第120页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
五、阅读理解(20 分)
A
The koala
Appearance: The koala with thick hair looks cute but it has very sharp teeth and claws(爪子). The male koala is larger than the female one.
Size: 70~90 cm
Weight: 5~14 kg
Food: The koala eats eucalyptus leaves(桉树叶). Each koala eats about 500 grams of leaves per day.
Habit: The koala sleeps for up to 16~18 hours. It prefers to move around in the evening.
Baby fact: A healthy female koala can have one child each year. A baby koala is very small when it is born—only a quarter of an inch. It has no hair and it can't see either. It lives in its mother's pouch(育儿袋) for half a year. During this time, it only drinks its mother's milk.
Danger: The number of koalas in Australia is getting smaller every year, mainly because of people. People cut down a lot of trees, so many koalas have no places to live in and they don't have enough leaves to eat. There are fewer than 100,000 koalas in the world. Some scientists say if people don't protect them, we won't have any koalas within 30 years.
( ) 1. When does the koala often move around during a day?
A. In the morning. B. In the evening. C. In the afternoon. D. At weekends.
( ) 2. If someone sees a newly born koala, he or she will find that ______.
A. it can see everything B. it is really small C. it has thick hair D. it is very big
( ) 3. A baby koala can't live without ______.
A. water B. grass C. milk D. meat
A
The koala
Appearance: The koala with thick hair looks cute but it has very sharp teeth and claws(爪子). The male koala is larger than the female one.
Size: 70~90 cm
Weight: 5~14 kg
Food: The koala eats eucalyptus leaves(桉树叶). Each koala eats about 500 grams of leaves per day.
Habit: The koala sleeps for up to 16~18 hours. It prefers to move around in the evening.
Baby fact: A healthy female koala can have one child each year. A baby koala is very small when it is born—only a quarter of an inch. It has no hair and it can't see either. It lives in its mother's pouch(育儿袋) for half a year. During this time, it only drinks its mother's milk.
Danger: The number of koalas in Australia is getting smaller every year, mainly because of people. People cut down a lot of trees, so many koalas have no places to live in and they don't have enough leaves to eat. There are fewer than 100,000 koalas in the world. Some scientists say if people don't protect them, we won't have any koalas within 30 years.
( ) 1. When does the koala often move around during a day?
A. In the morning. B. In the evening. C. In the afternoon. D. At weekends.
( ) 2. If someone sees a newly born koala, he or she will find that ______.
A. it can see everything B. it is really small C. it has thick hair D. it is very big
( ) 3. A baby koala can't live without ______.
A. water B. grass C. milk D. meat
答案:
【解析】:本题是一道阅读理解题,主要考查了学生对英文文本的细节理解能力。题目给出了关于考拉的一些基本信息,包括外貌、大小、体重、食物、习性、幼崽情况以及面临的危险。接下来,题目提出了三个问题,需要我们根据给出的文本内容,找出正确的答案。
对于第一个问题,我们需要找到描述考拉活动时间的句子,判断考拉在一天中的哪个时间段活动。
对于第二个问题,我们需要找到描述考拉幼崽出生时情况的句子,根据这个描述,判断哪个选项是正确的。
对于第三个问题,我们需要找到描述考拉幼崽生活习性的句子,特别是它依赖什么生存,以此判断幼崽没有哪种东西就不能生存。
【答案】:1. B
在文本中提到“The koala sleeps for up to 16~18 hours. It prefers to move around in the evening.”,意思是考拉一天能睡16到18个小时,而且它们更喜欢在晚上活动。所以,考拉经常在一天中的晚上活动,选项B“在晚上”是正确的。
2. B
文本中提到“A baby koala is very small when it is born—only a quarter of an inch.”,意思是考拉幼崽出生时非常小,只有四分之一英寸。所以,如果有人看到一只新出生的考拉,他会发现它真的很小,选项B“它真的很小”是正确的。
3. C
文本中提到“It lives in its mother's pouch(育儿袋) for half a year. During this time, it only drinks its mother's milk.”,意思是考拉幼崽会在母亲的育儿袋里生活半年,这期间它只喝母亲的奶。所以,考拉幼崽没有奶就不能生存,选项C“奶”是正确的。
对于第一个问题,我们需要找到描述考拉活动时间的句子,判断考拉在一天中的哪个时间段活动。
对于第二个问题,我们需要找到描述考拉幼崽出生时情况的句子,根据这个描述,判断哪个选项是正确的。
对于第三个问题,我们需要找到描述考拉幼崽生活习性的句子,特别是它依赖什么生存,以此判断幼崽没有哪种东西就不能生存。
【答案】:1. B
在文本中提到“The koala sleeps for up to 16~18 hours. It prefers to move around in the evening.”,意思是考拉一天能睡16到18个小时,而且它们更喜欢在晚上活动。所以,考拉经常在一天中的晚上活动,选项B“在晚上”是正确的。
2. B
文本中提到“A baby koala is very small when it is born—only a quarter of an inch.”,意思是考拉幼崽出生时非常小,只有四分之一英寸。所以,如果有人看到一只新出生的考拉,他会发现它真的很小,选项B“它真的很小”是正确的。
3. C
文本中提到“It lives in its mother's pouch(育儿袋) for half a year. During this time, it only drinks its mother's milk.”,意思是考拉幼崽会在母亲的育儿袋里生活半年,这期间它只喝母亲的奶。所以,考拉幼崽没有奶就不能生存,选项C“奶”是正确的。
查看更多完整答案,请扫码查看