2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
二、句子还原(五选四)
KEY→P9
范畴:人与自我 主题:学习策略 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:____/4
阅读短文,从方框内所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其中有一个多余的选项。
A good book can open your eyes and clear your minds. 1
Plan your time.
You should give yourself at least thirty minutes in all for reading every day. When time is set, nothing can change it. 2
Always carry a book.
Wherever you go, take a book with you. When you leave the house, make sure that you always carry a good book. Remember that a book always stays with you.
Find a quiet place.
Find a place in your home where you can sit in a comfortable chair. 3 There should be no televisions, computers, music or even noisy family members around you.
Have a library card.
Have a library card, and you can read as many good books as possible in the library. Make it a weekly trip to the library. You can save a lot of money.
4
One of the best ways to develop a good reading habit is to share your ideas after reading with your friends. Ask your friends and family members to offer you some suggestions.
A. Share it.
B. Read it loudly.
C. When you read a book, nothing or no one will trouble you.
D. For example, make it a habit to read during breakfast time or lunchtime.
E. If you want to get into a good reading habit, there are a number of ways to develop it.
1.
KEY→P9
范畴:人与自我 主题:学习策略 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:____/4
阅读短文,从方框内所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其中有一个多余的选项。
A good book can open your eyes and clear your minds. 1
Plan your time.
You should give yourself at least thirty minutes in all for reading every day. When time is set, nothing can change it. 2
Always carry a book.
Wherever you go, take a book with you. When you leave the house, make sure that you always carry a good book. Remember that a book always stays with you.
Find a quiet place.
Find a place in your home where you can sit in a comfortable chair. 3 There should be no televisions, computers, music or even noisy family members around you.
Have a library card.
Have a library card, and you can read as many good books as possible in the library. Make it a weekly trip to the library. You can save a lot of money.
4
One of the best ways to develop a good reading habit is to share your ideas after reading with your friends. Ask your friends and family members to offer you some suggestions.
A. Share it.
B. Read it loudly.
C. When you read a book, nothing or no one will trouble you.
D. For example, make it a habit to read during breakfast time or lunchtime.
E. If you want to get into a good reading habit, there are a number of ways to develop it.
1.
E
2. D
3. C
4. A
答案:
1. E 根据“A good book can open your eyes and clear your minds.”以及下文中的小标题可知,此处说的是有很多养成良好阅读习惯的方法,E项符合语境。
2. D 根据“When time is set,nothing can change it.”可知,此处说的是确定时间,D项符合语境。
3. C 根据“There should be no televisions,computers,music or even noisy family members around you.”可知,此处说的是读书时不受到打扰,C项符合语境。
4. A 根据“One of the best ways to develop a good reading habit is to share your ideas after reading with your friends.”可知,此处说的是要分享阅读后的想法,A项符合语境。
2. D 根据“When time is set,nothing can change it.”可知,此处说的是确定时间,D项符合语境。
3. C 根据“There should be no televisions,computers,music or even noisy family members around you.”可知,此处说的是读书时不受到打扰,C项符合语境。
4. A 根据“One of the best ways to develop a good reading habit is to share your ideas after reading with your friends.”可知,此处说的是要分享阅读后的想法,A项符合语境。
三、阅读与表达 热考内容 本土文化
KEY→P9
范畴:人与社会 主题:艺术文化 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/4
阅读短文,然后根据内容回答问题。
Dalian, a lovely city in Liaoning, is well-known for its shell(贝壳) carving art. This special art form has a long history. It first appeared during the Han Dynasty. At that time, people used shells to create some simple items. Later, in the Ming and Qing Dynasties, the art developed and became more skillful(制作精良的).
To make these beautiful carvings, artists pick over a hundred kinds of shells. They carefully choose shells with different colors and shapes. Then they use traditional Chinese carving skills. They turn these shells into half-relief(半浮雕) artworks of flowers, birds, landscapes and people. These shell carvings look extremely(极其) real and are full of charm(魅力). Some famous works, like Golden Dragon Presents Good Fortune and A Garden Full of Spring, are loved by many people.
However, shell carving art is now in trouble. The making process is quite complex(复杂的), and it takes a long time to train new artists. Young people seem less interested in it. But the good news is that the government and artists are trying their best to save this amazing art. Dalian shell carving art is an important part of our culture, and we should help it stay alive.
1. When did Dalian shell carving art begin?
________
2. List two features of Dalian shell carving art.
________
3. What problems is Dalian shell carving art facing?
________
4. What do you think of the efforts to save Dalian shell carving art? Write 30 words or more.
________
KEY→P9
范畴:人与社会 主题:艺术文化 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/4
阅读短文,然后根据内容回答问题。
Dalian, a lovely city in Liaoning, is well-known for its shell(贝壳) carving art. This special art form has a long history. It first appeared during the Han Dynasty. At that time, people used shells to create some simple items. Later, in the Ming and Qing Dynasties, the art developed and became more skillful(制作精良的).
To make these beautiful carvings, artists pick over a hundred kinds of shells. They carefully choose shells with different colors and shapes. Then they use traditional Chinese carving skills. They turn these shells into half-relief(半浮雕) artworks of flowers, birds, landscapes and people. These shell carvings look extremely(极其) real and are full of charm(魅力). Some famous works, like Golden Dragon Presents Good Fortune and A Garden Full of Spring, are loved by many people.
However, shell carving art is now in trouble. The making process is quite complex(复杂的), and it takes a long time to train new artists. Young people seem less interested in it. But the good news is that the government and artists are trying their best to save this amazing art. Dalian shell carving art is an important part of our culture, and we should help it stay alive.
1. When did Dalian shell carving art begin?
________
2. List two features of Dalian shell carving art.
________
3. What problems is Dalian shell carving art facing?
________
4. What do you think of the efforts to save Dalian shell carving art? Write 30 words or more.
________
答案:
1. It began in the Han Dynasty. 2.
(1) Artists pick shells with different colors and shapes.
(2) The carvings look extremely real and are full of charm. 3. It’s hard to make it and it takes a long time to teach new artists. Also,young people don’t like it much. 4. The efforts to save Dalian shell carving art are really important. Artists and the government are trying hard,like teaching in schools. This can help the art stay alive and let more people see how cool it is,so future generations can know about this special art form.(开放性试题,答案合理即可)
(1) Artists pick shells with different colors and shapes.
(2) The carvings look extremely real and are full of charm. 3. It’s hard to make it and it takes a long time to teach new artists. Also,young people don’t like it much. 4. The efforts to save Dalian shell carving art are really important. Artists and the government are trying hard,like teaching in schools. This can help the art stay alive and let more people see how cool it is,so future generations can know about this special art form.(开放性试题,答案合理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看