2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语全一册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第85页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
四、语篇填空
KEY→P18
范畴:人与自然
主题:自然生态
体裁:说明文
难度:★★★★
建议用时:8 分钟
评价:____/10
阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。
As a gentle wind lightly brushed his face, Wang Lidong was walking around the Yellow River Delta National Nature Reserve in Dongying, Shandong Province.
He checked the water conservation projects. He has been working at the reserve 1.
The environment there has become much 2.
In April, 2023, groups of birds were resting on both 5.
Shan Kai, an engineer at the reserve, said, "The wetlands at the delta provide a good 6.
The number of bird species has grown from 187 to 373 these years.
In 2022, 470 baby storks were born at the reserve, and 315 red-crowned cranes 7.
"8.
Now the city 10.
KEY→P18
范畴:人与自然
主题:自然生态
体裁:说明文
难度:★★★★
建议用时:8 分钟
评价:____/10
阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。
As a gentle wind lightly brushed his face, Wang Lidong was walking around the Yellow River Delta National Nature Reserve in Dongying, Shandong Province.
He checked the water conservation projects. He has been working at the reserve 1.
for
about 30 years.The environment there has become much 2.
better
(good) over the years. It's now many 3. birds'
(bird) home, so all the hard work has paid off. The Yellow River is the mother river 4. of
the country, and it's important to try our best to protect it.In April, 2023, groups of birds were resting on both 5.
sides
(side) of a road leading to the reserve.Shan Kai, an engineer at the reserve, said, "The wetlands at the delta provide a good 6.
living
(live) environment for the birds."The number of bird species has grown from 187 to 373 these years.
In 2022, 470 baby storks were born at the reserve, and 315 red-crowned cranes 7.
spent
(spend) the winter at the wetlands."8.
To create
(create) a good environment for the birds, we built some small islands at the delta," Shan said. Thanks to the special effort, 9. the
delta has become a well-known home to storks.Now the city 10.
is working
(work) to build a Yellow River Estuary National Park to better protect the wetlands and bird species at the delta. The park is expected to become the first in China to offer both sea and land resources(资源).
答案:
1.for 考查介词。由has been working及about 30 years可知,这里用介词for。
2.better 考查比较级。much修饰形容词或副词的比较级,故填better。
3.birds’ 考查名词所有格。home在这里是名词,many修饰可数名词的复数,故这里用名词复数的所有格birds’。
4.of 考查介词。表示所属关系用介词of。
5.sides 考查名词。both修饰可数名词的复数。
6.living 考查固定搭配。a good living environment意为“一个好的生活环境”。
7.spent 考查时态。所填写词作谓语,再由上下文可知用一般过去时。spend的过去式为spent。
8.To create 考查非谓语动词。所填写词与其后的a good environment for the birds构成不定式短语,在句中作目的状语。
9.the 考查冠词。名词delta已在上文提及,此处表特指,用定冠词the填写。
10.is working 考查时态。由Now可知,时态为现在进行时,句子主语为the city,故填is working。
2.better 考查比较级。much修饰形容词或副词的比较级,故填better。
3.birds’ 考查名词所有格。home在这里是名词,many修饰可数名词的复数,故这里用名词复数的所有格birds’。
4.of 考查介词。表示所属关系用介词of。
5.sides 考查名词。both修饰可数名词的复数。
6.living 考查固定搭配。a good living environment意为“一个好的生活环境”。
7.spent 考查时态。所填写词作谓语,再由上下文可知用一般过去时。spend的过去式为spent。
8.To create 考查非谓语动词。所填写词与其后的a good environment for the birds构成不定式短语,在句中作目的状语。
9.the 考查冠词。名词delta已在上文提及,此处表特指,用定冠词the填写。
10.is working 考查时态。由Now可知,时态为现在进行时,句子主语为the city,故填is working。
五、阅读与表达
KEY→P18
范畴:人与自我
主题:自我管理
体裁:说明文
难度:★★★
建议用时:8 分钟
评价:_________/4
阅读短文,然后根据内容回答问题。
I read an interesting article in a teachers' magazine recently. They did a study of 848 students in Wales. Worryingly, the results showed that teenagers are facing a new problem. They may go to bed and get up at proper times but a growing number of them are waking up in the middle of the night, not to use the bathroom or have a snack but because of a new phenomenon (现象): FOMO—fear of missing out!
According to the article, schoolchildren are suffering because of a growing tendency to wake up during the night to check social media. Afraid of missing a comment or an opportunity(机会) to take part in a chat, teenagers are waking at all times of the night, going online and getting involved. All this happens when they should be sound asleep.
Experts are worried about this growing trend and the report shows some worrying facts that I'd like to share with you:
23% of 12- to 15-year-olds wake up nearly every night to use social media. Another 15% wake up at night once a week for the same reason.
Students who use social media during the night are easier to suffer from depression and anxiety.
So, I'd like to ask you to be responsible when it comes to social media. Be brave! Switch off your devices at night. The world won't end and your social media will be waiting to greet you in the morning! I give you my word that you won't have missed anything important.
素材来源:LearnEnglish Teens
1. What is fear of missing out?
_
2. List the ways to deal with social media properly while sleeping at night.
_
3. How often do 15% of 12- to 15-year-olds wake up to use social media?
_
4. What does FOMO cause for schoolchildren? Write 30 words or more.
_
KEY→P18
范畴:人与自我
主题:自我管理
体裁:说明文
难度:★★★
建议用时:8 分钟
评价:_________/4
阅读短文,然后根据内容回答问题。
I read an interesting article in a teachers' magazine recently. They did a study of 848 students in Wales. Worryingly, the results showed that teenagers are facing a new problem. They may go to bed and get up at proper times but a growing number of them are waking up in the middle of the night, not to use the bathroom or have a snack but because of a new phenomenon (现象): FOMO—fear of missing out!
According to the article, schoolchildren are suffering because of a growing tendency to wake up during the night to check social media. Afraid of missing a comment or an opportunity(机会) to take part in a chat, teenagers are waking at all times of the night, going online and getting involved. All this happens when they should be sound asleep.
Experts are worried about this growing trend and the report shows some worrying facts that I'd like to share with you:
23% of 12- to 15-year-olds wake up nearly every night to use social media. Another 15% wake up at night once a week for the same reason.
Students who use social media during the night are easier to suffer from depression and anxiety.
So, I'd like to ask you to be responsible when it comes to social media. Be brave! Switch off your devices at night. The world won't end and your social media will be waiting to greet you in the morning! I give you my word that you won't have missed anything important.
素材来源:LearnEnglish Teens
1. What is fear of missing out?
_
2. List the ways to deal with social media properly while sleeping at night.
_
3. How often do 15% of 12- to 15-year-olds wake up to use social media?
_
4. What does FOMO cause for schoolchildren? Write 30 words or more.
_
答案:
1.It’s a fear of missing a comment or an opportunity to take part in a chat on social media.
2.
(1)Be brave and turn/switch off your devices at night.
(2)Don’t be afraid of missing anything important.
3.Once a week.
4.Schoolchildren are easier to suffer from depression and anxiety,and they can’t sleep well during the night. They will feel tired in class next day and do badly in their schoolwork.(开放性试题,答案合理即可)
2.
(1)Be brave and turn/switch off your devices at night.
(2)Don’t be afraid of missing anything important.
3.Once a week.
4.Schoolchildren are easier to suffer from depression and anxiety,and they can’t sleep well during the night. They will feel tired in class next day and do badly in their schoolwork.(开放性试题,答案合理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看