2025年多维互动提优课堂八年级英语上册译林版提升版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年多维互动提优课堂八年级英语上册译林版提升版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年多维互动提优课堂八年级英语上册译林版提升版》

第138页
五、阅读理解(20 分)
A
My heart beat a bit faster when I went down again the next day and saw him back in the same place again. By now he was slightly more vulnerable(脆弱的) and disheveled(凌乱的) than before. He looked cold and hungry and he was shaking a little.
“______▲______” I said,stroking(轻抚) him. “Not looking so good today.”
I decided that this had gone on for long enough.
So I knocked on the door of the flat. I felt I had to say something. If this was their pet,it was no way to treat him. He needed something to eat and drink—and maybe even some medical attention.
A guy appeared at the door. He looked like he'd been sleeping even though it was the middle of the afternoon.
“Sorry to bother you,mate. Is this your cat?” I asked him.
For a second he looked at me as if I was slightly mad(发疯的).
“What cat?” he said,before looking down and seeing something like a ball on the doormat.
“Oh. No,” he said,with a disinterested shrug. “Nothing to do with me,mate.”
“He's been there for days,” I said,again drawing a blank look.
“Has he? Must have smelled cooking or something. Well,as I say,nothing to do with me.”
He then closed the door heavily.
I made up my mind at once.
“OK,mate,you are coming with me,” I said,digging into my bag for the box of biscuits I carried specifically to give treats to the cats and dogs that regularly approached me when I was busking.
(adapted from A Street Cat Named Bob)
( )1. Which of the following is the most suitable for the “______▲______” in Paragraph 2?
A. Still here then!
B. Glad to see you!
C. What a beautiful pet!
D. How lovely you are!
( )2. What does the underlined word “He” in Paragraph 4 refer to(指代)?
A. The writer.
B. The guy in a flat.
C. A cat.
D. A dog.
( )3. What can we infer(推断) from the story?
A. The cat was weaker later.
B. The writer would have the cat.
C. The writer was a bit mad.
D. The man had something to do with the cat.
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。题目来源于八年级英语译林版上册的单元评价B部分。
1. 第一题是选择题,要求选出最适合填入文章第二段空白处的句子。这需要根据文章上下文来判断。文章描述了作者第二天再次看到那只猫,它看起来比之前更脆弱和凌乱,由此可以推断出作者看到猫还在那里时的一种惊讶或者调侃的语气,因此选项A“Still here then!”最为合适。
2. 第二题是代词指代题,需要判断第四段中划线的“He”指的是什么。根据文章内容,“He”出现在作者描述猫的情况之后,紧接着作者决定去敲门询问这只猫是否是那户人家的,因此可以推断“He”指的是那只猫,选项C正确。
3. 第三题是推理题,要求从故事中推断出正确的结论。根据文章内容,作者看到猫的情况后决定采取行动,最终决定带猫走,并从包里拿出饼干盒,这表明作者有意收养这只猫,因此选项B“The writer would have the cat.”是正确的推断。
【答案】:
1. A
2. C
3. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭