第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
C
After finishing my Grade 8 in China,I went to study in a boarding(寄宿) school for the boys in the UK. The school life is quite different from that in China.
At 7:30 each morning,we get up and put on our school uniform(校服). We wear a suit,tie and leather shoes. We don't have morning reading,but we spend the morning discussing problems with our teachers and sharing ideas with our classmates in our classroom. In the evening,we do our homework quietly for about two hours.
Also we can take part in many different kinds of activities. We have over 30 clubs,such as soccer,swimming,and tennis. During lunchtime or after school,I often go to play soccer with my friends. I'm also taking a class called digital creator(编程师). It's about how to code(编程) and make small computer programmes(小程序). It is interesting and I've learned a lot.
The boarding school has opened a window for me. My new life in the UK is colourful.
( )7. Students in the UK spend their morning ______.
A. doing their homework quietly
B. making small computer programmes
C. reading books aloud in the classroom
D. discussing problems with the teacher
( )8. The writer mainly talks about ______ in Paragraph 3.
A. clubs
B. classes
C. activities
D. programmes
( )9. Which of the following is TRUE?
A. The writer lived in the USA many years ago.
B. The writer goes home after school every day.
C. The writer just finished high school in China.
D. There are no girl students in the writer's UK school.
( )10. We can infer(推断) that ______.
A. the writer's school life is bad
B. the school has a lot of new windows
C. the writer likes his school in the UK
D. the writer has Chinese classes every week
After finishing my Grade 8 in China,I went to study in a boarding(寄宿) school for the boys in the UK. The school life is quite different from that in China.
At 7:30 each morning,we get up and put on our school uniform(校服). We wear a suit,tie and leather shoes. We don't have morning reading,but we spend the morning discussing problems with our teachers and sharing ideas with our classmates in our classroom. In the evening,we do our homework quietly for about two hours.
Also we can take part in many different kinds of activities. We have over 30 clubs,such as soccer,swimming,and tennis. During lunchtime or after school,I often go to play soccer with my friends. I'm also taking a class called digital creator(编程师). It's about how to code(编程) and make small computer programmes(小程序). It is interesting and I've learned a lot.
The boarding school has opened a window for me. My new life in the UK is colourful.
( )7. Students in the UK spend their morning ______.
A. doing their homework quietly
B. making small computer programmes
C. reading books aloud in the classroom
D. discussing problems with the teacher
( )8. The writer mainly talks about ______ in Paragraph 3.
A. clubs
B. classes
C. activities
D. programmes
( )9. Which of the following is TRUE?
A. The writer lived in the USA many years ago.
B. The writer goes home after school every day.
C. The writer just finished high school in China.
D. There are no girl students in the writer's UK school.
( )10. We can infer(推断) that ______.
A. the writer's school life is bad
B. the school has a lot of new windows
C. the writer likes his school in the UK
D. the writer has Chinese classes every week
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和把握能力。题目给出了一个关于作者在英国寄宿学校生活的短文,并要求根据短文内容选择正确答案。
对于第7题,需要定位到短文中描述英国学生早晨活动的部分,通过对比选项,找出与短文内容相符的答案。
对于第8题,需要分析第三段的主要内容,看作者主要在谈论什么,然后对比选项,找出最符合的答案。
对于第9题,需要逐一审视每个选项,并将其与短文内容进行对比,找出正确的陈述。
对于第10题,需要根据短文内容进行推断,找出最符合逻辑的答案。
【答案】:
7. D
根据短文第二段中的“We don't have morning reading, but we spend the morning discussing problems with our teachers and sharing ideas with our classmates in our classroom.”可知,英国学生早晨主要与老师讨论问题和与同学分享想法,因此选项D“discussing problems with the teacher”是正确的。
8. C
第三段主要描述了作者在寄宿学校可以参加的各种活动,如足球俱乐部、游泳俱乐部、网球俱乐部等,以及作者自己参加的编程课程。因此,作者主要谈论的是学校的活动,选项C“activities”是正确的。
9. D
根据短文第一段中的“After finishing my Grade 8 in China, I went to study in a boarding school for the boys in the UK.”可知,作者在中国完成八年级后去了英国的一所男子寄宿学校学习,因此选项D“There are no girl students in the writer's UK school.”是正确的。A选项错误,因为作者去的是英国而不是美国;B选项错误,因为作者是寄宿生,不是每天回家;C选项错误,因为作者在中国完成的是八年级而不是高中。
10. C
根据短文最后一段中的“The boarding school has opened a window for me. My new life in the UK is colourful.”可知,作者对在英国的新生活感到满意,认为寄宿学校为他打开了一扇窗,他的新生活丰富多彩。因此,可以推断出作者喜欢他在英国的学校,选项C“the writer likes his school in the UK”是正确的。A选项错误,因为作者对学校生活持正面态度;B选项错误,因为“opened a window”是比喻意义,不是指学校有很多新窗户;D选项在短文中没有提及。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和把握能力。题目给出了一个关于作者在英国寄宿学校生活的短文,并要求根据短文内容选择正确答案。
对于第7题,需要定位到短文中描述英国学生早晨活动的部分,通过对比选项,找出与短文内容相符的答案。
对于第8题,需要分析第三段的主要内容,看作者主要在谈论什么,然后对比选项,找出最符合的答案。
对于第9题,需要逐一审视每个选项,并将其与短文内容进行对比,找出正确的陈述。
对于第10题,需要根据短文内容进行推断,找出最符合逻辑的答案。
【答案】:
7. D
根据短文第二段中的“We don't have morning reading, but we spend the morning discussing problems with our teachers and sharing ideas with our classmates in our classroom.”可知,英国学生早晨主要与老师讨论问题和与同学分享想法,因此选项D“discussing problems with the teacher”是正确的。
8. C
第三段主要描述了作者在寄宿学校可以参加的各种活动,如足球俱乐部、游泳俱乐部、网球俱乐部等,以及作者自己参加的编程课程。因此,作者主要谈论的是学校的活动,选项C“activities”是正确的。
9. D
根据短文第一段中的“After finishing my Grade 8 in China, I went to study in a boarding school for the boys in the UK.”可知,作者在中国完成八年级后去了英国的一所男子寄宿学校学习,因此选项D“There are no girl students in the writer's UK school.”是正确的。A选项错误,因为作者去的是英国而不是美国;B选项错误,因为作者是寄宿生,不是每天回家;C选项错误,因为作者在中国完成的是八年级而不是高中。
10. C
根据短文最后一段中的“The boarding school has opened a window for me. My new life in the UK is colourful.”可知,作者对在英国的新生活感到满意,认为寄宿学校为他打开了一扇窗,他的新生活丰富多彩。因此,可以推断出作者喜欢他在英国的学校,选项C“the writer likes his school in the UK”是正确的。A选项错误,因为作者对学校生活持正面态度;B选项错误,因为“opened a window”是比喻意义,不是指学校有很多新窗户;D选项在短文中没有提及。
查看更多完整答案,请扫码查看