第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
五、阅读理解(20 分)
A
Tom was a helpful boy. Every Sunday morning,he walked to the newspaper kiosk(报刊亭) at the supermarket to buy a newspaper for his dad. He liked to leave the house early as it was more peaceful then,with fewer cars in the streets.
One Sunday morning,when Tom arrived at the supermarket,he saw his neighbour,old Mrs Jackson. She was choosing apples at the fruit shop. Tom greeted her and then went to get his newspaper.
As he was leaving,Tom saw Mrs Jackson walking in front of him. Her bag looked very heavy.
“Would you like me to carry that for you,Mrs Jackson?” Tom asked.
“What a helpful boy you are,Tom! Thank you. It is heavy,” she replied.
Tom picked up the heavy bag and began walking slowly home with Mrs Jackson. The bag seemed to grow heavier with each step. Then,just as they were about to cross the road,it fell off Tom's hand and dropped on the hard road!
“Oh,no!” cried Tom. “The fruit will be squashed (压扁).”
Mrs Jackson looked into the bag. “Yes,the fruit does look a bit squashed. But don't worry,Tom. I like fruit juice. I'll just make juice instead. Call at my house this afternoon. We'll have some delicious cold fruit juice together!” she said with a wide smile.
( ) 1. Tom went to the newspaper kiosk every Sunday morning to buy a newspaper for ______.
A. his dad B. his mum C. his neighbour D. himself
( ) 2. Mrs Jackson was ______ when Tom arrived at the supermarket.
A. reading a newspaper B. buying some apples C. carrying a big basket D. making some juice
( ) 3. The underlined sentence “The bag seemed to grow heavier with each step.” in the passage means ______.
A. the bag became heavier and heavier on their way home
B. Tom was strong enough to carry the bag easily
C. Tom was tired and didn't want to carry the bag any more
D. the bag was so heavy that Tom couldn't carry it easily
A
Tom was a helpful boy. Every Sunday morning,he walked to the newspaper kiosk(报刊亭) at the supermarket to buy a newspaper for his dad. He liked to leave the house early as it was more peaceful then,with fewer cars in the streets.
One Sunday morning,when Tom arrived at the supermarket,he saw his neighbour,old Mrs Jackson. She was choosing apples at the fruit shop. Tom greeted her and then went to get his newspaper.
As he was leaving,Tom saw Mrs Jackson walking in front of him. Her bag looked very heavy.
“Would you like me to carry that for you,Mrs Jackson?” Tom asked.
“What a helpful boy you are,Tom! Thank you. It is heavy,” she replied.
Tom picked up the heavy bag and began walking slowly home with Mrs Jackson. The bag seemed to grow heavier with each step. Then,just as they were about to cross the road,it fell off Tom's hand and dropped on the hard road!
“Oh,no!” cried Tom. “The fruit will be squashed (压扁).”
Mrs Jackson looked into the bag. “Yes,the fruit does look a bit squashed. But don't worry,Tom. I like fruit juice. I'll just make juice instead. Call at my house this afternoon. We'll have some delicious cold fruit juice together!” she said with a wide smile.
( ) 1. Tom went to the newspaper kiosk every Sunday morning to buy a newspaper for ______.
A. his dad B. his mum C. his neighbour D. himself
( ) 2. Mrs Jackson was ______ when Tom arrived at the supermarket.
A. reading a newspaper B. buying some apples C. carrying a big basket D. making some juice
( ) 3. The underlined sentence “The bag seemed to grow heavier with each step.” in the passage means ______.
A. the bag became heavier and heavier on their way home
B. Tom was strong enough to carry the bag easily
C. Tom was tired and didn't want to carry the bag any more
D. the bag was so heavy that Tom couldn't carry it easily
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和推理能力。文章主要讲述了一个名叫Tom的男孩每个星期天早上去超市的报刊亭为他的爸爸买报纸,以及他如何帮助他的邻居Jackson太太的故事。
1. 第一题是细节理解题,根据文章第一段的描述,“Every Sunday morning, he walked to the newspaper kiosk at the supermarket to buy a newspaper for his dad.”,可以直接得出答案是A,即Tom每个星期天早上去报刊亭买报纸是为了他的爸爸。
2. 第二题也是细节理解题,根据文章第二段的描述,“One Sunday morning, when Tom arrived at the supermarket, he saw his neighbour, old Mrs Jackson. She was choosing apples at the fruit shop.”,可以直接得出答案是B,即当Tom到达超市时,Jackson太太正在水果店挑选苹果。
3. 第三题是词句猜测题,需要理解文章中的句子“The bag seemed to grow heavier with each step.”,这句话的意思是袋子每走一步都似乎变得更重,这反映了Tom拿袋子的艰难,并不是真的变重,只是他的主观感受,因此选项D“the bag was so heavy that Tom couldn't carry it easily”最符合这个描述。虽然A选项“the bag became heavier and heavier on their way home”字面上与原文相似,但原文的“seemed to”表明这是一种主观感受,并非事实,所以A选项并不准确。而B和C选项与原文描述不符。
【答案】:
1. A
2. B
3. D
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和推理能力。文章主要讲述了一个名叫Tom的男孩每个星期天早上去超市的报刊亭为他的爸爸买报纸,以及他如何帮助他的邻居Jackson太太的故事。
1. 第一题是细节理解题,根据文章第一段的描述,“Every Sunday morning, he walked to the newspaper kiosk at the supermarket to buy a newspaper for his dad.”,可以直接得出答案是A,即Tom每个星期天早上去报刊亭买报纸是为了他的爸爸。
2. 第二题也是细节理解题,根据文章第二段的描述,“One Sunday morning, when Tom arrived at the supermarket, he saw his neighbour, old Mrs Jackson. She was choosing apples at the fruit shop.”,可以直接得出答案是B,即当Tom到达超市时,Jackson太太正在水果店挑选苹果。
3. 第三题是词句猜测题,需要理解文章中的句子“The bag seemed to grow heavier with each step.”,这句话的意思是袋子每走一步都似乎变得更重,这反映了Tom拿袋子的艰难,并不是真的变重,只是他的主观感受,因此选项D“the bag was so heavy that Tom couldn't carry it easily”最符合这个描述。虽然A选项“the bag became heavier and heavier on their way home”字面上与原文相似,但原文的“seemed to”表明这是一种主观感受,并非事实,所以A选项并不准确。而B和C选项与原文描述不符。
【答案】:
1. A
2. B
3. D
查看更多完整答案,请扫码查看