第170页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
C
There are twice as many giant pandas as before.
The giant panda is one of the world's most endangered animals. In fact,it is known all over the world as the symbol of the World Wildlife Fund (WWF),an international organization that protects endangered animals.
Here is some good news:the number of giant pandas—China's most famous animal—is increasing. The latest facts show that there are now about 1,600 giant pandas living in the wild. This is twice as many as before. Much of this success is because of the environmental organizations like the WWF.
At the Giant Panda Breeding and Research Base in Chengdu,scientists work hard to find ways to look after these special animals. 85% of the world's giant pandas live in the southwestern hills and mountains of China. Bamboo forests also grow here. The research centre has been built on the edge of these forests. Its main object is to increase the number of giant pandas. As these young giant pandas grow up,they are taught the necessary skills to live a normal life.
A giant panda eats as much as 20 kilos of food per day and spends between 12 and 16 hours eating. So for this programme to be successful,more forests that are suitable as habitats for giant pandas must be found. In April of 2000,about 23,000 square kilometres of forest was chosen in Sichuan,Shanxi and Gansu Provinces. And five new areas have been named as nature reserves in the Qinling Mountains. There are now more than 40 areas that protect giant pandas:37 more than 15 years ago. Still,everyone must continue to work hard to protect one of China's most important national treasures—the giant panda.
( ) 7. There were about ______ giant pandas living in the wild before.
A. 1,600 B. 3,200 C. 800 D. 23,000
( ) 8. Giant pandas feed on ______.
A. grass B. bamboo C. fruit D. vegetables
( ) 9. How many nature reserves are there in China to protect giant pandas now?
A. 37. B. 20. C. More than 40. D. We don't know.
( )10. What is the symbol of the WWF?
A. The tiger. B. The panda. C. The bear. D. The rabbit.
There are twice as many giant pandas as before.
The giant panda is one of the world's most endangered animals. In fact,it is known all over the world as the symbol of the World Wildlife Fund (WWF),an international organization that protects endangered animals.
Here is some good news:the number of giant pandas—China's most famous animal—is increasing. The latest facts show that there are now about 1,600 giant pandas living in the wild. This is twice as many as before. Much of this success is because of the environmental organizations like the WWF.
At the Giant Panda Breeding and Research Base in Chengdu,scientists work hard to find ways to look after these special animals. 85% of the world's giant pandas live in the southwestern hills and mountains of China. Bamboo forests also grow here. The research centre has been built on the edge of these forests. Its main object is to increase the number of giant pandas. As these young giant pandas grow up,they are taught the necessary skills to live a normal life.
A giant panda eats as much as 20 kilos of food per day and spends between 12 and 16 hours eating. So for this programme to be successful,more forests that are suitable as habitats for giant pandas must be found. In April of 2000,about 23,000 square kilometres of forest was chosen in Sichuan,Shanxi and Gansu Provinces. And five new areas have been named as nature reserves in the Qinling Mountains. There are now more than 40 areas that protect giant pandas:37 more than 15 years ago. Still,everyone must continue to work hard to protect one of China's most important national treasures—the giant panda.
( ) 7. There were about ______ giant pandas living in the wild before.
A. 1,600 B. 3,200 C. 800 D. 23,000
( ) 8. Giant pandas feed on ______.
A. grass B. bamboo C. fruit D. vegetables
( ) 9. How many nature reserves are there in China to protect giant pandas now?
A. 37. B. 20. C. More than 40. D. We don't know.
( )10. What is the symbol of the WWF?
A. The tiger. B. The panda. C. The bear. D. The rabbit.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生从文章中获取信息的能力。题目给出了关于大熊猫的一篇短文,然后提出了几个问题,需要学生根据短文内容来回答。
对于第7题,需要找到文中提到的大熊猫数量增加的信息,然后通过计算得出以前的大熊猫数量。
对于第8题,需要找到文中关于大熊猫食物的信息。
对于第9题,需要找到文中提到的保护大熊猫的自然保护区的数量。
对于第10题,需要找到文中提到的世界野生动物基金会(WWF)的象征。
【答案】:
7. C。根据文中的信息"The latest facts show that there are now about 1,600 giant pandas living in the wild. This is twice as many as before."可以计算出以前的大熊猫数量是现在的数量除以2,即1600/2=800,所以答案是C。
8. B。文中提到"Bamboo forests also grow here."以及"A giant panda eats as much as 20 kilos of food per day",可以推断出大熊猫主要以竹子为食,所以答案是B。
9. C。文中明确提到"There are now more than 40 areas that protect giant pandas",所以答案是C。
10. B。文中提到"The giant panda is one of the world's most endangered animals. In fact,it is known all over the world as the symbol of the World Wildlife Fund (WWF)",所以世界野生动物基金会(WWF)的象征是大熊猫,答案是B。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生从文章中获取信息的能力。题目给出了关于大熊猫的一篇短文,然后提出了几个问题,需要学生根据短文内容来回答。
对于第7题,需要找到文中提到的大熊猫数量增加的信息,然后通过计算得出以前的大熊猫数量。
对于第8题,需要找到文中关于大熊猫食物的信息。
对于第9题,需要找到文中提到的保护大熊猫的自然保护区的数量。
对于第10题,需要找到文中提到的世界野生动物基金会(WWF)的象征。
【答案】:
7. C。根据文中的信息"The latest facts show that there are now about 1,600 giant pandas living in the wild. This is twice as many as before."可以计算出以前的大熊猫数量是现在的数量除以2,即1600/2=800,所以答案是C。
8. B。文中提到"Bamboo forests also grow here."以及"A giant panda eats as much as 20 kilos of food per day",可以推断出大熊猫主要以竹子为食,所以答案是B。
9. C。文中明确提到"There are now more than 40 areas that protect giant pandas",所以答案是C。
10. B。文中提到"The giant panda is one of the world's most endangered animals. In fact,it is known all over the world as the symbol of the World Wildlife Fund (WWF)",所以世界野生动物基金会(WWF)的象征是大熊猫,答案是B。
查看更多完整答案,请扫码查看