2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第62页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
B 热考内容 跨学科
KEY→P13
范畴:人与社会 主题:艺术形式 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:7 分钟 评价:____/4
Different kinds of music affect our emotions and alertness(警觉性) in different ways. Some tunes make us want to dance. Others make our confidence increase. Lullabies(摇篮曲) make babies and young kids feel calm—so calm that they go to sleep quickly!
Lullabies can be heard in cultures all over the world. Though they come from different places, these songs have a lot in common. They usually have simple words and tunes, as well as a slow tempo(节奏). They're sung in a soft voice and have a gentle rhythm. Over the years, scientists have studied lullabies to find out more about their calming effects. Research has shown that lullabies can slow a baby's heart and breathing rates, which are signs of relaxation. The songs also make babies less alert to things around them, helping them to sleep. Babies who have had someone sing to them fall asleep faster and sleep better than those who haven't.
Experts can point to a few reasons why lullabies have calming effects for babies and others. For one thing, the steady, slow rhythms of lullabies are similar to the comforting sounds a baby would have heard before birth—the sounds of the mother's heart beat and her low voice, for example. What's more, lullabies let listeners know that someone caring for them is nearby. This makes whoever is hearing the songs feel safe. As a result, they're super relaxed.
An ancient lullaby was found on a 4,000 - year - old clay tablet! But people who listen to lullabies aren't the only ones who benefit from them. According to researchers, singing these songs makes both the listener and the singer mellow out. So if you need a dose of calm, sing or listen to a lullaby—then try to keep your eyes open!
素材来源: Highlights for Children
(
A. Lullabies have been around for a very long time.
B. People didn't like lullabies 4,000 years ago.
C. Lullabies were only sung 4,000 years ago.
D. The clay tablet was used to play lullabies.
(
A. Singing a lullaby to it.
B. Making a loud noise.
C. Turning on a bright light.
D. Letting it play alone.
(
A. By giving examples of different lullabies.
B. By comparing lullabies with other kinds of music.
C. By listing the research results and reasons.
D. By telling stories about babies and lullabies.
(

KEY→P13
范畴:人与社会 主题:艺术形式 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:7 分钟 评价:____/4
Different kinds of music affect our emotions and alertness(警觉性) in different ways. Some tunes make us want to dance. Others make our confidence increase. Lullabies(摇篮曲) make babies and young kids feel calm—so calm that they go to sleep quickly!
Lullabies can be heard in cultures all over the world. Though they come from different places, these songs have a lot in common. They usually have simple words and tunes, as well as a slow tempo(节奏). They're sung in a soft voice and have a gentle rhythm. Over the years, scientists have studied lullabies to find out more about their calming effects. Research has shown that lullabies can slow a baby's heart and breathing rates, which are signs of relaxation. The songs also make babies less alert to things around them, helping them to sleep. Babies who have had someone sing to them fall asleep faster and sleep better than those who haven't.
Experts can point to a few reasons why lullabies have calming effects for babies and others. For one thing, the steady, slow rhythms of lullabies are similar to the comforting sounds a baby would have heard before birth—the sounds of the mother's heart beat and her low voice, for example. What's more, lullabies let listeners know that someone caring for them is nearby. This makes whoever is hearing the songs feel safe. As a result, they're super relaxed.
An ancient lullaby was found on a 4,000 - year - old clay tablet! But people who listen to lullabies aren't the only ones who benefit from them. According to researchers, singing these songs makes both the listener and the singer mellow out. So if you need a dose of calm, sing or listen to a lullaby—then try to keep your eyes open!
素材来源: Highlights for Children
(
A
)1. What can we infer from the fact that an ancient lullaby was found on a 4,000 - year - old clay tablet?A. Lullabies have been around for a very long time.
B. People didn't like lullabies 4,000 years ago.
C. Lullabies were only sung 4,000 years ago.
D. The clay tablet was used to play lullabies.
(
A
)2. If a baby is crying because it feels unsafe, what might be a good way to calm it down according to the passage?A. Singing a lullaby to it.
B. Making a loud noise.
C. Turning on a bright light.
D. Letting it play alone.
(
C
)3. 新考法·行文方式 How does the writer develop the idea that lullabies have calming effects?A. By giving examples of different lullabies.
B. By comparing lullabies with other kinds of music.
C. By listing the research results and reasons.
D. By telling stories about babies and lullabies.
(
B
)4. 新考法·篇章结构 Which of the following best shows the structure of this passage?
答案:
1.A 推理判断题。在4000年前的碑上发现古老的摇篮曲,说明摇篮曲存在的时间很长。
2.A 推理判断题。文中提到摇篮曲能让听的人感到安全,所以当婴儿因感到不安全而哭泣时,唱摇篮曲可能会让婴儿平静下来。
3.C 推理判断题。作者通过列举研究结果,如摇篮曲能减缓婴儿的心跳和呼吸频率等,以及阐述原因,如摇篮曲的节奏类似婴儿出生前听到的声音,让其感到安全等,来表明摇篮曲有安抚作用。
4.B 篇章结构题。第一段引出不同音乐对情绪的影响,重点提到摇篮曲;第二段介绍摇篮曲的特点;第三段阐述摇篮曲让人平静的原因;第四段说明摇篮曲历史悠久且对听众和演唱者都有益。B项符合题意。
2.A 推理判断题。文中提到摇篮曲能让听的人感到安全,所以当婴儿因感到不安全而哭泣时,唱摇篮曲可能会让婴儿平静下来。
3.C 推理判断题。作者通过列举研究结果,如摇篮曲能减缓婴儿的心跳和呼吸频率等,以及阐述原因,如摇篮曲的节奏类似婴儿出生前听到的声音,让其感到安全等,来表明摇篮曲有安抚作用。
4.B 篇章结构题。第一段引出不同音乐对情绪的影响,重点提到摇篮曲;第二段介绍摇篮曲的特点;第三段阐述摇篮曲让人平静的原因;第四段说明摇篮曲历史悠久且对听众和演唱者都有益。B项符合题意。
查看更多完整答案,请扫码查看