2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版》

B 热考内容 社会主义先进文化
KEY→P11
范畴:人与社会 主题:社会服务 体裁:新闻报道 难度:★★★★ 建议用时:9 分钟 评价:____/4

Wu Xiong, a headmaster of a school, has spent about 20 years turning a small mountain school into a lively sports and education center.
In 2004, he became the headmaster of Tangfang Primary School in Guizhou. At that time, the school was old and small with only 3 teachers and 75 students. Many children didn’t like going to school. To solve this problem, Wu came up with an idea—sports.
In 2006, the school held its first sports meeting. Teachers and students carried a cement slab (水泥板) from 1.5 kilometers away. They used wooden boards as a net for table tennis. Later, they added badminton and other sports. Students loved these activities.
In 2009, it became a boarding school (寄宿学校). Wu felt that sports were even more important to students. Now the school is over 10 times bigger than before. There are 4 P.E. teachers. Students do sports for at least 2.5 hours every day. Among the 469 students, only 6 wear glasses. Through sports competitions, they have learned how to face both winning and losing. The school’s average scores(平均分) rose from below 30 points in 2004 to over 80 in 2023. More than 100 graduates have gone to middle schools that focus on sports. Wu says the school must balance sports and study. Students must finish homework first, but doing sports they enjoy helps everyone.
素材来源:China Daily
(
A
)1. Why did Wu Xiong introduce sports to the students at Tangfang Primary School?
A. To attract more students to the school.
B. To compete with other schools in the area.
C. To take part in national sports competitions.
D. To make the school famous for its sports.
(
B
)2. 新考法·图片理解 Which picture shows their first sports meeting?

(
D
)3. What can we infer(推断) from the last paragraph?
A. The school only focuses on sports activities.
B. All students at the school have got good grades.
C. The school has more than 500 students now.
D. Most students at the school have good eyesight.
(
B
)4. What is the best title for the passage?
A. A boarding school in Guizhou.
B. The headmaster changed a small school through sports.
C. The importance of physical activities in primary schools.
D. Great changes took place in a school in Guizhou.
答案: 1 A 细节理解题。根据第二段中“Many children didn’t like going to school. To solve this problem, Wu came up with an idea—sports.”可知,许多当地儿童对上学兴趣不大,为了吸引更多学生来上学,吴雄引入了体育活动。
2 B 推理判断题。根据第三段内容可知,第一次运动会的乒乓球台是由水泥板和木板做成的。
3 D 推理判断题。根据“Among the 469 students, only 6 wear glasses.”可判断,该校学生大多数视力很好。
4 B 标题概括题。本文主要介绍了校长吴雄通过引入体育活动,将贵州山区的一所小学转变为充满活力的体育和教育中心。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭