2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版》

B
KEY→P10
|范畴:人与社会|主题:传统文化|体裁:说明文|难度:★★★★|建议用时:8分钟|评价:____/4|
The horse - face skirt is a kind of traditional dress in China. It was one of the representative (有代表性的) costumes in ancient China. It has a long history. It originated in the Song Dynasty. And it became popular during the Ming Dynasty and the Qing Dynasty.
There are a few theories (推测) about how the horse - face skirt got its name. According to one theory, the skirt has three pieces, and the middle one is a rectangle (长方形), like a long horse face, so it is called the horse - face skirt. According to another theory, the middle one is like the horse face of an ancient city wall, and then it got the name.
The horse - face skirt may be the most popular clothing in China these years. In 2022, a French fashion brand used the design of this skirt for its clothes. And many hanfu lovers help more people learn about the Chinese - style skirt. They said, “Wearing the skirt is not just for fashion. It also shows our love for Chinese culture.”
Now more people begin to notice the horse - face skirt. It stands for an important aesthetic (审美的) and cultural concept (观念). Many famous Chinese people enjoy wearing it to take part in different activities. On some special days, lots of young people wear it when they go on trips. This brings them lots of fun and interest.
People in other countries like this kind of skirt, too. Chinese clothing companies say the number of the orders for the horse - face skirt is becoming larger. This fully shows that Chinese culture comes to the world now.
(
D
)1. What can we learn from the second paragraph?
A. Why people are interested in the skirt.
B. What the ancient city wall was like.
C. How much the horse - face skirt costs.
D. How the horse - face skirt got its name.
(
C
)2. According to Paragraph 3, why do many young people in China wear the horse - face skirt today?
A. It is cheap.
B. They want to follow the latest fashion from France.
C. It helps them show their love for Chinese culture.
D. Foreign brands asked them to promote the skirt.
(
C
)3. Which one is TRUE about the horse - face skirt?
A. There's a very long horse face on it.
B. It became a French brand in 2022.
C. It's fun for young ladies to wear it.
D. People seldom buy or wear it now.
(
B
)4. Which can be the best title for this passage?
A. The history of traditional costumes
B. A kind of traditional dress in China
C. How the horse - face skirt got its name
D. Different ways of designing clothes
答案: 1.D 细节理解题。根据第二段中的“There are a few theories about how the horse-face skirt got its name.”可知,本段介绍了马面裙名称的由来。
2.C 细节理解题。根据第三段中汉服爱好者的话可知,年轻人穿马面裙不仅为了时尚,更展示了对中国文化的热爱。
3.C 推理判断题。根据第四段中的“On ... lots of young people wear it when they go on trips. This brings them lots of fun and interest.”可知,许多年轻人去旅行时都会穿上它,这给他们带来了许多乐趣和吸引力,因此可推测,对年轻女士们来说,穿上马面裙很有趣。
4.B 标题概括题。通读全文内容并结合第一段中的主题句“The horse-face skirt is a kind of traditional dress in China.”可知,本文主要介绍了中国的一种传统服饰——马面裙,因此B项最适合作为本文的标题。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭