第31页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
五、阅读理解(20 分)
A
Miss Green taught Physics in a London school. Last month she explained to one of her classes about sound,and she decided to test them to see how well she had been in her work. She said to them,“Now,I have a sister in Washington. If I was calling her on the telephone,and at the same time you were 20 metres away,and listened to me from the other side of the street,who would hear what I said earlier,my sister or you? And why?”
The cleverest boy at once answered,“Your sister,Miss Green,because electricity travels faster than sound waves.”
“That's very good,” Miss Green answered. But then one of the girls put up her hand. Miss Green said,“Yes,Betty?”
“I don't think so,” Betty said. “Your sister would hear you earlier because when it's eleven o'clock here,it's six o'clock in Washington.”
( )1. Miss Green was teaching the class ______.
A. to her sound
B. about sound
C. about electricity
D. about telephone
( )2. She wanted to know ______.
A. whether her students could tell which was faster,electricity or sound waves
B. whether her students could hear from 20 metres away
C. whether she could call her sister in Washington
D. whether her sister could hear her in Washington
( )3. The cleverest boy thought that ______.
A. the students would hear Miss Green earlier
B. the students would hear her sister earlier
C. sound waves were slower than electricity
D. electricity travels slower than sound waves
A
Miss Green taught Physics in a London school. Last month she explained to one of her classes about sound,and she decided to test them to see how well she had been in her work. She said to them,“Now,I have a sister in Washington. If I was calling her on the telephone,and at the same time you were 20 metres away,and listened to me from the other side of the street,who would hear what I said earlier,my sister or you? And why?”
The cleverest boy at once answered,“Your sister,Miss Green,because electricity travels faster than sound waves.”
“That's very good,” Miss Green answered. But then one of the girls put up her hand. Miss Green said,“Yes,Betty?”
“I don't think so,” Betty said. “Your sister would hear you earlier because when it's eleven o'clock here,it's six o'clock in Washington.”
( )1. Miss Green was teaching the class ______.
A. to her sound
B. about sound
C. about electricity
D. about telephone
( )2. She wanted to know ______.
A. whether her students could tell which was faster,electricity or sound waves
B. whether her students could hear from 20 metres away
C. whether she could call her sister in Washington
D. whether her sister could hear her in Washington
( )3. The cleverest boy thought that ______.
A. the students would hear Miss Green earlier
B. the students would hear her sister earlier
C. sound waves were slower than electricity
D. electricity travels slower than sound waves
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和信息提取能力。文章讲述了格林老师在一所伦敦学校教物理,她给学生讲解了声音的知识后,想测试学生掌握得如何,于是提出了一个问题,询问学生她和远在华盛顿的姐姐通电话时,在20米外街道另一边的学生和姐姐谁会更早听到她说话及原因。题目围绕文章内容设置了三个选择题。
对于第一题,需要从文章中找出格林老师正在教学生关于什么的内容;第二题要明确格林老师想知道什么;第三题要找出最聪明的男孩的想法。
【答案】:
1. B。根据文中“Last month she explained to one of her classes about sound”可知,格林老师正在给学生讲解关于声音的知识,所以选B。
2. A。从格林老师提出的问题“Now,I have a sister in Washington. If I was calling her on the telephone,and at the same time you were 20 metres away,and listened to me from the other side of the street,who would hear what I said earlier,my sister or you? And why?”可知,她想知道学生是否能判断出电和声波哪个更快,所以选A。
3. C。由文中“The cleverest boy at once answered,‘Your sister,Miss Green,because electricity travels faster than sound waves.’”可知,最聪明的男孩认为声波比电慢,也就是电比声波快,C选项“sound waves were slower than electricity”符合他的想法,所以选C。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和信息提取能力。文章讲述了格林老师在一所伦敦学校教物理,她给学生讲解了声音的知识后,想测试学生掌握得如何,于是提出了一个问题,询问学生她和远在华盛顿的姐姐通电话时,在20米外街道另一边的学生和姐姐谁会更早听到她说话及原因。题目围绕文章内容设置了三个选择题。
对于第一题,需要从文章中找出格林老师正在教学生关于什么的内容;第二题要明确格林老师想知道什么;第三题要找出最聪明的男孩的想法。
【答案】:
1. B。根据文中“Last month she explained to one of her classes about sound”可知,格林老师正在给学生讲解关于声音的知识,所以选B。
2. A。从格林老师提出的问题“Now,I have a sister in Washington. If I was calling her on the telephone,and at the same time you were 20 metres away,and listened to me from the other side of the street,who would hear what I said earlier,my sister or you? And why?”可知,她想知道学生是否能判断出电和声波哪个更快,所以选A。
3. C。由文中“The cleverest boy at once answered,‘Your sister,Miss Green,because electricity travels faster than sound waves.’”可知,最聪明的男孩认为声波比电慢,也就是电比声波快,C选项“sound waves were slower than electricity”符合他的想法,所以选C。
查看更多完整答案,请扫码查看