第60页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
五、阅读理解(20 分)
A
A city without cars would be very strange,right? But Venice is such a city.
Venice is in the northeast of Italy. It wasn't built on land,like Beijing or Shanghai,but on more than 110 islands. Seawater is everywhere around the city.
Even so,travel isn't difficult. The waterways have always been the best way to get around. There are 117 waterways and more than 400 bridges that can guide you where you want to go. People in Venice move from place to place by boat. They like to enjoy the scenery and cool summer nights while taking boat trips. They can talk to other people as they go along.
Venice grew out of small islands in saltwater lakes when some Italians escaped from a war over 1,500 years ago,and built homes there.
Water makes the city special,but it is also a big problem. Sometimes tourists will have such strange experiences. One moment they walk across the Rialto Bridge,and there's nothing special. But when they come back to the bridge an hour later,it's underwater and everyone is wearing rain shoes.
Once,people used too much underground water. This made the city get lower little by little. Now the city has gone down by 23 centimetres. Another problem is the rising seawater. The temperature has risen over the years. This has made the ice of the Arctic Ocean(北冰洋) melt(融化).
Every year,high waters hit the city in autumn and winter. When a lot of water comes,more than half of the city is underwater.
Scientists are trying different ways to stop the city from getting even lower. The Italian government has asked some of Italy's biggest companies to build the MOST project,which was planned to be built under the seawater to stop the rising water. Anyway,this project is helping solve the problem.
( ) 1. According to the passage,Venice is ______ of Italy.
A. in the northeast B. in the west C. in the southwest D. in the south
( ) 2. ______ have always been the best way to go here and there in the city.
A. Taxis and cars B. The waterways C. 400 bridges D. Boats and rain shoes
( ) 3. Venice ______ small islands in saltwater lakes more than 1,500 years ago.
A. change into B. used to be C. became D. developed from
A
A city without cars would be very strange,right? But Venice is such a city.
Venice is in the northeast of Italy. It wasn't built on land,like Beijing or Shanghai,but on more than 110 islands. Seawater is everywhere around the city.
Even so,travel isn't difficult. The waterways have always been the best way to get around. There are 117 waterways and more than 400 bridges that can guide you where you want to go. People in Venice move from place to place by boat. They like to enjoy the scenery and cool summer nights while taking boat trips. They can talk to other people as they go along.
Venice grew out of small islands in saltwater lakes when some Italians escaped from a war over 1,500 years ago,and built homes there.
Water makes the city special,but it is also a big problem. Sometimes tourists will have such strange experiences. One moment they walk across the Rialto Bridge,and there's nothing special. But when they come back to the bridge an hour later,it's underwater and everyone is wearing rain shoes.
Once,people used too much underground water. This made the city get lower little by little. Now the city has gone down by 23 centimetres. Another problem is the rising seawater. The temperature has risen over the years. This has made the ice of the Arctic Ocean(北冰洋) melt(融化).
Every year,high waters hit the city in autumn and winter. When a lot of water comes,more than half of the city is underwater.
Scientists are trying different ways to stop the city from getting even lower. The Italian government has asked some of Italy's biggest companies to build the MOST project,which was planned to be built under the seawater to stop the rising water. Anyway,this project is helping solve the problem.
( ) 1. According to the passage,Venice is ______ of Italy.
A. in the northeast B. in the west C. in the southwest D. in the south
( ) 2. ______ have always been the best way to go here and there in the city.
A. Taxis and cars B. The waterways C. 400 bridges D. Boats and rain shoes
( ) 3. Venice ______ small islands in saltwater lakes more than 1,500 years ago.
A. change into B. used to be C. became D. developed from
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和细节把握能力。文章主要介绍了意大利城市威尼斯的地理位置、交通方式、历史起源以及面临的水患问题。题目类型为选择题,需要从文章中找出相关信息进行作答。
1. 第一题考查的是威尼斯在意大利的地理位置,可以通过文章第二段第一句“Venice is in the northeast of Italy.”得出答案。
2. 第二题考查的是威尼斯城内的交通方式,可以通过文章第三段第二句“The waterways have always been the best way to get around.”得出答案。
3. 第三题考查的是威尼斯的历史起源,可以通过文章第四段“Venice grew out of small islands in saltwater lakes when some Italians escaped from a war over 1,500 years ago, and built homes there.”以及选项的辨析得出答案。
【答案】:
1. A
2. B
3. D
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和细节把握能力。文章主要介绍了意大利城市威尼斯的地理位置、交通方式、历史起源以及面临的水患问题。题目类型为选择题,需要从文章中找出相关信息进行作答。
1. 第一题考查的是威尼斯在意大利的地理位置,可以通过文章第二段第一句“Venice is in the northeast of Italy.”得出答案。
2. 第二题考查的是威尼斯城内的交通方式,可以通过文章第三段第二句“The waterways have always been the best way to get around.”得出答案。
3. 第三题考查的是威尼斯的历史起源,可以通过文章第四段“Venice grew out of small islands in saltwater lakes when some Italians escaped from a war over 1,500 years ago, and built homes there.”以及选项的辨析得出答案。
【答案】:
1. A
2. B
3. D
查看更多完整答案,请扫码查看