2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第81页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
B
KEY→P17
范畴:人与自我
主题:自我认识
体裁:记叙文
难度:★★★
建议用时:6 分钟
评价:____/4
When I was about 12, I had an "enemy", a girl who liked to point out my shortcomings(缺点). Sometimes she said I was thin. Sometimes she said I was lazy. Sometimes she said I wasn't a good student. Sometimes she said I talked too much. I tried to put up with her as long as I could. At last, I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes.
He listened to me quietly, and then he asked, "Are the things she said true or not? Go and make a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the other things she said."
I did as I was told and I was very surprised to discover that about half of the things were true.
I brought the list back to my dad. He refused to take it. "That's just for you," he said. "You know the truth about yourself better than other people. If something said about you is true, you'll find it helpful. Don't shut your ears. Listen to it all, but hear the truth and do what you think is right."
The situation often appears in my mind. In our life we often meet with some trouble and we often go to someone and ask for advice. You will treasure some advice all your life!
(
A. happy
B. angry
C. lonely
D. surprised
(
A. He agreed with her "enemy".
B. He let her continue to put up with her "enemy".
C. He asked her to write down what her "enemy" had said about her.
D. He asked her not to pay attention to what her "enemy" had said.
(
A. Nothing was true.
B. All the things were true.
C. About half of the things were true.
D. Few of them were true.
(
A. explain how to get along with an "enemy"
B. show the importance of accepting helpful advice
C. compare different ways parents educate children
D. discuss the problem of bullying(欺凌) in school
KEY→P17
范畴:人与自我
主题:自我认识
体裁:记叙文
难度:★★★
建议用时:6 分钟
评价:____/4
When I was about 12, I had an "enemy", a girl who liked to point out my shortcomings(缺点). Sometimes she said I was thin. Sometimes she said I was lazy. Sometimes she said I wasn't a good student. Sometimes she said I talked too much. I tried to put up with her as long as I could. At last, I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes.
He listened to me quietly, and then he asked, "Are the things she said true or not? Go and make a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the other things she said."
I did as I was told and I was very surprised to discover that about half of the things were true.
I brought the list back to my dad. He refused to take it. "That's just for you," he said. "You know the truth about yourself better than other people. If something said about you is true, you'll find it helpful. Don't shut your ears. Listen to it all, but hear the truth and do what you think is right."
The situation often appears in my mind. In our life we often meet with some trouble and we often go to someone and ask for advice. You will treasure some advice all your life!
(
D
)1. The "enemy" pointed out the writer's shortcomings, and the writer felt ____ after she listed them.A. happy
B. angry
C. lonely
D. surprised
(
C
)2. What did the writer's father do after he heard her complaints?A. He agreed with her "enemy".
B. He let her continue to put up with her "enemy".
C. He asked her to write down what her "enemy" had said about her.
D. He asked her not to pay attention to what her "enemy" had said.
(
C
)3. What did the writer find after she made a list of everything that the "enemy" said?A. Nothing was true.
B. All the things were true.
C. About half of the things were true.
D. Few of them were true.
(
B
)4. The writer writes this passage mainly to ____.A. explain how to get along with an "enemy"
B. show the importance of accepting helpful advice
C. compare different ways parents educate children
D. discuss the problem of bullying(欺凌) in school
答案:
1.D 细节理解题。由“I did as I was told and I was very surprised...”可知,作者感到吃惊。
2.C 细节理解题。由“Go and make a list of everything she said and...”可知,爸爸让她列被指出的缺点的清单。
3.C 细节理解题。由about half of the things were true可知,作者发现清单上大约一半是真的。
4.B 推理判断题。本文讲述了父亲引导作者筛选真实批评的经历,并在结尾强调“珍惜受益终身的建议”,表明了“接受有益建议对成长至关重要”。
2.C 细节理解题。由“Go and make a list of everything she said and...”可知,爸爸让她列被指出的缺点的清单。
3.C 细节理解题。由about half of the things were true可知,作者发现清单上大约一半是真的。
4.B 推理判断题。本文讲述了父亲引导作者筛选真实批评的经历,并在结尾强调“珍惜受益终身的建议”,表明了“接受有益建议对成长至关重要”。
查看更多完整答案,请扫码查看