第90页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
B
On June 18 at 10:55 p.m.,Mrs Zhang was in bed in her home in Chengdu. Suddenly,from outside her house,she heard a loud voice counting "10,9,8,7 ..."
It was an earthquake warning. Just a few seconds before the warning started,an earthquake had started more than 200 kilometres away.
Mrs Zhang immediately got out of bed and ran downstairs to find a safe place. All over Chengdu,there are hundreds of speakers ready to give people early warnings and time to get out of danger.
Earthquake warning systems work because radio signals(信号)are able to travel faster than earthquakes do. If an earthquake starts,a warning is sent out by radio. Cities that are further away get a longer warning time.
According to earthquake research,just three seconds is enough time to save 14% of deaths from an earthquake.
( )4. When did the earthquake happen?
A. In the morning.
B. At noon.
C. In the afternoon.
D. At night.
( )5. The underlined word "warning" means ______.
A. helping people to calm down
B. stopping people from making mistakes
C. telling people about good news
D. giving people notice of possible danger
( )6. What's the best title for this passage?
A. Chengdu:after an earthquake
B. Chengdu:no more earthquakes
C. Chengdu:prepared for earthquakes
D. Chengdu:3 seconds in an earthquake
On June 18 at 10:55 p.m.,Mrs Zhang was in bed in her home in Chengdu. Suddenly,from outside her house,she heard a loud voice counting "10,9,8,7 ..."
It was an earthquake warning. Just a few seconds before the warning started,an earthquake had started more than 200 kilometres away.
Mrs Zhang immediately got out of bed and ran downstairs to find a safe place. All over Chengdu,there are hundreds of speakers ready to give people early warnings and time to get out of danger.
Earthquake warning systems work because radio signals(信号)are able to travel faster than earthquakes do. If an earthquake starts,a warning is sent out by radio. Cities that are further away get a longer warning time.
According to earthquake research,just three seconds is enough time to save 14% of deaths from an earthquake.
( )4. When did the earthquake happen?
A. In the morning.
B. At noon.
C. In the afternoon.
D. At night.
( )5. The underlined word "warning" means ______.
A. helping people to calm down
B. stopping people from making mistakes
C. telling people about good news
D. giving people notice of possible danger
( )6. What's the best title for this passage?
A. Chengdu:after an earthquake
B. Chengdu:no more earthquakes
C. Chengdu:prepared for earthquakes
D. Chengdu:3 seconds in an earthquake
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生对英语文章的理解能力以及从文章中获取信息的能力。题目给出了一个关于地震预警系统的小短文,并附带了几个问题。
对于第4题,需要从文章中找出地震发生的时间。文章第一段明确提到“On June 18 at 10:55 p.m.,Mrs Zhang was in bed in her home in Chengdu. Suddenly,from outside her house,she heard a loud voice counting '10,9,8,7 ...' It was an earthquake warning. Just a few seconds before the warning started,an earthquake had started more than 200 kilometres away.”,说明地震发生在晚上,因此答案选D。
对于第5题,需要理解“warning”一词在文中的含义。根据文章上下文,“warning”指的是地震预警,即提前通知人们可能发生的危险,因此答案选D。
对于第6题,需要选出最适合文章的标题。文章主要介绍了成都的地震预警系统以及其对人们生命安全的保护作用,因此答案选C,即“成都:为地震做好准备”。
【答案】:
4. D
5. D
6. C
这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生对英语文章的理解能力以及从文章中获取信息的能力。题目给出了一个关于地震预警系统的小短文,并附带了几个问题。
对于第4题,需要从文章中找出地震发生的时间。文章第一段明确提到“On June 18 at 10:55 p.m.,Mrs Zhang was in bed in her home in Chengdu. Suddenly,from outside her house,she heard a loud voice counting '10,9,8,7 ...' It was an earthquake warning. Just a few seconds before the warning started,an earthquake had started more than 200 kilometres away.”,说明地震发生在晚上,因此答案选D。
对于第5题,需要理解“warning”一词在文中的含义。根据文章上下文,“warning”指的是地震预警,即提前通知人们可能发生的危险,因此答案选D。
对于第6题,需要选出最适合文章的标题。文章主要介绍了成都的地震预警系统以及其对人们生命安全的保护作用,因此答案选C,即“成都:为地震做好准备”。
【答案】:
4. D
5. D
6. C
查看更多完整答案,请扫码查看