第139页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
B
Do you know why different animals or pests(害虫) have their special colours? Colours in them seem to be used mainly to protect themselves.
Some birds like eating locusts(蝗虫),but birds cannot easily catch them. Why? It is because locusts change their colours together with the change of the colours of crops(庄稼). When crops are green,locusts look green. But as the harvest time comes,locusts change to the same brown colour as crops have. Some other pests with different colours from plants are easily found and eaten by others. So they have to hide themselves for lives and appear only at night.
If you study the animal life,you'll find the main use of colouring is to protect themselves. Bears,lions and other animals move quietly through forests. They cannot be easily seen by hunters(猎人). This is because they have the colours much like the trees.
Have you ever noticed an even stranger act? A kind of fish in the sea can send out a kind of very black liquid(液体) when it faces danger. While the liquid spreads over(散开),its enemies(敌人) cannot find it. And it immediately swims away. So it has lived up to now though it is not strong at all.
( )4. What can we know from the passage?
A. Locusts are small animals.
B. Locusts are dangerous to their enemies.
C. Locusts are easily found by birds.
D. Locusts change their colours to protect themselves.
( )5. How can pests with different colours from plants keep out of danger?
A. They run away quickly.
B. They have to move quietly.
C. They hide themselves by day and appear at night.
D. They have the colours much like their enemies.
( )6. Which is the best title for this passage?
A. The change of colours for animals and pests
B. Colours of different animals and pests
C. The main use of colouring for animals and pests
D. Some animals and pests
Do you know why different animals or pests(害虫) have their special colours? Colours in them seem to be used mainly to protect themselves.
Some birds like eating locusts(蝗虫),but birds cannot easily catch them. Why? It is because locusts change their colours together with the change of the colours of crops(庄稼). When crops are green,locusts look green. But as the harvest time comes,locusts change to the same brown colour as crops have. Some other pests with different colours from plants are easily found and eaten by others. So they have to hide themselves for lives and appear only at night.
If you study the animal life,you'll find the main use of colouring is to protect themselves. Bears,lions and other animals move quietly through forests. They cannot be easily seen by hunters(猎人). This is because they have the colours much like the trees.
Have you ever noticed an even stranger act? A kind of fish in the sea can send out a kind of very black liquid(液体) when it faces danger. While the liquid spreads over(散开),its enemies(敌人) cannot find it. And it immediately swims away. So it has lived up to now though it is not strong at all.
( )4. What can we know from the passage?
A. Locusts are small animals.
B. Locusts are dangerous to their enemies.
C. Locusts are easily found by birds.
D. Locusts change their colours to protect themselves.
( )5. How can pests with different colours from plants keep out of danger?
A. They run away quickly.
B. They have to move quietly.
C. They hide themselves by day and appear at night.
D. They have the colours much like their enemies.
( )6. Which is the best title for this passage?
A. The change of colours for animals and pests
B. Colours of different animals and pests
C. The main use of colouring for animals and pests
D. Some animals and pests
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于动物和害虫颜色的文章,并要求根据文章内容选择正确答案。
对于第4题,需要从文章中找出关于蝗虫的信息,判断哪个选项是正确的。
对于第5题,需要找出文章中关于颜色与植物不同的害虫如何避免危险的描述。
对于第6题,需要从文章的主题出发,选择一个最合适的标题。
【答案】:
4. D
根据文章中的描述,蝗虫会随着庄稼颜色的变化而改变自己的颜色,以此来保护自己不被鸟类轻易捕获。因此,选项D“Locusts change their colours to protect themselves.”是正确的。
5. C
文章中提到,一些颜色与植物不同的害虫会选择在白天隐藏自己,只在晚上出现,以此来避免危险。因此,选项C“They hide themselves by day and appear at night.”是正确的。
6. C
整篇文章主要讲述了动物和害虫如何利用颜色来保护自己,因此选项C“The main use of colouring for animals and pests”是最合适的标题。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于动物和害虫颜色的文章,并要求根据文章内容选择正确答案。
对于第4题,需要从文章中找出关于蝗虫的信息,判断哪个选项是正确的。
对于第5题,需要找出文章中关于颜色与植物不同的害虫如何避免危险的描述。
对于第6题,需要从文章的主题出发,选择一个最合适的标题。
【答案】:
4. D
根据文章中的描述,蝗虫会随着庄稼颜色的变化而改变自己的颜色,以此来保护自己不被鸟类轻易捕获。因此,选项D“Locusts change their colours to protect themselves.”是正确的。
5. C
文章中提到,一些颜色与植物不同的害虫会选择在白天隐藏自己,只在晚上出现,以此来避免危险。因此,选项C“They hide themselves by day and appear at night.”是正确的。
6. C
整篇文章主要讲述了动物和害虫如何利用颜色来保护自己,因此选项C“The main use of colouring for animals and pests”是最合适的标题。
查看更多完整答案,请扫码查看