第188页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
C
You may hear about earthquakes,but do you know what to do before,during and after an earthquake? Here is some advice for you:
Before an earthquake
It's necessary to prepare yourself and your family. All family members should know how to turn off gas,water and electricity and know useful telephone numbers(doctor,hospital,police,119,etc.). Never put heavy things over beds.
During an earthquake
It's important for each of you to stay calm(冷静的). If you are indoors,quickly move to a safe place in the room such as under a strong desk or a strong table. The purpose is to protect yourself from falling objects. Stay away from windows,large mirrors,heavy furniture and so on. If you are cooking,turn off the gas.
If you are outdoors,move to an open area like a playground. Move away from buildings,bridges and trees. If you are driving,stop the car as soon as possible,staying away from bridges and tall buildings. Stay in your car.
After an earthquake
Once the shaking has stopped,DO NOT run out of the building at once. It's better to wait and leave when it is safe.
Check around you and help the people who are in trouble. If your building is badly broken you should leave it. If you smell or hear a gas,get everyone outside and open windows and doors. If you can do it safely,turn off the gas. Report it to the gas company.
( ) 7. Before an earthquake,you shouldn't ______.
A. sleep in your bed at night B. remember some useful telephone numbers C. know how to turn off gas,water and electricity D. put heavy things over beds
( ) 8. The underlined word “purpose” most probably means ______.
A. why you do this B. when you do this C. how to protect yourself D. where to find a safer place
( ) 9. When the earth stops shaking,you should ______.
A. check around you first B. run out of the building at once C. break the windows and doors D. write a report to your company
( )10. You can learn ______ after reading the passage.
A. how an earthquake happens B. what to do to prevent an earthquake C. what an earthquake is like D. how to protect yourself in an earthquake
You may hear about earthquakes,but do you know what to do before,during and after an earthquake? Here is some advice for you:
Before an earthquake
It's necessary to prepare yourself and your family. All family members should know how to turn off gas,water and electricity and know useful telephone numbers(doctor,hospital,police,119,etc.). Never put heavy things over beds.
During an earthquake
It's important for each of you to stay calm(冷静的). If you are indoors,quickly move to a safe place in the room such as under a strong desk or a strong table. The purpose is to protect yourself from falling objects. Stay away from windows,large mirrors,heavy furniture and so on. If you are cooking,turn off the gas.
If you are outdoors,move to an open area like a playground. Move away from buildings,bridges and trees. If you are driving,stop the car as soon as possible,staying away from bridges and tall buildings. Stay in your car.
After an earthquake
Once the shaking has stopped,DO NOT run out of the building at once. It's better to wait and leave when it is safe.
Check around you and help the people who are in trouble. If your building is badly broken you should leave it. If you smell or hear a gas,get everyone outside and open windows and doors. If you can do it safely,turn off the gas. Report it to the gas company.
( ) 7. Before an earthquake,you shouldn't ______.
A. sleep in your bed at night B. remember some useful telephone numbers C. know how to turn off gas,water and electricity D. put heavy things over beds
( ) 8. The underlined word “purpose” most probably means ______.
A. why you do this B. when you do this C. how to protect yourself D. where to find a safer place
( ) 9. When the earth stops shaking,you should ______.
A. check around you first B. run out of the building at once C. break the windows and doors D. write a report to your company
( )10. You can learn ______ after reading the passage.
A. how an earthquake happens B. what to do to prevent an earthquake C. what an earthquake is like D. how to protect yourself in an earthquake
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对于地震前后及地震期间应该如何做的理解。题目给出了关于地震前、地震期间和地震后的具体建议,然后通过选择题的形式来检验学生的理解程度。
对于第7题,需要找出在地震前不应该做的事情,可以通过阅读文章中“Before an earthquake”的部分,对比选项,找出不符合文章建议的选项。
第8题是词义猜测题,需要联系上下文来推断“purpose”的含义。
第9题和第10题都是关于地震后的行为以及从文章中可以学习到的知识,同样需要通过阅读文章,并对比选项来找出正确答案。
【答案】:
7. D。根据文章中的“Never put heavy things over beds.”可知,地震前不应该把重物放在床上,因此D选项是不应该做的。
8. A。在文章中提到,“The purpose is to protect yourself from falling objects.”意思是目的是保护你自己免受掉落物体的伤害,因此“purpose”在这里的含义是“为什么这样做”,即A选项。
9. A。文章中提到,“Once the shaking has stopped, DO NOT run out of the building at once. It's better to wait and leave when it is safe. Check around you and help the people who are in trouble.”可知,地震停止后,首先应该检查周围环境,确保安全后再离开,因此A选项是正确的。
10. D。整篇文章主要讲述了在地震前、地震期间和地震后应该如何保护自己,因此D选项“如何在地震中保护自己”是正确的。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对于地震前后及地震期间应该如何做的理解。题目给出了关于地震前、地震期间和地震后的具体建议,然后通过选择题的形式来检验学生的理解程度。
对于第7题,需要找出在地震前不应该做的事情,可以通过阅读文章中“Before an earthquake”的部分,对比选项,找出不符合文章建议的选项。
第8题是词义猜测题,需要联系上下文来推断“purpose”的含义。
第9题和第10题都是关于地震后的行为以及从文章中可以学习到的知识,同样需要通过阅读文章,并对比选项来找出正确答案。
【答案】:
7. D。根据文章中的“Never put heavy things over beds.”可知,地震前不应该把重物放在床上,因此D选项是不应该做的。
8. A。在文章中提到,“The purpose is to protect yourself from falling objects.”意思是目的是保护你自己免受掉落物体的伤害,因此“purpose”在这里的含义是“为什么这样做”,即A选项。
9. A。文章中提到,“Once the shaking has stopped, DO NOT run out of the building at once. It's better to wait and leave when it is safe. Check around you and help the people who are in trouble.”可知,地震停止后,首先应该检查周围环境,确保安全后再离开,因此A选项是正确的。
10. D。整篇文章主要讲述了在地震前、地震期间和地震后应该如何保护自己,因此D选项“如何在地震中保护自己”是正确的。
查看更多完整答案,请扫码查看