2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版》

B 热考内容 时事新闻
KEY→P12
范畴:人与自然 主题:宇宙探索 体裁:新闻报道 难度:★★★★ 建议用时:7 分钟 评价:____/4

China and Pakistan recently made a big step in space cooperation. They signed an agreement for Pakistani astronauts to visit China's Tiangong space station.
The agreement was signed in Islamabad. Pakistani Prime Minister Shehbaz Sharif was there. The two sides will spend about a year choosing Pakistani astronaut candidates(候选人). Then, these candidates will come to China for hard and special training. After training, one Pakistani will fly to the Tiangong space station with Chinese astronauts and stay there for a short time. The cooperation is a great example of South-South cooperation, which will boost Pakistan's space development.
Until now, the highest altitude a Pakistani has ever achieved is about 87.4 km. But space starts at 100 km above sea level. The cooperation sets a good example for other developing countries. It can encourage more countries to work together in space exploration.
Since Tiangong's first part was launched in 2021, China has planned to have foreign astronauts on the station. Chinese space leaders said China is open to international cooperation. Many countries, including Pakistan, are interested.
Pakistani trainees will face hard training. They must learn Chinese because it's the language used in Tiangong. They also need to get their bodies and minds ready for space. They have to learn how to live in microgravity(微重力). After reaching Tiangong, the Pakistani astronaut will do scientific experiments designed by Pakistani researchers.
(
B
)1. How long will it take to choose Pakistani astronaut candidates?
A. About half a year.
B. About one year.
C. About two years.
D. About three years.
(
C
)2. The underlined word "boost" in the second paragraph probably means "____".
A. stop
B. slow down
C. improve
D. damage
(
D
)3. From the passage, we can infer that ____.
A. Pakistani astronauts will stay in Tiangong for a long time
B. only Pakistan is interested in sending astronauts to Tiangong
C. learning Chinese is not necessary for Pakistani trainees
D. the cooperation will have a positive influence on Pakistan's space field
(
C
)4. What does the passage mainly talk about?
A. China's Tiangong space station.
B. Pakistan's space development.
C. China and Pakistan's space cooperation.
D. How to train Pakistani astronauts.
答案: 1. B 细节理解题。根据文章第二段中“The two sides will spend about a year choosing Pakistani astronaut candidates.”可知,双方将花费大约一年的时间来挑选巴基斯坦航天员候选人。
2. C 词义猜测题。由全文内容可知,中巴在太空领域的合作对巴基斯坦的太空发展是有益的,improve意为“提高,改善,促进”,符合语境。
3. D 推理判断题。根据“The cooperation is a great example of South-South cooperation, which will boost Pakistan’s space development.”可知,这种合作对巴基斯坦的太空发展有促进作用,也就是会产生积极影响。
4. C 主旨大意题。通读全文并根据“China and Pakistan recently made a big step in space cooperation.”可知,本文围绕中巴在太空合作方面的具体内容展开。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭