2025年多维互动提优课堂八年级英语上册译林版提升版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年多维互动提优课堂八年级英语上册译林版提升版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年多维互动提优课堂八年级英语上册译林版提升版》

第187页
B
Colourful fruit and vegetables are good for your health. Their natural colours help protect your body from disease. Think about these colours and food:the red of tomatoes,the orange of carrots,the green of kiwi fruits(猕猴桃),and the purple of grapes.
You can enjoy eating fruit and vegetables of all colours:green,yellow,orange,red,blue,purple and white. Each colour has something unique(独一无二的) and important for good health. They work together to protect your body.
Scientists have surprisingly discovered the benefits of colourful fruit and vegetables. The list below shows the benefits of some colours in fruit and vegetables.
• Red gives you a healthy heart. It can reduce the risk of heart disease. Red helps prevent cancer. It helps improve your memory too.
• Yellow and orange give you a healthy immune system(免疫系统). They are also good for your eyes. They help prevent blindness in the old.
• White can keep cholesterol(胆固醇) at a lower level.
• Green helps prevent cancer. It is good for your eyes. It also gives you strong bones and teeth.
• Blue and purple help protect your memory as you grow old. They also help fight cancer and heart disease.
So when you buy or eat fruit and vegetables,remember:the more colours,the better!
( ) 4. Eating fruit and vegetables of different colours will make you ______.
A. healthy B. unhealthy C. get weight D. lose weight
( ) 5. The underlined word “benefits” in the passage means “______” in Chinese.
A. 益处 B. 危害 C. 营养 D. 后果
( ) 6. Daniel has poor eyesight. What colour fruit and vegetables are good for him?
A. Red,yellow and orange. B. White,green and blue. C. Yellow,orange and green. D. Blue,red and white.
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和词汇的掌握。题目给出了关于水果和蔬菜颜色与其健康效益的描述,并要求学生根据文章内容选择正确答案。
对于第4题,需要理解文章的主旨,即不同颜色的水果和蔬菜对人体健康有不同的益处,从而推断出吃多种颜色的水果和蔬菜会使人健康。
对于第5题,需要理解文章中的“benefits”一词的含义,并根据上下文推断其在文中的意思。
对于第6题,需要根据文章中关于不同颜色水果和蔬菜对健康的益处,结合题目中给出的具体健康状况(视力差),选择适合的水果和蔬菜颜色。
【答案】:
4. A
根据文章描述,不同颜色的水果和蔬菜对人体有不同的健康益处,因此吃多种颜色的水果和蔬菜会使人更健康。选项A“healthy”符合文章主旨。
5. A
根据文章中的描述,“benefits”指的是吃不同颜色的水果和蔬菜带来的健康益处。因此,选项A“益处”是正确的中文意思。
6. C
根据文章描述,黄色、橙色和绿色的水果和蔬菜对眼睛有益。而题目中提到Daniel视力差,因此应选择这些颜色的水果和蔬菜。选项C“Yellow, orange and green”符合文章描述。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭