2025年多维互动提优课堂八年级英语上册译林版提升版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年多维互动提优课堂八年级英语上册译林版提升版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年多维互动提优课堂八年级英语上册译林版提升版》

第23页
五、阅读理解(10分)
Four girls went to school together every day by taxi.
One day one of the girls said,“There is a test this morning. Let's get to school late. Then we can miss the test.”
“What can we say to the teacher?” one of the girls said. “He'll be angry. We'll need a good reason.” The girl thought for several minutes,then one of them said,“Let's tell them that our taxi had a flat tyre(轮胎扁了).”
“That's a good idea,” the other girl said. “We'll tell him that.” They reached school an hour later. The test was already finished.
“Why are you late?” the teacher asked. “You missed the test.”
“Our taxi had a flat tyre,” one of the girls said.
The teacher thought for a moment,then he said,“Sit down,one of you in each corner of the room.” The four girls did that.
Then the teacher said,“Write on a piece of paper the answer to this question:Which tyre was flat?”
( )1. The four girls went to school ______.
A. by car
B. by taxi
C. on foot
D. by bus
( )2. Why did the four girls want to go to school late?
A. Because there was a test.
B. Because there was a party.
C. Because there was a sports meeting.
D. Because there was a class.
( )3. The excuse(借口) that they didn't want to get to school on time is that ______.
A. they were sick
B. their bikes were stolen
C. their taxi had a flat tyre
D. there was a traffic jam
( )4. When they got to school,the test ______.
A. was finished
B. didn't begin
C. was going on
D. was canceled
( )5. Then the teacher let them tell him ______.
A. which tyre was flat
B. where they went
C. who thought out the idea
D. when they arrived
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解能力。文章讲述了四个女孩每天乘出租车上学,一天因为不想参加考试而故意迟到,并编造了出租车轮胎扁了的借口。老师识破了她们的谎言,并让她们写下哪个轮胎扁了。
1. 第一题是细节理解题,根据文章第一句话“Four girls went to school together every day by taxi.”可知答案。
2. 第二题也是细节理解题,根据文章第二段“One day one of the girls said,‘There is a test this morning. Let's get to school late. Then we can miss the test.’”可知答案。
3. 第三题是细节理解题,根据文章第三段“‘Let's tell them that our taxi had a flat tyre(轮胎扁了).’”可知答案。
4. 第四题是细节理解题,根据文章第四段“They reached school an hour later. The test was already finished.”可知答案。
5. 第五题是细节理解题,根据文章最后一段“Then the teacher said,‘Write on a piece of paper the answer to this question:Which tyre was flat?’”可知答案。
【答案】:
1. B
2. A
3. C
4. A
5. A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭