2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第102页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
B 热考内容 传统文化
KEY→P21
范畴:人与社会
主题:节日庆祝
体裁:说明文
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:____/4

Do you know a festival for fire? The Yi people celebrate the Torch Festival every year. It’s usually from the 24th day to the 26th day of the sixth lunar month. The Yi people light torches to show they respect the fire. ①
The early Yi people lived in high and cold places in the mountains. They used fire for light, to stay warm, and to cook food. As one Yi people’s old saying goes, “Everything you eat must ‘see’ fire.” In the old days, people lit a small fire outside the door before they took animal meat into the house. They put the meat over the fire. They thought it could drive bad luck away. People also used fire to light leaves on the land to make it rich. ②
But the festival is more of a social event now. During the festival, both the Yi people and visitors come together around the fire. They show and spread their happiness and thanks for a good life. ③
During the festival, each family has a big torch. But the children’s torches are much smaller. The Yi children are very eager for this festival, because it means they can have good food and have a good time staying with their family. They even go out in different groups to pick flowers and bamboo branches to make their torches beautiful. ④
What an interesting and important festival it is!
(
A. By telling a story.
B. By asking a question.
C. By listing numbers.
D. By using an old saying.
(
A. a torch
B. a leaf
C. the land
D. the luck
(
A. ①
B. ②
C. ③
D. ④
(
A. Why there are many old sayings about fire.
B. How important the fire is to the Yi people.
C. What visitors can do during the Torch Festival.
D. When the Yi people began to learn to use fire.
KEY→P21
范畴:人与社会
主题:节日庆祝
体裁:说明文
难度:★★★★
建议用时:7 分钟
评价:____/4
Do you know a festival for fire? The Yi people celebrate the Torch Festival every year. It’s usually from the 24th day to the 26th day of the sixth lunar month. The Yi people light torches to show they respect the fire. ①
The early Yi people lived in high and cold places in the mountains. They used fire for light, to stay warm, and to cook food. As one Yi people’s old saying goes, “Everything you eat must ‘see’ fire.” In the old days, people lit a small fire outside the door before they took animal meat into the house. They put the meat over the fire. They thought it could drive bad luck away. People also used fire to light leaves on the land to make it rich. ②
But the festival is more of a social event now. During the festival, both the Yi people and visitors come together around the fire. They show and spread their happiness and thanks for a good life. ③
During the festival, each family has a big torch. But the children’s torches are much smaller. The Yi children are very eager for this festival, because it means they can have good food and have a good time staying with their family. They even go out in different groups to pick flowers and bamboo branches to make their torches beautiful. ④
What an interesting and important festival it is!
(
B
)1. 新考法·行文方式 How does the writer start the passage?A. By telling a story.
B. By asking a question.
C. By listing numbers.
D. By using an old saying.
(
C
)2. The underlined word “it” in the second paragraph refers to “____”.A. a torch
B. a leaf
C. the land
D. the luck
(
C
)3. 新考法·语篇逻辑 Where can the sentence “The Yi people want to get more people to learn about their life.” be put?A. ①
B. ②
C. ③
D. ④
(
B
)4. What does the passage mainly tell us?A. Why there are many old sayings about fire.
B. How important the fire is to the Yi people.
C. What visitors can do during the Torch Festival.
D. When the Yi people began to learn to use fire.
答案:
1 B 推理判断题。根据第一段中“Do you know a festival for fire?”可知,作者是通过询问一个问题来导入的。
2 C 代词指代题。句意:人们还用火来点燃地上的叶子使它肥沃。根据句意和常识可知,人们把地上的叶子点燃,使其化为灰烬,这些燃烧之后留下来的灰烬含有丰富的营养,让土地变得肥沃,此处代词it指代the land。
3 C 推理判断题。根据第三段内容可知,彝族火把节现在更像是一种社交活动,把游客们聚集在火的周围,让更多的人来了解彝族人的生活,因此该句放在③处最为恰当。
4 B 主旨大意题。通读全文内容可知,文中主要介绍了古代彝族人用火来取暖、煮食物和驱赶厄运等,现代彝族人用火来聚集游客,展示他们的快乐和对美好生活的感恩,说明火对彝族人来说有多么重要。
2 C 代词指代题。句意:人们还用火来点燃地上的叶子使它肥沃。根据句意和常识可知,人们把地上的叶子点燃,使其化为灰烬,这些燃烧之后留下来的灰烬含有丰富的营养,让土地变得肥沃,此处代词it指代the land。
3 C 推理判断题。根据第三段内容可知,彝族火把节现在更像是一种社交活动,把游客们聚集在火的周围,让更多的人来了解彝族人的生活,因此该句放在③处最为恰当。
4 B 主旨大意题。通读全文内容可知,文中主要介绍了古代彝族人用火来取暖、煮食物和驱赶厄运等,现代彝族人用火来聚集游客,展示他们的快乐和对美好生活的感恩,说明火对彝族人来说有多么重要。
查看更多完整答案,请扫码查看