第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
C
A 15-year-old student who invented a flashlight(手电筒) getting power from the holder's body heat is going home today from California with a big prize and a chance to do further research.
Ann Makosinski was the only Canadian among the four winners at Google's international science competition. Thousands of young scientists from around the world took part in the competition.
Winning the science and technology competition was “a surprise”. Ann said,“I think it will have a great influence on my future.”
Ann thanked her family for encouraging her interest in science and said that her first toy was a box of transistors(晶体管).
Ann's prize includes 25,000 and a “once-in-lifetime experience” from Google for her Hollow Flashlight,which has no moving parts or batteries.
The idea for the invention came from seeing unwanted batteries and her friend's experience. When Ann visited a friend in the Philippines,she saw the friend couldn't study when it became dark because there was no electricity or light. She saw the need for a flashlight that has no batteries—Hollow Flashlight.
In her project,Ann wrote “I made two flashlights that do not use any batteries or harmful materials. They do not create any noise and will always work. The flashlight needs at least a 5℃ temperature difference between the holder's body and the environment around to produce light.”
A video of Ann explaining how she created the flashlight has been watched more than 1.4 million times on the internet.
Though Ann was successful,she has not made a decision about her career path. Ann hoped that she could find a way to join her love of film and science together.
The four winners were chosen from 15 final competitors from eight countries. The competition attracted thousands of students in 120 countries.
( ) 7. In which part of a newspaper can we probably read this passage?
A. Travel. B. Culture. C. Technology. D. Advertisement.
( ) 8. The first paragraph is written to be a(n) ______.
A. introduction B. warning C. argument D. discussion
( ) 9. Paragraph 6 mainly tells us ______.
A. what Ann saw in the Philippines B. why Ann invented Hollow Flashlight C. how Ann's family encouraged her interest D. what prize Ann got for Hollow Flashlight
( )10. According to the passage,we learn that ______.
A. it's easy to win the international science competition
B. Hollow Flashlight is safe,noiseless and can save energy
C. Ann has made a decision to be a scientist in the future
D. few people are interested in how Ann created the flashlight
A 15-year-old student who invented a flashlight(手电筒) getting power from the holder's body heat is going home today from California with a big prize and a chance to do further research.
Ann Makosinski was the only Canadian among the four winners at Google's international science competition. Thousands of young scientists from around the world took part in the competition.
Winning the science and technology competition was “a surprise”. Ann said,“I think it will have a great influence on my future.”
Ann thanked her family for encouraging her interest in science and said that her first toy was a box of transistors(晶体管).
Ann's prize includes 25,000 and a “once-in-lifetime experience” from Google for her Hollow Flashlight,which has no moving parts or batteries.
The idea for the invention came from seeing unwanted batteries and her friend's experience. When Ann visited a friend in the Philippines,she saw the friend couldn't study when it became dark because there was no electricity or light. She saw the need for a flashlight that has no batteries—Hollow Flashlight.
In her project,Ann wrote “I made two flashlights that do not use any batteries or harmful materials. They do not create any noise and will always work. The flashlight needs at least a 5℃ temperature difference between the holder's body and the environment around to produce light.”
A video of Ann explaining how she created the flashlight has been watched more than 1.4 million times on the internet.
Though Ann was successful,she has not made a decision about her career path. Ann hoped that she could find a way to join her love of film and science together.
The four winners were chosen from 15 final competitors from eight countries. The competition attracted thousands of students in 120 countries.
( ) 7. In which part of a newspaper can we probably read this passage?
A. Travel. B. Culture. C. Technology. D. Advertisement.
( ) 8. The first paragraph is written to be a(n) ______.
A. introduction B. warning C. argument D. discussion
( ) 9. Paragraph 6 mainly tells us ______.
A. what Ann saw in the Philippines B. why Ann invented Hollow Flashlight C. how Ann's family encouraged her interest D. what prize Ann got for Hollow Flashlight
( )10. According to the passage,we learn that ______.
A. it's easy to win the international science competition
B. Hollow Flashlight is safe,noiseless and can save energy
C. Ann has made a decision to be a scientist in the future
D. few people are interested in how Ann created the flashlight
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查了学生对文章内容的理解和分析能力,以及对文章主题、段落大意和细节信息的把握。
对于7题,需要判断文章可能出现在报纸的哪个部分。根据文章内容,主要讲述了一个学生发明手电筒的故事,这与科技相关,因此答案应为C,即Technology(科技)。
对于8题,需要判断第一段的作用。第一段主要介绍了一个15岁的学生发明了一种由手持者的体温供电的手电筒,并因此获得大奖和进一步研究的机会。这是对文章主题的引入,因此答案应为A,即introduction(介绍)。
对于9题,需要概括第六段的主要内容。第六段主要讲述了Ann发明空心手电筒的原因,即看到不需要的电池和她在菲律宾的朋友因为没有电或灯光而无法在天黑后学习的经历。因此答案应为B,即why Ann invented Hollow Flashlight(为什么Ann发明了空心手电筒)。
对于10题,需要根据文章内容判断哪个选项是正确的。A选项表示赢得国际科学竞赛很容易,这与文章内容不符;C选项表示Ann已经决定将来成为一名科学家,但文章中提到她尚未决定自己的职业道路;D选项表示很少有人对Ann如何创造手电筒感兴趣,但文章中提到一个Ann解释她如何创造手电筒的视频在互联网上被观看了超过140万次,说明有很多人感兴趣。而B选项表示空心手电筒安全、无声且能节省能源,这与文章中Ann在项目中的描述相符,因此B选项是正确的。
【答案】:
7. C
8. A
9. B
10. B
这是一道英语阅读理解题,主要考查了学生对文章内容的理解和分析能力,以及对文章主题、段落大意和细节信息的把握。
对于7题,需要判断文章可能出现在报纸的哪个部分。根据文章内容,主要讲述了一个学生发明手电筒的故事,这与科技相关,因此答案应为C,即Technology(科技)。
对于8题,需要判断第一段的作用。第一段主要介绍了一个15岁的学生发明了一种由手持者的体温供电的手电筒,并因此获得大奖和进一步研究的机会。这是对文章主题的引入,因此答案应为A,即introduction(介绍)。
对于9题,需要概括第六段的主要内容。第六段主要讲述了Ann发明空心手电筒的原因,即看到不需要的电池和她在菲律宾的朋友因为没有电或灯光而无法在天黑后学习的经历。因此答案应为B,即why Ann invented Hollow Flashlight(为什么Ann发明了空心手电筒)。
对于10题,需要根据文章内容判断哪个选项是正确的。A选项表示赢得国际科学竞赛很容易,这与文章内容不符;C选项表示Ann已经决定将来成为一名科学家,但文章中提到她尚未决定自己的职业道路;D选项表示很少有人对Ann如何创造手电筒感兴趣,但文章中提到一个Ann解释她如何创造手电筒的视频在互联网上被观看了超过140万次,说明有很多人感兴趣。而B选项表示空心手电筒安全、无声且能节省能源,这与文章中Ann在项目中的描述相符,因此B选项是正确的。
【答案】:
7. C
8. A
9. B
10. B
查看更多完整答案,请扫码查看