2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版》

C
KEY→P25
范畴:人与社会
主题:文学作品
体裁:记叙文
难度:★★★★
建议用时:8 分钟
评价:____/4
The days passed. Dorothy worked very hard in the kitchen. She remembered Uncle Henry and Aunt Em in Kansas. She remembered her friends, the Scarecrow and the Tin Woodman.
She was very sad and she often cried. At night she went to see the Lion.
The Witch didn't give him anything to eat or drink, so Dorothy brought him food and water from the kitchen. Then she lay down next to him, put her head on his warm body and slept until the morning.
The Witch watched Dorothy all the time. She was waiting for the right moment to take the silver shoes. Dorothy wore them all the time. She loved them. The only time she took them off was when she had a bath. The Witch didn't like water, so she was afraid to go near the girl when she was in the bath.
One day Dorothy was cleaning the kitchen and she slipped on the wet floor. She fell over and one of the silver shoes came off. The Witch picked it up quickly and put it on.
“Give me back my shoe!” Dorothy said.
“No! It's my shoe now,” the Witch replied.
“You are a bad woman!” Dorothy shouted. “I want my shoe!”
There was a bucket of water near the door. The girl picked it up and threw the water over the Witch.
“Aargh!” the Witch cried. “Water is the end of me!” And she started to disappear in front of Dorothy's eyes.
——文章摘自黑布林英语阅读《绿野仙踪》(The Wonderful Wizard of Oz)
(
B
)1. What did the Witch want from Dorothy?
A. The Lion.
B. Her shoes.
C. Her friends.
D. Her hard work.
(
A
)2. What was the Witch afraid of?
A. Water.
B. The Scarecrow.
C. The Lion.
D. The Tin Woodman.
(
C
)3. The Witch disappeared because she ____.
A. ran away quickly
B. hid herself
C. was dead
D. went to drink water
(
D
)4. What is the relationship between Dorothy and the Lion in the story?
A. They were strangers.
B. They were neighbors.
C. They were enemies.
D. They were friends.
答案: 1 B 细节理解题。根据第四段中的“The Witch watched Dorothy all the time. She was waiting for the right moment to take the silver shoes.”可知,女巫想从Dorothy那里得到她的银鞋子。
2 A 细节理解题。根据最后一段中的“Water is the end of me!”可知,女巫怕水。
3 C 推理判断题。根据“‘Water is the end of me!’And she started to disappear in front of Dorothy’s eyes.”可知,女巫怕水,所以她被泼水后就消失不见了。由此推知,女巫死了。
4 D 推理判断题。根据第二段和第三段内容可知,Dorothy拿吃的和喝的给狮子,然后躺在狮子旁边一直睡觉。由此推知,Dorothy和狮子应该是朋友。
D 热考内容 社会热点
KEY→P25
范畴:人与社会
主题:科学技术
体裁:新闻报道
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:____/4
Artificial intelligence ( AI ) is changing education in China, from primary schools to universities. In December, 2024, the Ministry of Education released a plan to make AI education common in primary and secondary schools by 2030. This plan aims to teach students problem - solving and digital skills, and to make them more creative.
AI is already being used in many classrooms. In February, 2024, 184 primary and secondary schools were chosen as AI education bases. Understanding the latest technology has become important in the nation's education system.
In a primary school in Chongqing, fifth - grade students used programming skills and voice recognition technology to design smart lamps, humidifiers(加湿器) and fans. At Yangzhou High School in Jiangsu, a teacher used the example of telling cherry blossoms from peach blossoms to help students understand the principles of machine learning. Changchun Experimental School in Jilin offers an AI class with robotics, drone operation and 3D printing. An AI club is also available for students who are interested in the technology. Jia Kaichao from the school said the club helps students turn their ideas into reality.
Students also use AI tools in class. Photo translation apps and voice dictionary pens are very useful. Students at the school often use photo translation apps or voice dictionary pens in their English classes. They can quickly answer questions and help with writing essays. AI is clearly making a big difference in Chinese education.
“These tools provide quick and convenient answers. For example, when facing difficult homework questions, we can simply take a picture and get the answer instantly. If we struggle with ideas for writing essays, these AI tools can help make some creative thoughts,” said a student.
(
B
)1. How many primary and secondary schools were chosen as AI education bases in February?
A. 148.
B. 184.
C. 2,030.
D. 180.
(
C
)2. What can we infer from the passage about the future of AI in Chinese education?
A. AI will only be used in a few schools.
B. AI will replace teachers in the future.
C. AI will play an important role in education.
D. Students will not like using AI tools.
(
A
)3. · How does the writer show that AI is changing education in China?
A. By giving examples.
B. By making comparisons.
C. By listing numbers only.
D. By asking questions.
(
B
)4. The underlined word “instantly” here means “____”.
A. slowly
B. quickly
C. loudly
D. quietly
答案: 1 B 细节理解题。根据文章第二段中“In February, 2024, 184 primary and secondary schools were chosen as AI education bases.”可知答案。
2 C 推理判断题。文章提到教育部发布计划到2030年普及人工智能教育,许多学校已经开展人工智能相关课程和活动,学生也在使用人工智能工具且效果良好。由此可以推断,未来人工智能会在中国教育中发挥重要的作用。
3 A 推理判断题。文章列举了重庆一所小学五年级学生用编程和语音识别设计智能设备、扬州一所高中的老师用区分樱花和桃花的例子帮助学生理解机器学习的原理、吉林长春一所学校开设AI课程和俱乐部等例子,来展示人工智能正在改变中国教育。
4 B 词义猜测题。由上下文及句意可判断,本词意为“马上”,与quickly意思相近。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭