luckily, the ride home was different. This time, the children who were picked up last were the first to be dropped off. Since my house was along the way, I got dropped off after just 10 minutes or so. I remember I would run across that old bridge because I was so happy to be home again.
Looking back now, I can see my whole life here has been one long bus ride. It has been full of stops, starts, twists(曲折) and turns. Some of the passengers are mean(刻薄), but most are kind. Sometimes the road has been smooth(平坦的), but sometimes it has been hard. Through it all, though, I know that one day I will be going home again. Try your best to enjoy the ride this life gives you.
(
C
)1. How long did it take the writer to get to school by bus?A. About 4 minutes.
B. About 10 minutes.
C. About 45 minutes.
D. About an hour.
(
A
)2. 新考法·信息排序 Put the events about the writer in the CORRECT order.a. He walked across a wooden bridge.
b. He went through a mountain road.
c. He arrived at school.
d. He waited for the bus.
A. a-d-b-c
B. d-a-b-c
C. b-d-a-c
D. d-b-a-c
(
D
)3. 新考法·篇章结构 Which of the following can show the structure of the passage?(
C
)4. What would be the best title for the passage?A. Wonderful childhood
B. An unforgettable school bus ride
C. Enjoy your long life ride
D. Try your best to walk home
答案:
1.C 细节理解题。根据第二段中“Even though I lived only four miles from school,my bus ride would last about 45 minutes!”可知,作者坐公共汽车要大约45分钟才能到学校。
2.A 信息排序题。根据第二、三段内容可知,作者首先早起、吃早饭、步行走过一座木桥,然后等待公共汽车,公共汽车会沿着一条山路行驶,最后到达学校。由此可知,a-d-b-c是正确的顺序。
3.D 篇章结构题。第一段引出作者小时候乘车去学校的话题;第二、三、四段详细描述了作者小时候坐车上学的经历;第五段是作者现在的感想。
4.C 标题概括题。作者通过描述自己小时候坐车上学经历,引出对人生道路起起伏伏的感想。最后一段中“Try your best to enjoy the ride this life gives you.”起到点题的作用。C项作为文章的标题最合适。
2.A 信息排序题。根据第二、三段内容可知,作者首先早起、吃早饭、步行走过一座木桥,然后等待公共汽车,公共汽车会沿着一条山路行驶,最后到达学校。由此可知,a-d-b-c是正确的顺序。
3.D 篇章结构题。第一段引出作者小时候乘车去学校的话题;第二、三、四段详细描述了作者小时候坐车上学的经历;第五段是作者现在的感想。
4.C 标题概括题。作者通过描述自己小时候坐车上学经历,引出对人生道路起起伏伏的感想。最后一段中“Try your best to enjoy the ride this life gives you.”起到点题的作用。C项作为文章的标题最合适。
查看更多完整答案,请扫码查看